Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצמות עצה כפולות משמשות כמעט בכל מכוניות הספורט האקזוטיות ווהמירוץ חוץ מהפורש ושם כמו במיאטה החדשה זה משיקולי חסכון במקום .

זה שה RX8 מתנהגת טוב יותר מהמיאטה זה בזכות כיול מיתלים טוב יותר ,זכור שטענת לא פעם

שהמיאטה מגיעה עם כיול גרוע מהמפעל, אבל לפחות ניתן במיתלה כזה לבצע כיול ,מה שלא ניתן

לבצע במיתלה הרב-חיבורי החדש

.I'm a blocked user

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא רק שפגשתי כבר כמה (ואפילו הדרכתי גם סטודנט באחת מהן), באחת מאותן ה-RX8 שפגשתי (שהייתה מדגם ה-GT לגמרי במקרה) נהג בחור בשם בריאן גודווין שהוא כבר נהג מירוצים מקצועי עוד מאז שאני התחלתי את בית הספר היסודי ועל הרכב שלו היו סט צמיגי מירוץ חדשים ויפים ממיטב התוצרת של TOYO... נגמר בשלוש שניות הפרש לטובתי בזמני הקפה 8).

מוטי.

אתה מציג נתונים מאד מעניינים, תסביר...

האם לRX8 הורדו חלקים כגון צמות חשמל, כסאות, ריפודים, פגושים?

היחס הבסיסי בכ"ס למשקל (במקור) עדיף משמעותית ב RX8 : (לא בגרסת גיר אוטומתי)

1:5.7 , לעומת המיאטה: 1:7.44 ?

מה לגבי מכלולי הבלימה, האם גם שונו בשתי המכוניות?

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

מריוס

אתה חייב לקחת בחשבון את העובדה שהמיאטה של מוטי ממש ממש לא סטנדרטית.. (וזה שאין לה אפילו מנוע :lol:) :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מריוס

הבנתי את הקטע.... די ישראלי טיפוסי :roll:.

אני צוחק פה עם Levil ורוני והנה בא המישהו, במקרה זה - אתה, ומחליט לשאול את השאלות בסטייל הנ"ל כאילו שהתשובה לא ברורה מראש...

Whatever

מוטי.

פורסם
הבנתי את הקטע.... די ישראלי טיפוסי :roll:.

אני צוחק פה עם Levil ורוני והנה בא המישהו, במקרה זה - אתה, ומחליט לשאול את השאלות בסטייל הנ"ל כאילו שהתשובה לא ברורה מראש...

Whatever

מוטי.

תודה רבה על התשובה ה"חכמה"...

טיפוסי ל"יורדים".

פורסם

אדון מריוס, כנראה שלא הבנת את כוונת המשורר.

לישראלים באופן טיפוסי נורא קשה לפרגן, כאילו שהעולם שלהם ייחרב אם הם יאמרו מילה טובה... לא פעם ולא פעמיים בחיים כבר נתקלתי בשאלות סרות טעם ובאיזה שהוא מקום זה פשוט נמאס, אז אולי אני לא ממש סבלני ודיפלומטי בתשובות שלי לפעמים אבל יש מצבים שאני אומר חלאס עם דאלאס.

מה, חדש לך שהמיאטה שלי משופרת לעייפה? לא, נכון?

אז הנה בבקשה, אם זה לא היה ברור עד היום, באותיות גדולות שלא ייצא מצב שמישהו מפספס חס וחלילה -

המיאטה שלי משופרת, יחס ההספק-משקל שלה הוא משהו כמו 1:3.77 שזה יותר טוב מפורשה קאררה S 997 וככה היא גם נוסעת.

ועד הפעם הבאה, שבת שלום.

מוטי.

פורסם
אדון מריוס, כנראה שלא הבנת את כוונת המשורר.

לישראלים באופן טיפוסי נורא קשה לפרגן, כאילו שהעולם שלהם ייחרב אם הם יאמרו מילה טובה... לא פעם ולא פעמיים בחיים כבר נתקלתי בשאלות סרות טעם ובאיזה שהוא מקום זה פשוט נמאס, אז אולי אני לא ממש סבלני ודיפלומטי בתשובות שלי לפעמים אבל יש מצבים שאני אומר חלאס עם דאלאס.

מה, חדש לך שהמיאטה שלי משופרת לעייפה? לא, נכון?

