Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

מקווה שיהיה מי שיעזור לי בנושא.

ההבנה שלי בנושא דלה מאוד, כך שאצטרך עזרה מכם.

אני עושה טיולים בארץ עם הטרופר שלי מדי פעם, עד היום השתמשתי בגנרטור על מנת לספק חשמל לתאורה, מוזיקה וכדומה.

קראתי באינטרנט על מצבר פריקה עמוקה שיכול להחליף את הגנרטור.

אני מנסה להבין איזה מצבר אצטרך ולכמה זמן הוא יספיק.

על פי המידע שהצלחתי להוציא מהאינטרנט עשיתי את החישוב הבא - תקנו אותי בבקשה אם אני טועה.

במידה ויש לי מצבר 100ah 12v ואני מחבר אליו ממיר מתח ל220v שינצל רק 80% באומדן מכמות החשמל במצבר.

אם כל צרכני החשמל שלי (שפועלים ב220v) צורכים יחד 500w, ככה ש500/220 =2.27 אמפר.

על פי החישוב הנ"ל נכון להגיד כי בצריכה של 500w המצבר יחזיק למשך 35.24 שעות? (80 שעות / 2.27 אמפר).

סליחה על החפירה.

תודה רבה מראש, יוסי.

פורסם

אינני חשמלאי (או עוסק בתחום), אך אני רואה כאן 3 בעיות :

1. בעיה עיקרית ומשמעותית - הזרם/מתח שהמצבר נותן יורד עם הזמן. הוא איננו קבוע עד שהוא נפרק אלא יורד - בהתחלה בצורה הדרגתית ומתונה ובהמשך בצורה יותר קיצונית - לכן, הזרם שהצרכנים יקבלו ישתנה עם הזמן. (ככל שהמצבר יהיה יותר ישן/ משומש - אז הירידה בתפוקה תהיה יותר מהירה/ יותר חדה).

2. ממיר המתח גם צורך חשמל (כמה בדיוק ?). אינני יודע אם לקחת זאת בחשבון. (להערכתי - זה משהו די זניח)

3. לגבי המצבר עצמו - לא ידוע מה הקיבול שלו. הוא מספק מתח 12V וזרם/לשעה 100AH.

נשאלת השאלה - מה הקיבול של המצבר ? למשך כמה זמן הוא יכול לספק את הזרם ? זה נתון שחסר.

לכן, לא ברור לי מאיפה הגיע ה-80 שעות.

פורסם

אתה ממש לא בכיוון.

מצבר של 12 וולט 100 אמפר שעה, יכול לספק על הנייר 1200 ואט למשך שעה לפני שהוא מת (תלוי בפרופיל הפריקה אבל נשאיר את זה בצד לבינתיים).

אז בהנחת ממיר אידיאלי, תוכל למשוך ממנו 500 ואט במשך שעתיים אם אתה בונה על פריקה של 80%

מספר יותר קרוב למציאות זה שעה אחת (אתה לא מתחיל ממצבר מלא ב100%, המצבר מתישן והקיבול יורד עם הזמן, אתה חייב רזרבה כדי לא להיתקע עם מצבר מת, הממיר לא אידיאלי)

פורסם

החישוב שלך לא נכון. 2 אמפר במתח 220V לא שווים ל2 אמפר במתח 12V. מה שנשאר קבוע זו צריכת ההספק, ז"א שאם אתה צורך 500W (תוסיף כ10% הפסדי המרה) אז מהמצבר נצרכים 550W. כדי לקבל את הזרם, זה 550/12=45 אמפר. בפריקה עמוקה ומצבר מלא תקבל כשעתיים עבודה.

• תוכן חדש...