Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוע מזלי הנחס יש לי כמעט בכל חלון בעיה אחרת, הזגג רוצה 930 שח על טיפול בכולן. אלו הבעיות:

חלון אחורי ימני - אי אפשר להוריד ולהעלות, גם לא דרך השליטה של הנהג. כשאני לוחץ על הכפתור אני שומע את המנוע של החלון למאית שניה אבל לא קורה כלום. הזגג אמר שצריך להחליף מנוע - 490 שח

חלון אחורי שמאלי - עובד בקריזות. לפעמים אפשר להוריד, לפעמים אפשר להעלות, לפעמים אפשר את שניהם ביחד ולפעמים אי אפשר כלום. אותו דבר גם דרך השליטה של הנהג. הזגג אמר שצריך שיפוץ כפתור - 140 שח

חלון נוסע שליד הנהג- היחיד שתקין ואין איתו בעיות. צדיק בסדום!

חלון נהג - הבעיה היחידה בבקר השליטה של הנהג הוא הורדת החלון של הנוסע שליד הנהג. להעלות אין בעיה, רק להוריד. אפילו לא שומעים את המנוע של החלון כשלוחצים על הכפתור. הזגג אמר שצריך להחליף את הבקר - 300 שח

ניסיתי לפרק בכולם את הפאנלים ולשים ספריי מגעים על הקונקטורים והכפתורים. זה לא עזר. לא מצאתי באינטרנט כפתורי חלונות או בקר ראשי במחיר זול

אשמח לעזרתכם איך אני יכול לצאת בזול מכל העסק, בהנחה שאני מעוניין לתקן את כל החלונות.

פורסם

איזה רכב, שנה?

סביר להניח שאם הרכב לא מזדקן, הבעיה היא כלל לא פרטנית פר חלון.

ייתכן ומשהו בפיקוד בעייתי ולכן גם החלפת מנועים לכל חלון בנפרד לא תפתור את הבעיה.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

זה לא מנועים.תחליף בקר בקונסולה ראשית או פירוק וניקוי מגעים.לפעמים גם מנגנון צריך לסדר ולנקות.בעיות מאחורה בגלל שמשתמשים מעט אז חלון נדבק לגומי.ניתן לסדר את גם את זה.

פורסם

מה הכוונה בקר בקונסולה ראשית? כלמר להחליף את כל הקונסולה הראשית? זה לא יפתור לי את הבעיות של החלונות האחוריים.. איך יודעים אם החלון נדבק לגומי? צריך לפרק את הדלת?

פורסם (נערך)

הכוונה לו היא שלפעמים מחוסר שימוש או איכות נמוכה, חלקים מקבלים בלאי מסויים שמקשה עליהם לתפקד.

סדר הדברים:

-לבדוק תקינות הגנה חשמלית לחלונות- לפעמים קיים ממסר המגן מעומס יתר, בעיה בו יכולה לגרום לעצירת כלל החלונות לפרקים.

-לוודא ביטול של מרים שמשות וכל התעלקות אחרת על החיוט המקורי ברכב במערכת החשמל של החלונות.

-לנקות את המגעים בכפתורים- אינני יודע איך בנוי אצלך הלוח האלקטרוני של כפתורי החלונות המרכזי.

יש רכבים שהוא בנוי עם מגעים כמו בשלט של טלויזיה, ממליץ לנקות בעדינות עם אלכוהול חלש או ספריי מגעים את המגעים של הכפתורים (לא בצמה החשמלית).

במידה והוא בנוי עם מגעי נחושת ממליץ לנקות טוב טוב את הפיח והקורוזיה.

-לפתוח את דיפוני הדלתות, ולבצע ניקיון למנגנון החלון (אני ממליץ עם wd40) ולוודא שהגומיות לא מפריעות לתנועת החלון. אני ממליץ לספק מתח ישיר ולנקות את מנגנון ההרמה לכל אורכו.

בעזרת אספקת מתח ישיר אפשר לדעת מה מצב המנוע, אם הוא עייף כנראה שהבעיה היא או במנגנון או במנוע.

