Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב:

Audi A1, שנת 2011, מנוע 1.4TFSI (122hp), Dsg7, 77,000km.

הבעיה- מחסור בכוח, לדוגמה: שיוט על 90-100, לחיצה על דוושת הגז עד הסוף, הרכב מוריד להילוך 5 ומנסה לטפס במעלה הסל״ד והמהירות אבל נאדה- אין כוח- מרגיש כאילו אין טורבו ברכב, אין את ה"boost״ שמאפיין אותו.

חום מנוע רגיל ויציב, אין נורת צ׳ק אנג׳ין, מרגיש כמו קיה פיקנטו 1.0 ליטר אוטומט (ולא כמחמאה).

סריקת תקלות מראה:

P0234- Turbocharger/Supercharger 'A' Overboost Condition.

כיביתי את הרכב לדקה והבעתי שוב- הפלא ופלא, המנוע עובד כרגיל, יש טורבו כרגיל.

אציין כי הטורבו ברכב הזה הוחלף לטורבו *חדש* דנדש במוסך המרכזי ב-50,000 ק״מ, לפני כשנתיים וחצי אצל הבעלים הקודמים, לטענתו- הורגש חוסר כוח ברכב, היה נפתר על ידי כיבוי והדלקה (לא יודע לגבי קוד תקלה כלשהו).

אז.. מה קרה למנוע השנה לשנת 2010 הכל כל אמין? הרי אפילו כאן בפורום הוא זכה ללא מעט שבחים.

אשמח לדעת אם עוד מישהו נתקל בתופעה והמלצות לפיתרון.

שלומי

פורסם (נערך)

אני לא חושב שהמנוע הזה זכה כאן להרבה שבחים .

איך הגיר דרך אגב?

בשנים הללו האמינות הידרדרה מאד בפולסוואגן.

באופן כללי מנוע השנה הוא מדד לחדשנות ופוליטיקה . ממש לא מדד לאמינות או איכות.

מנוע THP לדוגמא ,זכה 8 פעמים במנוע השנה . זה לא מנע את כל הצרות שלו .

תפנה למוסך רון בתל אביב לצורך אבחון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שלומי - ניסיתי לקרוא קצת על התקלה אבל בעיקר אני רואה אותה במנועי TDI

בפורומים של אאודי לעומת זאת ברוב המקרים שראיתי זה מסתיים בהחלפת טורבו.

אחד רשם שגם כדאי לבדוק את מצב המצטים

אבל ראיתי בפורומים שבהם הבעיה היא במנועי TDI שהיא נובעת בעיקר מלכלוך והם ממליצים לנקות את הטורבו ואת המכלולים שלו.

תשים לב למשל לסרטון הזה:

שווה לבדוק - מצטים, ניקיון טוברו ובסופו של דבר לאבחן אם הטורבו באמת תקול.

הבהרה - אני כותב מהמידע שהצלחתי למצוא - יש לי אפס! ניסיון בזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הבנתי, אז יש תקלה או אין תקלה? לא פעם ובלי קשר ליצרן, קורה שנדלקת איזושהי נורת חיווי או אזהרה לכאורה בלי סיבה ואחרי כיבוי והתנעה מחדש נעלמת כלא היה. זה עוד לא אומר שצריך לזרוק את המנוע בן השמונה שנים לפח ואת הרכב לגריטה. קרה לי וודאי להרבה אחרים גם במכוניות יותר חדשות "ואמינות". המכוניות כיום עמוסות בכל כך הרבה מערכות אלקטרוניות וחשמליות ורכיבים שאותי זה מפתיע שדווקא מגיעים לרמת אמינות וסינכרון גבוהים כל כך בין כל המערכות. אלה יצירות הנדסיות מתוחכמות שעומדות באלף ואחד משתנים שאי אפשר לבדוק בתנאי ניסוי או מעבדה ואם בשמונה שנים נדלקה לך מנורה של הטורבו וכבתה אחרי התנעה מחדש, אני חושב שהפוסט טיפה מוגזם, אלא אם כן, שוב, יש תקלה או לא?

