Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

אם מחר יש בחירות וביבי מפסיד (מה שלא יקרה, העם סלח לו ויבחר בו. אבל לשם הדיון), הוא עוד עשוי לפעול כדי למנוע את החלפת השלטון או להטיל סנקציות (סליחה, מכסים) על ממשלה שתיבחר.

או שפשוט יארגנו פשיטה של ערסים על הכנסת, כמו שעשו בארה"ב. עבד להם מעולה ולמיטב זכרוני גם שם כולם קיבלו חנינה בסוף. אחלה שיטה. 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

נניח שכולם מסכימים שטראמפ טוב לישראל בכל מה שקשור למלחמות באיזור שלנו.

עד כמה זה שווה את הפגיעה במוסדות השלטון וההתערבות הגסה והמאיימת בעינייני פנים שלנו?

טראמפ דורש מהרצוג לתת חנינה לנתניהו, וזו כבר לא הנימה החצי מבודחת מהנאום בכנסת. הוא אומר שהרצוג כבר הבטיח לו חמש פעמים שיתן חנינה ומאיים לחשוף אתו (ואין לי מושג מה זה אומר).

https://www.ynet.co.il/news/article/rjvoumwt11l#autoplay

שביידן סירב לפגוש את ביבי בגלל הרפורמה זה היה בסדר?!

ראש ממשלה זה לא נשיא לשום דבר.

עלק מוסדות שלטון - שעמית ומיארה עושים יד אחת שלא תתגלה פרשת הרוגלות ושעמית כותב פסק פוליטי שלא קשור לדום חור בעניין הנציב.

אנחנו רפובליקת בננות והכל פוליטיקה מסריחה אז כבר לא אכפת לי שטראמפ גם יתערב.

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני 12 שעות, gadik6 כתב:

מה הפתרון שלך?   פוליטיקאים תמיד יספרו סיפורים, בדיוק כמו ש"מייסדי" סטארט אפים או מנכ"לים יספרו סיפורים למשקיעים. בשני המקרים זה שילוב של אמת וחלומות/שקרים/תחזיות מאוד אופטימיות

הפתרון שוב חוזר לבחירות ובחירת מנהיגות וציפיה מההנהגה. לא יכול להיות שראש ממשלה לא מוצא את הזמן אפילו לענות לתקשורת, שישאלו אותו איך יכול להיות שסיפר שנצחנו כזה נצחון ענק לפני חצי שנה, והנה אנחנו שוב פה. כמו שגם לא יכול להיות שהוא מתעסק עכשיו יחד עם טראמפ בסחיטה באיומים של הרצוג, ושרה בממשלה שלו מאיימת על נשיא המדינה ומערכת המשפט בפוסטים הזוים באינטרנט.

לפני 12 שעות, gadik6 כתב:

במלחמה הנוכחית, אנחנו סוף סוף מנצחים. אולי לא ניצחון מוחלט, אבל בהחלט ניצחון הרבה יותר משמעותי מכל מה שקרה ב-20-30 שנים האחרונות. אף אחד לא אומר שזהו, עכשיו יהיה פה שוויץ ושלום, אבל בהחלט יהיה פה הרבה יותר בטוח, ביחס למצב לפני ה-7 באוקטובר, וזה כל הפואנטה. השאלה היא האם נהיה מספיק חכמים ומסוגלים כדי לשמור על המצב

אני מקווה שאתה צודק. אם עוד חצי שנה אנחנו שוב במקלטים בגלל איראן - חושב שלפחות צריך יהיה לשאול מאיפה הפער האדיר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, פינדר כתב:

נניח שכולם מסכימים שטראמפ טוב לישראל בכל מה שקשור למלחמות באיזור שלנו.

עד כמה זה שווה את הפגיעה במוסדות השלטון וההתערבות הגסה והמאיימת בעינייני פנים שלנו?

טראמפ דורש מהרצוג לתת חנינה לנתניהו, וזו כבר לא הנימה החצי מבודחת מהנאום בכנסת. הוא אומר שהרצוג כבר הבטיח לו חמש פעמים שיתן חנינה ומאיים לחשוף אתו (ואין לי מושג מה זה אומר).

https://www.ynet.co.il/news/article/rjvoumwt11l#autoplay

אם זה היה biden save us, אז כנראה שזה היה פחות מפריע לך, נכון?

אבל גם בלי קשר לביידן וכל הקריאות להתערבות שלו בעניינים הפנימיים, ישראל, מאז ומתמיד, נתונה להשפעה של מדינות שונות, ובעיקר ארה"ב, בענייניה, הן הפנימיים והן החיצוניים.

