Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון מגבר X5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

קניתי מחבר שלי מגבר X5 ב 200 שקל , הוא היה שרוף ...

החלפתי לו את כל ה 8 או 6 טרנזיסורים של ה IRFZ44N והוא עובד שוב ,

אבל יש לי בעיה שבווליום גבוהה עם הבאס המנורה האדומה קופצת?? האמת הוא לא מתחמם כלכך , אבל המנורה האדומה קופצת כאילו אין לו כוח , מה זה אומר?

פורסם

פספסת משהו בספק.

חוסר כוח. 1. או שכמה מהחוטים של הספק התנתקו מהמוספטים.

או שהמוספטים חלשים מידיי. כי 6 מוספטים כאילו יכולים להפיק עד 500W. (המגבר אולי 400)

תמיר

פורסם

X5 של רוקפורד,נכון או לא ?

מוספטים לא יכולים להיות "חלשים" או שהם ממתגים או שלא.יכול להיות שהם זולגים אבל נדיר מאוד המגבר די חדש.

המערכת חשמל שלך תקינה?בדקת אותו ברכב או עם ספק חיצוני?אם מהרכב ,ההזנה ישירה למצבר?

מה ההתנגדות של הרמקול ?

פורסם

אתה מראה פה על רמה נמוכה של ידע.

אני לא יכנס לזה, אבל אם היה לך טיפת מושג היית יודע שבעולם שלנו יש לי סוף טרנזיסטורים מסוג מוספט.

ויש הרבה מאוד ערכים ונתונים חלקם חלשים וחלקים חזקים.

תמיר

פורסם
אתה מראה פה על רמה נמוכה של ידע.

אני לא יכנס לזה, אבל אם היה לך טיפת מושג היית יודע שבעולם שלנו יש לי סוף טרנזיסטורים מסוג מוספט.

ויש הרבה מאוד ערכים ונתונים חלקם חלשים וחלקים חזקים.

תמיר

למה שלא כן תיכנס לזה ?

אם יש לך ידע בעניין תרחיב ותסביר. כך כולם ילמדו יותר. בשביל זה הפורום הזה לא ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

נכון יש המון סוגים של מוספטים ,נו אז ?מה קשור?

פותח התרד החליף לאותו סוג שהיה או/ו בכלל לא נגע בספק אז מדוע שהמוספטים יהיו חלשים פתאום ?

אם אתה מתכון לומר באופן כללי יש מוספטים חלשים ויש חזקים אזי אתה צודק!

אבל מה קשור עניין שמיטה להר סיני? תגיד לפותח התרד שיחליף את כל הרכיבים במעגל וזהו !!!

שאלה כללית Rds נמוך משפר את ה_? (ימשיך כבודו ,תנסה בגוגלי)

שבת שלום

פורסם

מעולה עופר.

אז לפני שיהיה למישהו משהו להעיר, אני עובד במעבדה לתיקון מגברים, בין היתר גם מכשירי אלקטרוניקה.

אני יתן לך דוגמא קטנה. קיבלתי מגבר לוגיק ממש ישן לתיקון. שהוא עבר כבר תיקון. עכשיו הבחור

אמר לי מאז שהוא חזר מתיקון הוא אמר לי שהוא הסאב כבר לא נותן כמו בעבר, בדקתי, ראיתי.

היו 4 מוספטים מסוג IRFZ22. זה מוספט חלש ובעל התנגדות יחסית גבוהה. אני לא מבין את הראש של מי שחיבר אותם.

החלפתי לדגם גבוה יותר. IRFZ44. והמגבר עבד פיקס והעוצמה יותר הורגשה..

לSMASH.

למה יותר הורגשה?!smash1 כי המוספטים היו חלשים, תבין, המעלה מתח של המגבר עובד

כ I -> V הוא צריך הרבה מאוד זרם. יש שלל של רכיבים כאילו פחות טובים כאילו טובים ובין הייתר רכיבים חזקים ורכיבים חלשים. אז זה טעות מצדך להגיד שאין דבר כזה מוספט חלש. אם באמת העולם היה ככה כמו שאתה מתאר. אז מגבר עם זוג טרנזיסטורים יפיק עוצמה בשמיים או מנוע עם בוכנה אחת קטנה יפיק מאות כוחות סוס. אתה מבין אותי.

