Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסתבר שאופן המימון של הקרן הירוקה הוא מורכב מאוד ורחוק מלהיות שיוויוני.

למשל - אוסטרליה, בה גם התל"ג לנפש וגם הזיהום* לנפש גבוהים לפחות כמו בארה"ב, משלמת משמעותית לנפש פחות מארה"ב. סין רוסיה והודו, מן הסתם מגדולות המזהמות* העולמיות, לא משלמות בכלל. ישנן דוגמאות נוספות.

אם קוראים את הציוצים של טראמפ בעיון ומעבר לפיקנטריה, הרי שהוא חוזר ואומר שמה שמפריע לו זה שהמתחרה המסחרית הגדולה שלו (סין) בעצם הצליחה מבחינה פוליטית לייצר "קנס" לארה"ב בעוד שהיא לא משלמת כלום. כמו כן הוא משווה את ההשקעה בנושא הזה לנושאים שיותר מטרידים אותו ואת בוחריו - כמו המלחמה בטרור, שבציוצים שלו מתוארת כמשהו דחוף יותר מבעיית ההתחממות הגלובלית.

הניחוש שלי הוא שטראמפ עושה מהלך מיקוח שמטרתו שיפור בתנאים או יצירת לחץ על סין ורוסיה להצטרף לקרן הירוקה לעד. אני מודה שאני לא מתמצא בפוליטיקה של ההתחממות הגלובלית אבל הי, בשביל זה יש את ג'ון אוליבר שיסביר לי אז אני לא מודאג.

* המושג "זיהום" בפוסט הזה מתייחס לפליטת גזי חממה.

אתה מפספס (שוב) משהו מהותי - המדינות מסכימות לשלם או להתאמץ כפי יכולתן או רצונן. טראמפ יכול להגיד שהוא משלם פחות במקום להגיד "שוברים את הכלים". זה פשוט נראה שהוא חיפש תירוץ לעזוב.

אה, ואוסטרליה מעבירה 200 מיליון דולר בין 2015-2018 לקרן הירוקה, כך שאתה לא צודק.

לגבי סין או הודו - אתה שוכח שמדובר במדינות עם כלכלה מתפתחת. הן אפילו לא קרובות למצות את פוטנציאל הזיהום שלהן. הן צריכות להשקיע הרבה יותר פנימית בשביל להקטין זיהום. אי אפשר להשוות בין סין לארה"ב מבחינת זיהום לנפש.

והצחקת אותי עם "אם קוראים את הציוצים של טראמפ בעיון". טוב שלא הוספת בסוף covfefe.

ומי ביצעו את מרבית המחקרים? אנשים משכילים שיעשו הכל בשביל שלא יקראו להם גזענים.

אז אתה יכול לזלזל במה שאני כותב, לא טענתי לרגע שעשיתי מחקר מקיף, אמרתי שהניסיון האישי שלי שהוא נסיעה לבד ברכב בכל ארצות הברית, מספר פעמים.

מקומות נידחים שבהם פגשתי את האנשים הכי פשוטים שיש.

...

למה כשמישהו מביע דעה שונה משלך הוא מתוייג כגזען/נאצי/טיפש/רדנק?

האם זה בסדר לעודד ארגונים גזעניים?

ועוד משהו, חברי הלא גזענים, האם תתנו לבת שלכם להתחתן עם פליט סודני?

תגיד לי רוני, האם אתה תרגיש בנוח אם כל השכנים שלך בבניין יוחלפו בסודנים/ערבים?

קל לחייך ולהגיד אני נאור וכולם שווים.

כולם גזענים, גם אני, לפחות אני לא מנסה להסתיר את זה.

Sent from my Alcatel 6055U using Tapatalk

בנצי, ברשותך חתכתי חלק מהטקסט שלך בשביל שהציטוט לא יהיה ארוך מדי.

א. להגיד שאת המחקרים מבצעים אנשים משכילים זה פשוט מגוחך. אתה מעדיף שטאמבלים יעשו את המחקרים? אתה חושב שבאמת כל המדענים יוצאים באג'נדה "איך לגרום לאחרים לחשוב שאנחנו לא גזענים" ולכן ממציאים מחקרים? זה מתחבר ל"אני לא יודע מה האמת ולכן אין אמת".

