Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 301 רובוטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין ברכישת פיג'ו 301 1.2 עם גיר רובוטי חדשה.

מצד שני יש שמועות על בעיות שמאפיינות רכבים של פיג'ו לאורך השנים, כגון בעיות גיר, ומחשב.

מכיוון שאני לא מבין בזה בכלל, אשמח אם המשתמשים יוכלו להחכים אותי מנסיונם.

פורסם

ה-301 רכב תת-משפחתי, קטגוריה אחת מתחת למשפחתיות המוכרות. הוא רכב די בסיסי- מתבסס על מכלולי עבר די פשוטים ואמינים, תיבה רובוטית חד מצמדית מעט גסה בפעולתה אבל עוזרת לנצל את כוח המנוע (גם די אמין למיטב ידיעתי וללא בעיות מיוחדות). הרכב רחוק מלהיות מהיר, אבל 82 סוסים, 12 קג"מ מסל"ד נמוך יחסית לאטמוספרי, תיבה (שהיא תכלס) ידנית עם מחשב ששולט לך על הקלאץ' נטולת ממיר מומנט ובעיקר משקל קל (פחות מטונה משקל עצמי!) נותנים ביצועים סבירים פלוס, אבל עם המתלים הרכים שלו (וזה המקום לציין נוחות נסיעה טובה) זה במילא לא הרכב למיאוצים/תקיפת פיתולים. הוא די מרווח ופשוט, עם הנדסת אנוש צרפתייה, והשוס- נמכר בליסינג 0 ק"מ בפחות מ-70K, מחיר נמוך יחסית לתמורה הגבוהה.

פורסם

ה301 נמכרת עכשיו גם עם גיר אוטומטי מודרני של חברת אייסין ואותו מנוע 1.6, ומוצעת במבצע של טיפולים ל3 שנים חינם , שווה לבדוק.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אני קניתי אחת כזו, עברתי כבר 3K ק"מ, בינתיים אין תלונות, קרוב משפחה עם אחת שנת 2014 דגם קודם עם 72 כ"ס, עבר כבר כ40K ואין תקלות כלל, לפני שתמשיך לקרוא, אני ממליץ לך להמשיך לחפש רכב אחר במידה ואני תחשוב שתמצא כאן רכב ספורטיבי וחזק, כי הוא ממש לא כך, אך הוא גם לא צב, האוטו זורם בכל מצב הודות למומנט שמתקבל בתורים נמוכים שמשודך לתיבה כביכול ידנית עם מצמד אוטומטי.

מה שכן תמצא ברכב לשביעות רצונך, נסיעה נוחה מאוד, הכסאות נוחים, עבודת מתלים מושבחת, תגובת ההיגוי לרכב משפחתי, המרווח, תא המטען, הרכב שקט יחסית, (לפחות כך בהשוואה ליפניות או קוריאניות), לדעתי גם איכותי , נכון שחלק מהמכלולים הפנימיים מפלסטיק ורוב בוחני הרכב לא אהבו אותם, אך אני לא נוהג ותוקע את היד עליהם או דופק כל הנסיעה כדי לשמוע מוזיקת פלסטיק, אלא נוהג, ולמראה הכל נראה די איכותי ונעים לעין, ונכון קניתי רכב ב70K פלוס כולל כל העלויות, ולא מרצדס ב300K.

לגבי הגיר הרובוטי, אני ואשתי התרגלנו די מהר, אפילו אני די אהבתי את הרעיון, אפילו כאשר אני נוהג אני תמיד מעדיף את המצב הידני ולא האוטומטי, ואני מרגיש כמו כל רכב ידני שהיה לי אך בלי להתעסק בקלאטש, והאמת אני לא מרגיש חוסר כח, מנוע ה1.2 הזה די מפתיע.

נושאים שמציקים לי: אין ידיות מעל הראש לנהג ולנוסע, לוקח קצת זמן להתרגל לכפתורי החלונות שממוקמים באמצב ולא על הדלת, מנגנון הECO, ניתן לביטול רק לפני כל נסיעה ואי אפשר לבטל לצמיתות, הייתי מעדיף להפעיל אותו כאשר אני רוצה, בעצירה מלאה לפעמים יש השהיה קטנה לפני נסיעה, בדר"כ זה לא מפריע, אך כן כאשר אתה מנסה לצאת מהר בכיכר למשל, צריכת הדלק לא כמו שהיצרן מציין, אצלי בתוך העיר הרכב אוכל כ14 ק"ל, מחוץ לעיר כ16-17 קמ"ל, היצרן מציין שזה 20 בפנים, 25 בחוץ, בולשיט.

בשורה תחתונה, אני עדיין מאוד מרוצה מהקניה.

אם תרצה אעדכן בעתיד לגבי הפתעות, חוות דעת וכו..

פורסם
ראית פעם יצרן שמדווח נתוני אמת של צריכת הדלק?

כלל אצבע : להוריד 30% מנתוני היצרן . מתקיים היטב במקרה שלך

נתוני צריכת הדלק מאפשרים להשוות בין רכבים שונים לפני קנייה. הם לא מייצגים צריכת דלק בפועל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מסכים, אך מה כל כך קשה בזה לבוא ולרשום תצרוכת דלק ריאלית,

לזרוק מספרים בשביל יתרון שיווקי?!, זו נוכלות מצידם של כל היצרנים שעושים את זה.

פורסם

לא הסברתי את עצמי טוב.

היצרנים לא "זורקים מספרים".

