Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד הנדסאי רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב ללמוד הנדסאי רכב יש לי מספר שאלות.

האם יש ביקוש לזה כיום?

הלימודים קשים מבחינת מתמטיקה ?

אתם ממליצים בכללי?

ומה המשכורת התחלתית ? והכי חשוב איזה מכללה אתם ממליצים ללמוד

תודה לעוזרים

פורסם

אני עשיתי הנדסאי רכב.

אין ביקוש ספציפי להנדסאי רכב בניגוד להנדסאי מכטרוניקה או אלקטרוניקה שלהם יש ביקושים בתעשיית הייצור.

במבט לאחור לא הייתי עושה הנדסאי רכב. אם הייתי צריך לבחור הנדסאי הייתי בוחר אלקטרוניקה או מכטרוניקה. אבל בגדול הייתי עושה תואר מדעי המחשב, הנדסאים מרוויחים משמעותית פחות.

פורסם

לדעתי גם מכטרוניקה לא תביא אותך רחוק...

לגבי תואר במדעי המחשב, אם הבחור שואל על קושי מבחינת מתמטיקה אני לא בטוח שזה בשבילו כי שם יש מ-ל-א מתמטיקה.

באופן כללי, הנדסאי רכב, שוב, לדעתי האישית, זה טוב רק אם אתה רוצה לפתוח מוסך בשלב מסוים ואז זה נותן לך ישר את המקבילה של מכונאי סוג 3. מוסכים בארץ א. לא רוצים לשלם ב. רמת הדיאגנוסטיקה לדעתי היא בקרשים....

פורסם
אני עשיתי הנדסאי רכב.

.... אבל בגדול הייתי עושה תואר מדעי המחשב, הנדסאים מרוויחים משמעותית פחות.

לא בטוח שהייתי שולח אנשים ללמוד מדעי המחשב.

יש לא מעט בוגרים שמסיימים תואר, ומהר מאוד מבינים שלשבת 15-18 שעות מול מסך, כל יום, כל היום, לא בדיוק ה cup of tea שלהם.

ופורשים לתחומים אחרים.

ובניגוד לדעה הרווחת, המשכורות בתחום הם בהתאם לניסיון המקצועי, רמת הידע וההשקעה.

שני האחרונים לא יבואו אם לא תאהב את מה שאתה עושה, ואיתם גם המשכורת תבושש להגיע.

הלמידה היא אינסופית, בלשון המעטה - ולא כל אחד בנוי לזה.

לבסוף, בגיל 40+- אתה כבר לא רלוונטי לרוב המקומות, אלא אם אתה מכיר שפות שאף אחד לא לומד היום, ועדיין צריך אנשים שיודעים אותם, בעיקר מוצרי legacy, שהעתיד שלהם לוט בערפל, והסיבה היחידה שמעסיקים אותך זה כי לעשות הסבה לטכנולוגיה נורמאלית, כרגע , יקרה מדי.

זה משהו שצריך לקחת בחשבון עוד שאתה בן 30 ושם 3,000 שקל מהברוטו שלך על רכב מהחברה כל חודש.

פורסם

אענה פשוט, אם תחום הרכב מעניין אותך ואתה מתכוון לעשות מזה קריירה ולאו דווקא במוסך, הנדסאי רכב היא בהחלט הבחירה בשבילך.

מתמטיקה יש אבל לא נורא, מסתדרים.

משכורות זה עניין רחב מאוד, תלוי איפה, איזה מוסך, ובתור מתחיל שלא תצפה למשכורת יותר גבוהה משל מכונאי ותיק.

מכללות: בדוק את מגמות ההנדסאי רכב של רופין ועתיד- תוכנית הלימודים זהה על כל מקרה רק מרצים אחרים.

פורסם (נערך)
אענה פשוט, אם תחום הרכב מעניין אותך ואתה מתכוון לעשות מזה קריירה ולאו דווקא במוסך, הנדסאי רכב היא בהחלט הבחירה בשבילך.

מתמטיקה יש אבל לא נורא, מסתדרים.

משכורות זה עניין רחב מאוד, תלוי איפה, איזה מוסך, ובתור מתחיל שלא תצפה למשכורת יותר גבוהה משל מכונאי ותיק.

מכללות: בדוק את מגמות ההנדסאי רכב של רופין ועתיד- תוכנית הלימודים זהה על כל מקרה רק מרצים אחרים.

תשובה עינינית תודה .

תודה לכולם רק עוד שאלה ...אני מתכוון ללמוד את זה א.כי באמת זה מענין אותי אבל חושש שלאחר 3 שנים (בלימודי ערב) יהיה קשה להתקבל לעבודה ...(כרגע בעבודה שאני נמצא אני מקבל נטו 8 אבל לא נהנה ממנה )

אשמח לקבל כמה שיותר אינפורמציה בנושא תודה

עריכה אחרונה על ידי israel21
פורסם

חסרים אנשים בתחום ואתה תמצא עבודה, אז אל דאגה.

יש אפילו מצב שתגיע למשכורת זהה לזו שאתה משתכר בה היום , אחרי שתוכיח את עצמך בעבודה.

• תוכן חדש...