Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי טיפול לרכב (קרוסאובר 2014, עבר כ-70,000) במוסך מורשה, עלה די הרבה כסף ועכשיו אני רואה ששמו תוסף לניקוי מערכות דלק, עשו פלשינג, החליפו צלחות בלם, רפידות בלם קדמיות ואחוריות. אני לא יודעת מה מזה היה צריך לעשות, כי משום מה כל טיפול הם מחליפים לי בלמים אבל מה זה פלשינג והאם צריך לעשות? תודה.

פורסם

ראשית או שתעברי למוסך מורשה רגיל ולא מוסך יבואן,

או שתגידי להם להוריד את תוסף הדלק והפלאשינג שהם דוחפים לך בכל טיפול.

תוסף דלק לא עושה כלום, ופלאשינג בטח ובטח שלא צריך כל טיפול.

לגבי הבלמים - תעברי על המדריך של בוקי כדי להבין איך נראות רפידות שחוקות ותקפידי לבדוק את זה בטיפול הבא, כדי לוודא שמחליפים לך בלמים בכל טיפול מסיבה מוצדקת.

כשהרכב על הליפט תבקשי מהם לראות בעיניים שלך את הרפידות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600266

Stay Dirty

פורסם
ראשית או שתעברי למוסך מורשה רגיל ולא מוסך יבואן,

או שתגידי להם להוריד את תוסף הדלק והפלאשינג שהם דוחפים לך בכל טיפול.

תוסף דלק לא עושה כלום, ופלאשינג בטח ובטח שלא צריך כל טיפול.

לגבי הבלמים - תעברי על המדריך של בוקי כדי להבין איך נראות רפידות שחוקות ותקפידי לבדוק את זה בטיפול הבא, כדי לוודא שמחליפים לך בלמים בכל טיפול מסיבה מוצדקת.

כשהרכב על הליפט תבקשי מהם לראות בעיניים שלך את הרפידות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600266

אוקיי, אבל למה מוסך יבואן עושה את זה אם לא צריך? דבר שני שרציתי לשאול- יש לי ילדים קטנים, כדאי לבטל את כריות האוויר ברכב? איך עושים את זה? תודה.

פורסם

חובה! לבטל את כרית האויר הקדמית (מול מוושב הנוסע) אך ורק אם מסיעים שם תינוק (ואז, בהגדרה, הוא חייב לשבת נגד כיוון הנסיעה). הפעלה של כרית אוויר קדמית עלולה לדחוף את כיסא התינוק אל המושב ולגרום לפציעה ואפילו למוות.

את שאר הכריות אין שום צורך לבטל. הן אמורות להתאים לנוסעים בכל הגילאים (חגורים / בכיסא לפי גילם כמובן).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש הנחיה אצל מספר יבואנים כגון טויוטה מיצובישי לבצע פלאשינג כל שנתיים ותוסף לדלק כל טיפול.

לאחרונה, גם מוסכי אלפא מבצעים זאת כך.

הפלאשינג מוריד שאריות שמן שרוף, ועוזר לאטימה טובה.

תוסף הדלק מנקה את מעברי הדלק המזרקים ותא השריפה.

כל-שנה זה תחזוקה לחומרה - אפשר לבקש לבצע זאת כל שנתיים שלוש - זה העדיף.

העלות במחיר היא לא רצינית כ 200-250 ש"ח.

לכן זה לשיקולך - לנהג הלא מבין המגיע פעם בשנה לטיפול, טוב כי המוסך מטפל ברכב לחומרה.

ולנהג המבין - הבוחן את מצב השמן והצבע ומרגיש מתי הרכב קצת מגמם - נהג זה יכול לבדוק

ולהחליט אם צריך פלאשינג או תוסף דלק ומתי .

לכן לדעתי - אין כל בעיה.

