Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן סיימתי ללמוד לבד CCNA ולעבור את המבחן של סיסקו ולקבל תעודה בלי שום רקע קודם אז חשבתי לעצמי שאם אני מסוגל ללמוד ולהבין לבד, אז אולי אני אנסה ללמוד בעזרת הרבה מדריכים שקיימים באינטרנט C++ או שפה אחרת ואז אוכל למצוא איזה עבודה סבירה ולא להישאר בתחום הנהיגה, מה שאני עושה לפרנסתי כיום.

למה לבד ולא ללכת למוסד מסודר? כי אני עושה את זה בזמן שלי כשנח לי ואם אני ממש לא אתחבר לזה אז אני אפרוש בלי להשקיע כסף בלהירשם למוסד מסודר.

שווה לנסות לדעתכם או שגם אם אני אצליח ללמוד את השפה לבד עבודה אני לא אמצא עם ידע בC++ בלבד ובלי נסיון. אני בן 31 אגב.

רק רציתי לציין שכשאני אומר עבודה אני מכוון למשכורת של 9-10 נטו, טיפה לשפר את התנאים שלי כיום ולרדת מהכביש שזה בעצם החלום שלי.

פורסם

9-10 נטו לא בטוח, אבל אפשר למצוא כל מיני עבודות בתחום IT, או קרוב לזה (דוגמת אינטגרציה/בדיקות ציוד), שבהן אפשר לצבור ידע וניסיון, ולהגיע גם הרבה מעבר לסכום הזה עם הזמן.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב ומתלבט הרבה על מה לעשות בחיים בזמן האחרון, יורה לכל מיני כיוונים ומשנה הרבה פעמים את דעתי אז זה אחד הכיוונים שחשבתי עליו.

אחותי גם עובדת אינטל ויכלתי להתיעץ רק איתה אבל אני אשמח לדעות של עוד כמה אנשים בנושא. לא רוצה עוד פעם לבזבז הרבה זמן ולגלות שזה לא קידם אותי לשום מקום. תודה:mm_yeah:

פורסם

אני כל החיים עושה כל מיני דברים, מסיים ואז לא עושה אם זה שום דבר בגלל כל מיני תירוצים שלי. בגיל 19 חשבתי שאני אוהב מכוניות אז אהיה מכונאי. סיימתי מכונאות סוג 1 וכבר בסטאג' הבנתי שמכונאי אני לא רוצה להיות. ואז אמרתי שאני רוצה להיות נהג, הוצאתי לבד מכספי רשיונות למשאית ואז לסמי טריילר ובסוף לא עבדתי יום אחד על סמי אפילו שלקחו אותי לעבוד בחברה הכי טובה בארץ לדעתי. ואז אמרתי אולי מונית, עשיתי רשיון למונית.....וכן, לא עבדתי יום אחד על מונית. התחלתי לימודים באוניברסיטה, סטטיסטיקה, פרשתי אחרי 3 חודש, למדתי ccnaולא עבדתי בזה יום אחד כי בהתחלה המשכורות סופר נמוכות ואני לא רוצה לענות לטלפונים כל היום....עכשיו התחלתי להתעסק קצת עם 3dmax ותלת מימדולא יודע למה נדבקתי לc++ קצת.

פורסם

תיכנות C++ מסובך מאד ולדעתי יהיה לך קשה להתקבל לעבודה, בפרט אם אין לך רקע בתכנות בכלל. אם ללמוד משהו באופן עצמאי אז JAVA היא בחירה הרבה יותר נוחה לדעתי.

פורסם

יש מקום לכל השפות, כולל ל-c/c++, ועדיין מפתחים איתה שלל דברים למרות שיותר טרנדי להשתמש בשפות אחרות.

אבל מה? אתה צריך לנשום את התחום ולהשתפשף המון לפני שתוכל להתפרנס מזה, ושפת low level שכזאת דורשת עניין ורצון ודחף לעסוק ב-low level ובדקויות הקשות לתפיסה של ניהול זיכרון וכיו"ב. זאת ממש נישה, לא מתאים לכל אחד ולא מתאים לכל מתכנת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבל שלא המשכת עם העבודה של הCCNA, אולי עם קצת ניסיון וכו היית מגיע לתפקידי IT יותר מתקדמים (ולטווח משכורות שהעמדת בפניך) תוך שנה שנתיים אם היית טוב ועושה קפיצה נכונה במקום עבודה.

