Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

אוקיי. אבל זה מתאפשר רק בסביבת מימון מאוד נוחה. באם הריבית תתחיל לעלות כנראה נראה פחות ופחות את זה.

זה מה שהיה, בחצי שנה האחרונה ממה שאני רואה המחירים טסו, +300-400 אלף לדירה. 

אני בטוח שהקבלן על חשבון 2,3 דירות כיסה את הוצאות הריבית וכל השאר רווח נקי. 

מה יהיה בהמשך, 

תלוי איפה יחליטו לעצור. 

לדעתי, המטרה כרגע לייצר מיתון, ימשיכו לעלות ריבית עד שיראו שיש תגובה בשוק. 

משכורות קורונה נחתכות, גיוסים יורדים, כמויות רכישות בגדים/רכבים/דירות / אוכל חוזרות לנורמה של לפני קורונה. 

פורסם

צריך גם לזכור שב2021 קיבלנו ביקושים של שנתיים.
ב2020 היה קורונה, היה סגרים, היה אי וודאות. הרבה אנשים לא קנו בית ב2020 למרות שרצו מאוד.
האנשים האלה התנקזו ל2021 עם עוד רוכשים של 2021.
תוסיפו לזה עליה פראית במדד תשומות הבניה שרק הוא אחראי לחצי מהעליה ופתאום 15% לא נשמע כזה גבוה.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כל כך הרבה הסברים עם מסקנה אחד מוחצת :
"...אף אחד לא מסוגל לדמיין שהמחירי נדל"ן בארץ יכולים לרדת אפילו עוד 100 שנים.."

רק דבר אחד נוח לכם לשכוח,בנדל"ן להבדיל משוק ההון,לוקח זמן עד שמשהו שלישי משפיע אליו וישתקף במחירים שלהם, זה לא קריסת מחירים כמו בבורסה,ששם לרוב הציפיות מתומחרות במחיר, וכל שינוי בסנטימנט גורר תגובה אלימה.

765777325_ISR.thumb.png.3835f9cc90124af7613d764c50584ee1.png

כמה עובדים כאלו ראו מול העיניים שלהם שווי של מיליונים של אופציות מתפוגגות,ועל סמך זה גם הרגישו ביטחון להתחייב למיליונים ל-25-30 שנה עם כל מני תמהילים מסוכנים.
בשוק ההון כרגע חזרנו בהרבה מניות למחירי שפל, כל ההייפ/עליות מדדים מטורפים בחסות חלוקת "כסף חינם גלובלי" נמחק לרוב, רשמית אנחנו בשוק דובי, אני אישית שלא ממונף כבר רואה הרבה דברים שמעוניין לטווח ארוך, אבל עדיין הסנטימנט שלילי, לכן לא בטוח שזה לא סכין נופל.
עכשיו נחזור לנדל"ן, צריך לעשות הבדל בין בית למגורים לבין בית להשקעה.
הרבה אנשים בעל כורחם הפכו למשקיעים, קנו איפה שיכולים כדי להשכיר וגרים איפה שרוצים, וברור הרבה מאוד אנשים עשו הכפלות הון בעזרת מינופים זולים ועליות ערך רציף בעשור האחרון.
להגיד שזה בר קיימא.....?
לא צריך מיליון ניתוחים זה יותר פשוט,כל עוד הכסף זול,ותזרימית אנשים יכולים לשרת את החוב, אין סיבה שמשהו ישתנה "מה שהיה,זה מה שיהיה".
אבל מנגד כאשר הריבית אפסית,גם לחסוך לא כדאי, בפועל האנשים לא חמדנים מסתפקים ב-3-5% שנתי,וזה מה שקורה בתחום של נכס מניב אם אין בעיות עם השוכרים או תיקונים בנכס.
אם נגיע לטווח 3-5% רוב האנשים יעברו לאג"חים ותוכניות חסכון צמוד, בלי כאב ראש.
ואם אנשים חיים בלהלהלנד שלנוכלי בנק ישראל בכוחם להתמודד מול כוחות חיצוניים גלובליים...מאחל להם בריאות !
אם אנשים חושבים שבארה"ב יהיה 3-4% ריבית, ובארץ יכולים לא לעלות רק כדי לשמור על יציבות הבנקים כאשר הרבה אנשים יפסידו את התחתונים ...גם רוצה את הכדורים שלהם.
רק לפני שנה לא ידענו מה זה אינפלציה, "סיבות גיאופוליטיות שליליות" תמיד הייתה איזה מושג ערטילאי, כולנו חשבנו על סין, איראן....בינתיים רוסיה הכניס לסחרור את כל העולם, מחירי אנרגיה, מזון אינפלציה מחזיר אותנו מה שהיה לפני 20-30 שנה, שיבוש טוטלי בשרשרת האספקה הגלובלית "המפעל של העולם" סין בסגר כאשר אנחנו כבר שכחנו מקורונה, דה-גלובליזציה.....אבל נכון כל זה לא קשור למחירי נדל"ן בארץ.
או שכן, אבל את זה נדע עוד כמה חודשים עד שנה, כמו שכתבתי בפתיחה !

