Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי רכב יונדאי אקסנט 2004, באמת שבינתיים מאוד מרוצה מהרכב נמצא ברשותי מעל 6 שנים, כרגע עומד על 245 אלף ק"מ.

לאחרונה התחילו בעיות קצת מוזרות שנראה לי ככל הנראה בגיר והאוטו התחיל "להתעייף" קצת הרבה.

בזמן פניות זה בשילוב עם גז ברגע שאני מתחיל להתיישר נשמע כאילו הגיר "נתקע" והוא מתחיל בהילוכים הראשונים (1-2) לא לסחוב כמעט.. לפעמים זה קורה גם עם שילוב של גז נגיד בזמן האצה לכביש מהיר וכד'.. הגיר נשמע כאילו הוא "נתקע" מתחיל לנסוע על טורים מאוד גבוהים בהילוך 4 לא יורד מ3 בטורים ומעל זה מגיע גם ל 4-5 בטורים (מעל 100 קמ"ש) עכשיו זה לא הגיוני שאין את הבעיה הטור נמוך יחסית (בין 2-2.5).

בנוסף, לאחר ה"מכה" שהוא מקבל אחרי הסיבוב אני למשל מעביר בין N ל D ויש כמו התנגשות בגיר של השיניים זה נשמע כך לפחות.

בעיה שנייה, עם מזגן האוטו לא סוחב כמעט בכלל.. אני מתחיל נסיעה אני יותר מרבע גז והאוטו מגיע ל 40 קמ"ש בלחץ.. יכול להיות שזה בעיה בממיר קטליטי?

אשמח לתשובה לגבי 2 הבעיות (הראשונה, האם זה גיר או אולי תושבות למרות שהם נראות תקינות והאוטו לא רועד ממש או משהו, והשנייה לגבי הסחיבה של הרכב).

אני יודע שהאוטו עם הרבה ק"מ אבל עדיין זה לא מצדיק לאחר טיפולים שוטפים הוא יסע בצורה כזאת.

פורסם

לגבי הגיר- אתה יכול לנסות לבצע החלפת שמן חלקית +מסנן שמן אם יש חיצוני -ממליץ להשתמש בשמן גיר מקורי בתקן SP3 בלבד.

לגבי בעיות סחיבה,השאלה מה עשית בטיפול אחרון ומתי ? מצתים,מסנן דלק/חוטי הצתה/מסנן אוויר -אלו דברים פשוטים,המשפיעים על הסחיבה ואם כל אלו הוחלפו,לגשת למכון להזרקות לבצע בדיקת 4 גזים ולבדוק חשד שחיישן חמצן/ממיר קטליטי אינם מתפקדים כראוי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לגבי הגיר- אתה יכול לנסות לבצע החלפת שמן חלקית +מסנן שמן אם יש חיצוני -ממליץ להשתמש בשמן גיר מקורי בתקן SP3 בלבד.

לגבי בעיות סחיבה,השאלה מה עשית בטיפול אחרון ומתי ? מצתים,מסנן דלק/חוטי הצתה/מסנן אוויר -אלו דברים פשוטים,המשפיעים על הסחיבה ואם כל אלו הוחלפו,לגשת למכון להזרקות לבצע בדיקת 4 גזים ולבדוק חשד שחיישן חמצן/ממיר קטליטי אינם מתפקדים כראוי.

מאיר, הבחור למעלה ענה לך יפה.

תתייחס.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

קצת קשה לאבחן ככה דרך המסך בלי להרגיש פיזית את התופעות שעליהם אתה מדבר. הקילומטראז אומנם גבוה אבל האקסנט הוא סוס עבודה ומה שאתנ מתאר הוא תקלה ולא בלאי מנוע בגלל הקילומטרים. אני מכרתי אקסנט כזו גם עם קילומטראז זהה שטופלה על ידי בקפידה רבה וסוחבת יופי עד היום..מכרתי למישהו שאני מכיר ומבסוט עליה מאוד. מה מצב שמן הגיר אצלך? מתי הוחלף ומתי הוחלף המסנן גיר? נסה לענות לנו על השאלות ששאל קולאוטי למעלה וננסה להתקדם.

פורסם

עם ניסיון בגיר של גטס (שאם זכור לי נכון הוא אותו גיר), כאשר השמן קר, התפקוד של הגיר בעיתי ולא נוח. כאשר השמן בטמפרטורה גבוה, הגיר מתפקד נהדר.

