Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

תמיד אומרים לי שכאשר אני פותח את הבלון החדש עליי לוודא שסגרתי קודם את הריק כי אחרת הגז יעבור.

האם זה נכון?

אם כן, שאלה נוספת:

אם יש לי בלון אחד ריק לחלוטין והשני מלא, במצב כזה כמה יעבור לבלון הריק?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אם לכל אחד יש וסת חד כיווני אז לא יעבור, אם הם משורשרים ויש וסת ראשי אז כן יעבור

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
יעבור חצי בסופו של דבר. במצב ביניים בגלל הפרשי טמפרטורה יעבור קצת פחות

איך יעבור?

הגז אגור במיכל במצב נוזלי. כשיפתח הברז יתחיל איוד וחומר במצב גזי (אם אין שסתום חד-כיווני) יעבור למיכל הריק עד שהלחצים ישתוו. מכאן ואילך וכשגז יצרך מהמערכת יתחיל איוד (רתיחת הפזה הנוזלית) במיכל המלא. ההפסד בגלל בניית לחץ במיכל הריק לדעתי קטן עד אפסי.

כדי להעביר גז ממיכל למיכל צריך להפוך את המיכל התורם ולהזרים פזה נוזלית בגרביטציה או להשתמש במשאבה.

זו השיטה למילוי גז במיכל קטן (נניח לגזיה לשטח) ממיכל גדול.

ואזהרה - מי שאינו מנוסה או מבין לעומק מה הוא עושה שימנע מכך, זה עלול להיות מסוכן.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

יוסי תמיד אמרתי שההסברים שלך גאונים :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תוכן חדש...