Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

ותמיד תזכור שזה סהכ מצבר. קורה שמתקלקל, מחליפים וזהו.

לא צריך להילחץ ולא צריך לשלוח אותו לאבו כביר לנתיחה שלאחר המוות, זה רק  מצבר.

איציק

ברור שיש צרות יותר גדולות ממצבר שמת.
אבל כשזה קורה לאשתך בדיוק כשהיא ממהרת להגיע לפגישה חשובה, והיא בלחץ אטומי ומזעיקה אותך מהעבודה, ויש בוסטר במכונית אבל הוא בבגאז', והבגאז' נפתח רק עם השלט, והשלט מת כי אין מצבר -  
זה כבר משהו אחר ...

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

אבל איציק, לי יש 2 מקרים עם תוצאה הפוכה

אז אולי אי אפשר ללמוד משום אנקדוטה. 

תרחיב על המקרים שיהיה אפשר ללמוד מזה.

איזה רכב\דגם, איזה מצבר, האם זה חוזר על עצמו (ולא מקרי למצבר אחד), איזה התקנות יש, האם באופן שוטף הדגם מחזיק מצבר לתקופות נורמליות וכו'.

יש רכבים שהארכיטקטורת חשמל שלהם היא מאוד פשוטה ואין מקום לטעויות, ויש ארכיטקטורות סלחניות יותר עם הגנות טובות יותר וזרם זליגה (בשינה) סופר נמוך.

תכל'ס ההמלצה הגורפת לעבוד בשביל המצבר שייטען, כי במכוניות שלא נוסעות הרבה המצבר לא מחזיק מעמד, לא שיכנעה אותי (מהניסיון שלי כמובן)

Just now, ישראל ג. כתב:

אבל כשזה קורה לאשתך בדיוק כשהיא ממהרת להגיע לפגישה חשובה, והיא בלחץ אטומי ומזעיקה אותך מהעבודה, ויש בוסטר במכונית אבל הוא בבגאז', והבגאז' נפתח רק עם השלט, והשלט מת כי אין מצבר -  
זה כבר משהו אחר ...

החיים מלאים בהפתעות, זה חלק מהעניין. לאחר לפגישה זה מעצבן אבל עדיין לא חיים ומוות, צריך להבין שבחיים יש אירועים לא צפויים וזה סה"כ מצבר.

מהמקרה שלך אפשר ללמוד: תשאירו את הבוסטר במקום נגיש (ואם הוא בתא המטען, שתהיה גישה דרך קיפול המושבים מתוך הרכב). גילוי נאות - אצלי ברכב אחד הוא מתחת למושב נוסע וברכב אחר בתא המטען (יש גישה מתוך הרכב).

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, ישראל ג. כתב:

זה כבר משהו אחר ...

רגע מה אי אפשר לקפל את המושב האחורי ולהגיע לבגאז?!

פורסם
לפני 23 דקות, ישראל ג. כתב:

זה כבר משהו אחר ...

עבור מצב זה יש שירות שנקרא מונית.

לי קרה דבר דומה שהשתהיתי בהחלפת מצבר שהתחיל לגמגם ואז אשתי נתקעה עם האוטו בדרך לפגישה . הוזמנה מונית ובא לציון גואל.

מאז למדתי שלא משתהים בהחלפה כשמתחיל הגמגום

פורסם

עקרונית אפשר. אבל כשהבוסטר במגירה הפנימית של הבגאז' (איפה שהגלגל הרזרבי) שקשה מאד להגיע אליו ולפתוח אותו מתא הנוסעים, והבגאז' מלא בארגזים, ואתה צריך להסביר את כל זה בטלפון לאשתך כשהיא בלחץ - ובכן, שיהיה לך בהצלחה...

• מבאס 1
פורסם
לפני 13 דקות, zvigolden כתב:

אל תיקח הכל על עצמך.

יש מקרים, ולא מעט, שמצבר מת מוות פתאומי (קצר בין תאים, מוות של אחד התאים וכו').

בעניין המונית - זה פתרון שהשתמשתי בו בעבר והוא הפתרון הנכון (כשחושבים על הדברים בלי פאניקה ואם הפגישה מספיק חשובה בשביל לשלם מונית ל-2 כיוונים). בחלק מהמקרים זה גם יכול להיפתר אחרת (לפני כמה שנים קרה לאישתי מקרה דומה, אמרתי לה קחי מונית, בסוף חזרה עם חברה\קולגה שנוסעת לכיוון...).

לפני 2 דקות, ישראל ג. כתב:

כשהיא בלחץ 

רובן נולדות ככה, אל תיתן לזה להשפיע עליך יותר מידי (כי ברגע שאתה מגיב לזה, זה עובד לה).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 15 דקות, zvigolden כתב:

צודק, אבל כמו שציינתי בכותרת הנושא - לא היו שום סימנים מוקדמים ושום גמגום. יום קודם נסעתי מהמרכז לירושלים וחזרה, כך שהנסיעה היתה אמורה לטעון את המצבר. בירושלים המכונית חנתה כמה שעות בקור מקפיא, וכשהתנעתי בדרך חזרה היא נדלקה בלי שום בעיה או גמגום. לכן התפלאתי שלמחרת המצבר מת בבת אחת (ליתר דיוק, בוואט אחת 😉)

פורסם (נערך)

מודה שפעם ראשונה שאני תופס שיש רכבים שאין דרך לפתוח בגאז' כשהמצבר מת 🤨

הערה לפות"ש, אם מתחשק לך, מטען מצברים הגיוני עולה בזול, לוקח לו אמנם זמן אבל מה אכפת לך. אני מחבר פעם בשבוע כשהאיסוזו לא נוסעת . זה דיזל שההנעה דורשת 2 מצברים אגב, וגם אז ההמלצה היא להחליף אחת לשנתיים וחצי.

אני ממליץ למצוא חנות אמינה עם מותג טוב ולהישאר איתו, לא לקנות כל מיני מוצרי מדבקה כי יש מבצע שמקבלים מגבים בחינם.  

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הייתה תקופה שעשיתי 6500 קילומטר לשנה.  אחרי זה ירדתי ל 1500 קילומטר לשנה.

והאייתי מניע פעם בשבועיים. המצבר המקורי החזיק כמעט 8 שנים ולא מת. אבל התקשה.

אז החלפתי. ב 2020 החלפתי למצבר בוש שנתיים אחריות. אחזיק 4.5 שנים.

אז עברתי לנסיעה של פעם בשבוע בין  20 ל 30 דקות נסיעה.

נסעתי איזה יום ראשון. ואחרי זה רציתי לנסוע בשבת. באותו שבוע. המצבר היה מת.

התנעתי אם בוסטר. ונסעתי. עצרתי באיזה מקום. ואחרי זה היה למצבר מספיק כח.

מוחורת רציתי לנסוע. להחליף מצבר. היה סטרטר מתקשה. אז השתמשתי בבוסטר פעם נוספת.

סוזוקי אלטו ידנית. בלי התקנות מקומיות.

לאומת זאת בסוזוקי. אלטו אוטומטית. מצבר בוש החזיק. 3.5 שנים. שם היה קודן. ורדיו דיסק אם דיבורית.

התקנה מקומית. שבוע לפני  הוצאתי תרכב לסיבוב. שבוע אחרי. כבר לא היה כח. הבוסטר לא היה מספיק טעון.  אז נעזרתי בשכן.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...