מנחש שנתנו לך איזה תפקיד Helpdesk כזה או אחר.

בכ״א - ללמוד C/C++ לבד בלי ניסיון וכו בפני עצמו לא יפתח לך יותר מדי דלתות.

יש המון מנטורינג לעשות ופיתוח זה לא לדעת את השפה , למעשה זה אפילו חלק דיי קטן מהסיפור.

הייתי בוחר תחום יותר ״מודרני״ שאתה בפני עצמך מסוגל להרים מערכת אחרי הלימודים ( Java , מובייל , אולי Backend כזה או אחר של אתרים ) ולוקח בחשבון שתצתרך לעשות הרבה לעצמך כדי להבין מה זה פיתוח מעבר לשפה.

קח בחשבון שזה יקח זמן , ואם אתה לא אוהב את זה / בקטע - זה יהיה מ א ו ד לא כיף וכנראה לא יוביל לשום דבר (שזה הפחד העיקרי שלך ונראה לי הבעיה שלך עם Follow through)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אענה לך בצורה קצרה ולעניין ככל הניתן ולפי ראות עיניי.

אתה יכול ללמוד הכל לבד וזה יפה מאוד וגם מוערך, כמובן כתחביב וגם כמקצוע.

לעבוד בתור מתכנת בלי passion אמיתי לתכנות אלא רק כדי להרוויח 9-10 נטו זה בלתי אפשרי. למה ? כי אתה תהיה הרבה יותר אומלל מאשר להיות על הכביש ולא תרצה לעסוק בזה, ואם כן תשרוד את האומללות אז לא תהיה תחרותי מול אלו שזה כן ה passion שלהם.

במידה וזה כן משהו שבוער בעצמותיך אז אין תחום נוח יותר ללמידה עצמית. מה שכן, קל זה בטח לא יהיה, לא ללמוד לבד ובטח לא יהיה לך קל להגיע למצב שאתה תחרותי בשוק (ומכאן גם שוב העובדה שזה חייב לבעור בך).

עם כל זאת זה בהחלט אפשרי גם בגיל 31.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אולי תנסה ללכת לכיוון בקרים מתוכנתים (PLC), דווקא נראה לי תחום מעניין, אתה גם איש טכני אפשר להגיד. לא יודע ממש באיזה שפה מתכנתים את הבקרים ומה הולך מבחינת ביקוש ושכר במשק.

פורסם

אני חושב שבשבועיים הקרובים עם כל החופשים אני אחזור טוב טוב על החומר של הccna ואנסה למצוא עבודה אפילו בשכר 27-28 שקל בשעה בזה. לפחות שם תהיה התקדמות עם השנים בניגוד לעבודה שלי שזה פחות או יורת התיקרה. וכבר שרפתי המון זמן על ללמוד את זה. אולי הבעיה אצלי שאני מפחד לעזוב משהו שאני רגיל אליו.

כל פעם אני אומר לעצמי בוא נלמד משהו חדש ואני כאילו דוחה בעוד קצת את הזמן שאני באמת צריך לעשות צעד מסויים ושינוי בחיים וברגע שאני מגיע לרגע שצריך לקפוץ למים אני מקבל רגליים קרות וחוזר למה שאני רגיל אליו.

אני לא יכול להגיד שאני אוהב את זה אבל אני כן יכול להגיד שאת העבודה הנוכחית שלי אני שונא. ישראל מדינה קטנה וצפופה עם הרבה אנשים עצבנים ופשוט נמאס לי מנהיגה למרות שפעם זה היה החלום שלי להיות על הכביש כל היום.

פורסם

החלטתי עד סוף החגים לחזור על כל החומר של הccna ולהתחיל ללמוד ccnp ותוך כדי התהליך לחפש עבודה בכל שכר העיקר לצבור נסיון. בתור חיפאי אני חושב ישר על בזק ונטוויזן....אם למישהו יש עוד רעיונות לאן לשלוח קורות חיים אני אשמח! אחותי תעביר את הקורות חיים לאינטל למרות שלא ניראה לי שיש להם מה לעשות איתי שם.

אשמח גם להמלצות על מקומות במרכז, אני אשלח לכולם כדי להגדיל את הסיכויים למצוא עבודה בתחום למישהו ללא נסיון.

