Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי הנוסחה הזאת זוג שמרוויח יחד 20 אלף נטו יכול להחזיק רכב אחד בלבד. בקיצור, או שהחישוב שלך מוגזם או הרוב כאן בארץ קופץ הרבה מעל הפופיק.

החישוב שלי מאוד נוקשה, נכון. אבל המשפט שרשמת באמת מפתיע אותך? זה ידוע.

זה חישוב נוקשה לצורך שגשוג כלכלי, ולא לשעבד עצמך לרכב. גם לא בימים קשים. כמו כן, זה בד"כ יגלם מצב שבו עלות אחזקת הרכב לא תהיה מורגשת אצל בעליו.

לא אמרתי שזה חובה ותנאי סף, אבל זה הרצוי ולשם צריך לשאוף.

אגב, כמובן שמהנטו. אלא אם אתה עצמאי, שם זה שונה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

השכר הממוצע במשק 9500 שקלים ברוטו (החישוב כולל את מי שמרויח שכר מינימום של 5000 וגם את מנכ"ל בנק שמרויח מאות אלפים ).

החזק רכב ( כולל ירידת ערך ) 2500-3000 שקלים בחודש. לפי החישוב הנוקשה שלך, זוג עם שכר ממוצע (כל אחד מהם ) צריך לוותר על רכב יחיד לטובת שגשוג כלכלי. זה אומר ש כ 75% מהתושבים לא נכנסים לנוסחה שלך וכדאי שלא יחזיקו רכב.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כבר שבוע ימים אני חושב על זה ומנסה להבין מה הקאץ.

זה לא הגיוני. חברים אומרים לי מה אכפת לך להבין אבל כן חשוב לי להבין.

הגעתי למסקנה שאם אני עושה את זה אז רק עם תשלום חודשי גבוה יותר מירידת הערך

כי אחרת זו מלכודת שתהיה חייב כל הזמן יותר ויותר..

ובתקציב שלי עד 1500 לחודש אז רק רכב בן 3.

רק רציתי לשתף.

אני שמח שלא הקשבתי לאנשים אחרת הייתי מסתבך.

מה שעשה את התמונה יותר ברורה שעוד שנה אני מסיים את התשלום על האוקטביה אבל מצד שני המחירון עוד שנה יגיע לאותו סכום ששמתי מקדמה. אז חזרתי לנקודת ההתחלה.

אם הייתי משלם פחות אז הייתי עוד חייב, ואם הייתי משלם יותר אז אתקדם עם מקדמה יותר גבוהה.

הדבר הנוקשה ביותר בעולם הרכב, היה הערך שלו.

לפני עשור וחצי בערך, יכלת לדעת כמה תהייה ירידת הערך הצפויה של כל רכב ורכב. הטויוטה הייתה מאבדת 10%, הסיטרואן 20% וכך הלאה. המכירה הייתה יחסית קלה כי לא היה מבחר - היית מוכר לשכן או מישהו שראה את המודעה שלך בעיתון.

היום השוק מטורף - מפוצץ בעשרות אלפי עסקאות מימון, רכבים שעומדים כאבן במגרשי הליסינג ואינסוף רכבים חדשים שנכנסים ויידחפו בכל מחיר לשוק. כל זה בלי שמדינת ישראל הכפילה את גודל האוכלוסייה שלה או את הצורך שלה ברכבים.

התוצאה? התרסקות ערך הרכב המשומש.

דה פקטו זה אומר שאנשים מוכרים רכבים ב-40-50% מתחת למחירון, לפעמים גם 60% מתחת למחירון (בעסקות טרייד אין).

סתם כדי שתבין מה זו עסקת טרייד אין - אתה מקבל מחירון מינוס 40% על הרכב שלך (שרירותית, ככה בד"כ מחשבים) ואתה לא מקבל שום הנחה על הרכב החדש שלך (בד"כ הנחה של 10%, מגלם שווי של 8-20K בכסף) - דהיינו, אם יש לך מכונית קטנה ששווה 40K, בטרייד אין (שאותו עושים לא מעט אנשים) יתנו לך עבורה 24K ותאבד הנחה של 8K על המכונית הקטנה הבאה שלך - ז"א שבפועל אתה מוכר אותה ב-16K, שהם 55% מתחת למחירון.

