Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול האם חובה לבצע טיפול שוטף אחת לשנה?

בדיוק עכשיו הרכב עבר טיפול 105,000

אני נוסע בשנה רק 7-8 אלף ק"מ רוב השבוע הרכב עומד בחנייה ורק בשישי שבת אני נוסע, ככה שאת הטיפול הבא (120,000) אצטרך לעשות רק עוד שנתיים

האם ניתן לבצע אותו עוד שנתיים? או שזה יפגע ברכב בצורה כלשהי?

אני שואל כי 120,000 במוסך שברולט מורשה הוא טיפול יקר וכסטודנט אני מעדיף לדחות אותו אם ניתן

פורסם

הנעלם העיקרי פה זה איך השמן שורד. שמן מנוע גם אם הוא עומד מאבד מאיכותו ותכונותיו אחרי שנה לא ברור כמה. לא בטוח כמה המנוע שלך רגיש לאיכות השמן.

פורסם

ברור שחייב אם אתה רוצה שהרכב יאריך חיים, זה שעומד בחניה רוב הזמן בכלל כדאי שתקדים טיפול(זה יותר גרוע מלא לנסוע).

כדאי שתביא נסיעה באמצע שבוע ככה..

אם הרכב לא באחריות... אתה יכול להעזר בחברי הכנופיה לטיפול מאוד מקצועיים יותר מכול מוסכניק שפגשתי.. והטיפול בחינם

רק החלקים אתה קונה.. שזה מאוד טוב לך בתור סטודנט

בהצלחה.

פורסם

מדובר בשברולט סוניק

אם זה רק שמן מנוע אני מניח שאוכל להחליף אותו בעצמי אפילו

כי מדובר בטיפול יקר שכולל מצתים, פילטר אוויר ופילטר שמן, החלפת שמן מנוע והחלפת שמן בלמים

פורסם

גם אני בשנה האחרונה עשיתי רק 5000 ק"מ+-

קל להגיד למה אתה מחזיק רכב? בשביל סידורים, יציאות, עבודה, גם אם אתה לא מתגרזן עם הרכב בכל הארץ.

בכל מקרה, לא סתם היצרן מכוון לזמן או ק"מ, המוקדם מביניהם.

מנועים גם שנוסעים נסיעות קצרות ובעיקר בתוך העיר רק כנראה יסבלו יותר.

פורסם

מחזיק רכב כי אין תחבורה ציבורית בשבת, ובשבת אני נוסע בלי הפסקה

אני רואה שכולכם מדברים על שמן מנוע, כאמור שמן מנוע אני יכול להחליף גם בעצמי

האם יש הצדקה לעשות גם מצתים, שמן ברקס, פילטר מזגן וכו' עבור נסועה קטנה כל כך?

די מובן שהיצרן מכתיב כללים נוקשים של טיפול אחת לשנה כי הוא מרוויח מזה

בגלל זה אני שואל אנשים אובייקטיביים

פורסם

היצרן לא מרוויח כלום מזה שהוא רושם כל כמה זמן יש לטפל ברכב, די עם הגישה של מנסים לדפוק אותי הישראלית הזו. רוב החלפים שאתה קונה בכלל לא קשורים ליצרן. אם כבר היצרן היה רושם לא צריך לטפל כדי שתקלקל את כל האוטו ואז באמת הוא ירוויח(לטווח הקצר) ואחר כך כמו עדר כולם לא יקנו יותר את הרכבים.

משטר הטיפולים נכתב לאחר בדיקות מרובות ותכנון קפדני ואפילו מנסים לחסוך כדי לקבל ציון ירוק יותר. ברוב ספרי הרכב של רוב היצרנים רשום במפורש שדימומים ארוכים, נסיעות קצרות ועירוניות וק"מ שנתי נמוך הרסני למנוע יותר מאשר נסיעות יומיומיות ולעתים יש אף לקצר בחצי את מרווח הטיפולים. מי שמתקמצן בקטנות משלם בגדול אחר כך ואם אתה סטודנט ואתה רושם שאתה יכול לבצע החלפת שמן לבד אז בטוח אתה יודע לבצע החלפת פילטר אוויר, תחליף כל חצי שנה שמן ופילטר שמן ופילטר אוויר פעם בשנתיים. אם אתה עושה לבד אתה תשלם גרושים על החלקים ותאריך משמעותית את אמינות המנוע. אל תשכח להיכנס פעם בשנה למוסך לבדיקה של שאר מכלולי הרכב.

הזול עולה ביוקר

פורסם

החלפת שמן מנוע חשובה לשמירה על חיי המנוע אבל ודאי אין צורך להחליף שמן מנוע כל חצי שנה. מספיק בהחלט להחליף פעם בשנה.

פילטר אוויר לא חייבים להחליף כל שנה . זה תלוי ברמת האבק וזיהום האוויר. אפשר להחליף לפי הצורך, פותחים, בודקים ומחליפים. אותו דבר לגבי פילטר מזגן. פלגים הם מוצר אמין וצריכים להיות מוחלפים לפי הנסועה ולא על פי זמן.

חשוב לבדוק את בלאי הבלמים ולכן אל תוותר על בדיקה במוסך.

פורסם
אני שואל כי 120,000 במוסך שברולט מורשה הוא טיפול יקר וכסטודנט אני מעדיף לדחות אותו אם ניתן

הרכב לא חדש ואני מניח שכבר מחוץ לאחריות.

מדוע לטפל במוסך מורשה יבואן?

מאחר וגם לא מדובר ברכב מורכב טכנולוגית, למה לא לבצע את הטיפולים השוטפים במוסך מורשה משה"ת או אפילו בסיוע הכנופיה (כך שהעלות תהיה רק על חלפים ואולי קצת שתיה ואיזו שווארמה/פלאפל לחבר'ה)?

נוזלים הייתי מחליף כמתוכנן. החלפת שמן המנוע כוללת גם את הפילטר שלו, לא לדלג עליו.

לגבי המצתים, מניח שאפשר לבדוק את מצבם ורק אז לקבוע אם יש צורך בהחלפה שלהם.

ובכל מקרה צריך לבדוק מה ממליץ היצרן (ספר רכב) להחליף הן מבחינת זמן והן מבחינת ק"מ.

• תוכן חדש...