Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא נראה שבימנו יותר ויותר אנשים מתרחקים מצורת החשיבה הזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קוראים לזה נורמליזציה. הצבא, ובעיקר גופי המטה שלו, חשופים להשפעות אזרחיות והשירות הולך ונתפס יותר ויותר כסוג של ״עבודה.״

זה מתבטא בטרמינולוגיה (במקום טופס טיולים יש Clearance), במתקנים (ע״ע מגדלי חיל האוויר) וביחס הרבה יותר לא פורמלי וכמעט שיוויוני לעתים בין חיילים לקציניהם ובין הקצינים הזוטרים לבין מפקדיהם הבכירים.

שדרת הפיקוד הקיימת של הצבא עדיין לא ששה לאמץ את השינוי (המאוד טבעי). אני זוכר היטב שיחות קצינים שלמות שעניינן היה לייצר אפליה מלאכותית כלשהי בינינו לבין החיילים, שהיו עושים בדיוק אותה עבודה כמונו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כתבתי זאת בעבר, אצלי היתה אפליה חד משמעית.

בוגרי יחידות עילית היו מתקבלים אלי לעבודה, ללא שאלות וללא מבחנים על סידור מערכים ובכמה זמן אפשר למלא בריכה.

לא עניין אותי מוסד הלימודים ולא עניין אותי הממוצע.

הראיון הראשוני היה בשביל להגיד לעובד - "מה נשמע, התקבלת".

מה שהם תרמו לחברה שבה העסקתי אותם וגם לעסק שיש לי היום, לא יסולא בפז. כולם כולל כולם.

מה אתה מגדיר יחידת עילית? מטכ"ל? 8200? גולני? פארמידיקים קרביים? נהגי מוביל טנק במילואים?

פורסם

Sg

אני אתך

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

"אהבתי" את הגישה: אבל, אם אין סיבה אמיתית שלא מאפשרת שירות בצבא, זה להיות חכם על חשבון אחרים - "אני אוהב, תומך, אבל לא רוצה להיות".

כמו שעידן רשם, זה להיות סוציאומט.

אלא אם כן יש לך סיבה אמיתית, ואתה בוחר (אם יש לך יכולת פיזית ונפשית) לעשות שירות לאומי במקום.

יש מעט מאוד אנשים (אבל בהחלט יש כאלה), שבאמת לא מתאימים לצבא מסיבות שונות, כגון: פציפיזים (יש כאלה שהם באמת כאלה ולא רק משחקים אותה), בעיות רפואיות אמיתיות (למשל נכה), בעיות נפשיות וכד'.

בסופו של דבר, פותח השרשור צריך להיות אמיתי קודם כל עם עצמו. צריך להבדיל מ"לא בא לי", לבין "אני באמת לא יכול מסיבה פיזית או נפשית", מי שלא יכול בגלל תפיסת עולם או סיבות אחרות, יש חלופות בצורת שירות לאומי.

השירות בצבא, הוא לא רק תרומה למדינה, זה גם תרומה אישית לעצמך בתור אישיות לא פחות. זה שלב התבגרות שעוזר יותר טוב להתמודד עם החיים שבאים אחרי זה. מי שלא שירת בצבא מסיבות כאלו ואחרות, זה נכון לאו דווקא לארץ, חסר להם שלב התבגרות הזה וזה משפיע על החיים וגורם לתפיסת עולם מעוותת (כמה שיש יותר כאלה בחברה, ככה החברה מתדרדרת מהר יותר).

צריך לזכור שהאישיות שנבנית, במידה רבה מבוססת על החויות שעבר הבן אדם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא מכיר אימון Red Flag שארצות הברית מפסידה בו למישהו. להבדיל מזרועות אחרות בצבא, זה עניין של איכות הציוד הרבה יותר מאשר מיומנות אנושית.

1. כנראה שאתה לא מכיר או פשוט לא מכיר את המספרים מבפנים.

2.אתה טועה ובענק, לא רק שזה תלוי המון במיומנות ומקצועיות אישית, זה גם תלוי המון בתורת לחימה, ובעניין הזה, במיוחד כשמדובר על קרבות אויר, לישראל יש תורת לחימה שונה מאוד מזו המקובלת כמעט בכל צבא מערבי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ניר, אני מכוון למקום אחר בכלל.

לכל אחד יש זכות לשרת איפה שהוא יכול, בהתאם לנתונים שלו. אבל במקום להכריח את כולם להתגייס, היה עדיף לכולנו אם צהל היה הופך לצבא מקצועי. ואז במקום לקחת אנשים עניים גם ככה, ולהקשות עליהם עוד יותר בשירות בכפייה של שלוש שנים, לפחות היו משלמים להם משכורת נורמלית ולא 700 שקל בחודש. בעולם כזה לא היו כנראה מגייסים את פותח את השרשור, ועוד רבים אחרים, שתכלס לא עושים כלום במשך שלוש שנים.

