Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 2 דקות, ישראל ג. כתב:

אז כמה צריך לנסוע בשנה כדי שמצבר לא יתרוקן?

אין לי נתון לתת לך.

משתמשים באוטו כמה שצריך.

אם זה עולה במצבר פעם בשנתיים, במקום פעם ב 4 שנים, שיהיה.

לקנאים לחיי מצבר, יש פתרונות, כמו מטען בזרם נמוך לשימור חיי המצבר, בימים בהם הרכב לא בשימוש.

אבל נראה לי שבמקרה שלך זה קצת יותר מידי. (צריך נקודת חשמל צמודה לחניה)

מה שכן, אם זה באמת חשוב לך, היית מתעקש על מצבר מפירמה ידועה ולא על מצבר מותג מדבקה כלשהו. יש להניח שהיית משלם  יותר.

(לא שיש לי התנגדות עקרונית למצבר פשוט, לפעמים הוא נותן VFM טוב ) .

הרכב שלך עם מנגנון עצור וסע ? (כיבוי מנוע ברמזורים)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, IsraCar כתב:

אין לי נתון לתת לך.

משתמשים באוטו כמה שצריך.

אם זה עולה במצבר פעם בשנתיים, במקום פעם ב 4 שנים, שיהיה.

לקנאים לחיי מצבר, יש פתרונות, כמו מטען בזרם נמוך לשימור חיי המצבר, בימים בהם הרכב לא בשימוש.

אבל נראה לי שבמקרה שלך זה קצת יותר מידי. (צריך נקודת חשמל צמודה לחניה)

מה שכן, אם זה באמת חשוב לך, היית מתעקש על מצבר מפירמה ידועה ולא על מצבר מותג מדבקה כלשהו. יש להניח שהיית משלם  יותר.

(לא שיש לי התנגדות עקרונית למצבר פשוט, לפעמים הוא נותן VFM טוב ) .

הרכב שלך עם מנגנון עצור וסע ? (כיבוי מנוע ברמזורים)

זה מצבר רגיל. אין לו עצור וסע. 

מה לגבי נסיעות קצרות? כל התנעה של הרכב מורידה מחיי המצבר?

פורסם
לפני 15 דקות, ישראל ג. כתב:

כל התנעה של הרכב מורידה מחיי המצבר?

כן, אבל שזה לא ידאיג אותך.

אני מעדיף לכבות מנוע, גם בעצירה לשתי דקות.

מסיבות של:

זיהום אויר, רעש, התחשבות בסביבה. וגם בגלל שכל עצירה לשתי דקות היא ברוב המקרים עצירה ל רבע שעה.

(*) אצלי ברכב (רנו קליאו 2023) , אם אני עומד בחניה לא מונע, ושומע רדיו לדוגמא , הרכב  מודיע לי: "אני עכשיו מכבה אותך כדי לשמור על המצבר".

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 3 שעות, אורלנדו השמן כתב:

קרה לי בדיוק אותו הדבר באורלנדו אתמול, אצלי היה מצבר שנפ מ2021 , ממה שאני זוכר מהצבא ששירתתי במצבריה אז קור גומר על המצבר אם הוא לא הכי תקין והיה קור לא רגיל ביומיים האלו כנראה זה מה שקרה

קור כפי שהיה אתמול לא גומר סופית את המצבר. הוא משבית אותו זמנית עד שהוא מתחמם. סביר להניח שעם בוסטר היית יכול להמשיך איתו.

פורסם
לפני כשעה, ישראל ג. כתב:

כן, אני מתחיל להבין שאני לא מבין כלום במצברים...
אז כמה צריך לנסוע בשנה כדי שמצבר לא יתרוקן?
פה מדובר בשברולט טראקס עם מצבר 62 אמפר, ויש לי גם יונדאי I10 שגם הוא נוסע די מעט.
תודה!

אם תתחיל סתם לנסוע כדי לשמור על מצבר יצא שכרך בהפסדך

אבל בגדול רכב שדרך קבע עומד 3-5 ימים בין נסיעות, או לחלופין נוסע בכל פעם מתחת ל20 דקות ברצף - התוצאה היא בלאי מהיר יותר למצבר.

במקרה שלי, אשתי בחל"ד והוחלף המצבר בספטמבר. כבר בינואר הוא נפרק לחלוטין כי בכל הזמן הזה הרכב נסע פעם בשבוע-שבועיים,נסיעות די קצרות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

נשמע שאמרת את זה כאילו זה דבר חיובי עבור המצבר, אבל זו בדיוק הבעיה שלך. 

אליהו, אפשר להפסיק עם הדרמה של הנסיעות קצרות.

