Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שני הרכבים

הפיגו בדגם הכי מאובזר סקי אקטיב אם אני לא טועה,והאיביזה בדגם הסטייל אם כל התוספות .

לגבי אמינות ,איכות ,החזקה ,שוק.

מי מבין שתי המכוניות שווה לקנות יותר???

יש הבדל במחיר של 10 אלף ש"ח הפיגו יותר יקרה.

אשמח לשמוע לעצות מחברי הפורום.

פורסם

לפיגו יש יתרון של ממרווח מאחור האיביזה זריזה יותר ובעלת גיר נעים יותר.

שניהם זריזות.

שים לב שהאיביזה בעוד כמה חודשים הולכת להיות מוחלפת.

אני דווקא הייתי מציע רכב אחד ועדיף לדעתי על שניהם- סיטרואן c3 שנמכרה לא מזמן ב96 אלף ובמחירה דומה לפיגו. אך היא בעלת מערכות בטיחות אקטיבות ואיבזור עדיף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שניהם זריזות.

אני דווקא הייתי מציע רכב אחד ועדיף לדעתי על שניהם- סיטרואן c3 שנמכרה לא מזמן ב96 אלף ובמחירה דומה לפיגו. אך היא בעלת מערכות בטיחות אקטיבות ואיבזור עדיף.

C3 ראיתי וממש לא התחברתי לאוטו(עיצוב מוזר).

לגבי האיביזה החדשה אני מתאר לעצמי שהיא תעלה יותר מצד שני כרגע הדגם הנוכחי עולה 80K המחיר קורץ לי מאוד.

מצד שני יש את הפיגו האם שווה להשקיע על הפיגו עוד 15K לדעתך?

פורסם

אני לא חושב שהפיגו שווה תוספת 15 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שניהם זריזות.

לאיביזה גיר נעים יותר ? are we sure. הפז'ו מרווחת ונוחה יותר מהאיביזה, ביצועים וצריכת דלק דומים למדי וכן, עוד שנה אחריות וזו נדמה לי קצת חסרה באיביזה. אם זה שווה לך עוד כסף תדע אחרי שתסע בשתיהן.

פורסם

הגיר של הפיג'ו טוב בעשרות מונים מזה של האיביזה, ובטח שאמין יותר. לפיג'ו 3 שנות אחריות ונוחות נסיעה טובה יותר. האיביזה כבר די מיושנת ומאוד נפוצה בכביש - רק על זה לא הייתי רוכש אותה. לא כיף לקנות רכב במיטב כספך, ולא להרגיש שזה מיוחד.

פורסם

נסעתי בסיטרואן החדשה בעלת אותה יחידת הנעה, אז כן ההdsg נעים יותר ומהיר יותר.

פורסם

שאלה,

יוליאן, כמה שעות בילית בפקקים על גיר רובוטי כפול מצמדים כלשהוא? או בפקק בעליה?(שזה בכלל חוויה),

כמה יצא לך לנהוג בגיר כזה בתוך תנועה עירונית צפופה עם המון עצירות וזחילה במהירות נמוכה?.

אם אתה מציין אותו כגיר מוצלח ביחס לפלנטרי לדעתי פשוט לא חווית אותו מספיק בתנאים שבו החסרונות שלו מתגלים במלוא הדרם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

בערך 15 דקות בפקק בעליה ( עליות למשגב בבוקר) הגיר הצליח להיות על הילוך שני גם במהירות גלישה מאוד איטית ולא חוויתי איתו חוסר נעימות. רק לעיתים העביר לראשון וגם זה לא היה מלווה בטילוטול.

אגב גם בעיר במצב של ירידה והאטה לפני מעבר על באמפר הגיר נשאר על הילוך שני בעוד שגיר של רנו למשל הוריד להילוך ראשון וסתם משך אותו. זה נבדק כמה פעמים.

כמה אתה חווית את הגיר פלנטרי של הצרפתיות?

לא נתקלת בתחילת נסיעה לא חלקה לפעמים? רעידות לפעמים בתחילת נסיעה?

במגזין אוטו במבחן השוואתי ביניהם ציינו שדווקא התיבה בפיגו בתנועה איטית פחות טובה, כניראה בגלל זה.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

עשיתי 1,300 קילומטר על C4 עם מנוע 1.2T והגיר של אייסן,

עם הכפול מצמדים גם הקליאו הנוכחית שלי וגם האיביזה.

רבע שעה פקק? קטן..תנסה שעה בפקק בגהה,על כביש 2 בכניסה למחלף הסירה, הפקקים בעליות של ירושלים(ביום הזכרון האחרון עמדתי יותר משעתיים בפקקים בעליות בירושלים) ואת הסמטאות של מרכז תל אביב בשעת צהריים, מבטיח לך שהחסרונות של הגיר של אייסן יראו קטנות ביחס להתנהגות של הכפול מצמדי באותם תנאים שבהרבה איזורים בישראל הם בגדר שגרה.

פורסם

באזור שאני גר אין כאלה פקקים וברכב שבחנתי לאתר גם לא הייתי בכאלה פקקים ארוכים, אולי המצמד מתחמם?

אך כמו שאתה מתאר מצבים שבם אתה נוסע והגיר היפני עדיף, בתנאי דרך שאני נסעתי הdsg היה עדיף.

פורסם

ללא ספק שבכביש פתוח ומפותל הכפול מצמדי הוא אוטומטי טוב יותר(בכאלה בכלל אני מעדיף ידני),

אוהו הם מתחממים,

אני כבר יודע לזהות מתי המצמדים מתחממים בפקקים, בDSG של האיביזה זה התקבל במעברי הילוכים סופר אלימים בהילוכים נמוכים(ממש מכה עם רעש והדיפה קדימה-אחורה - וזה אחרי שיפוץ גיר, לפני זה היה גרוע יותר).

בקליאו זה מתבטא בעייפות פתאומית של התיבת הילוכים והחלטה חד צדדית למרוח הילוכים ככל האפשר ולוותר על מעבר שלהם עד שממש אין ברירה(הגיר הופך להתנהגות שמזכירה תיבת הילוכים רציפה).

פורסם (נערך)

מניח שלתנאי הדרך שלך שכוללים המון פקקים עדיף פלנטרי או רציף.

אבל ככה זה, אני ואתה נוסעים בתנאי כביש שונים לחלוטין ולכן הדעות שלנו שונות לגביהם.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

• תוכן חדש...