פעם ראשונה שאני מסכים איתך במשהו [emoji3]

נחבר את זה לשרשור אחר

צבא מקצועי עולה כסף והרבה.

מי ישלם ?

95% מהאוכלוסיה ,לו היה הדבר ניתן לבחירה, לא היה רוצה ללכת לצבא.

אם היו מקצצים מהצבא את כל הדברים המיותרים (כמו גלי צה"ל, הרבנות הצבאית, להקות צבאיות ומש"קיות חוי"ה למיניהן), ומייעלים את מה שאפשר לייעל (לדוגמא לא לגרום ליחידה לחכות יום שלם להחלפת פנס בנ.נ., או להתרוצץ יומיים בין הבסיסים ברכב שכור לאתר מכשיר קשר חליפי ואז לגלות שהבעיה לא אצלי בכלל), להפסיק לקנות ציוד במכרזים "תפורים" למיניהם, ולהפסיק לשפוך כסף בכללי על שטויות, אני חושב שהיה אפשר לממן צבא מקצועי בכיף.

לגבי אלה שלא מתגייסים אם לא חובה - תציע להם אפשרות ללמוד מקצוע ושכר הוגן, ויבואו בהמוניהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קצת פטריוטיות ברשותכם, הטקסט מיועד עבור פות"ש:

23,447, זהו מניין חללי מערכות ישראל. אני לא יודע אם אתה מצליח להכיל מספר כה גדול, אני אישית לא מסוגל לדמיין את הכמות. אבל כל אלו מתו למען המדינה הזו. אותה מדינה בה מחליט פלוני אלמוני כי אינו רוצה לשרת באותו הצבא, ללא סיבה לגיטימית אלא "

לא מסוגל, וזה רק בגלל שאני רוצה את החיים שלי".

אני לא מכיר כפיות טובה יותר גדולה מכך. יש לך תפקיד בצבא, אותו תפקיד בין היתר עוזר לתחזוקת כלי רכב שונים, אשר משמשים חיילים ומפקדים כאחד במשימותיהם השונות, בין אם בשטחים עוינים ובין אם בנסיעות מנהלתיות. ובמחי יד, כמעט ילדותית בדמות עונשים על אי עמידה בחוקים בסיסיים, כגון גילוח, כומתה ומדים, מחליט אותו אחד- לא, זה לא בשבילי. שמישהו אחר יעשה את זה. אני בינתיים אלך ללמוד תואר, או לעבוד או כל דבר אחר.

העדת על עצמך כי ה"אני מאמין" כאזרח טוב הוא לשלם מיסים ולשמור על החוק. אחד מהחוקים הנ"ל הוא חוק שירות ביטחון, ואני לא מבין באיזו אמתלה אתה מחליט "להימנע" ממנו.

-----------------------------------------------------------------------

אין באמור על מנת להעיד כי אין בי ביקורת על הצבא והמערכת בכללותה, בנוסף ברור לי כי קיימים תפקידים אשר תועלתם מוטלת בספק ויש לייעל זאת. בין היתר, אם האחד מחפש לפתח את עצמו ולקדם עצמו בזמן שירותו הצבאי, קיימים אפיקים רבים לכך- צריך רק לחפש.

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ולמה חייבים לסיים הכל מהצלחת? כי באפריקה ילדים מתים מרעב.

פורסם

23,447, זהו מניין חללי מערכות ישראל. אני לא יודע אם אתה מצליח להכיל מספר כה גדול, אני אישית לא מסוגל לדמיין את הכמות. אבל כל אלו מתו למען המדינה הזו. אותה מדינה בה מחליט פלוני אלמוני כי אינו רוצה לשרת באותו הצבא, ללא סיבה לגיטימית.

עוד חור בהגיון של הטיעון הזה הוא שהוא חל רק על לוחמים. הצבא תלוי היום יותר מתמיד באנשי מטה. מה איתם?

אה, והמספר הזה בטל בששים לעומת כמות האנשים שקיפחו את חייהם בנסיבות ״רגילות״ כמו חולי, קטל בדרכים ואם אני לא טועה אפילו בפלילים ובתאונות עבודה.

פורסם (נערך)

כולם חשובים

כולל פות"ש

ומה הקשר בין אלה שנהרגו בדרכים לבין אלה שנהרגו בצבא.

