Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי תו נכה כסא גלגלים (של אבי) ויצא לי לא מעט פעמים לחנות במקומות אסורים כמו אדום לבן וכו' (ללא ברירה) ורציתי לדעת מהם החוקים שחלים על תו נכה מסוג כסא גלגלים?

האם מותר להחנות על מדרכה?

האם מותר להחנות באדום לבן?

כמובן שכל הדברים האלו הם אך ורק באת הצורך ולא מתוך נוחות - כשיש חנייה מסודרת אני מחנה ומעדיף להחנות בחנייה רגילה.

תודה מראש.

פורסם

בוא ונתחיל מהתחלה:

אביך הוא הנכה וכל חוקי הנכים חלים כאשר הוא ברכב.

אם אינו ברכב ואתה נוסע בו, חלים עליך כל תקנות התעבורה בנושא חניה. במידה ותעשה שימוש לרעה בתג הנכה כאשר אביך לא ברכב, תישא בעונש. יצא לי לתת דוחות חניה לכמה חוכמולוגים כאלה.

לצורך הבהרה עיין בחוק הנכיםhttps://www.nevo.co.il/law_html/Law01/310_113.htm

פורסם
בוא ונתחיל מהתחלה:

אביך הוא הנכה וכל חוקי הנכים חלים כאשר הוא ברכב.

אם אינו ברכב ואתה נוסע בו, חלים עליך כל תקנות התעבורה בנושא חניה. במידה ותעשה שימוש לרעה בתג הנכה כאשר אביך לא ברכב, תישא בעונש. יצא לי לתת דוחות חניה לכמה חוכמולוגים כאלה.

לצורך הבהרה עיין בחוק הנכיםhttps://www.nevo.co.il/law_html/Law01/310_113.htm

לא מחפש להיות חוכמולוג. יש לי רכב משלי ולמרות שאני יכול "להוציא" לו תו נכה, אני לא עושה זאת מכיוון שאני לא משתמש בו לעזור לאבי.

תודה על הלינק, אבל לא כ"כ הבנתי מה זה אומר בנוגע לשאלות שלי.

(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב.

ממה שרשום פה, אני יכול להחנות באדום לבן, ועל המדרכה כאשר אישה עם עגלת תינוק\כיסא גלגלים יכול לעבור?

פורסם

תקרא שוב.

צריכים להתקיים כל התנאים:

1. אין מקום חניה לנכה

2. אין בסמוך מקום חניה מותר

3. אין סיכון עוברי דרך ואין מניעת מעבר

4. אין הפרעה לתנועה

אם התקיימו כל 4 התנאים, אתה רשאי לחנות

פורסם

כמובן שכל הדברים האלו הם אך ורק באת הצורך ולא מתוך נוחות - כשיש חנייה מסודרת אני מחנה ומעדיף להחנות בחנייה רגילה.

תודה מראש.

אבא שלך נמצא איתך ברכב נכון?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
תקרא שוב.

צריכים להתקיים כל התנאים:

1. אין מקום חניה לנכה

2. אין בסמוך מקום חניה מותר

3. אין סיכון עוברי דרך ואין מניעת מעבר

4. אין הפרעה לתנועה

אם התקיימו כל 4 התנאים, אתה רשאי לחנות

תנאי מס' 3 מתבטל אם שוטר קובע שיש במקום מצוקת חניה :cry:

• תוכן חדש...