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה ישים לגביך, אבל גם אם לא, אני ממליץ שתהרהר ברעיון:

יש מושג כזה ״10,000 שעות״, שמתאר כמה שעות נדרשות לאדם להשקיע בתחום מסוים

עד שהוא הופך למומחה בו, בצורה מעמיקה. זה נכון לא רק בהקשר של פרנסה,

אני בטוח שיש פה גולשים עם 10,000 שעות בתחום הרכב למרות שלא עבדו לפרנסתם בתחום.

האם יש לך איזה שהוא תחום עם 10,000 שעות, או אפילו 5,000? אם לא,

אני ממליץ שתנסה פעם ללכת עד הסוף עם תחום מסוים, אפילו אם תעבור בעתיד לתחום אחר.

מניסיוני, יש הבדל עצום באופן המחשבה ובתפיסה בין אנשים שיש להם 10,000 שעות ב*משהו*

לבין כאלה שקפצו מפה לשם בלי לצבור שום דבר לעומק.

הדוגמה הנפוצה שאני מכיר מסביבי היא אנשים שצברו 10,000 שעות ומעלה בתחום אמנותי כלשהו,

אמנות פלסטית/מוסיקה/צילום, ועברו לאחר מכן לתחום אחר לגמרי, מפיננסים ותעשייה עד תכנות.

אני לא כ״כ מצליח לנסח זאת במילים, אבל אותה הליכה שקדנית ״עד הסוף״ בתחום מסוים יוצרת הבדל גדול בינם

לבין אנשים שקפצו מפה לשם. אוף, שמישהו יעזור לי בניסוח...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המקצוע שלי עד היום היה נהיגה. אני טוב בזה, מבין וקורא את הכביש מעולה, יש לי רשיונות מאופנוע ללא הגבלה ועד סמי טריילר, כל הרשיונות חוץ מאחד היו טסט ראשון, סמי עברתי טסט שני. מונית ראשון. אם היה בזה כסף והייתה תרבות נהיגה בארץ הייתי עובד כנהג עד סוף החיים שלי. אם היינו בקנדה הייתי מתפרנס מזה ונהנה אבל הארץ צפופה, הכל פקוק כולם עצבניים וזה התחיל להשפיע עלי בצורה כזאת שאני שונא את זה עכשיו. אני מגיל 19 על הכביש 8-14 שעות ביום והספיק לי. אם לצבור 10000 שעות במשהו אחר אז אני חייב להתחיל עכשיו כי אני בן 31 ולא יהיה זמן אחר להתחיל עם משהו חדש.

אני חושב להמשיך עם ccna כי למדתי איזה חצי שנה בבית נרשמתי למכללה, היה לי ממש קל כי כבר ידעתי הכל ואז קיבלתי תעודה מסיסקו אז אולי שווה לנסות ללכת בכיוון הזה כי כבר השגתי בזה משהו קטן וטיפה ידע. אני לא מת על זה אבל תכנות וגרפיקה זה גם הימור מבחינתי רק שבזה יש לי 0 ידע כמעט אז אולי עדיף ללכת על משהו שכבר התחלתי להשקיע בו. הזמן עף מהר 9 שנים יעברו ואני אהיה בן 40 אסתכל אחורה ואולי אגיד איזה מזל שהלכתי על זה כי בנהיגה עדיין הייתי תקוע עם משכורת של 8 ובזה אחרי 9 שנים נסיון יהיה יותר טוב אני בטוח. רק נשאר לימצוא איזה משרה בבזק או משהו בסגנון שמתעסקים שם עם ציוד של סיסקו ולהתקדם וללמוד אחרי שאתקבל במידה ו...

אני גם מאוד אוהב ספורט אני מתאמן מגיל 14 בחדר כושר, בחיים לא עזבתי, 3-4 פעמים קבוע כבר 17 שנה אבל לא חושב אפילו על ללכת להיות מדריך כי זה שוב עבודה עם אנשים שאני מעדיף לא לעשות ומשכורת מינימום או קרוב לזה.

פורסם

כמעט אחד לאחד כמו המצב שלי, רק תחליף נהיגה במוסיקה, ו-ccna בתכנות...

31 זה צעיר, לך על זה בפול גז.

• תוכן חדש...