אקצין

לא בגלל שכל כך הרבה אנשים טובים נהרגו במערכות ישראל צריך לשרת בצבא.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה הכל שקר, הצגה אחת גדולה. הפיכת הצבא למקצועי אולי באמת לא ריאלית, לצערי, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לשקר לעצמנו על שיוויון בנטל או תרומה, ולהעניש כל אחד שלא רוצה לקחת חלק בקרקס הזה. והלוואי ויקום כאן מנהיג שיבין שבמקום ליצור מיצג שווא שקרי של שוויון בנטל, עדיף והגיוני יותר לתגמל את מי שכן עושה מה שבאמת נדרש (וזה בלי להכנס לפוליטיקה של מה זה בכלל "נדרש")

הדעה שלי שונה מהדעה שהתקבעה כאן בקונצנזוס.

אני חותם על כל מילה של יבגניפ. הקירקס הזה הפך בשנים האחרונות למגוחך ולאבסורד של ממש כשהתחילו "להשאיל" חיילי סדיר למשטרה למגן דוד ולעוד כל מיני משרדים וגופים בשביל לחסוך בתשלומים לשוטרים ,אחים, ומורים ולכח אדם בכלל. ומי יודע איזה עוד מקצועות יהרסו בצורה הזו. וכל זה על גבם של צעירים, שלוקחים אותם לסוג של עבדות ל 3 שנים.

זה לא רק פוגע בזכויות האדם של הצעירים שהופכים אותם בכפייה לעבדים של המשטרה, זה פוגע במשק, בגלל שזה לוקח משרות של שוטרים ובעלי תפקידים אחרים ובעצם גוזל משרות של אזרחים.

ומישהו בכלל זוכר שבחוק שירות חובה תקופת הגיוס היא שנתיים וחצי ולא 3 ? מישהו זוכר שאי שם בסוף שנות ה 60 הגדילו את תקופת השירות בגלל שעת חירום, לגיטימי לגמרי, אבל אחר כך "שכחו" לקצר שוב את תקופת השירות לשנתיים וחצי ...

אם יש עודף של חיילי סדיר לצבא, שחררו אותם, הם לא נועדו להיות עבדים של המדינה.

זה נוח וכיף שיש כח אדם חינם שעומד לרשות השילטון אבל כשמדינה מתחילה להשתמש בכח האדם הזה לכל מיני מטרות שלא קשורות להגנה על המדינה ולנצל אותו בצורה מבישה, זה הרגע שהתפיסה מתחילה להשתנות אצל הרבה אנשים מ "אני רוצה לשרת ולתרום" ל "אני רוצה לדאוג לעצמי" בדיוק הדעה שפות"ש הציג. ומדינת ישראל הרויחה את זה ביושר.

פורסם (נערך)

למה הטיעון הזה חל רק על לוחמים? אני הייתי ג'ובניק וזו אחת מן הסיבות (מעבר לעניין החוק) אשר עודדה אותי להתגייס, ולבצע את שירותי בצורה טובה.

ניסיתי לתת טיעון רגשי, אמוציונלי לסיבה מדוע להתגייס ולא להתנהג כמו "ילדה" רק כי תקבל ריתוק על זיפים בזקן. ברור שמתו פי כמה יותר אנשים מחולי. זו סיבה לא להתגייס? או לא להשלים את השירות במקרה דנן?

בנוסף, אני די בטוח שכתבתי בסוף ההודעה שיש לי ביקורת כלפי המערכת, כלומר לא חייב לסיים לאכול מהצלחת, או לאכול בכלל. אבל כן יש חוק להתגייס ולשרת, ואם זה לא מספיק (וזה צריך להספיק, לכל אזרח שומר חוק, ע"ע פות"ש) אז גם רבים וטובים הקריבו חייהם למען המדינה.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לא, זה חושף את חולשתו של הטיעון כי הוא לא ממחיש ולא נועד להמחיש את הצורך הפרקטי בשירות הצבאי. מניין ההרוגים לא הובא בטיעון שלך כדי להמחיש את האיום שהצבא נועד להגן עלינו מפניו, כי אם לשמש בתור פניה כלשהי לרגש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טיעון אמוציונלי זה כשאין משהו הגיוני לטעון.

שאין תשובה עם היגיון, תמיד דוחפים את החללים, או את הנספים בשואה, או את הפצועים של הפיגועים, או את האנטישמיות.

כמה שזה ילדותי, הטיעון על היחס הנוקשה בצבא יותר הגיוני מלנסות לגרום לו להרגיש רע שהוא לא מעוניין לתרום למדינה כי חיילים נהרגו בתפקידם. היית יכול ללכת יותר רחוק ולומר לו שבגלל חיילים לא ממושמעים כמוהו יש הרוגים בצה"ל, אז בכלל הוא היה פורץ בבכי ורץ לעשות גיבוש לסיירת.

• תוכן חדש...