בסופו של דבר אין כזה דבר צריכה "ריאלית". אני יש לי רגל כבדה על הגז, לך אולי לא. אני נוהג בעיקר בת"א, אחר בעליות של חיפה. אני בפקקים, הוא רק בסופ"ש... וכו'.

יש סטנדרטים לאיך מודדים צריכת דלק.

כולם אמורים למדוד עם אותו סרגל, וככה אתה יכול להשוות בין רכבים, לפי איזשהו קנה מידה אחיד.

גם זה לא מבטיח דיוק, כי, למשל, מנוע גדול יותר יצרוך הרבה יותר דלק מקטן, אם הנסיעה כוללת הרבה עצירות. בנסיעה בינעירונית, ההבדלים מאוד מצטמצמים.

אבל הסטדנרט נותן אינדיקציה.

ולא, לא תוכל לפי הנתון הזה לנחש כמה דלק הרכב ייצרוך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אשתי קיבלה לאחרונה רכב כזה מהעבודה, והוא אכן מרווח מאוד (תא מטען עצום ומושב אחורי רחב), המושבים באמת נוחים והמתלים מצוינים. איכות תא הנוסעים סבירה לדעתי יחסית לקטגוריה - החומרים בסדר גמור, שום דבר לא מרגיש כמו פלסטיק זול, ההגה נוח והמזגן מצוין. נדמה לי שיש גם בקרת שיוט (יש ידית, לא ניסיתי). בהשוואה למכוניות אחרות בטווח המחיר של 70,000 ש"ח, יש לו יתרונות מהותיים.

יחד עם זאת, לא הייתי קונה את הרכב באופן פרטי, מכמה סיבות:

א) ישנם דברים קטנים שיכולים ממש לחרפן, למשל העובדה שכפתורי פתיחת החלונות לא נמצאים בדלתות אלא בתחתית הקונסולה, ושהם לא אוטומטיים (כלומר צריך להחזיק את הכפתור לחוץ עד שהחלון יירד/יעלה עד הסוף).

ב) הגיר הרובוטי הוא נוראי, אין לי תיאור אחר. אולי זה נובע מכך שזה הרכב הראשון שאני נוהג בו עם גיר כזה (חוץ מקורולה 2008 שנסעתי עליה פעם ראשונה ואחרונה לפני הרבה מאוד שנים), אבל זה משהו שהוא פשוט דיל ברייקר מבחינתי. הרכב הקודם של אשתי היה עם גיר אוטומטי רגיל, והרכב שלי הוא סקודה יטי ידנית, ושניהם עדיפים *משמעותית* מהגיר של ה-301. התחושה היא כאילו נוסעים ברכב ידני עם נהג שלא יודע להשתמש בגיר ידני, ואין כמעט שום דבר שאפשר לעשות.

בשיוט בכביש מהיר לא מרגישים את הגיר הרובוטי כמובן, אבל כשנכנסים לעיר, או רחמנא ליצלן לפקק, או לא עלינו לפקק בעליה - הגיר הופך להיות פשוט בלתי נסבל. בהילוכים הנמוכים הרכב קופץ, רועד ומרגיש כאילו כל שניה המנוע הולך להחנק ולמות. הוא לא מכיר מושג של "זחילה" - או שהוא רועד בהילוך גבוה מדי או שהוא מקפיץ את כל הרכב בהורדת הילוך. קרה לי יותר מפעם אחת שהרגל השמאלית חיפשה את הקלאץ' כדי לגלוש בפקק - אבל הוא לא קיים.

תאורטית המצב הידני אמור לפתור חלק מהבעיות, אבל גם הוא גרוע למדי, בפרט בחוסר היכולת להעביר את הגיר לניוטרל (צריך להעביר קודם לאוטומט, שמשנה את ההילוך לפי ראות עיניו, ורק אז לניוטרל).

תמיד תמיד תמיד הרכב רועד בזינוק בהילוך ראשון, ההעברות לא חלקות וקורות מוקדם מדי (ואני מתכוון בהשוואה לגיר ידני עם נהג סביר, לא לגיר פלנטרי סטנדרטי) ובסך הכל התחושה היא של גיר שמשלב את החסרונות של הגיר האוטומטי והידני, רק בלי היתרונות של אף אחד מהם.

אני חושב שהשיא היה כשעמדתי בצומת בשיפוע קל וכשרציתי להתחיל לנסוע הסתבר שהמנוע כבוי "תודות" למצב ה-ECO "החסכוני"... ממש תענוג.

בקיצור, לא בכדי הרכב עולה 70,000 ש"ח.... לי הגיר מפריע מאוד, אבל אם אתה חושב שזה לא יפריע לך אז בסדר, רק חשוב מאוד שתעשה נסיעת מבחן על הרכב לפני הרכישה, כדי שלא תופתע לרעה.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

נכון, הגיר הרובוטי לא מתאים לכל אחד.

אך סתם שתדע כדי שיהיה לך נוח יותר להשתמש ברכב, בפקק תבטל את eco, מצד ימין להגה.

בדרך תלולה, אחרי עזיבת הברקס יש מנגנון שגורם לרכב לא לתדרדר, אך לפי מה שקראתי בספר רכב עדיף להשתמש בגז אחרי עזיבת הברקס בדרך תלולה, וגם כאשר המצמד חם.

בנוסף יש לך אפשרות תפעול ידני של הגיר,

שמרגיש הרבה יותר טוב בעליות כמו של חיפה.

בכל מקרה, אני גם ממליץ על נסיעת מבחן, לא כל אחד יסתדר עם הגיר הזה, או ירצה להסתדר, כי באמת צריך ללמוד אך לעבוד איתו.

• תוכן חדש...