ומניסיונך - הרי המנוע תקין, ולא נגרמו בעיות עקב הטיפול.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יש הנחיה אצל מספר יבואנים כגון טויוטה מיצובישי לבצע פלאשינג כל שנתיים ותוסף לדלק כל טיפול.

לאחרונה, גם מוסכי אלפא מבצעים זאת כך.

הפלאשינג מוריד שאריות שמן שרוף, ועוזר לאטימה טובה.

תוסף הדלק מנקה את מעברי הדלק המזרקים ותא השריפה.

כל-שנה זה תחזוקה לחומרה - אפשר לבקש לבצע זאת כל שנתיים שלוש - זה העדיף.

העלות במחיר היא לא רצינית כ 200-250 ש"ח.

לכן זה לשיקולך - לנהג הלא מבין המגיע פעם בשנה לטיפול, טוב כי המוסך מטפל ברכב לחומרה.

ולנהג המבין - הבוחן את מצב השמן והצבע ומרגיש מתי הרכב קצת מגמם - נהג זה יכול לבדוק

ולהחליט אם צריך פלאשינג או תוסף דלק ומתי .

לכן לדעתי - אין כל בעיה.

ומניסיונך - הרי המנוע תקין, ולא נגרמו בעיות עקב הטיפול.

אייל.

אפשר בבקשה לראות את ההנחיה?

פעם ראשונה אני שומע שיצרן מנחה לשים תוספים

יום טוב גם לך

פורסם

ליין מן צודק.. במנועי הזרקה ישירה יש בעיית פיח בסטודיו היניקה לכן מבצעים אינפוזיה מסויימת דרך סעפת היניקה כיוון ששם לא עובר דלק מהול עים אוויר כמו במנועים רגילים אלא אוויר בלבד.. ומתבסף פיח.

ככה שהתוסף הוא רק למיכל דלק ולאינג'קטורים

ככה שחרטה ממש לא ואפשר להתווכח פה שבועיים.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם (נערך)

יגאל.. הנורמלי :wink: בין חסידי הקשקשת לא מאמין לי!

רשמתי למעלה את היבואנים, ההנחיה אומרת כחלק מהטיפול למעט אם הלקוח ביקש לא לבצע.

ב מאזדה ההנחיה להציע באופן כללי ולקבל אישור מראש, ועם הסבר רציני - כאשר רואים סימני בוצה קלה.

ההנחיות הללו התווספו בשנים האחרונות, עקב השימוש הרב בשמנים דקים כגון 5W-30.

ו במאזדה מנחים בשקט .. לקוחות המבקשים לעבור ל 5W-40 כי זה אפשרי ורצוי .

כנ"ל לגבי החלפת שמן הממסרה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל, לך אני מאמין, ליבואנים הארצישראלים פחות. ביקשתי את הנחיית היצרן, בבקשה. אני מניח שאם יש הנחיה כזו אז היא לא יחודית לישראל וניתן למצוא אותה בקלות ברשת, נכון? כי אני לא מצליח.

הנחיית היבואן לחלוטין לא רלוונטית אם היא לא מגובה בהנחיית יצרן.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הנחיה (היא פנימית).. להבדיל הוראות בכתב בתפוצה וגם במרשתת.

כלל הוראות היבואן וההנחיות הפנימיות - הן באישור היצרן.

אחרת היבואן מסתבך עם האחריות אשר נותן לו היצרן - יותר מכך ..

צוותי בדיקה ומהנדסים מגיעים מטעם היצרן כאשר יש בעיות המיוחדות לישראל ולביקורות.

לכל איזור אקלים / מכר - יש הוראות והנחיות שונות.

לאזורנו - אם אתה דובר ערבית, חפש סעודיה ומצריים.

אזורים דומים בעולם - חפש בדרום אפריקה אוסטרליה, סינגפור הודו

ספרדית - מרכז ודרום אמריקה.

הורדתי מספר פעמים דפי הוראות מהאזורים הללו - לך יש גם אופנוע..:lol: אם אני לא טועה.