מה זה אומר מבחינת מי שלוקח הלוואות בלון כאלה, מתוך מחשבה שהוא יכול למכור ולהחזיר את הבלון? סיכון גדול מאוד!

יש סיכוי גבוה מאוד שביום דרישת פירעון ההלוואה, ההצעות שתקבל עבור הרכב יהיו בין 10-20K מתחת לסכום שאותו אתה אמור להחזיר לחברת המימון.

באותו רגע אתה נדרש למחזור הלוואה, לא תמיד בתנאים טובים מבחינתך.

מה שכן, בתקציב שלך, סביבות 1500 ש"ח בחודש - אבא שלי שוכר בעסקת ליסינג ל-18 חודשים (אפשר גם לשלם פחות אם לוקחים ל-36 חודשים) שברולט ספארק 2016 שהגיעה אליו חדשה לגמרי. בעוד שנה הוא מחזיר אותה בלי התחייבות לעוד עסקה.

יכול להיות שזה משהו שמתאים לך, להתקדם כל 3 שנים לרכב דנדש, בלי התעסקות עם המכירה.

פורסם
השכר הממוצע במשק 9500 שקלים ברוטו (החישוב כולל את מי שמרויח שכר מינימום של 5000 וגם את מנכ"ל בנק שמרויח מאות אלפים ).

החזק רכב ( כולל ירידת ערך ) 2500-3000 שקלים בחודש. לפי החישוב הנוקשה שלך, זוג עם שכר ממוצע (כל אחד מהם ) צריך לוותר על רכב יחיד לטובת שגשוג כלכלי. זה אומר ש כ 75% מהתושבים לא נכנסים לנוסחה שלך וכדאי שלא יחזיקו רכב.

עם שכר של 9500 ברוטו לא הייתי קונה רכב שעלותו עשרות ואף יותר, אלפי ש"ח. לוותר על רכב? למה? יש לא מעט אופציות של רכבים זולים מאוד (נניח עד 20K) שישרתו טוב מאוד את בעליהם. אפשר גם להרחיב טיפה את התקציב ולקבל אופציות לא רעות בכלל. שם גם ירידת הערך לא פקטור, מחירי ביטוח זה רק צד ג', מה שנשאר זה אחזקה ודלק.

אנחנו עוסקים ברכבים חדשים בעסקאות מימון שעלותם המינימאלית נניח הן כ-80 אלף ש"ח? 70 אלף ש"ח? זה סכום עתק. רוב רובם של בעלי הג'יפונים 2016/5, כל אותם בעלי הסמארטפונים הכי מעודכנים, כל אותם לובשי המותגים - בגירעון עצום. אנשים חיים הרבה מעבר ליכולת שלהם. זה לא סוד, זה ידוע, כולם יודעים את זה. בפורום הלינו על זה, בטלוויזיה יש שאין ספור כתבות על זה, באינטרנט יש לא מעט כתבות על מדינה בגירעון.

תסלח לי, אבל כיום משכורת של 9500 איננה משכורת שמאפשרת לך לקנות רכב שעלותו עשרות אלפי ש"ח. אולי לפני עשור כן, היום לא. ואם אתה קונה, אז אתה מוותר על דברים אחרים. ואם חסכת המון זמן והגעת לסכום הזה, אז תסלח לי אבל א. זה לא חכם. ב. זה מבאס את הצורה, כי רכב שעלותו 80 אלף לא ייתן לך תמורה שתרגיש מספיק ראויה אחרי שחסכת המון זמן וחסכת כל-כך הרבה כסף.

פורסם
עם שכר של 9500 ברוטו לא הייתי קונה רכב שעלותו עשרות ואף יותר, אלפי ש"ח. לוותר על רכב? למה? יש לא מעט אופציות של רכבים זולים מאוד (נניח עד 20K) שישרתו טוב מאוד את בעליהם.

תסלח לי, אבל כיום משכורת של 9500 איננה משכורת שמאפשרת לך לקנות רכב שעלותו עשרות אלפי ש"ח.

יש ניחוח קל של התנשאות מההודעות שלך ואני מתאר לעצמי שדברים נראים אחרת כשאתה נוהג יום יום ב-M140 אבל בפועל זה לא עובד ככה.

לקנות רכב ישן ב-20K? אתה היית מוכן שהילדים והמשפחה שלך יסעו ברכב מתפורר וישן עם אמצעי בטיחות מפעם? אני מתאר לעצמי שלא.

