Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, השבוע אחותי ובעלה התחדשו ביונדאי i30 , משנתון 2011 שעברה 80K.

יד ראשונה פרטית.

הבחור שהחזיק את הרכב, טיפל בו במוסך יונדאי מהרגע שעלה לכביש, והראה תיקיית טיפולים מסודרת של מוסך יונדאי.

ולראיה- ישנה מדבקה של מוסך יונדאי על השמשה, שמזכירה את מועד הטיפול הבא לפי ק"מ או תאריך.

כמובן שלקחנו את הרכב לבדיקה מטעמינו והבדיקה יצאה מצוינת.

עכשיו השאלה, האם לעשות את אותו "ישור קו" המפורסם שנהוג לעשות? או למקרה הספציפי הזה, פשוט להמשיך בשגרת טיפולים במוסך יונדאי, מהנקודה שהפסיק הבעלים הקודמים?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית הייתי עושה יישור קו של שמן מנוע/פילטר שמן/פילטר אוויר/שמן גיר/פלאגים/נוזל קירור, חלקים יעלו בסביבות ה400-500 ש"ח ואתה בראש שקט.

לאחר היישור קו אתה יודע בדיוק מה יש באוטו ומתי החליפו, ואז תמשיך עם טיפולים שוטפים ותיהנה מהרכב.

שלומי

פורסם (נערך)

כל הסימנים מראים שהמוכר היה אחראי ודאג לטפל ברכב בזמן ועוד במוסך מורשה כולל תיעוד מלא. לדעתי "יישור קו" מיותר. חבל על הכסף. לדעתי תמשיך בטיפולים לפי מועדם המקורי.

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

יישור קו עושים כשקונים רכב לא מטופל או ללא הסטוריה, כשאתה לא יודע מה הוחלף ברכב, מתי והאם בכלל.

אם קנית רכב עם תיעוד טיפולים, אין צורך ביישור קו מבחינת החלפת מתכלים. תמשיך בשיגרת הטיפולים הרגילה ותתקן דברים לא תקינים נקודתית אם יש כאלה.

פורסם

גם כשיש "הסטוריה", מבחינתי לא ידוע מה הוחלף/לא הוחלף. לא חסרות קומבינות בטיפולים -

אם רשום החלפת פילטר אוויר- לא חסרים מקומות שמנקים את הפילטר ומחזירים.

החלפת מצתים- ניקוי הישנים והחזרתם +חיוב על החלפה.

נוזל בלמים- החלפת הנוזל מהכוסית בלבד ללא ניקוז מהפטמות.

נוזל קירור- משלימים אם חסר טיפה ומחייבים על החלפה מלאה.

לכן, בשביל 400-500 ש"ח, אני ממליץ על יישור קו כדי לישון בשקט ולדעת *באמת* מה הוחלף ומתי הוחלף.

שלומי

פורסם

אתה שוכח שלא כולם מטפלים לבד באוטו, אז גם אם ירצה לעשות "יישור קו" עדיין קיימת אפשרות שיקרה משהו ממה שרשמת.

ואז חזרנו לנקודת ההתחלה - אתה לא יודע מה החליפו לך.

לטפל לבד זה נחמד אבל לא מתאים לכל אחד. גם מחירים שאתה מציג ללא עבודה, לא רלוונטיים לרוב האנשים.

אם כתוב בחשבנית שהוחלף פילטר אוויר, 99% שהוא באמת הוחלף.

בשביל האחוז הבודד הזה אתה חושב שהגיוני להחליף הכל שוב?

פורסם

אפשר לקחת למוסך שהוא סומך עליו או להיעזר באחד מהחברים ליישור קו.

ואני בספק לגבי ה99 אחוז אמינות, הלוואי שזה היה כך.

אם היתה רמה כזו של אמינות לא הייתי מציע את יישור הקו מלכתחילה.

שלומי

פורסם

שמור את הכסף. הטיפול הבא 90,000 הוא הכי יקר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ואני בספק לגבי ה99 אחוז אמינות, הלוואי שזה היה כך.

אם היתה רמה כזו של אמינות לא הייתי מציע את יישור הקו מלכתחילה.

אני מדבר על משהו ספציפי אחד, אם רשום בחשבונית שהחליפו פילטר, אז לדעתי 99% שכן החליפו. זה משהו שקל מאוד לבדוק וגם מי שרוצה לרמות לא יקח על עצמו סיכון כזה, ועוד מוסך מורשה יבואן.

פורסם

אם רשום החלפת פילטר אוויר- לא חסרים מקומות שמנקים את הפילטר ומחזירים.

החלפת מצתים- ניקוי הישנים והחזרתם +חיוב על החלפה.