קצת על הגיר שלי: הרגשתי שיבושים בגיר, הלכתי למוסך. הם גילו שחסר שמן (או שהחליטו והשמן היה קר ולכן לא טיפס על המדיד). הציעו החלפה, והם החליפו לגיר דקסטרון 3 ופילטר גיר תחליפי. לאחר ייעוץ כאן בפורום, החלטתי לעשות מספר החלפות חלקיות, ולבסוף גם להחליף את הפילטר גיר למקורי.

למעט בתחילת עבודה (כמה דקות ראשונות), כשהטמפרטורה של גיר קר, הגיר נהדר ואפילו מהנה יחסית לגירים ישנים.

פורסם

המנוע של האקסנט הזו הוא בנפח 1500 כך שגם הגיר שונה משל הגטס. בכל מיקרה גם השמן ששמת דקסרון 3 לא מתאים כלל וכלל לגירים האלה וגם לא לשל הגטס ואף עלול לקצר את חייו של הגיר. השמן שהולך הוא atf-sp3.

פורסם

מאיר, הבחור למעלה ענה לך יפה.

תתייחס.

קצת קשה לאבחן ככה דרך המסך בלי להרגיש פיזית את התופעות שעליהם אתה מדבר. הקילומטראז אומנם גבוה אבל האקסנט הוא סוס עבודה ומה שאתנ מתאר הוא תקלה ולא בלאי מנוע בגלל הקילומטרים. אני מכרתי אקסנט כזו גם עם קילומטראז זהה שטופלה על ידי בקפידה רבה וסוחבת יופי עד היום..מכרתי למישהו שאני מכיר ומבסוט עליה מאוד. מה מצב שמן הגיר אצלך? מתי הוחלף ומתי הוחלף המסנן גיר? נסה לענות לנו על השאלות ששאל קולאוטי למעלה וננסה להתקדם.

עם ניסיון בגיר של גטס (שאם זכור לי נכון הוא אותו גיר), כאשר השמן קר, התפקוד של הגיר בעיתי ולא נוח. כאשר השמן בטמפרטורה גבוה, הגיר מתפקד נהדר.

קצת על הגיר שלי: הרגשתי שיבושים בגיר, הלכתי למוסך. הם גילו שחסר שמן (או שהחליטו והשמן היה קר ולכן לא טיפס על המדיד). הציעו החלפה, והם החליפו לגיר דקסטרון 3 ופילטר גיר תחליפי. לאחר ייעוץ כאן בפורום, החלטתי לעשות מספר החלפות חלקיות, ולבסוף גם להחליף את הפילטר גיר למקורי.

למעט בתחילת עבודה (כמה דקות ראשונות), כשהטמפרטורה של גיר קר, הגיר נהדר ואפילו מהנה יחסית לגירים ישנים.

המנוע של האקסנט הזו הוא בנפח 1500 כך שגם הגיר שונה משל הגטס. בכל מיקרה גם השמן ששמת דקסרון 3 לא מתאים כלל וכלל לגירים האלה וגם לא לשל הגטס ואף עלול לקצר את חייו של הגיר. השמן שהולך הוא atf-sp3.

סליחה לא שמתי לב לתגובה מעל.

אז ככה ברמת העקרון.

טיפול אחרון בוצע לפני 10K ק"מ +- נעשה טיפול 10 אלף , החלפת שמנים וכו' הוחלפה רצועת טיימינג (משאבת מים לא הוחלפה בעקבות זה שהייתה במצב טוב).

בעיה בגיר הייתה גם לפני הטיפול וגם אחרי, מצב השמן גיר היה גבולי ממש, אבל לא ברמה הרסנית או משהו.

מי שאני מטפל אצלו אמר לי שזה כנראה תסמינים שהגיר עומד ללכת, אבל קשה להאמין.. הבעיה הזאת לא נורמטיבית, בפניות בהאצה וכד' זה קורה רק, ולאחר כיבוי הרכב הבעיה מסתדרת עד הפעם הבאה שזה קורה.. (לרוב עם מזגן).

בנוגע לבעיית הסחיבה, כנראה שבאמת הלך הממיר הקטליטי, הוחלף לא מזמן פחות משנה בערך חיישן צעדים (אם זה קריטי, הרכב היה מתכבה פשוט וזה סידר את זה).

אבדוק לגבי מילוי שמן גיר ב SP3, (איפה הכי מומלץ לקנות באיזור המרכז?) ולגבי מסנן שמן חיצוני לא נראה לי שיש.

מומלץ עדיין לבדוק 4 מזרקים?

פורסם

האם בעיית הסחיבה הייתה קיימת לפני טיפול הטיימינג? לגבי הגיר תחליף שמן גיר ופילטר גיר....וגם אם חס וחלילה הלך הגיר יש כאלה בפירוקיות כמו גרעינים בפחות מ 1000 שח.

• תוכן חדש...