אז הנה בבקשה, אם זה לא היה ברור עד היום, באותיות גדולות שלא ייצא מצב שמישהו מפספס חס וחלילה -

המיאטה שלי משופרת, יחס ההספק-משקל שלה הוא משהו כמו 1:3.77 שזה יותר טוב מפורשה קאררה S 997 וככה היא גם נוסעת.

ועד הפעם הבאה, שבת שלום.

מוטי.

שלום מוטי,

נראה לפי תגובתך, שבאמת הייתה אי הבנה לא מבוססת בענין השאלה ואסביר בהמשך.

אני חושב בגדול שאתה טועה לגבי הערכה שלך לגבי "הישראליים" :-) וכהוכחה אתה יכול לראות את תגובות ההערכה הרבות, במסגרת הפורום - אם זה לא פרגון , אז מה זה?

באשר לשאלתי המקורית - גם בה יש בין ה"שיטין" הערכה להשיג שלך לאור הנתונים הבסיסיים העדיפים של הRX8 , לכן עיניין אותי , האם גם הRX8 שופרה ועד כמה השינויים\שיפורים שלך יעילים.

אתה מציין מדי פעם שאתה עוסק בהדרכה בתחום הנהיגה על מסלולים "אובליים" , עובדה המחזקת ומשפיעה על הידע שאתה מפגין . אני כמהנדס עוסק בהדרכת טכנאים והנדסאים בתחום מקצועות הרכב ולכן יתכן ששאלותי יהיו שונות ולפעמים טיפה מורכבות.

אגב, גם שההתיחסויות\תשובות הם לא רלוונטיות, איני מזלזל בהערות ובהארות של צעירים ממני בהרבה (לא תמיד):wink: ומשתדל להפיק את הטוב שבכל דיון לטובת הכלל .

מריוס

פורסם

ואם נחזור לרגע לנושא...

האם יש למיאטה החדשה גג קשיח, ואם כן ידוע שהוא ימכר עם הרכב (כתוספת?)?

Finger's gonna kill me.

פורסם
שלום מוטי,

נראה לפי תגובתך, שבאמת הייתה אי הבנה לא מבוססת בענין השאלה ואסביר בהמשך.

אני חושב בגדול שאתה טועה לגבי הערכה שלך לגבי "הישראליים" :-) וכהוכחה אתה יכול לראות את תגובות ההערכה הרבות, במסגרת הפורום - אם זה לא פרגון , אז מה זה?

באשר לשאלתי המקורית - גם בה יש בין ה"שיטין" הערכה להשיג שלך לאור הנתונים הבסיסיים העדיפים של הRX8 , לכן עיניין אותי , האם גם הRX8 שופרה ועד כמה השינויים\שיפורים שלך יעילים.

אתה מציין מדי פעם שאתה עוסק בהדרכה בתחום הנהיגה על מסלולים "אובליים" , עובדה המחזקת ומשפיעה על הידע שאתה מפגין . אני כמהנדס עוסק בהדרכת טכנאים והנדסאים בתחום מקצועות הרכב ולכן יתכן ששאלותי יהיו שונות ולפעמים טיפה מורכבות.

אגב, גם שההתיחסויות\תשובות הם לא רלוונטיות, איני מזלזל בהערות ובהארות של צעירים ממני בהרבה (לא תמיד):wink: ומשתדל להפיק את הטוב שבכל דיון לטובת הכלל .

מריוס

נראה שהייתה לי פה איזו אי-הבנה ועימך הסליחה.

נתקלתי במספיק תגובות מישראלים לא רק פה בפורום אלא בכלל בשביל לגבש דעה שונה משלך, הפורום אכן יוצא מהכלל בנוגע לכך ואני מודה לכל מי שתומך ומעודד מקרב לב. :-)

בחזרה לנושא, ה-RX8 המדוברת שופרה באופן חלקי למדי, עוד טיפה סוסים, גלגלים וצמיגי מירוץ (TOYO RA-1) שמהווים את השיפור הכי גדול שאפשר לעשות ברכב לפני עלייה למסלול ומעבר לזה נשארה מקורית למדי.

השיפורים בהם מדובר ברכב שלי הם יעילים למדי, המיאטה שלי נחשבת בעיני רבים בעולם המיאטות לאחת היותר מעניינות ממספר בחינות ומציגה תוצאות וזמני הקפות טובים מאוד בהתחשב במה שנעשה בה וכמובן שלהיותי מנוסה למדי בתחום נהיגת המסלול (אגב לעולם לא הייתי על מסלול אובלי, מדובר במסלולים סטייל Road Course על כל המשתמע - פניות מסוגים שונים, שינויי גובה וכו') יש משקל מסויים.