אני לא מצליח להיזכר מי זה היה (אולי ליברמן, אולי מישהו אחר), שהממשל האמריקאי ממש גילה התנגדות למינוי שלנו, בתקופת אובמה כמדומני, וזה רק דוגמה אחת. היו גם את כל ענייני ההסדרים עם הפלשתינים וכדומה, שחמורים לא פחות, לדעתי, מ"התערבות גסה" בענייני פנים.

עכשיו לעניין המדובר - אני אישית הייתי רוצה שנתניהו לא יקבל חנינה, ושהמשפט ימשך, כדי שימשיכו לחשוף דווקא את העבריינות של הפרקליטות, המשטרה, ושאר המעורבים, אבל לטראמפ כנראה יש תכניות אחריות, ומשפט על שמפניות ועל סיגרים מפריע לו בביצוע התכנית.

למרות ההתבטאויות של הרצוג על עצמאות וכדומה, לא נראה לי שהוא ירצה להסתבך עם טראמפ. 

לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

מגלומן פסיכופת נבחר על ידי האומה האמריקאית לנהל את העולם.

נקווה שהפסיכי הזה יוחלף במשהו שפוי עוד 3 שנים ושהנזק יהיה הפיך.

ה"פסיכי" הזה הוא הדבר הכי טוב שקרה לישראל, למזרח התיכון, וכנראה גם לארה"ב, בעשרים השנים האחרונות.

פשוט מרוב שאתה שטוף שנאה, אתה כבר לא מסוגל להבחין בין עובדות לשנאה הלא רציונלית שלך.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

הפתרון שוב חוזר לבחירות ובחירת מנהיגות וציפיה מההנהגה. לא יכול להיות שראש ממשלה לא מוצא את הזמן אפילו לענות לתקשורת, שישאלו אותו איך יכול להיות שסיפר שנצחנו כזה נצחון ענק לפני חצי שנה, והנה אנחנו שוב פה. כמו שגם לא יכול להיות שהוא מתעסק עכשיו יחד עם טראמפ בסחיטה באיומים של הרצוג, ושרה בממשלה שלו מאיימת על נשיא המדינה ומערכת המשפט בפוסטים הזוים באינטרנט.

אני לא בטוח שנתניהו מתעסק יחד עם טראמפ. לטראמפ יש תכנית, והמשפט הזה כנראה מפריע לו, עם או בלי קשר לנתניהו.

לעניין "הנהגה" - בכנסת הנוכחית, יש מישהו שעונה על הציפיות שלך, בלי קשר לדעה פוליטית?   מי לדעתך הוא מנהיג ראוי, ערכי, שעונה על הציפיות?

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

אני מקווה שאתה צודק. אם עוד חצי שנה אנחנו שוב במקלטים בגלל איראן - חושב שלפחות צריך יהיה לשאול מאיפה הפער האדיר.

כל עוד המשטר שם לא יפול, בהחלט ייתכן שנצטרך להיכנס למקלטים פעם בכמה חודשים/שנים. עם זאת, זה עדיף על שקט מזויף, שבו האויבים שלך מתחמשים ללא שום מעצור. אין מה לעשות, כל עוד אנחנו מוקפים בישויות כמו איראן, חיזבאללה והפלשתינים, נצטרך לחיות על החרב. אולי הם יתפכחו עוד כמה עשרות שנים, אבל זה לא בטוח.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

עכשיו לעניין המדובר - אני אישית הייתי רוצה שנתניהו לא יקבל חנינה, ושהמשפט ימשך, כדי שימשיכו לחשוף דווקא את העבריינות של הפרקליטות, המשטרה, ושאר המעורבים, אבל לטראמפ כנראה יש תכניות אחריות, ומשפט על שמפניות ועל סיגרים מפריע לו בביצוע התכנית.

זה שנתניהו כל כך לחוץ על ביטול המשפט (הלחץ של טראמפ מגיע בגלל לחץ של ביבי ולא יוזמה אישית שלו) מעיד שהוא היסטרי. אחרי כל ההתרברבויות שלו על זה שהוא רק מחכה למשפט כדי להוציא את הצדק לאור, שלב החקירה הנגדית שלו היה רצוף שקרים וסתירות.

אבל מי שקורא פרשנות משפטית של גדי טאוב בטוח שהתיקים קורסים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

כבר כתבתי בעבר, כשזה מגיע לכאלה האשמות וחשדות מה שעומד למשפט זה החלטה אם יש פה ראש ממשלה עבריין ובוגד או ניסיון הפיכה על ידי הפרקליטות.

