Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית מקבלן, בחריש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
יש המון סיפורים כאלה.

חריש זו עיר חדשה ומתוכננת שצפויה לאכלס 50-100 אלף תושבים, שיושבת על כביש 6.

לפני שנתיים המחירים היו ברצפה. היום עדיין המחירים יחסית זולים.

מה הסיכון? (מפחמות בגדה?? אתה רציני??)

לא סתם הרבה מהמשקיעים בחריש גרים במודיעין. הם כבר עברו את ההפחדות בעבר, וראו כי טוב.

מתן ג - חשבת אולי שאתה משקר במצח נחושה עם ההפחדות שלך?

זכותך לחשוב ככה

הייתי בחריש לפני כשבוע ואני רוכב באיזור מפעם לפעם על אופניים ב6 שנים האחרונות.

העשן מהמפחמות מזיק עד למצב שאלה שסובלים מאסטמה מתקשים לנשום שם לפעמים שלא לדבר על הכביסה בחוץ ואיכות החיים באופן כללי. הייתי,ראיתי ונשמתי.

קודם תזדהה, ספר למה אתה טוען שאני משקר ומה האינטרס שלך... בלי אלה אתה בחזקת קשקשן בעל אינטרס

אגב, ממליץ להיכנס לכאן:

https://m.facebook.com/mafhemot/?locale2=he_IL

וגם לחפש בגוגל את צמד המילים חריש וזיהום אוויר.

בעלי האינטרסים משלמים הגבה מאוד כסף כדי לקדם תוצאות סימפטיות יותר ולדחוק למטה את הדברים הפחות חיוביים.

אין לי שום דבר נגד הישוב אבל אנשים רצים לקנות דירות במחירים מופקעים ומוכרים להם שקרים בערימות בכל האיזור.

רק לפני כשבוע נכנסתי למשרד מכירות של פרוייקט באיזור פרדס חנה, הצגתי את עצמי כתושב תל אביב (מה שנכון טכנית) וסיפרו לי ניסים ונפלאות על שכונה שקרובה לפסי רכבת - ללא קיר הפרדה אקוסטי, ללא גנים ציבוריים ובאיזור של אוכלוסיה פחות נחמדה.

הרבה נופלים בפח, לא מעט גם קונים באיזור להשקעה ונשארים עם שלט חזיתי ענק ודירה ריקה.

מי שמפקפק, מוזמן לבדוק אותי. אני בעצמי מחפש לקנות דירה טובה באיזור - מבלי להרגיש שהתפשרתי לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי Matan g
  • תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אין לי שום קשר לחריש מעבר למה שציינתי קודם, שרכשתי בה דירה לשקעה. לפי מה שאתה כותב, אתה בעל אינטרס, כי אתה מחפש דירה באזור ומטבע הדברים מעונין בירידת מחירים.

אני לא טוען שאתה משקר. אתה טענת שאחרים (שמנסים לשווק את העיר) משקרים "במצח נחושה" לגבי חריש, ואני כתבתי שעל אותו משקל ייתכן שאתה משקר בכך שאתה מנסה להפחיד אחרים על סמך טענות שלדעתי אינן רציניות.

אלו הטענות שלך:

1. היישוב קרוב לשטח עויין (ר"פ) - וואו. גם מודיעין קרובה לשטח עוין, ולמעשה חלקים נכבדים מישראל. אז מה??

2. ברשות ישנן מפחמות שמייצרות פחמים והן עובדות 24/7, העשן מגיע ישר אל בתי התושבים בחריש - יש איזורים בהם אי אפשר לתלות כביסה בחוץ אפילו - אני לא שמתי לב לזה כשהייתי בעיר (כמה פעמים), ואגב העיר כ"כ מאובקת בגלל הבניה המואצת שמדהים אותי ששמת לב דווקא למפחמות... בכל מקרה אני מאמין שהנושא (אם קיים) ייפתר כאשר עשרות אלפי ישראליים יעברו לגור בעיר.

3. היישוב מרוחק, כ-25 דק נסיעה לחדרה במקרה הטוב וקצת פחות מזה לפרדס חנה.. מי שעובד במרכז ותלוי ברכבת חייב להגיע לתחנת קיסריה ברכב (כ-15 דק לפחות בבוקר). זו עיר חדשה בהקמה עם בעיות תחבורה ציבורית בדומה למרבית הערים בישראל. אתה יודע כמה שנים לקח לרכבת להגיע למודיעין? כאשר בעיות התחבורה ייפתרו המחירים יהיו גבוהים בהרבה, וזה הענין של לתפוס עיר בתחילת הדרך - על כל המגרעות שלה - כדי לחסוך כסף. אגב, שכחת לציין שהעיר יושבת ממש על כביש 6.