פורסם
אני לא חושב שהמנוע הזה זכה כאן להרבה שבחים .

איך הגיר דרך אגב?

בשנים הללו האמינות הידרדרה מאד בפולסוואגן.

באופן כללי מנוע השנה הוא מדד לחדשנות ופוליטיקה . ממש לא מדד לאמינות או איכות.

מנוע THP לדוגמא ,זכה 8 פעמים במנוע השנה . זה לא מנע את כל הצרות שלו .

תפנה למוסך רון בתל אביב לצורך אבחון.

הגיר עובד יפה מאוד (טפוטפוטפו), העברות חלקות ומהירות, יש טיפ טיפה רעידות בתחילת הילוך 2 במהירות נמוכה.

מכטרוניק הוחלף לחדש+שמן גיר חדש בקמפיין שהיה בשנת 2013.

מצמדים מקוריים, לא הוחלפו מעולם.

שלומי

פורסם

בעיני רכב לא סוחב עם דוושה ברצפה זו תקלה ולא משנה אם התאפסה אחרי ניתוק מצבר או לא - משהו גרם למשהו אמיתי להתרחש.

בדיוק כמו שבלמים שננעלו לי במיצובישי לנסר באמצע עליה בגלל שיוניט בלם נדפק והשתחרר אחרי איפוס מצבר - זו תקלה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שלומי - ניסיתי לקרוא קצת על התקלה אבל בעיקר אני רואה אותה במנועי TDI

בפורומים של אאודי לעומת זאת ברוב המקרים שראיתי זה מסתיים בהחלפת טורבו.

אחד רשם שגם כדאי לבדוק את מצב המצטים

אבל ראיתי בפורומים שבהם הבעיה היא במנועי TDI שהיא נובעת בעיקר מלכלוך והם ממליצים לנקות את הטורבו ואת המכלולים שלו.

תשים לב למשל לסרטון הזה:

שווה לבדוק - מצטים, ניקיון טוברו ובסופו של דבר לאבחן אם הטורבו באמת תקול.

הבהרה - אני כותב מהמידע שהצלחתי למצוא - יש לי אפס! ניסיון בזה.

מה שמצחיק הוא שהרכיבו במוסך המרכזי לפני כשנתיים טורבו חדש מהקופסה בגלל תלונה על "איבוד כוח", תחילה דרשו כ-12,000 ש"ח, לאחר מכן ירדו לסביבות ה-4000 ש"ח (יש לי חשבונית של הבעלים הקודמים, אחפש).

אז אם הטורבו אצלם מחזיק פחות מהמצמדים - שמחזיקים פחות מהמכטרוניק - אין לי כבר מה להגיד.

שלומי

פורסם (נערך)

יש בפורום המתחרה ( וואגית )מספרי מק"ט של הטרובו שיצאו תקולים. אולי שלך ברשימה.

לאורך השנים יצאו מספר סדרות דפוקות .

חיפשת שם ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מהתיאור ברור שהטורבו תקין והמנוע תקין. מה שלא תקין זה הרכיב שמורה לו להדלק. מן הסתם רכיב זה הוא חשמלי והבעיה היא כנראה משהו תוכנתי. אין מה לעשות, היום מכונאי צריך להיות כמעט איש בקרה בשביל לתקן מכונית, בטח כזו.

פורסם

אבל בסופו של דבר שלומי אחרי כיבוי והדלקת הרכב התופעה נעלמה - אז משהו מכאני - זה כנראה לא או לפחות לא משהו מכאני כרוני.

זה משהו חשמלי כנראה שנמצא בסביבת הטורבו או במידה וזה משהו מכאני - זה כנראה משהו שהשתחרר ואם זה לכלוך זה בהחלט יכול להיות. האם יש מנגנון הגנה על הטורבו שמנתק אותו במידה והוא יורה תקלה?

