Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה ולא אבוש, ככל שניסיתי להתעמק יותר בחוקים החדשים כך הבנתי פחות, ולכן אנסה את מזלי בפורום הכל-יודע.

בבעלותי דירה ראשונה ויחידה, ואני מתגורר בה כ-3 שנים.

בכוונתי לרכוש מגרש לבנייה עצמית עתידית (אך לא להתחיל בבניה), ולמכור את הדירה רק לאחר רכישת המגרש.

לצורך השאלה, רכשתי את הדירה ב-1 מיליון ש"ח ואני מעריך שאמכור את הדירה ב-1.5 מיליון ש"ח.

האם יחול על המכירה מס שבח? במידה וכן, כמה?

פורסם

^^ הכלל של פטור כל 4 שנים בוטל. וכעת הוא רק לבעלי דירה יחידה שמבצעים שיפור דיור

אם אתה מוכר וקונה (משפר דיור לצורך הענין ) והמכירה מתבצעת עד שנתיים (יכול להיות שקצרו לאחרונה לשנה וחצי אבל לא בטוח ) ממועד הקניה

אז יש לך פטור.

אם יש לך נכסי נדלן נוספים אז חייב.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אודה ולא אבוש, ככל שניסיתי להתעמק יותר בחוקים החדשים כך הבנתי פחות, ולכן אנסה את מזלי בפורום הכל-יודע.

בבעלותי דירה ראשונה ויחידה, ואני מתגורר בה כ-3 שנים.

בכוונתי לרכוש מגרש לבנייה עצמית עתידית (אך לא להתחיל בבניה), ולמכור את הדירה רק לאחר רכישת המגרש.

לצורך השאלה, רכשתי את הדירה ב-1 מיליון ש"ח ואני מעריך שאמכור את הדירה ב-1.5 מיליון ש"ח.

האם יחול על המכירה מס שבח? במידה וכן, כמה?

כנס לכאן

https://www.misim.gov.il/svtsvazmitnew/FrmFirstHadmaya.aspx

פורסם

מרגע שתקנה מגרש, יש לך שנה וחצי למכור את הדירה כדי לא לשלם מס שבח על הדירה ושנתיים כדי לשלם מס רכישה על המגרש לפי "הדירה היחידה". בקיצור, יש לך שנה וחצי.

כמובן, תצטרך למלא טפסים של התחייבות לשתי מחלקות המיסוי, ועד שלא תמכור את הדירה, לא תוכל לרשום את המגרש על שמך ( בגלל ההתחייבות למס רכישה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מס רכישה על מגרש שונה מהמיסוי על דירה.

למס שבח מוגדרים סעיפי פטור, ככל שאתה עונה לאחד מסעיפי הפטור תוכל למכור את הדירה בפטור מתשלום מס שבח.

מומלץ בחום להתייעץ עם עורך דין שעוסק בתחום.

פורסם

איזה סלט עשיתם

מס שבח

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]פטור לדירת מגורים מזכה

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

49ב. המוכר דירת מגורים מזכה יהא זכאי לפטור ממס במכירתה אם נתקיים אחד מאלה:

(1) (נמחקה);

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(2) הדירה הנמכרת היא דירתו היחידה של המוכר בישראל ובאזור כהגדרתו בסעיף 16א, והמוכר הוא בעל הזכות בה במשך 18 חודשים לפחות מיום שהיתה לדירת מגורים, ולא מכר, במשך שמונה עשר החודשים שקדמו למכירה האמורה, דירת מגורים אחרת כאמור, בפטור ממס לפי פסקה זו.

בהנחה שלא הייתה לך דירה קודם לכן שנמכרה בתנאי הפטור הזה במהלך 18 חודש לפני המכירה של הדירה הנוכחית.

מס רכישה

תשלם 6% על כל סכום הרכישה מהשקל הראשון. לא משנה אם רכשת לפני שמכרת את הדירה או לאחר מכן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...