Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חופש בידית הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,צריך עזרה בנושא חופש בידית ההילוכים,יש בבעלותי פולו 2012 ידנית מנוע 1400 עם 70K ק"מ,לפני כמה חודשים התחיל לי חופש קטן בידית הילוכים שהיתגבר עם הזמן(15K ק"מ בערך),החופש מורגש נורא בניוטרל ופחות בהילוך מכיוון שבניוטראל מן הסתם אין לחץ על הידית משום כיוון,אציין שהחופש לא מטורף בכלל אבל קיים חופש כלשהו.

בזמן האחרון החופש קצת מתחיל להפריע לי להכניס את ההילוכים באופן חלק,חייב לציין שזה לא שאני נלחם כדי להכניס הילוך אלא פשוט מדי פעם דורש ממני משחק של פחות מחצי שניה כדי שיכנס חלק,זה לא מפריע מבחינת הביצועים או משו כזה אבל מפריע לי מבחינת נוחות וגם בגלל שאני מאלו שלא מסוגלים שמשהו ברכב שלהם לא פיקס! (היה לי מאוד קשה בחודשים האלו אבל לא הפריע עד לזמן האחרון)

אתמול נכנסתי מתחת לרכב בכדי לחפש את החופש שנובע מהתפוחים(שטנגות) על המנופים מהידית אל הגיר אבל מיד שמתי לב שאין מנופים ואין תפוחים ויש בעצם כבלים,ביררתי עם כמה אנשים אבל אף אחד לא היה בטוח במה שאמר,לפי מה שהבנתי אם הבוקסות במנגנון של ידית ההילוכים בתוך הרכב בסדר(והן בסדר בדקתי) יש עוד מנגנון עם בוקסות מתחת למגן החום של האגזוז,באמת זה נכון? האם קיים עוד מנגנון ברצפה של הרכב מחוץ לרכב? יכול להיות שהחופש לא נובע מבוקסות בלויות וזה בכלל משהו בתוך הגיר?

חשוב נורא לציין יש לי את הידיים יש את הראש ויש את הכלים לבצע הכל וגם מחרטה וחרט מקצועי כדאי לחרוט בוקסוט אוקולון במידת הצורך,הרכב מטופל בדיוק לפי הזמנים ושוב אציין שזה לא שאני נלחם עם הגיר פשוט מעצבן אותי שלפעמים ההילוכים לא נכנסים לי חלק(95% מהזמן הכל בסדר ונכנס חלק)

אודה לכם מאוד מראש אם תוכלו לעזור לי לפני שאפרק סתם אולי דברים שלא לצורך.

פורסם

חשבתי להגיד לך שזה השטנגות אבל אם אין שם שטנגות, אני צריך להבין איך הגיר והעברת ההילוכים עובדת שם, מוזר לי שברכב בסה"כ שנת 2012 כבר בעיה כזו, האם בזמן הנסיעה אתה משעין את היד על ידית ההילוכים? הזויה לי שחיקה כל כך מהירה לחלק שמחזיק LIFETIME

פורסם
חשבתי להגיד לך שזה השטנגות אבל אם אין שם שטנגות, אני צריך להבין איך הגיר והעברת ההילוכים עובדת שם, מוזר לי שברכב בסה"כ שנת 2012 כבר בעיה כזו, האם בזמן הנסיעה אתה משעין את היד על ידית ההילוכים? הזויה לי שחיקה כל כך מהירה לחלק שמחזיק LIFETIME

תראה נסעתי על כמה מכוניות ידניות בעבר ולכולן היה חופש כזה או אחר עם הזמן,הן היו רכבי חברה שקיבלתי חדשות ללא טיפת חופש ועם הזמן ניהיה קצת.

שוב אין חופש מטורף, אני מעריך שבניוטראל אפשר להזיז את הידית לכל כיוון בערך ס"מ.

בזמן נסיעה אני לא משעין את היד על ידית ההילוכים אבל כן יש לי מחלה קשה של להאט עם ההילוכים לקראת כל עצירה הילוך הילוך מחמישי עד שני כך שבממוצע יש לי המון העברות הילוכים.

יש אולי בכל זאת מישהו שיודע איך המנגנון של העברת ההילוכים פועל ברכב ומה יכול להיות שהיתבלה?

ושוב יש סיכוי שבגלל משהו בגיר עצמו נוצר החופש בהילוכים?

• תוכן חדש...