Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת פלאגים - מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הגיע זמן הטיפול השלישי, מאזדה 2 2013.

בדקתי בשני מוסכים מורשים, הראשון טוען שיש להחליף מצתים כל 3 שנים או 120,000 ק"מ בעלות של 700 ש"ח (אירידיום) , המוסך השני לא ציין שצריך להחליף.

צריך להחליף או לא?

הרכב כרגע עם 30,000 ק"מ.

תודה

פורסם

700 ש"ח ??!! מעניין איך זה מתחלק כמה עולים הפלאגים עצמם וכמה העבודה?

אני במצב דומה. עוד 9 חודשים יגיע זמן של הטיפול השלישי כאשר בפועל הרכב יהיה עם 30K בערך.

מעניין באמת מדוע 3 שנים, הרי ברכבים אחרים שאני מכיר את הפלאגים אירידיום מחליפים אחרי 100K ויותר ובסביבות 5-7 שנים.

מה אתם אומרים?

פורסם

אכן לפי היצרן גם שיקול הזמן נכנס לתמונה, אך אפשר להפעיל שיקול דעת במקרה הזה, וכל עוד לא צברת שעות מנוע מטורפות בעמידה בסרק במשך כל הזמן הזה,

תמתין שיגיע 120K, או שתוכל אפילו לקצר ל-100K.

Stay Dirty

פורסם

לא רק סרק, אני הייתי שואל איך נצברו 30,000 הק"מ הללו בארבע השנים האחרונות, בנסיעות עירוניות קצרות או בנסיעות בינעירוניות ארוכות בהן הרכב עמד זמן ממושך בין נסיעה לנסיעה?

אם התשובה היא נסיעות עירוניות קצרות הייתי ממליץ להחליף אותם. סביר להניח שהפלאגים מפוייחים והיעילות שלהם פחותה.

אם דפוס הנסיעות כולל רוב של נסיעות בין-עירוניות אני לא רואה סיבה להחליף את הפלאגים כרגע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רבאק, למה צריך מוסך בשביל להחליף פלגים?! ממליץ שתפנה לכנופיית הטיפולים כאן בפורום, הם כבר יעזרו לך להזמין את הפלאגים הנכונים באיביי, או לקנות אותם בחנות החלפים הקרובה לביתך, ויעזרו לך גם עם ההחלפה שתקח פחות מ10 דקות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המק"ט המקורי לפלאגים במנוע הזה הוא ZJY6 18 110

מה שמפנה לפלאגים של NGK דגם IFR5E13

תקנה לך רביעייה ב-210 שקל כולל משלוח:

http://www.ebay.com/itm/NGK-LASER-IRIDIUM-SPARK-PLUGS-IFR5E13-MAZDA-/201692143464?hash=item2ef5c9df68:g:X2MAAOSw4shX3Iar

אך לצערי במנוע הזה כמו ב-1.6 של מאזדה 3, העבודה פחות סימפטית ולוקחת מעט יותר מ-10 דקות.

Stay Dirty

פורסם

לפני שבוע החלפתי פלאגים במאזדה 3 ארידיום גם כן. המחיר ל 4 פלאגים כאלה יצא 400 שח. עבודה במורשה לפי שעתון הוא סביב ה 300 שח כך שאני מניח שזה הזמן שמוגדר להחלפת הפלאגים והנה הגעת ל 700 שח...איפה הבעיה מבחינת המחיר למורשה?

• תוכן חדש...