Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CIVIC Type R מחשבות ותהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מחזיר אותך להתחלה.

הדיון היה האם ליפט-אוף (נטישת מצערת לשם זריקת זנב) זה משהו שצריך להתבצע בנהיגה.

הדיון היה ונגמר עוד לפני שהוא התחיל. אין באמת מחלוקת שלא זורקים זנב במסלול, או בנהיגת כביש מהירה. הדיון המשיך למחוזות אחרים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה לא יודע לקרוא. והאגרסיביות והשחצנות האופיינויות לך לא מוסיפות לך קרדיט. לא כתבתי אפילו רבע מילה על החלקת זנב.

כל ההסבר המלומד שלך על תרגולים הוא נורא יפה. רק לא רלוונטי לכתוב. בשום צורה שהיא. אף אחד לא טען שספורטאים לא מתאמנים.

אם יש לך בעיה עם ההתנסחות שלי אתה לנתר אנא ואנא ולחפש מקום ללכת לבכות בו.

אי אפשר לכתוב שטויות ואחרי זה לבכות על זה שלא עושים פוציניו מוציניו.

כתבת "נהגים פשוט נוהגים", וזה לא נכון. הם לא "פשוט נוהגים", הם עוברים על הטלמטריה ובודקים בכל סיבוב נתון מה הם עושים ומה קורה לרכב. זו עבודה סיזיפית ומתודית. אתה כתבת ההפך, אז עדיף שתודה בשטויות מאשר לקטר על האופי שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הדיון היה ונגמר עוד לפני שהוא התחיל. אין באמת מחלוקת שלא זורקים זנב במסלול, או בנהיגת כביש מהירה. הדיון המשיך למחוזות אחרים.

זה לא הדיון.

זה התחיל מזה שאבירם אמר שכן צריך, לפעמים, להשתמש בליפט אוף. ומזה הוסבר, שלא.

וזהו.

גם אם אתה רוצה להחליק לתוך הסיבוב, זו לא הדרך.

פורסם
למשל סוויפר מהיר אבל לא ארוך, אתה מגיע בפול גז, אם תנסה להמשיך ולצלוח אותו בפול גז אתה תעוף מהמסלול, עזיבה קטנה של הגז זה בדיוק מה שצריך כדי לתת העברת משקל קטנה קדימה, להכניס את האף, ואז להאיץ שוב החוצה.

אם אי אפשר לקחת את הפניה עם 100% מצערת ברצף, אז פשוט עושים מודולציה על הגז, במקום להתייחס למצערת כמתג ON/OFF. במקסימום, אולי נוגעים בבלם עם רגל שמאל תוך כדי שממשיכים להאיץ.

ואין שום קשר להעברת המשקל. הסיבה שסגירת המצערת משאירה אותך על הקו היא שהיא מורידה את מהירות הנסיעה, וזה למרות העברת המשקל, לא הודות לה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
קודם כל, אני לא מלמד כלום. לא נתתי תיאור הולכה מפורט של מה לעשות.

מעבר לכך, זה ויכוח שמעוגן בחוקי הפיזיקה, ולכן אין בו מקום לגמישות מרובה. יש כאן שני דברים לזכור:

1. אם אתה צריך להאט בנהיגה ספורטיבית, אתה מאט הכי חזק שאפשר כדי שההאטה תהיה הקצרה ביותר האפשרית ולכן תגזול ממך כמה שפחות זמן. לכן, בשום מצב (בנהיגה נכונה) אתה לא תאט רק על ידי סגירת המצערת.
  2. בכניסה לפניה, אחיזת הצמיגים צריכה להתחלק בין האטה לבין כוח הפניה כך שאתה עובר מ-100% האטה ל-100% פניה בהדרגה. לכן אתה צריך לתכנן את ההאטה כך שהיא מתחילה חזקה כשההגה ישר, ודועכת בקצב ישיר לסיבוב ההגה: באמצע סיבוב ההגה, עוצמת הבלימה כבר צריכה להיות 50% פחות. אם אתה מאט רק על ידי סגירת מצערת או על ידי בלימה עדינה בעוצמה קבועה - אתה בהגדרה מבזבז חלק מיכולת הרכב לפנות על האטה מיותרת בשלב כזה או אחר בכניסה לפניה.