מתי זה קרה? באיזה סוג נסיעה? באיזה סוג שטח?

כמה פעמים זה קרה?

Pioneer TS-X150

פורסם
לא הבנתי, אז יש תקלה או אין תקלה? לא פעם ובלי קשר ליצרן, קורה שנדלקת איזושהי נורת חיווי או אזהרה לכאורה בלי סיבה ואחרי כיבוי והתנעה מחדש נעלמת כלא היה. זה עוד לא אומר שצריך לזרוק את המנוע בן השמונה שנים לפח ואת הרכב לגריטה. קרה לי וודאי להרבה אחרים גם במכוניות יותר חדשות "ואמינות". המכוניות כיום עמוסות בכל כך הרבה מערכות אלקטרוניות וחשמליות ורכיבים שאותי זה מפתיע שדווקא מגיעים לרמת אמינות וסינכרון גבוהים כל כך בין כל המערכות. אלה יצירות הנדסיות מתוחכמות שעומדות באלף ואחד משתנים שאי אפשר לבדוק בתנאי ניסוי או מעבדה ואם בשמונה שנים נדלקה לך מנורה של הטורבו וכבתה אחרי התנעה מחדש, אני חושב שהפוסט טיפה מוגזם, אלא אם כן, שוב, יש תקלה או לא?

כתבתי בפירוש בפוסט המקורי- אין נורת צ'ק אנג'ין, אבל בסריקת תקלות התקבלה הקריאה הבאה:

P0234- Turbocharger/Supercharger 'A' Overboost Condition.

לא נדלקה אף נורת תקלה, כך שלא היתה נורה שיכלה להיעלם בלי סיבה אחרי כיבוי והדלקה.

לא אמרתי לזרוק לפח, אבל אני כן אומר את הדברים הבאים:

- מגוחך שטורבו חדש, מקורי מהקופסה מחזיק פחות מ30,000 ק"מ, אחרי שהמקורי הראשון החזיק 50,000 ק"מ.

- מגוחך שתקלה כזו קריטית לא מקפיצה נורת תקלה שאומרת לך "יש בעיה". ברור שיש בעיה.

- אם זה קרה להרבה אחרים כמו שאמרת, אז לא הייתי מגדיר את המכוניות האלה כ"אמינות".

- אני לא קונה קופסת הפתעות, אני קונה רכב בסכום לא מבוטל, אז אם יש שם 21 מיליון מערכות שונות, שיסתנכרנו ביניהן. וגם אם לא יצליחו, המינימום שאני יכול לבקש (אחרי טורבו שיחזיק יותר מ30,000 ק"מ) זה נורת התראה שהמחשב זיהה תקלה.

אי אפשר לברוח מזה - כנראה שלרכבים האלה יש בעיית אמינות שידועה בכל העולם (מצמדים/מכטרוניק/ועכשיו-טורבו).

שלומי

פורסם

מתי זה קרה? באיזה סוג נסיעה? באיזה סוג שטח?

כמה פעמים זה קרה?

אתמול זה קרה לי בפעם הראשונה, בתחילת הנסיעה זה עבד ללא ספק,

אחרי 20 ק"מ זה הפסיק, אז פשוט המשכתי בשיוט רגוע על 100-110 עד שהגעתי הביתה (70 ק"מ) ורק אז ניסיתי לכבות ולהדליק.

חששתי מלנסות את הכיבוי/הדלקה רחוק מהבית בשעה 1:30 בלילה.

שלומי

פורסם
יש בפורום המתחרה ( וואגית )מספרי מק"ט של הטרובו שיצאו תקולים. אולי שלך ברשימה.

לאורך השנים יצאו מספר סדרות דפוקות .

חיפשת שם ?

לא מכיר, לא שמעתי

אשמח להפניה

תודה!

שלומי

• תוכן חדש...