Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתפשר על כך

שזה שרוצה לנסוע שעה הלוך ושעה חזור יגור בפריפריה וזה שרוצה לגור 7.4 דקות ממקום עבודתו יגור ליד הבימה.

השינוי יבוא כאשר נגיד באזור התעשיה יוקנעם תקום מת"מ ( טוב כבר הקימו ומגדילים ומגדילים , ) ואז גם תושב יוקנעם יקח לו 7.4 דקות לעבודה מתגמלת ( ולא מלשון גמל ) ויגור ב117 מ"ר חדשים ולא בדירה מעופשת של 60 מ"ר ברחוב אחד העם משנת 1942.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 790
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב, ערים גדולות מושכות אנשים בכל העולם והן גדלות בדיוק מהסיבות שתארתי. בארץ יש לך בערך 3 ערים גדולות מחוץ לאזור המיידי של ת"א יפו. ושלושתן, בגדול, הן פח זבל מבחינה סוציו אקונומית. זה לא אומר שאי אפשר לחיות בהן, זה לא אומר שכל מי שחי שם מסכן וכל מי שחי בסביבה המיידית שלהן ממורמר. אבל ככלל אצבע, הן מציעות פחות ממה שמציעה תל אביב. כמו שברוסיה מוסקבה מציעה כנראה קצת יותר מהרבה ערים גדולות אחרות.

יבגני הסתבכת איתי

לולא החרדים ירושלים של זהב

באר שבע מטרופולין כמו קליבלנד לעומת ניו יורק

וחיפה עירי היפה אוניברסיטה טכניון מת"מ מיכל האמוניה הכרמל

תענוג.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בארץ יש לך בערך 3 ערים גדולות מחוץ לאזור המיידי של ת"א יפו. ושלושתן, בגדול, הן פח זבל מבחינה סוציו אקונומית.

אשמח אם תסביר לי את המשפט הזה, הן כשלעצמו והן בהשוואה לתל אביב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תל אביב נחשבת מוצלחת בגלל שהכל שם קרוב ונגיש למי שגר בה ויש חוף ים.

חיפה ובאר שבע ההפך.

ירושלים דווקא אחלה עיר מהבחינה הזו הבעיה כמו שנכתב היא עם החרדים והעוני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם
כ"כ נוח לחשוב צר, לחשוב שהמציאות שלך זהה למציאות שלי, המקצוע שלך זהה למקצוע שלי, להיתקע עם התפיסה שכולם חיים בדיוק כמוך ב-100%.

אתה בכזאת מגננה שכל דעה אחרת מוציאה ממך מלל

נטול קשר למציאות. איפה כתבתי את זה?

בניגוד אליך התנסיתי גם פה וגם שם, כולל עבודה ונסיעות.

הצעתי לך זוית ראיה נוספת, לא בודדת.

אבל תמשיך עם המגמתיות, לא ממש מפתיע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כמגאי - אתה מזכיר לי איזה קרוב משפחה שישב אצלי בסלון - מהחלון רואים את כל מת"מ, אבלהוא משוכנע שבחיפה אין שום פעילות הייטק.

גילוי נאות - אני חי 60 (כמעט) שנה בחיפה, וממש לא אוהב את גוש דן. לא יכול להצביע על סיבה מדוייקת, אבל תמיד שמח לצאת משמשם צפונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשמח אם תסביר לי את המשפט הזה, הן כשלעצמו והן בהשוואה לתל אביב.

בשבילך, בשמחה.

בארץ יש לך בערך 3 ערים גדולות מחוץ לאזור המיידי של ת"א יפו.

הערים הגדולות בישראל (לפי גודל) הן: ירושלים, תל אביב, חיפה, ראשון, פתח תקווה, אשדוד, נתניה, ב"ש, חולון בני ברק. אפשר להתווכח על שייכותה של אשדוד למעגל הערים הקרובות לתל אביב, אבל בגדול, אם נתעלם ממנה, נשאר עם ירושלים, חיפה ובאר שבע.

ושלושתן, בגדול, הן פח זבל מבחינה סוציו אקונומית.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדרגת את הישובים בארץ לפי מדד, המבוסס על יותר מעשרה פרמטרים שונים, בתוכם מאפייני תעסוקה ואבטלה, חינוך ועוד ועוד. הרשימה האחרונה שפורסמה מתייחסת לנתונים משנת 2013. תל אביב דורגה במקום ה-33 ברשימה. חיפה במקום ה-68, באר שבע ב-120 וירושלים במקום ה-195.