ניסיון של שנים עם רכב שנוסע 1500 ק"מ בשנה הניבו תוצאה אחת ברורה: המצבר היה מת בשיבה טובה לאחר 4 שנים בממוצע.

קורה שמצבר מתקלקל.

מצבר מחזיק יפה מאוד גם אם האוטו נוסע ממש מעט (אבל נוסע מידי כמה ימים ומערכת החשמל שלו תקינה\מקורית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 שעות, אורלנדו השמן כתב:

מניע עם כבלים נוסע לאוטו דיפו היה מבצע על מצברים

אוטודיפו זה אייס.

אייס זה אוטודיפו.

אותה תודעת שירות (אפס) ומקצועיות (אפס).

אלא אם כן אתה ממש ממש צריך איזה קישוט של גמד לגינה, שומר נפשו ירחק.

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

קרה לי עם מצבר של שנפ ברכב עם נסועה "טובה" עבור מצברים (כי ברכבים אחרים שלי הם מחזיקים זמן מקובל).

מת ברמה שאפילו בוסטר לא עורר אותו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 6 שעות, איציק נ. כתב:

מצבר מחזיק יפה מאוד גם אם האוטו נוסע ממש מעט (אבל נוסע מידי כמה ימים ומערכת החשמל שלו תקינה\מקורית).

איך מצבר יטען אם נוסעים ברכב 10 דקות כל כמה ימים?

פורסם
לפני 32 דקות, EliC25 כתב:

איך מצבר יטען אם נוסעים ברכב 10 דקות כל כמה ימים?

שים את התאוריה שלך בצד.

מעשית, עד לרגע שהשבתתי את ה c4, האוטו היה נוסע 1500 קמ בשנה. היו שנים שקצת יותר והיו שנים שקצת פחות (משחק של מאות קמ לכאן או לשם ברמה השנתית).

בקורונה עמד חודשים ללא תזוזה, הייתי מניע מידי שבועיים שלושה אם הייתי זוכר בכלל.

מעולם לא היתה בעיית מצבר. החזיק שנים בלי שום עניין או בעיה. מצבר פשוט של גונסון קונטרולס 60 אמפר (סטארט אפ, mct).

כל התאוריות של רכב שלא נוסע מספיק/נסיעות קצרות וכד' - לחלוטין לא עובד על כולם, *עובדתית* במקרה שלי לא היתה לנסועה של הרכב שום השפעה על המצבר.

אני משוכנע שבמכוניות מודרניות יותר, עם כל בקרות וניהול צריכת האנרגיה שיש להן, הנושא הזה הוא זניח.

דוגמא נוספת  - קיה סטוניק 2020. יצאה לאויר העולם בקורונה, נסעה כ 10k קמ ב 4 שנים. מצבר הוחלף לאחר 4 שנים (מגיע מהיצרן agm 60 אמפר). גם כאן הנסועה הדלה (2500קמ בשנה) לא ממש השפיעה עליו.

איציק 

לפני 11 שעות, IsraCar כתב:

היה לך כנראה מצבר פשוט ובסיסי עם אחריות מינימאלית.

מקווה שהתקנת מצבר טוב יותר, עם אחריות ארוכה יותר.

כמו כל "מוצר חשמלי" גם מצבר יכול לשבוק חיים ברגע. קורה.

נכון שמצבר איכותי יצמצם את אחוזי פוטנציאל הכשל באופן משמעותי, וגם אחריות נדיבה לא תזיק.

לפני 11 שעות, ישראל ג. כתב:

התקנתי הפעם מצבר עם 20 חודשי אחריות, שנקרא WinMax. מקווה שהוא יותר מוצלח מהקודם.
משום מה לא היה לו מותג יותר ידוע כמו וארטה או שנפ.

לא ממליץ על שנפ. וארטה זה ליגה אחרת.

ותמיד תזכור שזה סהכ מצבר. קורה שמתקלקל, מחליפים וזהו.

לא צריך להילחץ ולא צריך לשלוח אותו לאבו כביר לנתיחה שלאחר המוות, זה רק  מצבר.

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצבר הוא רכיב לגמרי בלתי צפוי. לי היה מצבר וולטה שחי 5.5 שנים והוחלף כשהתקשה (אבל הצליח) להתניע אחרי 6 ימי מנוחה. מצד שני, נתקלתי במישהו שנכנס לתחנת דלק אחרי שנסע כמה עשרות ק״מ, בסוף התדלוק לא הצליח להתניע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

אני משוכנע שבמכוניות מודרניות יותר, עם כל בקרות וניהול צריכת האנרגיה שיש להן, הנושא הזה הוא זניח

היות הרכב מודרני לא מבטיח כלום.