4. מסביב ליד היישוב יש בעיקר כפרים ערביים - איזור וואדי ערה הלא סימפטי במיוחד, למי שזוכר את ההפגנות, שם גם נמצא ביתו של המחבל שרצח לפני כ8 חודשים 2 ישראלים בדיזינגוף ת"א וגם הנהגת הפלג הצפוני. אז מה?? על אותו משקל אי אפשר לקנות דירות בהרבה מקומות בישראל, לרבות בירושלים.

5. אוכלוסיה - אני משער שרוב האוכלוסיה באיזור חלשה, אלה שיכולים להרשות לעצמם קצת יותר קונים באיזור פרדס חנה - כרכור או דרומית לשם. אני משער שמדובר בעיקר בזוגות צעירים שרוצים דירה חדשה ולא יכולים לגייס כסף לגור במרכז. אכן, מי שיכול לקנות בת"א כנראה שלא יקנה בחריש. זה לא אומר שזו אוכלוסיה חלשה.

להפחיד תמיד נורא קל. לגבי כל ישוב חדש בבניה יהיו הפחדות כאלה ואחרות. זה טבעי, כי אנשים מפחדים מהלא נודע. בעבר הפחידו אנשים לגבי שוהם, מודיעין, כפר יונה ומה לא. המציאות מוכיחה שמי שתפס ברכיים קרות רק הפסיד. הרכבת ממשיכה לדהור ואלה שמפחדים נותרים מאחור.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם (נערך)
זכותך לחשוב ככה

הייתי בחריש לפני כשבוע ואני רוכב באיזור מפעם לפעם על אופניים ב6 שנים האחרונות.

העשן מהמפחמות מזיק עד למצב שאלה שסובלים מאסטמה מתקשים לנשום שם לפעמים שלא לדבר על הכביסה בחוץ ואיכות החיים באופן כללי. הייתי,ראיתי ונשמתי.

קודם תזדהה, ספר למה אתה טוען שאני משקר ומה האינטרס שלך... בלי אלה אתה בחזקת קשקשן בעל אינטרס

אגב, ממליץ להיכנס לכאן:

https://m.facebook.com/mafhemot/?locale2=he_IL

וגם לחפש בגוגל את צמד המילים חריש וזיהום אוויר.

בעלי האינטרסים משלמים הגבה מאוד כסף כדי לקדם תוצאות סימפטיות יותר ולדחוק למטה את הדברים הפחות חיוביים.

אין לי שום דבר נגד הישוב אבל אנשים רצים לקנות דירות במחירים מופקעים ומוכרים להם שקרים בערימות בכל האיזור.

רק לפני כשבוע נכנסתי למשרד מכירות של פרוייקט באיזור פרדס חנה, הצגתי את עצמי כתושב תל אביב (מה שנכון טכנית) וסיפרו לי ניסים ונפלאות על שכונה שקרובה לפסי רכבת - ללא קיר הפרדה אקוסטי, ללא גנים ציבוריים ובאיזור של אוכלוסיה פחות נחמדה.

הרבה נופלים בפח, לא מעט גם קונים באיזור להשקעה ונשארים עם שלט חזיתי ענק ודירה ריקה.

מי שמפקפק, מוזמן לבדוק אותי. אני בעצמי מחפש לקנות דירה טובה באיזור - מבלי להרגיש שהתפשרתי לגמרי.

בזמנו (עכשיו לא) יצא לי לייעץ לכמה יזמים לצורך הערכות שווי לצורך כדאיות כלכלית לפרויקטים בבנייה בחריש.

הייתי עבור היזמים מהאו"ם - האם כדאי לשים את הכסף או לא.

אכן, זיהום האוויר הוא בעייתי אך אני מניח כי ימצא לכך פתרון.

אני סבור שחריש תהיה בשלב מסוים מודיעין הבאה.

העיר כרגע בחיתולים וזה מאוד מוקדם להספיד אותה ולהגיד עליה קדיש, מה גם שברפרוף של הבוקר, ראיתי שמחירי הסגירה של החוזים עולים במהירות.

בגדול, אני ממליץ מאוד לרכוש בחריש, וכמובן להתמקח ולהיצמד לעו"ד.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

איזה שלל נימוקים הבאת מתן.

מן הגורן ומן היקב.

חריש תהיה לעיר ואם בישראל.

החשש היחידי שלי , שלא יקרה בה מקרה בית שמש, מבחינת לגור בה לחילוניים.

