Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה וחצי התקנתי מצבר ברכב שברולט טראקס חדש. עד היום המצבר עבד בלי שום בעיות. הבוקר ניסיתי להתניע והוא היה מת לגמרי. יש לציין שאתמול נהגתי מהמרכז לירושליים וחזרה, כך שהמצבר היה אמור להיות טעון. זה היה מצבר לא ממותג ידוע ועם 12 חודשי אחריות, אז הייתי חייב לקנות חדש. 
השאלה שלי - האם זה סביר שמצבר שעבד שנה וחצי ללא דופי, ואחרי נסיעה ארוכה, ימות פתאום ללא סימנים מוקדמים? 

תודה    

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר הרכבת את המצבר החדש, האם בדקת את כלל מערכת החשמל  שיש טעינה (מצבר+אלטרנטור)?

אפשרות נוספת, צרכן חשמל ברכב נשאר פועל, רוקן את המצבר הישן במשך הלילה.

(במצבר עייף וישן מספיק אפילו התאורה של פנים הרכב כדי לרוקן אותו).

איך הנעת את הרכב כדי להגיע למוסך/ חנות המצברים?

האם השתמשת בכבל ורכב תורם או בבוסטר ?

איזה שנה הרכב?

כמה זמן החזיק המצבר המקורי?

פורסם
לפני 10 שעות, IsraCar כתב:

כאשר הרכבת את המצבר החדש, האם בדקת את כלל מערכת החשמל  שיש טעינה (מצבר+אלטרנטור)?

אפשרות נוספת, צרכן חשמל ברכב נשאר פועל, רוקן את המצבר הישן במשך הלילה.

(במצבר עייף וישן מספיק אפילו התאורה של פנים הרכב כדי לרוקן אותו).

איך הנעת את הרכב כדי להגיע למוסך/ חנות המצברים?

האם השתמשת בכבל ורכב תורם או בבוסטר ?

איזה שנה הרכב?

כמה זמן החזיק המצבר המקורי?

אחרי הרכבת המצבר החדש, המתקין בדק את הטעינה והכל תקין.
כל המערכות היו כבויות בלילה. והמצבר היה בן שנה וחצי, לא עייף. וזו מכונית שנוסעת אולי 5000 ק"מ בשנה.
הנעתי עם בוסטר. (דרך אגב, הבוסטר היה בתא המטען, ותא המטען נפתח רק עם שלט, והשלט לא עבד כי המצבר מת... אז הייתי צריך לחפש ולמצוא בוסטר מרכב אחר. די סיוט)
הרכב שנת 2020, והמצבר הקודם החזיק 3.5 שנים. כמו שציינתי הוא נוסע מעט מאד. הקילומטרז הנוכחי שלו 25000.
תודה!

לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

האם החיבורים על קטבי המצבר מהודקים טוב?

מה המותג ה'לא ידוע'?

החיבורים היו מהודקים ממש חזק.
המצבר הקודם נקרא "קוויק סטארט" אם אני זוכר טוב. 62 אמפר עם 12 חודשי אחריות.

פורסם

קרה לי בדיוק אותו הדבר באורלנדו אתמול, אצלי היה מצבר שנפ מ2021 , ממה שאני זוכר מהצבא ששירתתי במצבריה אז קור גומר על המצבר אם הוא לא הכי תקין והיה קור לא רגיל ביומיים האלו כנראה זה מה שקרה, וסתם קצת לקטר , אני מתקשר למוסך umi לברר איזה מצבר אני צריך חוזרים אליי ואומרים לי 60-62ah .מניע עם כבלים נוסע לאוטו דיפו היה מבצע על מצברים , בחור בא בודק את המצבר אומר לי שהוא לא תקין (דא בשביל זה באתי) אני אומר לו שאני צריך 62-60ah אמר אין בעיה, אני עושה סיבוב קצר בחנות קורא לי הבחור שהם סיימו שואל אם שילמתי אמרתי שלא ובאתי להסתכל על הרכב ומה אני רואה ? הוא דחף לי מצבר 72ah אמרתי לו שביקשתי 62 או 60 כי דברתי עם umi והבן אדם פותח עלי פה ושואל אני חשמלאי או אתה? אתה לא תחליט לי, אמרתי לו שאני זה שמשלם ואני מחליט מה שאני רוצה , לא רצה להחזיר לי את הישן, עשיתי שם בלאגן רציני , בא מישהו אחר הרגיע אותו הרכיבו לי את הישן ונסעתי משם, לא אדרוך שם יותר

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אחריות של 12 או 20 חודשים?

קרה לי בעבר אחרי שקניתי מצבר מאיש שירות של חברת הביטוח מצבר של ורטה אני הייתי בטוח יש 24 חודשי אחריות. בקבלה היה כתוב 12 חודשי אחריות ואז הסבירו לי שאנשי שירות קונים מהחברה מצברים בהנחה אבל עם פחות חודשי אחריות. וללקוח הם מוכרים במחיר רגיל וזה הרווח שלהם

פורסם

מבאס לשמוע שהבוסטר היה לכוד בבגאז' , לא בהישג יד.