אוקיי, לא נתווכח על עניין העברת משקל. אז עכשיו אתה רואה שזה עומד בסתירה למה שכתבת קודם? או שרק אני רואה את זה?

הנה מצב, שאתה צריך להאט, ואתה עושה את זה באמצעות הרפייה קלה מהגז, ולא בבלימה חזקה, וזו הדרך הנכונה והמהירה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

כל זה אמור בפניה שאתה מבצע בלימה נגררת לתוכה: לרוב, פניות חדות ואטיות.

כמו שאמרתי בהודעה מספר 134, בסוויפרים אתה בדרך כלל נכנס "על הגז". לא בהכרח בפול גז - ברוב המקרים צריך לעשות מודולציה כלשהי.

אם נאלצת לסגור את המצערת לגמרי, לא היית מספיק מדויק במינון הגז מלכתחילה וגם במצב כזה, עדיף להשתמש בבלימה משולבת (עם רגל שמאל) במקום.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אי אפשר לכתוב שטויות ואחרי זה לבכות על זה שלא עושים פוציניו מוציניו.

נכון. אי אפשר לכתוב שטויות. אז אל. ואין לי בעיה עם זה שאתה נהנה להיות בריון. יש לי בעיה עם זה שמה שחן כתב לא נכון. והסבירו כבר שלושה אנשים למה.

ההבנה שלך באימונים של נהגי מרוצים מרתקת. אבל לא שייכת בשום צורה למה שכתבתי.

למעשה, אפילו לא הבנת את הטענה שלי, שגם זה די אופייני לך. הרי אתה עצמך כתבת פה עשרות פעמים נגד לימודי נהיגה בהתכתבות. וזו הבעיה בהם. איש מאיתנו לא התווכח בעד ליפט אוף אוברסטיר. וגם מה שחן כתב חורג מזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא דובר על ליפט אוף כדי להחליק זנב. אתה וחן טענתם שבכל מצב או שאתה מאיץ או שאתה בולם עם הברקס, וכל מצב אחר הוא לא נכון ומבזבז זמן. אז זה לא נכון - יש בהחלט פניות שכל מה שצריך זה לעזוב את הגז לשניה כדי לעבור אותן במהירות המירבית האפשרית.

למשל סוויפר מהיר אבל לא ארוך, אתה מגיע בפול גז, אם תנסה להמשיך ולצלוח אותו בפול גז אתה תעוף מהמסלול, עזיבה קטנה של הגז זה בדיוק מה שצריך כדי לתת העברת משקל קטנה קדימה, להכניס את האף, ואז להאיץ שוב החוצה. לא הגעת במהירות שמצדיקה בלימה מצד אחד, ומצד שני המשך האצה יעיף אותך החוצה.

וכן, למדתי לקחת פניות כאלה בצורה כזאת בכמה מקרים במסלולים בחו"ל.

אז שוב, אתה לא עוזב את הגז, אתה מווסת את הגז. בשום מצב אתה לא נוטש במהירות את המצערת, בטח לא בעקומה.

בכל מקרה, אתה עדיין על הגז, אתה לא מרפה מהכל.

פורסם

אני עוזב את הגז, לא בהכרח לגמרי, אבל כן הרפייה מהירה, לא מודולציה איטית. זה כמובן פונקציה של השילוב של הרכב המסלול והתנאים, כמה אתה יכול לעזוב את הגז מהר בלי 'לעצבן' את הרכב מדי ולהוציא אותו מאיזון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
נכון. אי אפשר לכתוב שטויות. אז אל. ואין לי בעיה עם זה שאתה נהנה להיות בריון. יש לי בעיה עם זה שמה שחן כתב לא נכון. והסבירו כבר שלושה אנשים למה.

ההבנה שלך באימונים של נהגי מרוצים מרתקת. אבל לא שייכת בשום צורה למה שכתבתי.

למעשה, אפילו לא הבנת את הטענה שלי, שגם זה די אופייני לך. הרי אתה עצמך כתבת פה עשרות פעמים נגד לימודי נהיגה בהתכתבות. וזו הבעיה בהם. איש מאיתנו לא התווכח בעד ליפט אוף אוברסטיר. וגם מה שחן כתב חורג מזה.

