Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי

פולקסווגן פולו

ידנית 280K יש לציין שאני מטפל ברכב בעצמי (שמנים פלאגים וכו) וכעת המעבר הילוכים קצת קשה חשבתי להחליף שמן גיר.

האם יש בעיה מיוחדת להחליף שמן גיר , או שזה כמו החלפת שמן רגיל?

אני שואל מכיוון שראיתי בכמה מקומות שהחלפת שמן גיר "ישן" גורמת נזק לגיר וצריך לאחר מכן שיפוץ.

מעולם לא ביצעתי את הפעולה הנ"ל בעצמי,אין לי את הספרות של הרכב אבל מהבנתי התקן הוא GL-4 75W90 האם זה נכון?

תודה רבה לעוזרים

פורסם (נערך)

היה לי סיאט קורדובה 2001 גיר ידני. פולו בשם אחר.

שמכרתי עם גיר מקורי שעבר 640,000 ק"מ ועבד כמו חדש.

קודם כל תחליף את השמן. השמן בגיר שלך עבר זמנו.

ממליץ על השמן שבקישור שעשה פלאים לגיר ולהעברת ההילוכים.

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C-eurol-stf-1

http://www.eurol.com/en/37-products/1163-eurol-transfluid-stf.html

בנוסף תבדוק את הבושינגים במנגנון ואת הסלקטור שנראה כמו זה

hp111-333-gear-selector-element.jpg

hp111-332-gear-selector-element.jpg

עריכה אחרונה על ידי shsss
פורסם

האם יש בעיה מיוחדת להחליף שמן גיר , או שזה כמו החלפת שמן רגיל?

אני שואל מכיוון שראיתי בכמה מקומות שהחלפת שמן גיר "ישן" גורמת נזק לגיר וצריך לאחר מכן שיפוץ.

מעולם לא ביצעתי את הפעולה הנ"ל בעצמי,אין לי את הספרות של הרכב אבל מהבנתי התקן הוא GL-4 75W90 האם זה נכון?

1- זה כמו החלפת שמן רגיל, אבל פתח המילוי בדרך כלל קטן וצריך להצטייד באמצעי מילוי מתאימים.

2- העניין החלפת שמן ישן בגיר גורם נזק מתייחס לגירים אוטומטים מסוימים. אין בעיה בגיר ידני.

3-ממליץ להשתמש בשמן GL-4 ושלא יהיה כתוב עליו GL-5 כיכול (לא תמיד) לגרום נזק לתווח ארוך לטבעות סינכרון. כמו זה.

תוסף זה יכול לעזור להאריך חיים לממסרת.

4- שמן גיר אינו מתיישן כל כך אבל שבבים שנפרדים מגלגלי השיניים בגלל שחיקה טבעית הופכים למזיקים (כמו חול)

בגלל זה מומלץ להחליף שמן גיר (המלצות משתנות מיצרן ליצרן)

5-הבעיה של קושי בעברת הילוכים יכולה להיות בגלל בוקסות פגומות במוטות שבין ידית הילוכים לממסרת.

פורסם

תודה רבה על התשובות,כמה דברים רק שלא ברורים לי,ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

א.לגבי הבושינגים האלו צריך לגרז אותם או להחליף? ואם כן מהי הדרך הנכונה לעשות זאת.

ב.חפשתי באינטרנט וברכב עצמו, ועדיין אני לא מצאתי בוודאות את הבורג ריקון ומילוי של השמן גיר.האם ישנה אפשרות לכוון אותי לשם?

חשוב ממש תודה על התשובות והקישורים למוצרים עצמם.

פורסם

האם כל ההילוכים ניכנסים קשה? או רק חלק מהם? לגבי בורג המילוי והריקון אני מקווה שמישהו פה עם אוטודאטה יעלה שירטוט של המיקום. יש לי אוטודאטה על המחשב בבית אם תרצה תשאיר לי וואטס אפ שלך בפרטי ואשלח לך מהאוטודאטה שלי. בכל מיקרה גם אם אלה יודע היכן הברגים כלל חשוב ביותר הוא לפתוח את בורג המילוי לפני הריקון כדי שלא תתקע במצב בו תצטרך למלאות ובורג המילוי לא ניפתח. אל תשכח להצטייד במשפך וצינורית ארוכה על מנת ליצור גישה נוחה למילוי.

פורסם

מצרף כאן התצלום מאוטודאטה.

יש לציין שלא מראים שם היכן הפתח ניקוז משום מה...יכול להיות שאין כזה?

נשמע לי מאוד לא סביר

polo.png

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

• תוכן חדש...