ב. במקביל, שים לב שאתה מעדיף את ה"מחקר" שלך, שכלל נסיעות ברחבי ארה"ב וביקור אצל אנשים נחמדים. אתה מבין כמה חסר הגיון זה לפסול מחקרים כי "החוקרים שקרנים" ולקבוע דעות על פי הניסיון המאוד מצומצם שלך?

ג. זה לא נכון שכשמישהו מביע דעה שונה משלך הוא מתוייג כגזען/נאצי/טיפש. לעומת זאת, כשמישהו מביע דעה גזענית/נאצית/טיפשית - הוא מתוייג ככה.

ד. זה לא בסדר לעודד ארגונים גזעניים.

ה. ברור שלא ארגיש בנוח שהשכנים יוחלפו בסודנים, אבל זה גם לא מה שאני רוצה או טוען, וזה גם לא הדיון הנוכחי.

ללא קשר לדיון הנוכחי, אי אפשר להסתמך על ג'ון אוליבר כעל מישהו שמציג תחקיר רציני. התחקירנים שלו קודם כל מסמנים את המטרה ואז מחפשים נתונים שמצדיקים אותה. אז יוצא שהנתונים, כ- stand alone, בדרך כלל נכונים אבל בטח לא מציגים את כל התמונה ובטח לא מתיימרים להציג משהו אובייקטיבי. מבחינתי הוא הופך את השיח לרדוד ולא באמת תורם להבנה של הנושאים עליהם הוא מדבר.

ג'ון אוליבר שם מראה מול עיני הציבור או הממשל או חברות גדולות, וגורם להם לפעול. הוא מזהה עוולה ופועל לתקן אותה. הוא מעלה לדיון ציבורי נושאים חשובים ויש תוצאות בשטח:

1. הוא תרם להקטנת עלות הערבות הגבוהה באופן לא פרופורציונלי לאנשים עניים שמואשמים בפשעים.

2. הוא העלה לדעת ציבור את ההתנהלות הבזויה של FIFA והיה אחד הגורמים שבסופו של דבר הובילו להתפטרות הנשיא שלה.

3. הוא העלה את הנושא של net neutrality שבסופו של דבר ה-FCC אימץ

4. הוא תרם להחלשת החוק שמאפשר לשוטרים לקחת כספים וחפצים מאנשים שלא הואשמו בפשעים

5. ועוד ועוד...

בקיצור - נא לא לזלזל, כי הוא עושה דברים משפיעים הרבה יותר מהרבה תחקירנים אחרים, ובוודאי תורם להבנה של הציבור בנושאים עליהם הוא מדבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כנראה שהאקרים השתלטו גם על השרשור הזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
וכשמגיע החורף, אתה רץ מהר לקופת החולים כדי להתחסן כנגד שפעת, כי קראת בידיעות אחרונות שצריך, או שאתה בודק קצת בעצמך ומנסה להבין מי נגד מי, ומה מומלץ?

מה פתאום להתחסן?

כל מי שבודק בעצמו, דהיינו רואה סירטונים ביוטיוב וקורא בקבוצות של אמהות בפייסבוק, מבין שחיסונים הם מזימה מרושעת של הביג פארמה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רק שלראות סרטונים ביוטיוב או לקרוא בקבוצות של אמהות בפייסבוק זה בדיוק ההיפך ממה שאני דיברתי עליו.

באותה מידה אפשר גם לשאול את השכן אם הוא התחסן או לא (או אם הוא מרוצה מהסופר מיני שלו, כשהוא רווק בלי ילדים ואתה נשוי עם רביעייה בבית).

פורסם

טראמפ שראמפ, באנגליה הרבה יותר מעניין כעת. ממש "הקדמה ל-V for Vendetta":

"If our human rights laws stop us from doing it, we will change the laws so we can do it,"

מצד אחד אני לא סובל את הדרך המגעילה שישראל הולכת בה, לקראת קיצוניות דתית שאין לי בה שום חלק, ומצד שני כרגע היא נראית כאי של שפיות בכל הדרמה שמסביב.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

משום מה יש לאנשים נטייה להאמין שאם הם קראו על משהו בוויינט סיינטיפיק, אז פתאום הם נהיים מומחים בתחום ויכולים להביע את דעתם בבטחון מלא, בעוד שהם שוללים כל דעה אחרת (שלא לדבר על כאלו שקראו על זה בעיתון "הארץ", ואז בכלל אי אפשר להתווכח איתם).