אתה מדבר על לקנות רכב בעשרות אלפי שקלים? מה לגבי לקנות דירה במיליון ומשהו? אז כאלה שמרוויחים ממוצע גם לא צריכים לקנות דירה משלהם?

פורסם

טויוטה קורולה למשל, זה לא רכב רע. יש לך כריות אוויר ו-ABS. כמו כן, גם במרצדס S קלאס אתה יכול לעשות תאונה ולהרוג את המשפחה. אקסטרה כריות אוויר ועוד כמה דברים לא בדיוק ישנו את הגורל המר של אדם, אם נהג באופן לא בטיחותי.

אני ממש אגב, לא מתנשא. נטו מסביר שיקולים כלכליים. מה הקשר התנשאות? כשאני הייתי מרוויח סכום קרוב לזה, הייתי מתנייד באוטובוס. נכון, אין לי ילדים וכו', אבל במידה והיו הייתי אכן רוכש רכב בסכום נמוך, עם כריות אוויר ו-ABS.

דירה זה משהו אחר. לדעתי לפחות, בית זה לא שווה ערך לאוטו. בעוד שעל אוטו אפשר להתפשר היות וזה מצרך שהוא מעבר לבסיסי, דירה לא. וכן, דירה זולה במקום מסריח ליד נרקומנים ואוכלוסייה שלא בדיוק נעים לגדל ילדים לידה, לא שוות ערך לנסיעה ברכב ישן וזול. מה גם, איכות חיים בבית למשל, הרבה יותר חשובה מרכב טוב - זו דעתי.

נ.ב

הנה, לא נוהג ב-m140. לא מבין מה הכנסת את זה בכלל לעניין.

פורסם

אני אולי לא מסכים עם smiro לגמרי לגבי המספרים, אבל מאוד מסכים לרוח הדברים. אני אישית לא רואה סיבה לקרוע את עצמך כלכלית בשביל להחזיק רכב חדש, או כמעט חדש. ירידת הערך היא עצומה, וזה פשוט לא שווה את זה.

ב-20 (אולי טיפה יותר) אתה יכול למצוא קליאו דור 3 ידנית מ-2011-12. לא הרכב הכי מוצלח בעולם, אבל לא גרוטאה ישנה, מתפוררת ולא בטוחה. פחות או יותר באותו סכום אפשר למצוא c4 ישנה בשנה שנתיים. אף אחת מהן היא לא חוויה מוטורית, אבל שתיהן יספיקו להתנהלות סבירה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הודעה מס' 33 של draubaru מסכמת את הכל.

בתור בנקאי שמסרב להרבה לקוחות עסקה כזאת או אחרת למימון רכב, ומנסה להסביר שעסקת הבלון במקרה שלהם היא לא פחות ולא יותר מאשר אשליה.. מרשים לעצמם להתפנק ע"ס ההחזר החודשי הנמוך וכל מיני הבטחות של סוכנויות הרכב לגבי החזרת הרכב בעתיד ללא פגע כספי.

אותם לקוחות חוזרים אלי אחרי חודש עם רכב חדש שמימנו בדרך לא דרך.

אני לא נביא, אבל לדעתי כן תהיה בעיה בשוק הרכב כשעשרות אלפי החולמים שלקחו הלוואות בלון ייצטכו למכור את רכבם בתום תקופת המימון, וימצאו שהרכב שווה x בזמנן שהבלון שלקחו שווה x+10.. שלא לדבר על התרסקות מחיר המשומשות הנובעת מהיצע מטורף. אז, מעניין לראות מה יעשה מר יצחק לוי שהמחירון שלו הופך (הפך?) להיות בדיחה שלא קשורה למציאות.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הלוואי והבעיה תהיה רק ברכבים. יש פה עוד איזו בועה או שתיים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בתכלס, עבור קוני המכוניות יד 2 מה שקורה בשוק זה חלום רטוב. אני מניח שבעוד שנה ההתרסקות תהיה כל כך גדולה, שיהיה אפשר לקנות מכונית במצב הרבה יותר טוב באותו הסכום.

פורסם

מצטרף לרוח של Smiro ולחתימה של Kreios.

רכב צריך להבחר לפי יכולת ולפי צרכים.