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

חוזר לשאלה מה לעשות עם 200-300 אלף שקל בבנק לתקופה הנוכחית? 

בבנק האינפלציה אוכלת את הכסף.

מניות מתרסקות.

קריפטו מתרסק.

דירה לא מתכוון לקנות ברגע זה אלא בעוד 2-3 שנים כשאחסוך עוד כסף.

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

מניות מתרסקות.

קריפטו מתרסק.

אני לא יועץ. אבל אגיד לך מה אני עשיתי.

היה לי חשבון השקעה בפסגות כבר כמה שנים שעשה תשואה נחמדה.

בתחית השנה הבנתי את הסיפור, לקחתי את הכסף וסגרתי את המסלולים המסוכנים במשכנתא.

הרווחתי כמה דברים - לא ספגתי את הירידות בתיק, לא ספגתי את העליות במשכנתא.

בראייה שלי - השנה-שנתיים הקרובות (כל עוד ממשיכים לעלות ריבית) היא תקופה שאני לא הולך להשקיע שום דבר בכלום אלא רק להגן על עצמי מפני מפולות עתידיות (בגלל זה סגרתי תיק השקעה תמורת חוב ממודד), זו דעתי.

כשיסיימו את עליות הריבית - כולנו נהיה יותר חכמים, אבל זה לא יקרה לפני 2023

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
בתאריך 13.5.2022 בשעה 11:38, yuvalganim כתב:

כשיסיימו את עליות הריבית - כולנו נהיה יותר חכמים, אבל זה לא יקרה לפני 2023

כשיש אינפלציה חזקה אז יכולים להעלות את הריבית ל-20 אחוז גם ביום אחד.

עשו את זה במדינות רבות שסובלות מאינפלציה בשנים האחרונות (לדוגמה טורקיה, ארגנטינה וכו') ועשו את זה אפילו בארה"ב בשנות השמונים. תקרא על האדון הזה:

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Volcker

אנחנו חיים בתקופה היסטורית. האינפלציה הכי גבוהה מאז שנות השמונים, ככה שכל מי שחושב שיש מגבלות לשיטות הטיפול באינפלציה טועה בגדול. היסטורית, אינפלציה ממוטטת מעצמות וארה"ב הם לא פראיירים בכלל.

הם לא יתמוטטו רק בגלל שכמה אנשים רגילים שהם מעלים 0.25-0.5 אחוז בחודש. הם יעלו כמה שצריך כדי לסיים את סיפור.

בתאריך 13.5.2022 בשעה 01:57, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אם אנשים חיים בלהלהלנד שלנוכלי בנק ישראל בכוחם להתמודד מול כוחות חיצוניים גלובליים...מאחל להם בריאות !
אם אנשים חושבים שבארה"ב יהיה 3-4% ריבית, ובארץ יכולים לא לעלות רק כדי לשמור על יציבות הבנקים כאשר הרבה אנשים יפסידו את התחתונים ...גם רוצה את הכדורים שלהם.

לנוכלים האלה יש כלים אחרים שכבר נוסו בקורונה.

גם אם הריבית תהיה בארץ 5 אחוז, תהיה בטוח שהמדינה ובנק ישראל יעשו הכל כדי לשמר על שוק הנדל"ן מנופח.

תחשבו בכיוון של:

1) הקפאת משכנתאות ל-5 שנים ("עד שהעיניינים יירגעו").

2) משכנתא בהחזר קבוע (כמו מה שיש בכרטיסי אשראי). החוב הכללי גדל אבל ההחזר נשאר קבוע.