אם אין לך (או לכל אחד אחר) יכוולת לבסס דיעה עצמאית, אז עדיף לדבר פחות ולהקשיב יותר, זה עוזר לפעמים בחיים, מניסיון.

ב-6 - 7 האחרונות קראתי למעלה מ-500 ספרים ומאמרים בנושאים שמעניינים אותי ואני לומד במסגרות שונות, כן גם האקדמיה, שאוהבים כל כך לשנוא בימין. כמי שמתווכח איתי מדי פעם, אתה כבר אמור לדעת שאחד הדברים שאני נלחם נגדם בויכוחים כאן, זה האימות האוטומטי של אנשים של ״עמדות״ רק כי הן מגיעות ממישהו ששייך למחנה שלהם. מצטער, אבל ההפוך על הפוך שלך לא עובד הפעם. אם כי אני אשמח בכל זאת לשמוע על ניסיון חייך, מסגרות שבהן למדת איך לבסס דעה עצמאית וכמובן להבין איך זה קשור למה שנטען כאן. שים לב שכתבתי כבר 3-4 פעמים שיתכן והתחממות גלובלית לא קשורה למעשי האדם. זה לא הופך אותה ל״המצאה סינית״. כמובן, אשמח להעביר לך קו״ח על פי דרישה, כדי שתהייה רגוע גם כן.

האם אז מותר לשאול מאיפה אתה או הם יודעים או האם מדובר ב"פייק ניוז" (או אולי האקרים רוסים בכלל שלמעשה שתלו את הידיעה בעיתון)?

קריאה והצלבה של כמה שיותר מקורות. משהו שאף אחד לא עושה בימין. אבל אף אחד.

זוכר שבשרשור אחר ירדת על ג׳ון בראון, שלא מספק מקורות למה שכותב? עשיתי לו unfollow די מיד אחרי.

זוכר שבאותו השרשור מישהו העלה סרטון של עמירה הס מדברת באיזה כנס בלונדון? הפסקתי לקרוא אותה, ובמעט שיוצא לי - אני מנסה לבדוק את מה שהיא כותבת גם מול מקורות אחרים.

לא בכל נושא יש לנו הכלים לבדוק. אני לא חושב שצריך לפסול דיעה רק כי היא נורא controversial. אני לא בעד סתימת פיות. אני לא בעד סינון ובעד כמה שיותר גישות, פרשנויות ועמדות. אבל כשזה מסתכם בציוצים ברמה של גנון על china is bad for america, זה כבר ממש אבל ממש לא ויכוח על מדע. ובמקרה כזה, כשיש הסכמה גורפת של מדינות העולם שיש בעיית התחממות, זה נשמע *קצת* יותר רציונאלי לקבל את זה כגישה לגיטימית ותפיסה מדעית לגיטימית וכיוון לגיטימי לנסות לפתור בעיה, מאשר ״סין זה חרא, התחחמות גלובלית זה בולשיט, אבל הסכם פריז לא מספיק טוב כי הוא מבטיח צמצום של פחות ממעלה אחת בעליה בהתחממות שבכלל לא קיימת״.

אבל אני לא ימני, ולא רואה את העולם כשחור ולבן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

משהו שאף אחד לא עושה בימין?

אז למה אתה נפגע שמתייגים אותך כשמאל?

שוב אתה רומז שהימין טיפש ואתה חכם כי קראת 500 ספרים ב7 שנים האחרונות, זה כולל ספרי צביעה ובישול? האם קראת את כל סדרת צמרמורת?

haters will hate

פורסם

אל תתקוף את הטוענים, תקוף את הטיעונים.

ולא, אני לא אומר את זה כי אתה איש ימין. אני אומר את זה כי זה מה שאתה עושה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

משהו שאף אחד לא עושה בימין?

באתר הישראלי "מידה" סיפרו לאחרונה שיש מחקר שמוכיח רשמית שהתקשורת מנסה לפגוע בנשיאות של טראמפ. בתור אנשים הגונים יחסית, בחרו שם לקשר למחקר המקורי. ובמקרה לגמרי, נטען בו שטראמפ גורר כל כך הרבה אש, כי הוא טועה בערך בכל נתון שהוא מציג, בכל נושא שהוא. והאיש הזה, שזה גם בדיוק מה שהוא היה לפני שנה, הוא נשיא ארה"ב.