בהחלט אפשר לנסוע ביפנומטית בת 7 בעלת רמת בטיחות סבירה פלוס ואמינות טובה, ולהחזיק בה 3-5 שנים בלי יותר מדי ביקורים במוסך. וזו מכונית שכבר הספיקה להפסיד את רוב ערכה, כך שעלות ההחזקה מצטמצמת מאד. מי שזקוק לרכב יותר קטן יכול למצוא סופרמיני יותר טריה או יותר זולה.

הצורך "להתגאות בה" (סיסמת הפרסומת של שברולט) מייצגת את הדור שחייב להראות שיש לו יותר גדול, ושלא מבין את משמעות העסקות שהוא עושה (וזה מתקשר לשרשור של netco שחושב שכולם חכמים, כולם נבונים וכולם יודעים את תורת ההתנהלות הכלכלית הנכונה). יש בפורום הזה יותר מדי שרשורים על רכישת "רכב ראשון" על ידי אנשים שחסכו 15,000 ש"ח ולא מבינים שהרכב יאכל את כל שכרם הדל שהם עובדים כל כך קשה כדי להרויח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טויוטה קורולה למשל, זה לא רכב רע. יש לך כריות אוויר ו-ABS. כמו כן, גם במרצדס S קלאס אתה יכול לעשות תאונה ולהרוג את המשפחה. אקסטרה כריות אוויר ועוד כמה דברים לא בדיוק ישנו את הגורל המר של אדם, אם נהג באופן לא בטיחותי.

נכון, אבל אין צורך ללכת על שני מקרי קיצון, אתה ציינת שרכב ב-20K צריך לספק לגמרי את כל הצרכים.

אני ממש אגב, לא מתנשא. נטו מסביר שיקולים כלכליים. מה הקשר התנשאות? כשאני הייתי מרוויח סכום קרוב לזה, הייתי מתנייד באוטובוס. נכון, אין לי ילדים וכו', אבל במידה והיו הייתי אכן רוכש רכב בסכום נמוך, עם כריות אוויר ו-ABS.

לא אמרתי שאתה מתנשא, אמרתי שיש ניחוח של התנשאות בצורת ההתבטאות שלך.

באת וביטלת בהינף מקש את הלגיטימציה של 60% מהאוכלוסיה לרכב סביר.

לצורך העניין השכר החציוני הוא אפילו נמוך יותר, בסביבות ה-6,500 ש"ח.

לא מבין את מהות המחיקה של הרכב מהחתימה שלך.

הרי ברור שאם אתה נוהג ברכב של 350K התפיסה והגישה שלך שונה.

ולכן אני מצטרף לשאלה שנשאלה ע"י אחר - האם אתה בעצמך נוהג בשיטה שאתה מציע?

נ.ב.

אם נפגעת מצורת ההתבטאות שלי אני מתנצל, ברור שזו לא הייתה הכוונה.

פורסם

החזקת רכב במשך 3 שנים זו הנוסחה המעולה להתאבדות כלכלית אבל ישראל ישראלי רוצה לעשות שופוני בצ'כונה

אז הוא משלם על כך יקר.

קבל המלצה מהיבואן לך לבנק קח הלוואה נוחה ל 5 שנים וסע בשלום

על רכב של 130K שים מקדמה של 30K קח הלוואה של 100K תחזיר בערך כל חודש סביב ה 1700 ש"ח.

בתום 5 השנים תמכור רכב יד ראשונה מפרטי תקבל יותר מ 30K הנחוצים לך לשים את המקדמה לרכב החדש.

נשאר לך גם כסף לרכוש מדי פעם ניילונים כדי לקרוע מהכסאות ואפילו כסף לרכוש עץ ריח בניחוח רכב חדש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כי אתה בונה תורה כלכלית שלמה, ומן הסתם, בגלל שכתבת פה באיזה רכב אתה נוהג, זה מעניין לשמוע איך אתה מיישם אותה.

הרי אין ניסים בחיים. או שאתה קונה במזומן, או שאתה לוקח הלוואה. ואני מניח שברור לכולנו שאם אדם חסך 150 אלף, סתם לדוגמא, והוציא אותם על רכב חדש - זה לא ממש משנה שעכשיו הוא משלם על רכב פחות בכל חודש, כי הוא סתם את עצמו לחלוטין מכיוונים אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...