נוזל בלמים- החלפת הנוזל מהכוסית בלבד ללא ניקוז מהפטמות.

נוזל קירור- משלימים אם חסר טיפה ומחייבים על החלפה מלאה.

לכתוב ש"לא חסרים מקומות" ולהצביע על זה שכולם גנבים ורמאים, ובהקשר של מוסך מורשה מטעם היבואן שלא יעיז להסתכן בקומבינה שכזו, זה פשוט חוסר אחריות ועזות מצח.

אם יש לך דוגמאות למוסך שעושה את זה - הבא אותן, אבל אל תוציא דיבתם של מאות אנשי מקצוע ישרים ואמינים. מי נתן לך את הזכות?

לפות"ש

אם יש לך היסטוריה מלאה ומתועדת ממוסך מורשה, אין שום צורך מכאני לעשות יישור קו. זה רק מיישר את הקו בחשבון הבנק של המוסך. סע לשלום, ותקפיד על המשך טיפול בזמן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לכתוב ש"לא חסרים מקומות" ולהצביע על זה שכולם גנבים ורמאים, ובהקשר של מוסך מורשה מטעם היבואן שלא יעיז להסתכן בקומבינה שכזו, זה פשוט חוסר אחריות ועזות מצח.

אם יש לך דוגמאות למוסך שעושה את זה - הבא אותן, אבל אל תוציא דיבתם של מאות אנשי מקצוע ישרים ואמינים. מי נתן לך את הזכות?

לפות"ש

אם יש לך היסטוריה מלאה ומתועדת ממוסך מורשה, אין שום צורך מכאני לעשות יישור קו. זה רק מיישר את הקו בחשבון הבנק של המוסך. סע לשלום, ותקפיד על המשך טיפול בזמן.

אולי כדאי גם לך ללמוד כמה דברים לפני שאתה כותב שטויות.

קודם כל אני סופר מעריך בעלי מקצוע ישרים ואמינים, אני מכבד אותם וחושב שהם צריכים לעבוד כמה שיותר. יש לא מעט כאלה, ואני מכיר לא מעט כאלה.

עזות מצח זה לכתוב דברים שלא נאמרו.

איפה בדיוק הצבעתי על כולם כגנבים ורמאים? אמרתי שלא חסרים מקומות, כנראה שאתה לא מבין את ההבדל בין "לא חסרים" ל "כולם".

ותנוח עם הפופוליסטיות שלך. בטח ובטח שאני לא מוציא דיבתם של "מאות אנשי מקצוע ישרים ואמינים", אל תכניס לי מילים למקלדת. חצוף.

ראיתי בעיניים שלי מקומות שמנקים פילטרים, מחזירים ומחייבים על החלפה.

ראיתי בעיניים שלי שמנקים פלאגים, מחזירים ומחייבים על החלפה.

סימנתי חלקים וראיתי בעיניים שלי שהלקוח חוייב סתם על החלפה.

בנוסף, אני מכיר מכונאים שעבדו במוסכים לא קטנים שסיפרו על השיטה הזו כקבועה.

לא רוצה שוב להרים את הויכוח על אמינות המוסכים בארץ, אם אתה מעוניין שיהיה בהצלחה, תעשה חיפוש בפורום על תלונות לגבי אמינות המוסכים ותחיה עם זה.

אז אל תבלבל את המוח ואל תטיף סתם.

שלומי

פורסם

לא ממליץ על טיפול אם יש תיעוד שהטיפול הקודם בוצע בזמן

דרך אגב, תשכפל את היסטורית הטיפולים של הבעלים הקודם, או ממנו או מהמוסך ,מה שיותר נוח

פורסם

שלומי אתה שם לב שאתה מדבר פה עם מנהל, כן?

ולגופו של עניין, ברכב עם הסטורית טיפולים מסודרת, אין טעם לבצע יישור קו מבחינת טיפולים שוטפים.

כמובן, במידה ויש ריג'קטים או בלאי, מומלץ לסדר הכל עם הקניה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
שלומי אתה שם לב שאתה מדבר פה עם מנהל, כן?

ולגופו של עניין, ברכב עם הסטורית טיפולים מסודרת, אין טעם לבצע יישור קו מבחינת טיפולים שוטפים.

כמובן, במידה ויש ריג'קטים או בלאי, מומלץ לסדר הכל עם הקניה.

דיבור עם מנהל לא שוללת ממני זכות לתגובה ולא מעניקה למנהל זכות פומבית חד כיוונית להשמיץ את הצד השני בלי לצפות לתגובה.

מי שרוצה לדבר לא יפה בלי לקבל תגובה, שידבר אל הקיר.

שלומי

• תוכן חדש...