3) סבסוד משכנתאות על ידי העלאת מיסים.

4) אפשרות לפרוס משכנתא של 30 שנה ל-50 או 60 שנה.

5) הגברת תופעת מכירת תיקי משכנתאות מהבנקים לחברות הפנסיה. זו תופעה שהתחילה לפני 5 שנים ואם צריך לייצב את הבנקים אז אפשר להרחיב אותה. הרעיון הוא שאנחנו האנשים שחוסכים לפנסיה נהיה הנושים של בעלי המשכנתאות (דרך החיסכון הפנסיוני). ככה שאם אנשים לא ישלמו, שום בנק לא ייפול בגלל שהיה לא אחראי. מה שיקרה הוא שהציבור שכן היה אחראי, שכן משלם את המשכנתא שלו, יישאר בלי פנסיה.

בקיצור, תמיד אבל תמיד הם מוצאים דרך לרמות אותנו. מדינה שמעודדת חוסר אחריות כלכלית.

אני זוכר איך אנשים גם פה בפורום קצת שמחו בתחילת הקורונה ואמרו "הנה, לפחות נפתור את בעיית הנדלן".

וכולנו ראינו מה קרה במציאות המושחתת בישראל...

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 3
  • מעניין 2
פורסם
בתאריך 13.5.2022 בשעה 09:57, Gavrik כתב:

מניות מתרסקות.

קריפטו מתרסק.

במקרה שלך ממליץ גם על בנק ירושלים יש להם פקדון לשנתיים עם ריבית קבועה של 2%. 

למיטב ידיעתי אין עוד בנקים שמתקרבים למספרים האלה.

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם
לפני 6 שעות, Gorpi כתב:

תחשבו בכיוון של:

2) משכנתא בהחזר קבוע (כמו מה שיש בכרטיסי אשראי). החוב הכללי גדל אבל ההחזר נשאר קבוע.

5) הגברת תופעת מכירת תיקי משכנתאות מהבנקים לחברות הפנסיה. זו תופעה שהתחילה לפני 5 שנים ואם צריך לייצב את הבנקים אז אפשר להרחיב אותה. הרעיון הוא שאנחנו האנשים שחוסכים לפנסיה נהיה הנושים של בעלי המשכנתאות (דרך החיסכון הפנסיוני). ככה שאם אנשים לא ישלמו, שום בנק לא ייפול בגלל שהיה לא אחראי. מה שיקרה הוא שהציבור שכן היה אחראי, שכן משלם את המשכנתא שלו, יישאר בלי פנסיה.

בקיצור, תמיד אבל תמיד הם מוצאים דרך לרמות אותנו. מדינה שמעודדת חוסר אחריות כלכלית.

אני זוכר איך אנשים גם פה בפורום קצת שמחו בתחילת הקורונה ואמרו "הנה, לפחות נפתור את בעיית הנדלן".

וכולנו ראינו מה קרה במציאות המושחתת בישראל...

הלכת רחוק, רחוק מאוד.

הבנקים לא יקרסו גם אם הנדל"ן יפול ב-60%. פשוט לא.

הבנקים מוגנים ומסודרים.

אין מספיק כסף במדינה כדי להגן על קריסת טוטאלית כמו שאתה מתאר.

אני מסכים שהמדינה תעשה הכל כדי לשמור על הנדלן גבוה, אבל לא תמיד מה שרוצים אפשרי, זה בכלל לא תלוי במדינה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 14 דקות, yuvalganim כתב:

הבנקים לא יקרסו גם אם הנדל"ן יפול ב-60%. פשוט לא.

הבנקים מוגנים ומסודרים.

בדיחה טובה.

• אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Gorpi כתב:

תחשבו בכיוון של:

מה הכוונה,לא יתנו יותר משכנתאות בארץ,או שיעשו מורטוריום לכל בעלי משכנתא ולא ישלמו חובות 5 שנים ...יש לי הרגשה אין לך שמץ של מושג איך כסף מסתובב במערכת, וזה בולט לאורך כל ההצעות ההזויות שלך

בדיוק זה מה שעושה לוח שפיצר,שהרוב המוחלט של נוטלי משכנתא לוקחים בצורה הזאת (לא חייב),מה לעשות שרובם לקחו תמהיל מסוכן מושפע אינפלציה כדי להוריד גובה החזר,ואיך מדינה יכול לגרום לגוף פיננסי לוותר על איבוד כח קניה/ערך כסף כאשר בעצמה לא שולטת באינפלציה ?