מצבה של חיפה הכי טוב מבין שלושתן (היא גם באשכול 7 מתוך 10).

ובכל זאת, הטבלה לא משקרת. מחקר אחר לא של הלמס, אגב, הראה שיש גם קורלציה בין הדירוג לבין משתנה אחד בודד - השכר הממוצע בישוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
כמגאי - אתה מזכיר לי איזה קרוב משפחה שישב אצלי בסלון - מהחלון רואים את כל מת"מ, אבלהוא משוכנע שבחיפה אין שום פעילות הייטק.

גילוי נאות - אני חי 60 (כמעט) שנה בחיפה, וממש לא אוהב את גוש דן. לא יכול להצביע על סיבה מדוייקת, אבל תמיד שמח לצאת משמשם צפונה.

אבל מה לעשות אני לא הייטקיסט. אני עוסק בתחום המיסוי ועובד בביג 4. הביג 4 יושבים בתל אביב (הפתעה הפתעה) ומחזיקים אצלם כמעט את כל הלקוחות הגדולים במשק. האפשרויות שלי היא או לנסוע כל יום לתל אביב או להתפשר על משרד הרבה יותר קטן בפריפריה שאין בו אפשרויות קידום והלקוחות הם ברמה של "המכולת של יוסי".

נתפשר על כך

שזה שרוצה לנסוע שעה הלוך ושעה חזור יגור בפריפריה וזה שרוצה לגור 7.4 דקות ממקום עבודתו יגור ליד הבימה.

השינוי יבוא כאשר נגיד באזור התעשיה יוקנעם תקום מת"מ ( טוב כבר הקימו ומגדילים ומגדילים , ) ואז גם תושב יוקנעם יקח לו 7.4 דקות לעבודה מתגמלת ( ולא מלשון גמל ) ויגור ב117 מ"ר חדשים ולא בדירה מעופשת של 60 מ"ר ברחוב אחד העם משנת 1942.

מה אני אגיד לך אזור התעשיה של יוקנעם פתר את כל בעיות התעסוקה בצפון. איך זה שעשרות אלפים שנוסעים כל יום מחיפה לתל אביב לא שמעו על זה?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

כמגאי - המקצוע שלך ייחודי בכך שהוא מחייב קרבה למרכז העסקים. תבדוק בעולם ותמצא לא מעט חברות שבהן ההנהלה יושבת במקום אחד - בדרך כלל אחד ממרכזי העסקים הגדולים של המדינה - אבל הפיתוח והייצור מפוזרים. עם כל הכבוד לסופרי האפונים, לא הם אלה שיוצרים את המוצר. ומי שמפתח או מייצר בהחלט לא חייב לשבת ברדיוס של קילומטר מהבורסה, משרד האוצר והבנק.

כבר לפני 30-40 שנה הכרתי אנשים שעשו את הדרך מחיפה לת"א כל יום. הנהלת החברה בת"א, המפעלים בצפון.

ואני אגלה לך עוד משהו מפתיע: אני מכיר אנשים שעושים את הדרך ההפוכה. למשל זוגות בהם אחד מבני הזוג עובד במרכז והאחר בצפון, והסידור שלהם הוא או פשרה לגבי מקום המגורים (נניח באזור חדרה), וגם כאלה שבהם אחד מבני הזוג נוסע מהבית בגוש דן לעבודה בחיפה והסביבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פשוט. החל מהילד השלישי, תשלום מס למדינה בכל חודש. לא של מאות שקלים, של אלפים - 2,500 בתור התחלה. עיקר אלו שדוגלים בהשרצה ללא מעצורים גם ככה לא משתכרים מספיק בכדי לכלכל את עצמם.

אני חושב שאין דבר יותר פתולוגי מלהתייחס לבני אדם משל היו זיהום. השורשים הפסיכולוגיים והאבולוציונים של הנטיה האנושית הזו הולכים ומתבהרים, אבל זה לא הופך אותה לפחות נקלית.

אני בטח לא מבין איך אנשים "ליברלים" לכאורה (לגמרי לכאורה), חושבים שזכותה של המדינה להיכנס לנשים לרחם. כמובן שאם מדובר על הזכות להפלה, יש הרבה מאוד שייקפצו לגבי זכות האישה על גופה וכו', אבל ברגע שהגוף הזה משודך למישהי מקבוצת השתייכות אחרת, והיא דווקא רוצה ללדת - אותה יש לחנך בקנסות. הרחם שלה הוא דווקא כן רכוש ציבורי. לאסור הפלות - לא מוסרי. להעניש לידות - כן מוסרי.