מבחינת השקעה, לאורך זמן תהיה השקעה מעולה, למרות ריבוי הרוכשים בה לצורכי השקעה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני דווקא הייתי הולך לכיוון אחר.

הייתי רוכש יחידה מסחרית (חנות). בעיר מתפתחת ללא מרכזי מסחר, זה יכול להיות להיט.

כך אתה מוציא את העוקץ מהמיסוי המטופש של כחלון, ומקבל על הדרך תשואה גבוהה יותר מהנכס.

פורסם

מי שחושב שימצא פתרון למפחמות הוא אופטימי. מאוד אופטימי. יש ישובים שכבר עשרות שנים סובלים מזה ולרשויות אין כוונה ורצון לטפל בזה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מן הגורן ומן היקב.

לא אמרתי שלא.

מי שמתכנן להיכנס לגור שם בקרוב צריך לדעת שכרגע המצב קצת פחות אידאלי, בעתיד סביר להניח שישתפר.

גם כהשקעה "על הנייר" אולי המחיר עלה בהרבה, אבל למצוא דיירים שיעברו לגור שם כשהמקום אתר בניה אחד גדול,הגישה לא נוחה ועניין הזיהום שלא נפתר - יהיה קשה, אלא אם יורדים במחיר.

יש לי מכר שעבר לחריש לא מזמן והיה מהראשונים שקנו לכן על הנייר כנראה שהרוויח יפה אבל אני לא אנליסט וגם לא נדל"ניסט ואף אחד מאיתנו לא יודע איך תיראה האוכלוסיה ביישוב בעוד כמה שנים.

הייתי כן מייעץ למי שנכנס לזה ללמוד טוב את הנושא ולא להשקיע על סמך מילים באוויר.. ולקחת עו"ד טוב, ייעוץ פיננסי ומפקח בניה מטעמכם שיבדוק את הנכס לפני הכניסה וימנע עוגמת נפש.

פורסם

דיברתי עם אחד החברים שגר בעיר בשבועיים האחרונים.

לטענתו יש בקרים שבהם אכן מריחים ריח שריפות, כמו שקורה בבוקר ל"ג בעומר.

מצד שני חיפשתי ומצאתי את זה :

דוח של המשרד לאיכות הסביבה , מיולי האחרון, שאומר שרמת הזיהום שם סבירה.

http://www.harish.co.il/wp-content/uploads/2016/07/%D7%93%D7%95%D7%97-%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A9-%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-2016.pdf

מחר אני נפגש עם הקבלנים, וזה ממש מעמיד את כל העניין בסימן שאלה.

התלבטות קשה.

פורסם
אני דווקא הייתי הולך לכיוון אחר.

הייתי רוכש יחידה מסחרית (חנות). בעיר מתפתחת ללא מרכזי מסחר, זה יכול להיות להיט.

כך אתה מוציא את העוקץ מהמיסוי המטופש של כחלון, ומקבל על הדרך תשואה גבוהה יותר מהנכס.

תמיד אהבתי את הדעות שלך.

הדירה שאבי רכש היא אחת מ-12 דירות בפרויקט שמותר להסב אותם (גם חלקית) למטרות מסחר, כלומר בית רופאים, גן ילדים וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
תמיד אהבתי את הדעות שלך.

הדירה שאבי רכש היא אחת מ-12 דירות בפרויקט שמותר להסב אותם (גם חלקית) למטרות מסחר, כלומר בית רופאים, גן ילדים וכו'.

תודה רבה.

זו פעם ראשונה שאני שומע על דירות כאלו בחריש.

האם בהיתר הבנייה ובתב"ע שחלה על החלקה יש אישור להסבה למסחר ללא היטל השבחה (או שימוש חורג לתקופה)?

האם שילמתם את מחיר השוק של דירת מגורים רגילה?

אם כן, עסקה פצצה.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם (נערך)

פרסום כפול.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם (נערך)

רשמתי כבר את המחיר ש"שולם". ברור שהמחיר לא סופי ועלול להשתנות.

המחיר היה יקר בכ-100 אלף ש"ח בהשוואה לדירות הרגילות. התשלום הנוסף מקנה לך זכות לבחור בין דירות גן לפנטהוסים. סדר הבחירה נקבע בהגרלה. יש אנשים שגם שלמו אקסטרה אבל עד שהגיע תורם לבחור כל הדירות עם ההיתר נחטפו, כי מספרן היה מוגבל כאמור, אז לא יוכלו להנות מההיתר.