גאוני! פשוט הרבה משקיעים/אספני נדל"ו שנהיה להיט, רשמו על כל בני משפחה/קוף כדי לא לשלם מיסים, יש פטור על הכנסה משכירות עד 5190 ש"ח נכון להיום, מינפו את עצמם בלי הכרה, ועכשיו משלמי מיסים יצילו אותם.

מי ימכור לאנשי 40+ ביטוח חיים, אתה בכלל מבין מה דרוש למשכנתא ועד איזה גיל אפשר לעשות ביטוח חיים ומה הגובה של פרמיה מעל 70+ 

וואו...באמת זקוקים בארץ לאיזה משבר סאב פריים, רק שלא יעצרו ב-MBS ו-CDO, המוח היהודי ימציא "גלולה רעילה" יותר מתוחכמת  

לפני 11 שעות, Gorpi כתב:

.

מודה התגובות נהיו פשוט הזויות בדיון הזה,ברור שלכל אחד יכול להיות דעה, אבל לפעמים כאשר לא מבינים במשהו עדיף........

לפני 10 שעות, amit_a כתב:

במקרה שלך ממליץ גם על בנק ירושלים יש להם פקדון לשנתיים עם ריבית קבועה של 2%. 

למיטב ידיעתי אין עוד בנקים שמתקרבים למספרים האלה.

חחח 2% קבוע במידה נשאר עד הסוף ומעל סכום רציני מסוים, איך זה יגן אליו שחיקת ערך הכסף נגד אינפלציה, תנסו למצוא תוכנית חיסכון צמוד מדד נורמלי, קשה עד בלתי אפשרי !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 6 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ואו...באמת זקוקים בארץ לאיזה משבר סאב פריים, רק שלא יעצרו ב-MBS ו-CDO, המוח היהודי ימציא "גלולה רעילה" יותר מתוחכמת  "

"מודה התגובות נהיו פשוט הזויות בדיון הזה,ברור שלכל אחד יכול להיות דעה, אבל לפעמים כאשר לא מבינים במשהו עדיף........"

"חחח 2% קבוע במידה נשאר עד הסוף ומעל סכום רציני מסוים, איך זה יגן אליו שחיקת ערך הכסף נגד אינפלציה, תנסו למצוא תוכנית חיסכון צמוד מדד נורמלי, קשה עד בלתי אפשרי !"

קח  chill pill , בכל הודעה שלך אתה ב"אטרף" על משתמשי הפורום.

בין השורות אני מבין שאתה לא ילד אבל מתנהג ומתבטא כמו נער בן 13 שראה בחורה ערומה פעם ראשונה בחייו.

ו - " חחח" אסור לשימוש בפורום.

• רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

וואו...באמת זקוקים בארץ לאיזה משבר סאב פריים, רק שלא יעצרו ב-MBS ו-CDO, המוח היהודי ימציא "גלולה רעילה" יותר מתוחכמת

ראשית אם זה לא היה מובן, אני נגד הפטנטים האלה שפירטתי למניעת התרסקות בועת הנדל"ן.

אתה כועס עלי משום מה. אתה צריך לכעוס על המדינה שפועלת נגד האזרח בצורה לא הוגנת.

אני אענה אחר כך על התגובה שלך במלואה אבל אם אתה כל כך מבין בזה אז איך אתה מבין את הכתבות הבאות:

https://www.themarker.com/markets/1.3083063

https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3741099,00.html

מה שאני מבין הוא שאחד ממרכיבי הפנסיה של כולנו הוא חוב משכנתאות.

אם אתה נמצא במסלול "כללי" אז הם דוחפים לך את זה וזה מוסתר תחת "השקעות לא סחירות".

אז נכון שזה לא CDO/MBS (המשכנתא לא נעטפת בשום מוצר פיננסי) אבל זה דומה מאוד למה שהלך במשבר הסאבפריים.

המוח היהודי לא צריך להמציא מכשירים פיננסיים מתוחכמים. ראינו בקורונה איך עקצו אותנו עם כלים פשוטים מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • תוכן חדש...