מכיר כמה וכמה אנשים עם מכןניות טויוטה חדשות לחלוטין בשימוש עירוני בלבד - שנתקלו בבעיות הנעה במצבר. גם במוסך טויוטה שמעתי לקוחות מתלוננים על כך עוד כשהרכב בשנה הראשונה של האחריות. ייתכן שהתקנות מקומיות קשורות לזה.

בBMW מרצדס יש חיישן על הקוטב השלילי של המצבר, שבודק כל הזמן מה שלומו ונותן התראות די מדויקות על תקלה במצבר או במערכת הטעינה.

החיסרון שנדרש מצבר תואם וקידוד במחשב הרכב בעת החלפת המצבר. ממש לא מסובך אבל במצבריה רגילה לא יודעים לעשות את זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 23 דקות, amosbmw כתב:

היות הרכב מודרני לא מבטיח כלום.

מכיר כמה וכמה אנשים עם מכןניות טויוטה חדשות לחלוטין בשימוש עירוני בלבד - שנתקלו בבעיות הנעה במצבר. גם במוסך טויוטה שמעתי לקוחות מתלוננים על כך עוד כשהרכב בשנה הראשונה של האחריות. ייתכן שהתקנות מקומיות קשורות לזה.

בBMW מרצדס יש חיישן על הקוטב השלילי של המצבר, שבודק כל הזמן מה שלומו ונותן התראות די מדויקות על תקלה במצבר או במערכת הטעינה.

החיסרון שנדרש מצבר תואם וקידוד במחשב הרכב בעת החלפת המצבר. ממש לא מסובך אבל במצבריה רגילה לא יודעים לעשות את זה.

אתה לוקח מקרה קצה אחד (טויוטה, שיכול להיות שיש להם בעיה או ניהול לא מוצלח של האנרגיה של המצבר הרגיל) ומשליך על הכל ?

לא סומך על הדוגמא שהבאת כאן כי ברוב המקרים לטויוטה יש איתוראן או רכיבי הגנה נוספים שמרוקנים את המצבר דיי מהר, בטח אם הרכב נמצא במקום עם קליטה בעייתית.

בנוסף, לחלק מהדגמים שאתה מציין יש מצבר קטן יחסית, מה שעוד יותר מגביל את היכולת של הרכב לעמוד למשך פרק זמן ארוך (ועם מערכת איתור זו בעיה כפולה).

מעבר לזה אני לא מכיר את הארכיטקטורת חשמל של טויוטה בשביל לומר לך אם הם כאלה מודרניים בניהול צריכת האנרגיה של המצבר הרגיל של הרכב... אולי יש להם ארכיטקטורה מצויינת למצבר של מערכת ההייבריד אבל ביתר הרכב פחות ?

אני הבאתי דוגמא של 2 רכבים שונים (עם הפרש של 15 שנה בינהם) שעוברים תחת הידיים שלי למשך שנים, עם נסועה נמוכה מאוד עד מצחיקה, שאין להם שום בעיה של מצבר. לדעתי זה לא מקרי רק אצלי...

• מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל איציק, לי יש 2 מקרים עם תוצאה הפוכה

אז אולי אי אפשר ללמוד משום אנקדוטה. 

פורסם

אין לי ויכוח איתך איציק, אני מכיר גם רכבים עם נסועה נמוכה שמשתמשים באותו מצבר במשך שנים ללא בעיה.

רק לא הסכמתי עם המשפט שכתבת "אני משוכנע שבמכוניות מודרניות יותר, עם כל בקרות וניהול צריכת האנרגיה שיש להן, הנושא הזה הוא זניח"

אני די משוכנע שהבעיה קשורה להתקנות מקומיות, במיוחד איתוראן.

אגב, במוצ"ש האחרון גם יצאתי לקריאה של ניסאן איקסטרייל היברידית חדשה לחלוטין, שסירבה להניע חצי שעה אחרי כיבוי. גם שם היה איתוראן.

עוד מקרה מעניין - יאריס 2019, לא היברידית, שנוסעת פעם בשבוע קילומטרים אחדים. בקורונה 2020 המצבר המקורי (ורטה עם סמל טויוטה) נפרק כמה פעמים ולא חזר לעצמו מאז. החלפתי למצבר ורטה חדש ומאז מבצעת ללא קושי את משימתה (נסיעה בודדת של מספר קילומטרים בשבוע).

המסקנה מכל השירשור - לכל נהג, לא משנה באיזה סוג רכב, גם בחשמלי, מומלץ להחזיק בוסטר טעון, במקום שנגיש כשהרכב לא מניע.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...