Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני ב30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

דבר שחשוב לציין: הרכב הוא בשבילי ובשביל אמא שלי, חסרי ידע ברכבים וחסרי ניסיון על הכביש.

אני מחפש רכב לנהג חדש וצעיר ללא ניסיון, ככה שההעדפה לרכב עם עלויות אחזקה כמה שיותר נמוכות וחלפים זולים.

הרכב מיועד למשפחה קטנה בת 3 נפשות, ככה שאדם מבוגר יוכל לשבת מאחורה בנוחות, לכן אני מעדיף סופר מיני ולא מיני, או שאולי עדיף בכלל משפחתית?

בכל אופן הרכב מתוכנן לנסוע 12-15KKM בשנה, פעם-פעמיים בשבוע בדרכים בין עירוניות (אשדוד-אשקלון וחזרה) והשאר בעיר. חשוב שהאוטו יהיה אמין, זול לתחזוקה, חסכוני בדלק (לפחות 1 ל10 בעיר, ריאלי?), בטיחותי, שיסחב ולא יגמגם עם מזגן דולק, שיהיה נוח (לא כזה קריטי בנסיעות קצרות). הרכב חייב להיות אוטומט!

אבזור שחשוב שיהיה:

(לפחות 2) חלונות חשמל+נסגרים בנעילה

חיישני רוורס (מצלמה עוד יותר טוב)

דיבורית ומערכת שמע עם בלוטוס (אם יש ברכבים האלה בכלל?)

חשבתי על כמה אופציות אך אני לא יודע לגבי עלויות טיפולים/חלפים שלהם ואם יש כאלה שעדיף לוותר בגלל אמינות נמוכה:

טויוטה יאריס 06-07 אמינה, בטוחה יותר מהסיריון, סוחבת בעליות/דרכים בין עירוניות עם מזגן דלוק?

דהייטסו סריון 09-11 הבנתי שהיא זולה ואמינה, 4/5 כוכבי ריסוק (זה קריטי?), המנוע של יאריס, ושוב, איך סוחבת?

פורד פיאסטה 10-11 הגיר רובוטי או אוטומטי רגיל? אמין? האם יש הבדל ניקר בין המנוע 1.4 ו1.6 מבחינת ביצועים ודלק?

אפשר לדחוס לתקציב עם חריגה קטנה i20 09-10 כדאי?

פולו 08-09, אבל גיר רובוטי (?) והבנתי שהטיפולים יקרים, לא ברור לי מה לגבי אמינות, בכל אופן כנראה לא רלוונטי (?)

אשמח אם תעזרו לי לבחור מה עדיף לדרישות שלי, אולי בכלל דגם שלא ציינתי פה? ואם יש תת דגם ספציפי שעדיף אז לציין אותו.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי Mike3236
פורסם

סיריון פחות בטוחה מיאריס? אם אני לא טועה אז לשתיהן 4 כוכבים במבחן ריסוק. הסיריון תהיה חדשה מהיאריס באופן משמעותי ולא נופלת ממנה בשום תחום ולכן היא עדיפה.

I20 היא גם כיוון טוב, נוחה ושקטה יותר מהסיריון אבל פחות זריזה.

אפשר לבדוק גם מאזדה 2 שפחות חסכונית אבל אמינה ונפוצה. ב-2 להעדיף את רמת הגימור דיינמיק שהגיעה עם בקרת יציבות ו-6 כריות אויר.

פורסם

פולו 08 09 זה עדיין הדור הקודם עם גיר אוטומטי.

פיאסטה עם גיר רובוטי משודך למנוע 1.6 וממנו עדיף להתרחק.

יאריס 2007 זה דגם שמגיע עם גיר רובוטי חד מצמדי.

אפשר לשקול גם סוזוקי ספלאש.

פורסם

מבחינת בטיחות היונדאי והפיאטסה יהיו עדיפות,אם כי הם לא יהיו ממש חיסכוניות,בתוספת קטנה אפשר לחפש את הספלאש שתהיה חיסכונית יותר,גם די זריזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיאסטה בשנתון 10-11 מגיעה עם מנוע 1.4 והספק של 90 ומשהו סוסים, לא מאוד חזק/חסכוני אבל להבנתי די אמין (גם בזכות השידוך לתיבת 4 הילוכים אוטומטית פלנטרית בקום זו עם השישה הילוכים הדו מימדית בפיאסקו אחרי מתיחת פנים).

• תוכן חדש...