היה ידוע מראש לאיזה דירות יש היתר הסבה למסחר. אני מניח שזה ניתן מכיוון שהיה מראש ידוע שייקח זמן לבנות מבני מסחר.

הדירות שקבלו את ההיתר הן רק דירות גן, לרוב פינתיות, ללא מדרגות (בגובה הרחוב).

אין לי מושג לגבי ההיטל השבחה אבל אני כן יודע שזה חוקי אז בטוח שזה כתוב בתב"ע ובהיתר.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם
רשמתי כבר את המחיר ש"שולם". ברור שהמחיר לא סופי ועלול להשתנות.

המחיר היה יקר בכ-100 אלף ש"ח בהשוואה לדירות הרגילות. התשלום הנוסף מקנה לך זכות לבחור בין דירות גן לפנטהוסים. סדר הבחירה נקבע בהגרלה. יש אנשים שגם שלמו אקסטרה אבל עד שהגיע תורם לבחור כל הדירות עם ההיתר נחטפו, כי מספרן היה מוגבל כאמור, אז לא יוכלו להנות מההיתר.

היה ידוע מראש לאיזה דירות יש היתר הסבה למסחר. אני מניח שזה ניתן מכיוון שהיה מראש ידוע שייקח זמן לבנות מבני מסחר.

הדירות שקבלו את ההיתר הן רק דירות גן, לרוב פינתיות, ללא מדרגות (בגובה הרחוב).

אין לי מושג לגבי ההיטל השבחה אבל אני כן יודע שזה חוקי אז בטוח שזה כתוב בתב"ע ובהיתר.

יש עיריות/ועדות שמאשרות שימושים למסחר בקומת הקרקע גם אם מדובר בדירת מגורים ובתנאי שהתב"ע מאפשרת, כל זה ללא תשלום היטל השבחה ו/או שימוש חורג.

יש כאלו שמחייבת בתשלום שימוש חורג/היטל השבחה למרות שמותר בתב"ע (עירית ירושלים).

כדאי לבדוק.

שוב, עסקה יפה.

למדתי משהו.

תודה :-)

פורסם

מן הגורן ומן היקב.

את האמת, אולי בזכות החרדים חריש נהייתה מה שהיא היום.

בואו נודה, עד הסיפור עם החרדים חריש היתה חור שבשנות ה-90 עמדו שם בנייני רפאים שאף אחד לא רצה לקנות.

באו החרדים, ראו עיר שיכולה להתאים להם (את החרדים לא מעניין בית קפה, קרבה לתל אביב וקניונים).

שמעו אחרים שרוצים להקים עיר עם צביון חרדי - פתאום נזכרו בחור הזה שנקרא חריש והיתה עיר רפאים עד תחילת שנות ה-2000.

ומאז עוד קבלנים שלא קשורים לאף חרדי התחילו להרים שם בניינים וכולם נהרו בהמוניהם כדי שחריש לא תהיה עיר חרדית.

מי שנהר בהתחלה הרויח.

אותו בר קרה ברובע חדש בקריית גת שהתחילו לבנות (לא כרמי גת, אלא רובע שנקרא הפרחים ונמצא בתוך העיר).

בהתחלה התחילו לשווק שם בניינים נמוכים של 5 קומות.

אבל בקצה של השכונה גם בנו בית כנסת גדול חדש עם אולם אירועים קטן.

ישר באו ציניקנים והתחילו לדבר על זה שמקימים שכונה חרדית במרכז העיר ובפועל זה לא יהיה טוב.

מי שלא שמע לציניקנים קנה שם דירות בגרושים, וברגע שבאו עוד קבלנים והתחילו לשווק שם בניינים רבי קומות (שברור לכולם שזה לא בנייה שנועדה לאוכלוסייה חרדית - המחירים שם התחילו לטפס בהתאם) - והשכונה כיום לא חרדית בכלל ולפני כמה חודשים הבניינים הראשונים התחילו לקבל מפתחות.

ולגבי הבית כנסת שבנו, מסתבר שהוא החליף בית כנסת של מרוקאים תושבי השכונות הישנות באיזור שמתפללים שם שנים ופונו משם כדי להקים בניינים באותו שטח, המתפללים יקבלו מבנה חדש והאולם ישמש אותם לבריתות ושבתות חתן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מישהו יכול לתאר איך העיר בנויה? אפשר לראות אולי תצלום אווירי?

אמנם אין לי שם דירה, אבל יש לי הרגשה שבונים את העיר הזו בלי לחשוב יותר מידי קדימה, כמו אם המושבות בפ"ת, ראש העין, אשקלון, מודיעין וכו'

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי

• תוכן חדש...