אתה ממשיך לכתוב שטויות ואם ממשיך להיות בכיין, כהרגלך. יש לך שתי אפשרויות, לא לקרוא את מה שאני כותב ו/או לא לענות. רק תפסיק להתבכיין, זה פתטי.

מה שחן כתבף, תענה לחן. ומה שהסבירו לא רלוונטי, גם אם תספור עוד כמה.

מה שכתבת ברור, שנהגים לא מתעסקים בפיסיקה של הנהיגה. זו שטות מוחלטת, נהגים ברמה הגבוהה מתעסקים כל הזמן בפיסיקה של התנהגות הרכב, עם מתכנני הרכבים שלהם. הם שותפים מלאים לפיתוח.

ולבסוף, אף אחד לא מלמד כאן איש נהיגה. מאיפה הקרצת את זה?

פורסם
אני עוזב את הגז, לא בהכרח לגמרי, אבל כן הרפייה מהירה, לא מודולציה איטית. זה כמובן פונקציה של השילוב של הרכב המסלול והתנאים, כמה אתה יכול לעזוב את הגז מהר בלי 'לעצבן' את הרכב מדי ולהוציא אותו מאיזון.

אני לא יודע למדוד מהירות יחסית, אבל אתה על הגז, נכון?

אז אתה או על הגז או על הברקס, נכון?

זה כל מה שאמרתי, בנהיגת מסלול אתה או בהאצה או בבלימה.

פורסם (נערך)

אתה מדבר על פתטי? אתה בן 5?

עניתי לחן. לא לך. לא הבנת את הכתוב. למרות זאת רצת להתווכח איתי על כלום. אתה עדיין ממשיך לא להבין. אתה אפילו לא מצליח להבין למה רומן ומיסטר בי כתבו מה שכתבו, למרות שהם לעסו את זה ולמרות שחן ממשיך להתווכח.

ותודה לך על הידע המעמיק הישר מעולם הויקיפדיה על עולם המרוצים. השכלתי.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני לא יודע למדוד מהירות יחסית, אבל אתה על הגז, נכון?

אז אתה או על הגז או על הברקס, נכון?

זה כל מה שאמרתי, בנהיגת מסלול אתה או בהאצה או בבלימה.

זה שאתה לוחץ על הגז, לא אומר שאתה מאיץ, אם הגעת בפול גז, וירדת לחצי גז, אתה בתאוטה, ואתה בלי ברקס.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אתה עדיין ממשיך לא להבין. אתה אפילו לא מצליח להבין למה רומן ומיסטר בי כתבו מה שכתבו, למרות שהם לעסו את זה ולמרות שחן ממשיך להתווכח.

אז גם אני אלעס את זה:

בפניה שאתה מגיע אליה במהירות הגבוהה מזו שניתן להחזיק בשיא הפניה (האיפקס) אתה מבצע בלימה נגררת: אתה מתחיל בבלימה חזקה (לא בהכרח 100%, אבל חזקה) לפני סיבוב ההגה, ודועכת בהדרגה במקביל לסיבוב ההגה.

בפניה שאתה מגיע אליה במהירות הנמוכה מזו שניתן להחזיק בשיא הפניה אתה מבצע מודולציה על הגז, כולל את כל הטווח שבין החזקת מהירות קבועה עם הגז לבין האצה בפול גז, בהתאם לחדות הפניה ואורכה. אם נאלצת לעזוב את הגז לגמרי, כנראה שטעית במינון הגז מוקדם יותר בפניה, וגם במצב כזה עדיף לרוב לגעת לרגע בבלם עם רגל שמאל ולא לעזוב את הגז.

יותר טוב?

פורסם
זה שאתה לוחץ על הגז, לא אומר שאתה מאיץ, אם הגעת בפול גז, וירדת לחצי גז, אתה בתאוטה, ואתה בלי ברקס.

בהנחה שלא עברת לעלייה ולא סובבת את ההגה חזק ויצרת התנגדות לתנועה קדימה (או כל תמרון חריף אחר), איך... איך בדיוק אתה עם רגל על הגז והמכונית מאבדת מהירות?

• תוכן חדש...