כשזה מה שעומד על הפרק חייבים לנהל את המשפט עד תום בלי חנינות ובלי עסקאות טיעון ולמצות את הדין בחומרה עם מי שיימצא אשם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

לעניין "הנהגה" - בכנסת הנוכחית, יש מישהו שעונה על הציפיות שלך, בלי קשר לדעה פוליטית?   מי לדעתך הוא מנהיג ראוי, ערכי, שעונה על הציפיות?

אני לא יודע להגיד מספיק על אייזנקוט, כי לצערי נראה שהוא קצת גם מכוון למרכז, אבל אני מעריך אותו, לפחות לפי מה שאני רואה.

אני בחיים כמובן לא אצביע לבנט, אבל ביחס למקום שהוא בא ממנו, אני חושב שהוא לפחות נתן תחושה שהוא לא ראש ממשלה מגזרי, וגם לא התעסק בטרללת הרגילה של הפיצול המחנאי שהורסת את ישראל מבפנים.

יש נקודות שבהן אני שומע את סמוטריץ' ואני מסוגל להעריך אותו, עם כל השנאה לאידיאולוגיה. לדעתי כרגע הוא קפץ קצת יותר מדי מעל הפופיק עם תפקיד שגדול עליו. ובלי קשר, הוא גם סופר מחנאי ומגזרי.

אולי יש עוד שלא עוברים לי בראש כרגע. בכלליות המצב פח. אנשים ראויים לא מגיעים יותר מדי לפוליטיקה. 

לפני 41 דקות, gadik6 כתב:

זה ויכוח סרק, כי כל אחד נעול עמוק בפוזיציה, אבל גם שם מספיק לראות כמה פעמים נתניהו "לא זכר", כדי להתחיל לחשוד שאולי יש בעיה. וכמו שכבר כתבנו מיליון פעם - עצם הטענה שמישהו זמם מזימה להפיל את נתניהו היא לא סבירה, מהסיבה הפשוטה ששלא היתה סיבה לעשות את זה, כי גם אם מאמינים בקיומה של אליטה ששולטת במדינה - נתניהו הוא הבן אדם האחרון בהנהגה הישראלית שאפשר להגיד עליו שעשה משהו נגדה. דווקא שקד ובנט היו יותר לוחמניים, למשל. 

נשים את זה בצד, אם נתניהו יקבל חנינה - אני אישית חושב שזו תהייה מכה אנושה לחברה הישראלית. אני יכוול להגיד על עצמי: מבחינתי זה אומר שנתניהו או כל מי שיחליף אותו קיבל אישור רשמי לבוא מחר בבוקר, להכנס אלי הביתה, לקחת כל מה שיש לי וללכת. כי מה יעשו לו?. הציפיה שמשדרים כל הינון מגלים, כאילו זה "ירפא את החברה" היא כמובן גם מזויפת. לכולם ברור מה יהיה האימפקט של זה. ואגיד גם יותר מזה - אני לא מבין למה לו לבקש חנינה. אני לא חושב שיש סיכוי שיורשע, לא משנה אם אשם או לא. למי היום יש אומץ להתעסק איתו בכלל, חוץ מפרקליט וחצי שעוד נלחמים להמשיך את המשפט? 

לפני 46 דקות, gadik6 כתב:

כל עוד המשטר שם לא יפול, בהחלט ייתכן שנצטרך להיכנס למקלטים פעם בכמה חודשים/שנים. עם זאת, זה עדיף על שקט מזויף, שבו האויבים שלך מתחמשים ללא שום מעצור. אין מה לעשות, כל עוד אנחנו מוקפים בישויות כמו איראן, חיזבאללה והפלשתינים, נצטרך לחיות על החרב. אולי הם יתפכחו עוד כמה עשרות שנים, אבל זה לא בטוח.

אולי זה נכון, אני לא יודע. ובכל זאת, כאזרחים מגיע לנו שיתאפשר לנו לשאול את ראש הממשלה ובכירי מערכת הבטחון, וגם לבקר אותם, האם הפעולות שננקטו אכן נתנו את המענה המקסימלי שהיה אפשר לתת. וזה לא דיון שהתקיים בין המלחמה הקודמת לזו, וזה מה שכל כך מפריע לי. זה פשוט עוד סיפמטום של זה שנתניהו ועוד חלקים בהנהגה לא מרגישים שחייבים לנו דין וחשבון. 