שוב אתה רומז שהימין טיפש ואתה חכם כי קראת 500 ספרים ב7 שנים האחרונות,

זה לא עניין של חכם או טיפש, ויכול להיות שכל הימניים בשרשור הזה יותר חכמים ממני. קיבלתם. זה רק עניין של האופן שבו אנשים מבססים את הדעה שלהם.

איך אתה חושב שפופוליסטים מנצחים בבחירות? אז תכתוב שוב שיש בעיות באמריקה שלא רואים מכאן. בסדר. אבל זה לא עולם בינארי. זה לא או טראמפ, או שמאלני עילאי ומתנשא, שלא סופר את האנשים הפשוטים. אבל טראמפ נבחר. אולי, רק אולי, כי הוא הכי פופוליסט? אולי זה מעיד משהו על האופן שבו אנשים מקבלים החלטות? וכן, גם בשמאל יש פופוליזם. אבל זה הימני, פופולארי הרבה יותר, לפחות בשנים האחרונות. אני לא מכיר אף אחד בשמאל, שיהיה מספיק רדוד כדי להגדיר עצמו כקומוניסט. אבל "קפיטליסטים" ב-50 אגורות מהסוג של הלל גרשוני אתה יכול למצוא אפילו כאן בשרשור.

זה כולל ספרי צביעה ובישול? האם קראת את כל סדרת צמרמורת?

לא.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אבל שוב אתה מתעלם מהעיקר, מה יותר טוב לישראל? טראמפ או קלינטון? עדיין יש ספק בתשובה?

ואני לא רואה את עצמי כימני, אני לא חושב שיש קשר בין פטריוטיות לימין.

haters will hate

פורסם

עד כה, אני בכלל לא משוכנע.

איזה צעד ממשי הוא עשה בעניין ישראל? הרטוריקה יותר חמה מבעבר וזה גם משהו, אבל עדיין - תן לי משהו מוחשי.

ויש קשר בין פטריוטיות לימין. אין זהות בין השניים, אבל הקשר הדוק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בטח שיש ספק. יותר מזה - לעולם לא נדע, כי הילארי לא נבחרה. כל מה שאפשר לעשות זה לשפוט את מה שטראמפ עושה לטובת ישראל, וכרגע אין יותר מדי מה לומר. כמו קודמיו הוא לא לקח עמדה נחרצת על ההתנחלויות (חוץ מלהגיד את הנו-נו-נו הרגיל), לא העביר את השגרירות, ובינתיים הספיק רק לעצבן את הממשל עם ההדלפה שלו. אולי פספסתי משהו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני וחן, אתם רציניים? מה בנוגע להתנהלות האו״ם כלפי ישראל? איפה ההשפעה של הנאומים החמים שלו כלפי ישראל שמגיעים לכל העולם (וגורמים לשינוי מדיניות.. רואים כבר עכשיו) ?

נכון עדיין לא העבירו את השגרירות (דגש על עדיין) וההחלטות הבזויות באו״ם טרם בוטלו, אך עצם העובדה שהוא לא מתערב כמו קודמו במדיניות של הממשלה הנבחרת בישראל ועושה את כל הדרך עד בית לחם כדי להטיח באבו-מאזן שהוא מממן מחבלים ומחנך לרצח יהודים- אלו דברים שיכלנו לחלום עליהם!

עבור חן ג. אלו לא צעדים ממשיים.

עבור אבו-מאזן, ארגון חמאס (שהוגדר ע״י טראמפ כארגון טרור ומאבד גם את קטאר, תוסיפו לרשימת הצעדים) , עבור האו״ם ובאופן עקיף גם עבור מדינות הברית הסובבות (מצרים למשל ומאמין שגם סעודיה) זה ממשי ואפילו כבר רץ ובועט.

עזבו רגע טראמפ האיש או טראמפ ואמריקה, כל כך קשה להודות שהוא פרו ישראל ובפחות מחצי שנה עושה לביטחונה ולמענה יותר ממה שעשה קודמו ב-8 שנים?

יודעים מה? אני אפילו רואה בפעולות שציינתי כדוגמא למה שכן עשה, מן המשותף לימין ולשמאל גם יחד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...