Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, זקוק לעצה בנוגע לגיר עמלק הזה.

לפני משהו כמו חודש במהלך נסיעה בפקק לפתע הורגשה מכה חזקה והופיעה הודעת כשל בגיר, הנעה מחדש פתרה את הבעיה והרכב המשיך לנסוע פרפקט במשך שבועיים בכל תנאי הדרך ללא שום שינוי..

אחרי שבועיים הבעיה התחילה להופיע שנית, הפעם בתידרות הרבה יותר גבוהה, כמעט בכל נסיעה הגיר מעלה את ההודעה, נכנס למצב בטוח וננעל בהילוך שלישי, לפעמים זה מלווה במכה מהגיר לפעמים ההודעה פשוט קופצת בלי שבכלל מרגישים שקרה משהו (בעיקר בשיוט ב90+ קמש ואפילו לא מוריד את ההילוך מ4 ל3 כשזה קורה)

ניסיתי לעקוב אחרי התופעה, אם זה קורה במהירות מסויימת, העברת הילוך ספיציפית, פעולה מסויימת שמתבצעת אך לא מצאתי שום דבר.. זה קורה רמדומלי לחלוטין, זה יכול להיות בהאטה, האצה, התדרדרות במדרון, עליה.. מה שכן זה לא קרה לי בעמידה במקום אף פעם.

אני יודע שהנושא חפור, קיים מידע בפורום ויש פיצר חיפוש - הבעיה היא שכל מה שמצאתי בפורום כולל גם נורות ספורט ושלג מהבהבות או דלוקות מה שאצלי לא קורה כלל באף אחת מהפעמים, ואף לחיצה על הכפתורים האלו מגיבה כרגיל (מלבד זה שהם לא באמת עושים משהו), מעבר לזה שהגיר במצב בטוח אפשר להמשיך לנסוע (עם כמה שזה מעצבן), הילוך רוורס משתלב חלק.

התחלתי לחשוד אולי בבעיה חשמלית, עשיתי נסיון אתמול וניתקתי מצבר לכמה שעות בנסיון לאפס למחשב תמוח, חיברתי חזרה וזה מה שקרה:

1. פתאום הריזיסטור של המזגן נדפק מאז (לא ניתן להפעיל, בעיה מוכרת בשנתונים האלו למי שמכיר) וחשבתי שזה פשוט צירוף מקרים.

2. במשך 50 קילומטר הראשונים הרכב נסע פרפקט, ואף התגובה של הגיר השתפרה כאילו החזרתי אותו כמה שנים לאחור.

3. לפתע שוב חזרה הבעיה באמצע נסיעה בכביש מהיר, הדבר הכי מוזר שבפעם הראשונה שהיא חזרה והגיר נכנס למצב בטוח פתאום המזגן חזר לפעול כאילו הכל תקין, אחרי הנעה מחדש שוב הפסיק המזגן לעבוד, הגיר חזר לעבוד אך ההודעה חזרה להופיע לסירוגין בדיוק כמו שהיה קודם לכן.

אשמח לעצה כלשהי או רעיון איזה כיוון לבדוק, אם מישהו נתקל בתופעה בעבר אשמח לדעת מה פתר אותה.

אציין שהבעלים הקודם החליף את השסתומים בגיר בסביבות ה160-190 אלף ק"מ, היום הרכב 230.

תודה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

עמלק אמיתי [emoji23] משתתף בצערך

הייתי מציע לפנות למוסך רציני (גבע, אורן, שאפט אם אפשר) לפני שתעשה עוד נזק. בעיה קטנה שלא מטופלת יכולה להפוך מהר לבעיה גדולה. נשמע שאתה בכיוון.

כשיהיה לך מושג מה הבעיה ומה העלות, תראה אם מתאים לך לתקן. להערכתי, מסכים עם מה שכבר נכתב - תחליף רכב אם זה שיפוץ גיר. הוא כבר לא צעיר, יכול להיות שהוא עשה את שלו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני שוקל להחליף את הרכב, כרגע רוצה לראות אם אולי יתברר זה משהו קטן (אולי החלפת שמן) שתפתור את זה ונסחוב איתו עוד חודש חודשיים..

אשמח אם מישהו מכיר את התופעה הספיציפית הזו ואולי יכול לשפוך קצת אור על הנושא.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

עדכון

בוצע החלפת שמן גיר, לא עזר.. אותו מצב.. נראה שעכשיו אולי אפילו זה קורה במהירות נמוכה יותר.

רעיונות?

פורסם (נערך)

לא ברור לי למה אמרת שלא מצאת את זה בחיפושים יש ים מידע על הבעיה הזו.

מחיישן ועד שסתומים בגיר.

לי אישית היה את זה ברנו מגאן 2001 בזמנו (אותו גיר), בדיוק את התופעה שאתה מתאר - לרוב בתחילת נסיעה, מקסימום 10-20 דק' אחרי תחילת נסיעה, הגיר היה עובר להילוך שלישי ומופיע נורה צהובה של גיר בלוח המחוונים, זה היה רנדומלי לגמרי היו ימים שלא היה בכלל והיו ימים שזה היה פעם אחרי פעם.

כיבוי והפעלה מחדש וזה היה עובד תקין (לפעמים היה קורה עוד פעם פעמיים באותה נסיעה).

בגירומטיק, בזמנו, אמרו לי שזה יכול להיות או בעיה בחיישן (עניין של אלף שקל) ואם זה לא יעזור - אז שיפוץ גיר בעלות של (תחזיק חזק) 9,000 שקל. וזה שמחירון הרכב בזמנו עמד על 16.

אגב, הגיר הזה,למיטב הבנתי, הוא גיר "לומד" שמנסה ללמוד את התנהגות הנהג, ולהתאים את אופן פעולתו בהתאם, סביר שעצם זה שאיפסת אותו גרמת לו לשכוח את כל מה שהוא למד ואולי זו הסיבה שהוא הרגיש טוב יותר?

לעיניינו, משם אמרתי תודה ונסעתי ישירות לקרסו טרייד-אין, מהם רכשתי את הרכב שנה וחצי לפני, ומימשתי את ההבטחה שלהם להתחייבות לטרייד-אין.

שנים אחרי כבר הבנתי שזו המחלה של הגיר הזה שנפתרה אי שם בדגמי 2008 צפונה.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • תוכן חדש...