ואגב, זה לא רק התוצאה של המלחמה. זה גם המסביב. למשל הדרישה שאנשים יחזרו עכשיו לעבוד, כשברור שזה כמעט בלתי אפשרי לכל מי שיש לו ילדים קטנים במסגרות ללא מיגון (כן, שלום, יש הרבה מאיתנו). וגם למי שאין ילדים - לא חושב שזה מאוד בטוח לבלות 40-50 דקות בדרכים, בטח למי שנוהג ברכב ואין איפה להתחבא. אבל אין למדינה אפשרות אחרת, כי אין באמת כסף למלחמה הזו. או למשל זה שנתניהו מתכונן למלחמה הגדולה הזו 30 שנה או יותר, אבל יש בעיות של מרחבים מוגנים לאחוזים נרחבים מהאזרחים.

ושוב, אולי בכל סעיף כזה הוא קיבל את ההחלטה האופטימלית. אבל זה כמו עם ה7.10 או הגישה שלו והסביבה שלו בכלל. הוא לא נותן דין וחשבון על כלום. חוץ מההצלחות כמובן. ולנו רק נשאר לחיות לפי they say jump - you say how high.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

זה שנתניהו כל כך לחוץ על ביטול המשפט (הלחץ של טראמפ מגיע בגלל לחץ של ביבי ולא יוזמה אישית שלו) מעיד שהוא היסטרי. אחרי כל ההתרברבויות שלו על זה שהוא רק מחכה למשפט כדי להוציא את הצדק לאור, שלב החקירה הנגדית שלו היה רצוף שקרים וסתירות.

ממה שאני קורא, אז זה בדיוק להיפך - שקרים של הפרקליטות, התעסקות בשטויות (כשאפילו השופטים מעירים על זה), וקריסה של כל האישומים על שוחד או הפרת אמונים. עכשיו, להבנתי, מאשימים את נתניהו בקבלת "היענות חריגה", מה שזה לא אומר.

ואתה טוען למעשה שנתניהו הצליח לשכנע את נשיא המעצמה החזקה בעולם להתערב במשפט בישראל, וזה אחרי שסיפרו לנו איך טראמפ תכף מתהפך עלינו, איך טראמפ לא סופר את נתניהו ועוד, וזה תוך כדי מלחמות סחר, מבצעים צבאיים ברחבי העולם, וטיפול בעניינים כלכליים ופוליטיים בארה"ב?

אם זה המקרה אז נתניהו אכן קוסם ופוליטיקאי ברמה אחרת.

לפני שעה, פינדר כתב:

אני לא בטוח אם גדי טאוב מסקר או מכיר את כל מה שקורה במשפט. מי שכן בקיא זה אנשים כמו אלי ציפורי, שעוקבים אחרי המשפט ואשכרה מגיעים לדיונים. לטענתו לפחות, כל מיני "פרשנים" מהצד שלך, שמסקרים את המשפט, בכלל לא מגיעים לכל הדיונים, ומקבלים את ה"מידע" שלהם מצד שלישי.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני בחיים כמובן לא אצביע לבנט,

גם אני לא ולא רק בגלל דעות אלא בעיקר בגלל שהוא מאוד מחובר לצד הנשי שלו (הוא יודע הכל ואף פעם לא טועה).

• מצחיק 1

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אלי ציפורי

הצלחת למצוא מישהו יותר הזוי מטאוב ומשגב. עכשיו כבר הכל ברור.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

אנשים כמו אלי ציפורי

פרט שלא הרבה יודעים (אבל אפשר לנחש) על אלי ציפורי - שם המשפחה שלו מרמז על מנת המשכל שלו. מדובר בביביסט טיפש (מילים נרדפות בעצם) ומפסיד סדרתי בתביעות דיבה (45 אלף ש"ח לברוך קרא, 200 אלף ש"ח לאבישי גרינצייג, 25 אלף ש"ח ליהודה שפר והיד עוד נטויה). לא הייתי מסתמך עליו כדי לדעת מה השעה (אני מניח שהוא בכלל לא יודע לקרוא שעון אנלוגי).

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם
לפני 10 שעות, פינדר כתב:

אני ימני מאוד, וממש לא מתומכיו של ביבי

אבל חייב להגיד שהמשפטים שמנהלים נגדו זה פשוט לעשות צחוק מהמדינה

עם כמה שאני לא מתחבר אליו הוא עובד יום ולילה, לדעתי האישית עושה שטויות אבל עובד מאוד קשה ולשים אותו מול שופטים בגלל שעישן סיגרים ושתה יין זה בדיחה

במקום שראש הממשלה יהיה עסוק במלחמה ולדאוג שננצח הוא צריך להילחם מול בתי משפט שרוצים לאמלל לו את החיים

מיותר לציין איזה סוג של שופטים יש במדינה שלנו

• משעמם 1

עומר :-)

פורסם
לפני 17 דקות, ProMeR כתב:

אני ימני מאוד, וממש לא מתומכיו של ביבי

אבל חייב להגיד שהמשפטים שמנהלים נגדו זה פשוט לעשות צחוק מהמדינה

עם כמה שאני לא מתחבר אליו הוא עובד יום ולילה, לדעתי האישית עושה שטויות אבל עובד מאוד קשה ולשים אותו מול שופטים בגלל שעישן סיגרים ושתה יין זה בדיחה

במקום שראש הממשלה יהיה עסוק במלחמה ולדאוג שננצח הוא צריך להילחם מול בתי משפט שרוצים לאמלל לו את החיים

מיותר לציין איזה סוג של שופטים יש במדינה שלנו

כשראש ממשלה מקבל טובות המאה מבעלי הון זה מאוד מאוד בעייתי.

לא סתם החוק קבע שאסור לו לקבל מתנות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

כשראש ממשלה מקבל טובות המאה מבעלי הון זה מאוד מאוד בעייתי.

לא סתם החוק קבע שאסור לו לקבל מתנות.

אתה צודק במאה אחוז.

ועדיין זה תיק בעייתי.

צריך להוכיח שהוא קיבל טובות הנאה מבעל הון בשביל תמורה כלשהי.

מתנות בין חברים זה לא בהכרח מסמל עבירה.

וכן יש אנשים שבשבילם לחלק מתנות בשווי עשרות ומאות אלפי שקלים לא מדגדג להם את הכיס זה כשמו שאני אקנה לך קינדר בואנו ביילו ויתן לך זה אותו דבר.

אז נכון, מבחינת מערכת המשפט זה לא משנה, אם זה מיליון שח או קינדר ב- 4 שח זה אותו דבר כשמדובר בשוחד.

אבל בתיק הזה אין איזו "עסקה" ברורה. זה לא שנתנו לו סיגרים ובום ישר קיבלו משהו בתמורה.

התביעה בסוף תצטרך להראות ולהוכיח שנתניהו הבין שהמתנות שקיבל זה בגלל תפקידו כראש ממשלה ושיש ציפיה לתמורה הזו.

זה כמו שאני אגיד לך שיש לך אחות שאתה לא מכיר ואתה תתחיל לחפש איך להוכיח לי שאין לך אחות.

זה לא תיק שוחד קלאסי והוא גם די מסובך לא סתם זה לוקח כל כך הרבה שנים.

וכן לדעתי זה בזבוז זמן.

אותי לא מעניין הסיגרים.

מעניין אותי למה יש בכנסת פוליטיקאים שהם בגלוי מודים שהם נגד ישראל, בוגדים מבפנים.

מעניין אותי למה אין ועדת חקירה לזוועות של ה- 7/10.

מעניין אותי למה חיזבאללה עוד חי ובועט כאילו לא אמרו לפני כמה חודשים שהם מפורקים.

מעניין אותי איך מערכת המשפט נראית כמו שהיא נראית שמשחררת מחבלים מהכלא ושמה בפנים חיילים במקום.

אבל איך אפשר להתפנות לזה שכל מה שאנחנו עסוקים בו זה מלחמות וסיגרים?

עומר :-)

פורסם (נערך)

אתה טועה מאוד.

כל ״מתנה״ עשויה להשפיע עיל מקבלה. בגלל זה יש חוקים המגבילים קבלת מתנות על ידי עובדי ציבור ונבחרי ציבור, וטיפול במתנות שהתקבלו. נדמה לי שבן גוריון קבע שמותרת מתנה.בשווי של ספר. כמובן שאי אפשר לסרב לקבל מתנה, נניח, של ראש מדינה מתארח - אז יש נוהל שמעביר את המתנה לרשות המדינה.

קוריוז קטן - אופנתי מאוד להאשים את הרופאים בקבלת שוחד בצורת מתנות מה״ביג פארמה״. אז האמת היא שבעבר היינו מקבלים מתנות. נניח, לפני עשרים ומשהו שנה קיבלתי פנס led ממותגים בלוגו חברת ציוד רפואי ענקית. אבל ב-20 השנים האחרונות חל שינוי - סוכנת תרופות יכולה לחלק, לכל היותק, עטים ממותגים (שבדרך כלל הם מהסוג שקונים בסטוק 10 יחידות ב-10 ש״ח). כל תרומה אחרת, למשל תמיכה בהשתתפות בכנס מקצועי, חייבת להנתן בתהליך מוסדר באמצעות המוסד הרפואי, הליך שחוצץ בין התורם למקבל. אז אם האדם הפשוט מוגבל בקבלת מתנה לרמות סמליות, מדוע תותר קבלת מתנות משמעותיות למי שמשפיע על גורל כל אזרח ואזרח?

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...