יש בדר"כ בספר הרכב פרוצדורה כיצד להגיע ולפתוח את תא המטען דרך תא הנוסעים.

אבל לא משנה, עברת את זה בשלום.

לגבי מיעוט קילומטראז'.

זו אחת הסיבות הידועות לקיצור חיי מצבר. הוא לא מספיק להטען. בעיקר בסגנון של נסיעות שכולל קצרות רבות.

או חניות ללא תנועה של ימים רבים. 

יכול להיות שנפלת על סטטיסטיקה של מצבר פגום, פלוס תרומה מגל ההקור, כמו שאמר המגיב הקודם.

מצבר, בעיקר מצבר מודרני לא חייב לדעוך בהדרגה, יש מצבים שהוא לא מצליח להניע וזהו. (מכונית מודרנית תקינה, מניעה ב"סטסטר קצר")

היה לך כנראה מצבר פשוט ובסיסי עם אחריות מינימאלית.

מקווה שהתקנת מצבר טוב יותר, עם אחריות ארוכה יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, IsraCar כתב:

מבאס לשמוע שהבוסטר היה לכוד בבגאז' , לא בהישג יד.

יש בדר"כ בספר הרכב פרוצדורה כיצד להגיע ולפתוח את תא המטען דרך תא הנוסעים.

אבל לא משנה, עברת את זה בשלום.

לגבי מיעוט קילומטראז'.

זו אחת הסיבות הידועות לקיצור חיי מצבר. הוא לא מספיק להטען. בעיקר בסגנון של נסיעות שכולל קצרות רבות.

או חניות ללא תנועה של ימים רבים. 

יכול להיות שנפלת על סטטיסטיקה של מצבר פגום, פלוס תרומה מגל ההקור, כמו שאמר המגיב הקודם.

מצבר, בעיקר מצבר מודרני לא חייב לדעוך בהדרגה, יש מצבים שהוא לא מצליח להניע וזהו. (מכונית מודרנית תקינה, מניעה ב"סטסטר קצר")

היה לך כנראה מצבר פשוט ובסיסי עם אחריות מינימאלית.

מקווה שהתקנת מצבר טוב יותר, עם אחריות ארוכה יותר.

חיפשתי בספר הרכב איך לפתוח את הבגאז' דרך תא הנוסעים. לא כתוב.
זה מוזר מאד, כי דווקא כשהמצבר מת אתה צריך להוציא כבלים או בוסטר מהבגאז'.
אשאל במוסך שברולט, בשביל הפעם הבאה בתקווה שלא תקרה.

התקנתי הפעם מצבר עם 20 חודשי אחריות, שנקרא WinMax. מקווה שהוא יותר מוצלח מהקודם.
משום מה לא היה לו מותג יותר ידוע כמו וארטה או שנפ.

תודה על התשובות!

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, ישראל ג. כתב:

השאלה שלי - האם זה סביר שמצבר שעבד שנה וחצי ללא דופי, ואחרי נסיעה ארוכה, ימות פתאום ללא סימנים מוקדמים? 

בדיוק מה שקרה לי עם מצבר שנפ. 

נסיעה רגילה לעבודה, בחזור לא מניע כלל. אין אפילו סטרטר. הניע עם כבלים, ואז בבדיקה של המצבר ראו שגמור לגמרי והוחלף. 

פורסם
לפני שעה, ישראל ג. כתב:

וזו מכונית שנוסעת אולי 5000 ק"מ בשנה.

נשמע שאמרת את זה כאילו זה דבר חיובי עבור המצבר, אבל זו בדיוק הבעיה שלך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, ישראל ג. כתב:

חיפשתי בספר הרכב איך לפתוח את הבגאז' דרך תא הנוסעים. לא כתוב.

ברכבי האצ'בק לא תמיד יש אפשרות לפתוח עם מפתח מבחוץ בגלל שיש אפשרות להגיע למטען מתא הנוסעים של האוטו, (מצריך קצת גמישות... אבל אפשרי), בנוסף יש כאלה שיש סימן איפה להכניס מפתח באזור של מנגנון הנעילה מבפנים לפתיחה של הדלת. 

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

נשמע שאמרת את זה כאילו זה דבר חיובי עבור המצבר, אבל זו בדיוק הבעיה שלך. 

כן, אני מתחיל להבין שאני לא מבין כלום במצברים...
אז כמה צריך לנסוע בשנה כדי שמצבר לא יתרוקן?
פה מדובר בשברולט טראקס עם מצבר 62 אמפר, ויש לי גם יונדאי I10 שגם הוא נוסע די מעט.
תודה!

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ישראל ג. כתב:

זה מוזר מאד, כי דווקא כשהמצבר מת אתה צריך להוציא כבלים או בוסטר מהבגאז'.

להבא שים את הכבלים/בוסטר בקבינה מתחת לכסא הנהג/נוסע ובמקרה הכי גרוע של מצבר ״מת״ לגמרי תפתח את הרכב עם המפתח הפיזי מהצילינדר של הדלת.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...