Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אם היה מחסור בדירות, לא היינו רואים מלא הומלסים בכל עיר?

לא, ביקוש הוא לא קשיח כמו שלפעמים מנסים לצייר (ולכן גם אני לא מסכים עם האימרה ש"יש X משקי בית חדשים בשנה אז צריך X דירות חדשות). יש אנשים שהיו שמחים לגור ב- 4 חדרים אבל נשארים ב- 3 כי לא יכולים לממן, יש אנשים שגרים עם שותפים למרות שהיו שמחים לגור לבד, וכו'. בסופו של דבר הכל מתבטא במחיר השכירות. מחירי שכירות עולים מצביעים על היצע נמוך ביחס לביקוש, ולהפך. אני אגב מעריך שמדד השכירות בדיליי ביחס למציאות- לפי הלמ"ס עלה בין ינואר 2021 לינואר 2022 ב- 1.3% בלבד, לא שמעתי על חוזה שנפתח ולא עלה לפחות ב- 5%, כאשר הדוגמאות שאני מכיר הן יותר לכיוון ה- 10%.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז לא חסרות דירות, חסר גיוון בדירות. או שחסרים מוקדי תעסוקה מחוץ לגוש דן, וזה משהו אחר לגמרי, לא? כי דירות בונים בכל חור ומתכננים להקים ישובים חדשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב, זה מתבטא במחיר. אם מחירי השכירות בפועל אכן עלו ב- 10% בשנה האחרונה למי שנכנס לחוזה חדש, זה בהחלט מצביע על מחסור אמיתי בדירות. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

המחסור אמיתי רק בערים בהן זה עלה, וזה לא עלה בכל עיר.

אני לא חושב שבישראל חסרות דירות, מה שחסר זה סיבות ללכת לגור במקומות כמו אופקים, עכו ונתיבות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

אין מחסור בארץ, לא במרכז ולא בפריפריה - זה הכל בלוף.

עוד יעשו כתבות על הבלוף הגדול של המחסור.

בסוף כל שוק הדיור פה זה ביקוש ספקולטיבי של משקיעים שאין להם מה לעשות עם הכסף.

אבל גם החגיגה הזאת נגמרת, הריבית תמשיך לעלות והנדלן יירד והרבה.

קצת פחות החלטיות לא תזיק לך..

בפרט שאנשים יכולים להקשיב לך ולהפסיד כסף, המון כסף.

תסתכל בשרשור של @ay115 שקנה בפ’’ת לפני כמה חודשים, יש מצב שאם היה מחכה עד היום, היה יוצא מהמשחק של גוש דן בכלל..

אין לי מושג מה יקרה בשנים הקרובות לנדל’’ן, מעריך ששינויים קיצוניים לא יהיו לאף כיוון. 

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • רעיון טוב! 4

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

המחסור אמיתי רק בערים בהן זה עלה, וזה לא עלה בכל עיר.

אני לא חושב שבישראל חסרות דירות, מה שחסר זה סיבות ללכת לגור במקומות כמו אופקים, עכו ונתיבות.

למה, בדקת בכמה עלתה בשנים האחרונות השכירות באופקים ונתיבות?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על איזה טווח זמן מדברים?

ראיתי בכתבה שמתחילת השנה יש מקומות שעלו ב19% ומקומות שנשארו אותו הדבר. זה אומר שיש מקומות מבוקשים יותר ומבוקשים פחות. 

באזורי ביקוש חסר תמיד יהיה, כי בחיים לא יהיה מצב כזה שכולם יגורו איפה שהם רוצים או יקנו איפה שהם רוצים כי זה בלתי אפשרי. אבל זה לא אומר שאנשים נשארים ללא קורת גג בגלל שאין מספיק דירות במדינה לאכלס את כולם.

פורסם

אני מרגיש שאתה מתייחס רק לחצי ממה שאני כותב... מי שטוען שיש מחסור בדירות לא אומר שיש אנשים שנשארים בלי קורת גג, אלא שהביקוש לשרותי דיור גבוה מההיצע ומביא לעליית מחירי שכירות משמעותית.

פורסם
לפני 3 שעות, nev כתב:

בינתיים קיבלתי הרגע הודעה שלא זכיתי בדירה בהנחה 😕

מכיר אישית משפחה שקיבלה מספר מעל 4,000 כשבהגרלה (שנת 2020) הספציפית היו פחות מ-100 דירות באיזור מבוקש - לא האמינו  שיגיעו אליהם - וזכו.

לא מעט מוותרים על זכותם מסיבות שונות: מיקום הפרוייקט, מיקום הדירה בבניין, גודל דירות פנויות, מחיר כולל (להערכתי, נדרשים כ-200 אש״ח ע״מ להביא דירה בהנחה לסטנדרט שוק חופשי מבחינת פנים - לא מאד קריטי למרבית הניגשים אך בכל זאת נקודה למחשבה).

בכל מקרה, בהצלחה!

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

באם אכן מעוניין בפרוייקט בירושלים, מצבך לא רע בכלל - תתחיל לברר לגבי תנאי משכנתא…

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

אתה בטוח שזה מסוף הרשימה? בהגרלות נותנים לך מספר שזה מיקום מתחילת הרשימה, לא יחסי.

מקום 90 מתוך 33 זה בעייתי. לא נראה לי שזה יתקדם עד כדי כך.

אם היית 90 מתוך 60 דירות אז זה יכול להיות סביר בשאריות האחרונות וגם אז ישארו לך את הדירות שאנשים פחות רוצים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני כשעה, nev כתב:

הכי קרוב יש לי בירושלים עם 60 זוכים לפני, השאר נמדד בכמה אלפים טובים.

יצא לי בהגרלה בראשון לציון בפרויקט של 83 דירות מיקום 112. 

נראה אם היו ביטולים בעתיד. 

• תוכן חדש...