אתה צריך לעשות זאת יותר מהר.

רשמתי הוראות מאוסטרליה, הודו וסין - כגון בעיות ה DSG והרחבת האחריות עם קישורים ומידע.

ובספרדית על בעיות המותחן וקפיצת השיניים ופגיעה בבוכנות.

כאשר יש הוראות בכתב, אני תמיד מצרף קישורים ומסמכים לאימות - הנחיות פנימיות קשה לאתר בכתב.

אבל - כנס לפורום ובצע חיפוש טיפול בטויוטה אלפא מאזדה וכו' - וראה כי ההנחיות הנ"ל

תוסף הדלק ו פלאשינג מופיעים ב 2-3 השנים האחרונות.

ולא ישר-לשלול, כל מקרה לגופו, אפשר לשאול מדוע ולבדוק.

והתשובה - לאור הניסיון אשר הצטבר אצלם, עם בעיות פיח ובוצה קלה המפריעה לאטימה -

הם מנחים לטפל עם התוספים הללו.

תוספי הדלק לא גורמים לבעיה ושומרים על מערכת הדלק.

תוספי הפלאשינג החדשים - עוזרים גם לשמירת גומיות המובילים.

מאחר והם מתוספים בחומרים, הגורמים לשמירת איכות הגומיות.

הוספה - לפני כשנתיים רועי גם שאל לגבי ה פלאשינג.

בתשובה רשמתי דפי מפרט של שני יצרנים, עם פירוט התוספים ותפקידם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

סורי אייל, אתה כותב הרבה אבל אומר מעט (מאוד).

הוראות אחזקה הן לא שמועות מפה לאוזן, היצרנים לא שומרים עליהן בסוד.

אין לי ספק שהיבואנים קיבלו אישור מהיצרן, לא זו הייתה השאלה. השאלה היא האם היצרן מנחה על כך (מילים מודגשות, בצבע אדום) כחלק ממדיניות האחזקה לרכב. הרי אם זה היה חשוב ליצרן, הלקוח לא היה מקבל את האפשרות לוותר על התוספים מבלי לפגוע באחריות.

הזכרת אופנוע, אז לאופנועים עדיין ניתן בקלות למצוא ספרות יצרן מקורית, לרכבים זה קצת יותר קשה.

יש לי ספרות יצרן מלאה ומפורטת של לא מעט דגמים מהשנים האחרונות, של מיטב היצרנים. בשום מקום לא מוזכר שום תוסף מסוג כלשהו. נכון שזה לא בדיוק תפוחים לתפוחים אבל אם כבר אז מנועי האופנועים עובדים בתנאים קשים יותר, וזה גם מתבטא במדיניות אחזקה טובענית יותר.. ועדיין שום תוספים..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מה שקורה פה שורה תחתונה זה עושקים את הלקוחה על ימין ועל שמאל...וכל חכמולוג שיבוא ויגיד עכשיו שהיא בטח גומרת את כל הבלמים בכל 4 הגלגלים שיישמור את זה לעצמו כי כולנו יודעים שזה לא מה שקורה םה באמת. גם האלמנט של פלאשינג ותוסף דלק בכל טיפול לא בא בחשבון. שוב האינטרסים הכלכליים מדברים בעד עצמם!

לפותחת השירשור...אני מאמין שבקרוב מאוד ניגמרת האחריות על הרכב אם לא ניגמרה כבר אז תתחילי להצמד קצת יותר לפורום פה. יש פה לא מעט אנשים שיכולים פיזית לעזור לך בביצוע כל סוגי הטיפולים כך שרק תצטרכי לקנות את החלפים ואת פשוט לא תאמיני כמה זול להחזיק רכב שאתה עושה את הדברים לבד ונימנע מלגשת למוסך ולשים שם לא מעט כסף...ואני מאמין שאין לך כסף מיותר.

• תוכן חדש...