לשמואל:

אבל במקרה הנל......אני חושב יש לך אולי הלחמה "קרה". או ששלא חיברת טוב את הרכיבים על מעגל הPCB או שיש משהו רופף. או בכלל. תראה אם כול החוטים של השנאי מחוברים כראוי.

כי אם החלפת רק את המקוריים בחדשים עם אותו ערך. אין סיבה שהוא יגרום לך לחוסר כוח.

תמיר

פורסם

האמת היא השחלפתי באותם רכיבים , אבלללל , תרחיב בקשר להלחמה קרה ,

בעיקרון שאני קיבלתי את המגבר היה ככה:

6/8 (לא זוכר) טרנזיטורים של מוספטים בשקית , כל החיבורים היו מתים..... אני התחלתי לבנות תעלות חדשות לכל החיבורים ...

מה שכן המגבר עובד פיקס...בערך כמו הלנזר 424 , וזהו מגגבר מחברת עזה נראה לי רשום עליו רק X5 , בקיצור עוד חלק מהזבל הסיני המיוצר שרשום עליו 1000 וואט,

בקיצור למה התכוונת לשאמרת משהו עם הלחמה קרה ,

ועוד משהו , היו לו שם שאני קיבלתי , סימני שרפה...כאילו ממש נשרפו הטרנזיסטורים...חחח

פורסם

תראה.

כמו שאתה יודע המוספטים הללו הם צורכים ומעבירים זרם גבוה מאוד.

אתה צריך לדאוג ל2 דברים חשובים.

לכול ה6 מוספטים. יש הדק שמחובר למינוס של הכניסה של המגבר.

1.חבר רב מודד. וכוון אותו על צפצוץ. חבר הדק אחד בכניסת המינוס של המגבר.

ותבדוק בכול המוספטים הרגל השמאלית (או ימינית אני כמעט בטוח שזה שמאלית) אם יש קצר.

חייב להיות קצר בכולם. כי זה מקור הכוח שלהם. אם אין תבדוק מה מקור הנתן וסדר את זה.

2.כמו ששאתה יודע השנאי בנוי מ 4 גושי חוטים. (בכניסה). 2 מהם הם הולכים יש לפלוס של הכניסת מגבר. ועוד 2 הולכים למיתוג. 1 הולך ל 3 או 4 טרנזיסטורים מסופט שהם מהווים את ה50% duty cycle. שוב תכוון על הצפצוץ ותראה שהרגל האמצעית של כול השלושה מתקצרת עם אחד החיבורים של השנאי. ותבדוק גם לגבי גם "הצד השני" ה3 או 4 הטרנזיסטורים השניים.

3. יש נגדים בערך של כ100 אום. מחוברים בטור להדק הימיני של הטרנזיסטור.

שוב תבדוק שכול ה3-4 נגדים מחוברים לטרנזיטור כראוי ובכניסה שלהם הם צרכים להיות מקוצרים.

כנל לצד שני, כי הם מהווים את מתח השער של הטרנזיסטור.

אם כול התנאים הללו נכונים. המעלה מתח של המגבר צריך לפעול במלא כוחו.

תמיר

פורסם

תמיר ,

עשיתי את רוב השלבים האלה עוד בהתחלה ישר שסיימתי לתקן את המגבר , ועכשיו חזרתי על כל השלבים האלה ,והכל תקין לגמריי... , ונראה לי שאם משהו לא היה תקין , המגבר לא היה עובד...

בכל מקרה המגבר עכשיו עובד לגמרי כמו שצריך , אבל המנורה האדומה קופצת ביחד עם הבאס , זה הגיוני?

פורסם

נו זה מה שאני מנסה לעזור לך. זה לא קשור גם עם זוג מוספטים המגבר יעבוד,

אבל רציתי לשבדוק שכול בקצר ולא בנתק לשנאי. כי אם כמה לא מחוברים באמת המנורה תראה על חוסר כוח.

טוב פיתרונות אני לא יכול לזרוק באויר עד שאני יראה את המעגל. אז אני יאחל לך בהצלחה.

תמיר

• תוכן חדש...