Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שבוע שעבר חזרתי מאילת עם המשפחה

בעליות של סדום כשאנחנו ברכב מלא עם תא מטען מלא ומזגן מד החום עבר את החצי ועלה כלפי מעלה לכיוון השלושת רבע , ברגע שהעליות הסתיימו , המד חזר לאיזור הפחות מחצי ומאז לא עבר את הנקודה הרגילה שלו ( קצת מתחת לחצי ).

מעולם לא קרה לי שהמנוע התחמם כך.

האם זהו מצב נורמלי ?

הרכב הוא מיצובישי לנסר קלאסיק 2007 עם 140,000 ק"מ

תודה לעונים

לנסר 2007

פורסם

בעליה של סדום ביום חם + מזגן + רכב מלא גם באוטו חדש לגמרי טמפרטורה לא תישאר 90 מעלות.

טבעי לחלוטין שתיה עליה מסויימת של טמפרטורה.

פורסם

כתבתי על זה בפורום כבר מספר פעמים.

יש שני סוגים של שעוני טמפ'.

הסוג הראשון מראה את הטמפרטורה המדוייקת של המנוע. ברכב עם שעון כזה רואים תזוזה של המחוג כל הזמן, בהתאם לעומס על המנוע, מזג אוויר, מהירות נסיכה ועוד.

למשל בשיוט על 90 קמ"ש רואים 90 מעלות, בעומס בעליה ביום חם + סל"ד גבוה והילוך נמוך רואים 105 מעלות וזה תקין לגמרי.

הסוג השני - שעון שלא משקף את השינויים הקטנים.

בערך החל מ 70 מעלות ועד 100-105 המחוג נשאר קבוע באמצע ולא זז.

מעל הערך הזה הוא זז לזווית גדולה, לא עולה בחצי מ"מ.

יכול להיות שבלנסר הזאת הייתה עלית טמפ' מעל 105 (נגיד ל 106 או 107) שזה עדיין בסדר.

ממליץ לקנות מתאם OBD ולעקוב אחרי טמפ' מנוע.

פורסם

האמת שזה קרה לי לפני שנה בערך בשיא החום בעלייה קצרה עם אותה הלנסר, אבל לא בדיוק עלייה קלה ובאותו היום היו 38-40 מעלות ואכן הלנסר התחממה מעל החצי, לאחר כמה זמן ראיתי שהיא מתחממת בעוד מצבים אז שווה לבדוק את כל המערכת ליתר ביטחון.

פורסם

אצל רוב היצרנים - עד 3/4 זה תקין (במאמץ, בעליה), במיוחד אם מדובר במד חום מדוייק (לינארי).

לא הייתי מתרגש מזה אבל ברכב בן 10 הייתי אומר למוסך לבדוק שהכל בסדר מבחינת מערכת הקירור בטיפול השנתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מהיכרותי עם הדגם:

א. שעון הטמפרטורה הוא מהסוג שנשאר בדר"כ קבוע ותזוזה שלו כלפי מעלה משקפת עליה משמעותית וחריגה בטמפרטורה (להבדיל מהפיג'ו שלי לדוג')..

ב. כפי שכתבו קודמי, כנראה שהרדיאטור נסתם וסיים את תפקידו. מדובר בתקלה אופיניית לדגם שצצה בערך בגיל/קילומטרז' הזה. כמובן שעם החלפתו כדאי גם לבדוק את תקינות הטרמוסטט ואולי אף להחליפו באופן יזום באותה הזדמנות.

פורסם (נערך)

תודה לכולם על התגובות ,

חיברתי היום רכיב OBD לאפליקציית אנג'י ולא קיבלתי כל חיווי שלילי

מישהו יודע לומר לי כמה אמור לעלות סיפור של החלפת רדיאטור ולצורך העניין גם תרמוסטט ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי alon30111

לנסר 2007

פורסם

לפני הכל בדוק מפלס נוזל קירור. בודקים כשהמנוע קר.

יש לך מתאם OBD? מצויין.

תוריד אפליקציה אחרת (Torque pro למשל), יש שם ב Realtime information אפשרות להציג טמפרטורה מדוייקת ברמה של מעלות.

תסע כמה ימים ותעקוב, תראה לאיזה טמפ' מגיע בעומס.

אם מהיום הראשון נעשה ברכב שימוש בנוזל קירור מקורי או נוזל אחר תואם, הרדיאטור לא יסתם. לא אחרי 10 שנים ולא אחרי 15.

פורסם

עדיין לא ממליץ לרוץ להחליף רדיאטור כי אני לא מאמין שייתפוס אותך שוב מצב שכזה בתנאים קשים שכאלה אלא אם אתה יורד כל שני וחמישי לאילת. בכל מיקרה אם כן חשקה נפשך ברדיאטור חדש אז לריכבך ניתן להשיג רדיאטור של בשן ב 450 שח וטרמוסטט סביב ה 100 שח. את ההרכבה תעשה בעצמך זה ממש ממש פשוט בלנסר.

• תוכן חדש...