-להחליף את הפיקוד- בדרך כלל הפאנל חלונות המרכזי הוא גם הפיקוד לכלל החלונות, מעין מרכזייה שמבקרת על כל חלון.

אפשר לקצר את כל זה אם תצליח למצוא בפורומים בארץ\בחול מידע על מחלות במערכת החלונות בדגם של הרכב שלך.

בהצלחה, תעדכן.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם (נערך)

מפרקים קונסלה ראשית מצד של הנהג במקום ומפרקים את המפסקים במידה וניתן. לצערי לא מכיר איך אצלך זה בנוי אבל אצל רובם זה אותו סגנון.יש להשתמש בספרי מגעים כמו Servisol ניתן לרכוש ברוב החנויות לכלים.משתמשים בו לאחר ניקוי פיח שמצטבר על מגעים.

לגבי חלונות - לא מפרקים שום דלת,כאן פעולה קלה יחסית ,פותחים חלונות ושותפים ומנקים טוב טוב את הגומיות הפנימיות של הדלתות.למעשה חשוב לנקות את במיקום איפה שחלון ניכנס בו במצב סגירה מלאה ולאחר הניקוי ניתן לשמן רצוי עם וזלין או ספרי wd40.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם

ניר תודה על ההסבר המפורט, רוב הדברים שרשמת הם מאוד מתקדמים יחסית לרמת ההבנה שלי אז אנסה מה שאני יודע... לא מצאתי בפורומים בארץ ובחול על תקלות מסוג זה

אלצ'קו ניסיתי לפרק את הבקר המרכזי ולרסס על המגעים, לא נראה שהועיל במשהו. לא הצלחתי לפרק את המתגים ולא מצאתי מדריכים שעושים את זה. אחד החבר'ה פה בפורום פרסם מדריך אבל הוא לא רשום איך מפרקים את המתגים עצמם

פורסם
לרוע מזלי הנחס יש לי כמעט בכל חלון בעיה אחרת, הזגג רוצה 930 שח על טיפול בכולן. אלו הבעיות:

חלון אחורי ימני - אי אפשר להוריד ולהעלות, גם לא דרך השליטה של הנהג. כשאני לוחץ על הכפתור אני שומע את המנוע של החלון למאית שניה אבל לא קורה כלום. הזגג אמר שצריך להחליף מנוע - 490 שח

חלון אחורי שמאלי - עובד בקריזות. לפעמים אפשר להוריד, לפעמים אפשר להעלות, לפעמים אפשר את שניהם ביחד ולפעמים אי אפשר כלום. אותו דבר גם דרך השליטה של הנהג. הזגג אמר שצריך שיפוץ כפתור - 140 שח

חלון נוסע שליד הנהג- היחיד שתקין ואין איתו בעיות. צדיק בסדום!

חלון נהג - הבעיה היחידה בבקר השליטה של הנהג הוא הורדת החלון של הנוסע שליד הנהג. להעלות אין בעיה, רק להוריד. אפילו לא שומעים את המנוע של החלון כשלוחצים על הכפתור. הזגג אמר שצריך להחליף את הבקר - 300 שח

ניסיתי לפרק בכולם את הפאנלים ולשים ספריי מגעים על הקונקטורים והכפתורים. זה לא עזר. לא מצאתי באינטרנט כפתורי חלונות או בקר ראשי במחיר זול

אשמח לעזרתכם איך אני יכול לצאת בזול מכל העסק, בהנחה שאני מעוניין לתקן את כל החלונות.

האבחון של הזגג נשמע מקצועי לאור התלונות שלך לכל חלון ווהצעות לתיקון וכך גם התמחור.

היתי מציע לך לנסות ולקבל אבחון נוסף והצעת מחיר מזגג אחר או מוסך שמתעסק עם המערכות חשמל.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון מפתיע: הכל עובד! פשוט פירקתי את כל הבקרים וריססתי לבפנים ספריי מגעים. זהו. כל החלונות עולים ויורדים חלק ואפילו מכינים קפה :) תענוג. לא יאומן שהזגג אמר לי שבאחד מהם הלך המנוע (400 שח ללא מע"מ) וכולה היה צריך לרסס שם... תודה לכולם!!

• תוכן חדש...