כשאמרתי שעוד לא פגשתי אף RX8 שהראתה לי את האגזוז המתרחק שלה, אין לי ספק שחלק מזה הוא "בזכות" העובדה שה-RX8 היא רכב חדש למדי ואין עוד הרבה כאלה שעוברות מסכת שיפורים מסיבית כמו זו שהמיאטה שלי עוברת (גם בימים אילו אגב, כתבה נוספת בסדרה בקרוב :-))... אני מניח שעם חלוף הזמן יצוצו יותר ויותר מהן על המסלול ואז תשתנה רוח הדברים.. ל-RX8 שלדה ומיתלים טובים בהרבה בבסיסם מהמיאטה.

* עוד תוספת מעניינת של מידע על המיאטה החדשה - בהצהרה הרשמית של מאזדה לגבי משקל הרכב מדובר בעלייה קלה ביותר במשקל של 10 ק"ג.

בהתחשב בעובדה שהרכב מציע כעת יותר מנוע, יותר מרחב פנימי למרות מימדים חיצוניים כמעט זהים לדור המוחלף מלבד הרוחב שגדל בצורה משמעותית למדי, יותר בלמים וכו', לדעתי מדובר במספר נהדר.

** Aדי, אני יוצא מנקודת הנחה שלאור העובדה שמאזדה טרחו להציג גג קשיח על אחת ממכוניות התצוגה שלהם בתערוכת ז'נבה יש ייצור מתוכנן שלו והוא יימכר כפי שהוא נמכר כיום - כתוספת בתשלום ע"פ הזמנה.

מוטי.

פורסם
אוקיי, אז נכון, המצבר עבר קדימה ובאותה הקלות הוא גם יכול לחזור אחורה.

מעבר לזה, תגיד לי, עישנת משהו לפני שכתבת את ההודעה?

ממתי להזיז את המנוע אחורה אל מאחרי הסרן הקדמי זה דבר רע??? זה דבר מצוין!!!

חלוקת המשקל רק תשתפר והדבר היחיד שלדעתי עלול להיות קצת מעצבן יהיה להחליף את הפלאג בצילינדר מספר ארבע... מציע לך בחום להעיף מבט מתחת למכסה מנוע של ההונדה S2000 וה-BMW M3, שתיהן מכוניות מאוזנות לההפליא עם חלוקת משקל נהדרת... בשתיהן המנוע ממוקם בדיוק אותו הדבר.

...

אני פשוט לא מצליח להבין מאיפה כולכם באים עם הרעיון שמאזדה הולכים לשווק את המיאטה בתור מתחרה זולה לכל אותן המכוניות שהשמות שלהן נזרקו פה, קודם זה היה בוקסטר, עכשיו זה אליז... הבטחה שלי שאני אהיה פה לכתוב "אמרתי לכם" מתי שיפרסמו את המחירים :-P.

אני מצפה למשהו מצוין.

מאזדה הולכים קדימה.

מוטי.

בן אדם חוזר מכמה ימי חופש מסכנים בקולורדו וכולם מתנפלים עליו :)

מוטי - אני באמת שלא מתכוון שהזזת מנוע לאחור זה רע. ניסיתי להיות מצחיק - ניסיון כושל זו גם ניסיון :loco:

לגבי מתחרות למיאטה - מיאטה נולדה כתשובה "זולה" ו"עממית" (שים לב לגרשיים) לאלפא ספיידר ולוטוס אילאן (ציון שמה של אליז הייתה תאוט שלי) - מכוניות "יקרות" ו"אקסקלוסיביות"...

זה ("זולה" ו"עממית") גם המוניטין שלה אצל רוב אמריקאיים...היום, כשביקשתי מסוכן הביטוח שלי הצעה למיאטה הוא שעל אותי למה לי לקנות את הפחית היפנית הזאת.

בעיניי מיאטה החדשה - NC - כבר לא נראת כמכונית "זולה" ו"עממית". זה לא אומר עלייה משהו רע - פשות מיאטה עולה כיתה.

פיני. שמתקרב למיאטה משלו (לא, לא החדשה - משהו שנת דגם 94-95)...

• תוכן חדש...