והמצחיק הוא שמי שמחזיק בדעה כזו עוד מעז לדבר על "כפייה"...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וכן, אני חושב שעדיף שני ילדים שמשקיעים בהם את המקסימום ולא שישה ילדים שמניידים אותם בתא מטען של וולו בת 20 שנה.

אבל אתה לא קובע.

זה שאישה מבינה שהיא יכולה להיות רופאה/מהנדסת/מתכננת ולא רק צעצוע מין של בעלה ורחם.

אה, כן?!

באמת?!

אז למה בשוודיה, המדינה עם שיוויון ההזדמנויות הכי גדול בין גברים ונשים, אחוז המהנדסות הוא הנמוך באירופה? גם אחוז המנהלות? למה שם יותר נשים בוחרות לגדל ילדים מאשר לעשות קריירה?

מאיפה הזלזול הזה באימהות כעיסוק בחיים?

על מה הוא מבוסס?

אתה חושב שאישה עם קריירה היא יותר "עוצמתית"?

הצחקת אותי.

היא עם יותר עוצמה כלכלית, אבל מבחינות אחרות...

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל לי יוצא לפגוש רווקות בלי ילדים, אבל עם קריירות יפות, ומה אני אגיד לך... אצל לא מעט מהן החיים לא מי-יודע-כמה, והן היו מחליפות את הג'ובות במשפחה עם ילדים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני חושב שאין דבר יותר פתולוגי מלהתייחס לבני אדם משל היו זיהום. השורשים הפסיכולוגיים והאבולוציונים של הנטיה האנושית הזו הולכים ומתבהרים, אבל זה לא הופך אותה לפחות נקלית.

אני בטח לא מבין איך אנשים "ליברלים" לכאורה (לגמרי לכאורה), חושבים שזכותה של המדינה להיכנס לנשים לרחם. כמובן שאם מדובר על הזכות להפלה, יש הרבה מאוד שייקפצו לגבי זכות האישה על גופה וכו', אבל ברגע שהגוף הזה משודך למישהי מקבוצת השתייכות אחרת, והיא דווקא רוצה ללדת - אותה יש לחנך בקנסות. הרחם שלה הוא דווקא כן רכוש ציבורי. לאסור הפלות - לא מוסרי. להעניש לידות - כן מוסרי.

והמצחיק הוא שמי שמחזיק בדעה כזו עוד מעז לדבר על "כפייה"...

ליברלים וחסרי עמוד שידרה זה דברים שונים.

הרחם שלה הוא לא רכוש ציבורי, אבל להחלטה להביא עוד ילד לעולם או לא יש השפעה כל הציבור. אני לא רואה איך ההבנה של זה נוגדת ליברליזם, מצטער. למדינה יש משמעות ותפקיד. זה לגיטימי לחלוטין לטעון שאתה חושב שהמדינה לא צריכה להתערב בשום דבר, אבל זה כבר לא להיות ליברל, אלא ליברטריאני או כל דבר אחר.

אני לא חושב שההנחה שכל מקרה של ילודה בכל מגזר הוא עניין של "בחירה". אני כן חושב שדווקא הפלות זה משהו שלמושג "בחירה" כן יש הרבה יותר משמעות לגביו. אני לא לגמרי בטוח שלהגביל ילודה זה "להכנס לרחם", וזה הולך מאוד מאוד רחוק אל תוך ויכוח פילוסופי על "בחירה חופשית" ומהותה. אם אתה חושבת שהיא קיימת בכל מגזר - זכותך. אבל אפילו ברמה השטחית ביותר - תפקידים שאישה יכולה למלא - אתה יכול לראות די טוב שזה לא המצב.

מאיפה הזלזול הזה באימהות כעיסוק בחיים?

על מה הוא מבוסס?

לא זלזול. לוגיקה.

אמהות כעיסוק בחיים לא אומר בהכרח שזה משהו שמגיע מבחירה.

אתה קצת גורם לזה להשמע כאילו שאתה חושב שכל אדם נמצא בעולם בדיוק איפה שהוא בוחר ויכול להיות. ברור שזה לא המצב, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...