Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת להתקדם ולרכוש רכב חדש.

הרכב צריך לשרת אותי לפחות ל-5-6 שנים הקרובות, הכי חשוב בו - ההיבט הבטיחותי+ העדר צורך במוסכים !! (למעט טיפולים שגרתיים). זו אחת הסיבות שאני מעדיפה רכב חדש ולא משומש, השקט מהרכב והביטחון בו מאוד חשובים לי כי אני גרה במקום ללא תחבורה ציבורית.

אני אמנם רווקה אך בתקווה שהסטטוס הזה לא ימשיך איתי ל-5 השנים הקרובות ולכן לא מעוניינת ברכב קטן מאוד (כעת אני נוהגת על פולו 2007 אוט' 1.4, הגודל פיקס). לא מעוניינת בפולו שוב.

התקציב: 100-110 אש"ח. כיוון שאני לא לחוצה על רכב לעכשיו, אם ידוע לכם על מבצעים בסוכנויות שאמורים להיות בחודשים מסוימים אשמח לדעת מהם (האם שווה לחכות לדצמבר נניח?).

חשבתי על טיוטה יאריס או מאזדה. בנוסף, ראיתי שיש מבצע למועדון "חבר" על הונדה ג'אז (100,500 ש"ח). היאריס קצת יותר קורצת לי בגלל ניסיון עבר טוב עם טיוטה, אבל כמובן שאני לא נעולה על רכב מסוים ואשמח לשמוע מה יותר יתאים לצרכיי.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

היה לי בעבר טיוטה יאריס (2012) והיום יש לי מאזדה 3 (2015) שחוץ מהגודל כל המאזדות באותו סגנון אם את מחפשת אמינות בלבד יש לטיוטה עדיפות קטנה למרות שאת לא אמורה לראות מוסך לא בזה ולא בזה. אם את מחפשת קצת מעבר ברכב אז לדעתי המאזדה 2 לא רואה ממטר את הטיוטה.

מערכות הבטיחות במאזדה 2 (בהתאם לדגם) הם מהמתקדמות ביותר שיש ברכבים קטנים (ובכלל), לא תמצאי אותם ביאריס.

לטעמי מבחינת לוק המאזדה 2 גם מנצחת את הטיוטה וגם בביצועים אין לי ספק שה2 תיתן יותר, אל תשכחי שהמאזדה 2 הוא רכב די חדש ומועצב לעומת תא נוסעים יחסית אפור ומשעמם בטיוטה. אני מאוד התחברתי לקוקפיט של מאזדה ואני מרגיש שהוא הכי טוב שקיים היום ברכבים (לפשוטי העם), החל מהמסך עם בקרת השליטה עליו ונגמר בעיצוב וכמות האבזור שמאזדה מנדבת ושופכת ברכב (בטח לעומת טיוטה).

יש פה עוד שיקול של סחירות שהיאריס נהנית משם מאוד טוב ברחוב ויהיה על הרכב ביקוש במכירה (יכול להיות שגם על מאזדה 2 יש ביקוש, אין לי מושג אני מכרתי יאריס והיו הרבה פניות)

לא מכיר הונדה לא רוצה לומר סתם.

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם

ה-2 פחות מרווחת אבל כמו שציינו לפני היא מרגישה שונה לחלוטין מהיאריס שנוטה לאפרוריות.

ה-2 מאוד מעוצבת, זריזה ותא הנוסעים שלה מאוד נעים ונאה.

ההונדה מזכירה יותר את היאריס מאשר את ה-2 אבל לזכותה מרווח פנימי מצויין, מערכת לזיהוי תמרורים בדגם המאובזר וסידור מושבים מודולארי.

ה-2 הוצעה לא מזמן במבצע נקודי לרכבים בצבע כחול וסגלגל שכנראה קצת נתקעו במלאי.

כדאי לגשת לסוכנויות לבצע נסיעות מבחן ולקבל הצעות מחיר מסודרות, בטויוטה יש לפעמים מבצעים נקודתיים, במאזדה מקיימים שבוע מכירות שנתי, האחרון היה ביוני.

פורסם

לדעתי למשפחה צעירה שאין צורך במנוע זריז הגאז תהיה מעולה,מאחור מרווח כמו של משפחתית,אופציות לקיפול מושבים גורמים לה להיות מאוד פרקטית,אמינות טובה ועקבות זאת שמירת ערך גם טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי בודק קודם כל את הונדה ג'אז שבמבצע - תזמיני נסיעת מבחן. הרכב לא מרגיש חזק , וזה החסרון היחיד מול כל היתרונות ( מרחב פנים + בגאז', אמינות, סחירות, צריכת דלק מעולה , מערכת בטיחות מקורית). מצד שני, אם הפולו שלך אוטומטית, ג'אז לא תרגיש לך חלשה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ליונדאי מרחב פנים פחות טוב,כיוון שגם המנוע לא זריז לא רואה במה היא עדיפה על הגאז שגם נהנת ממערכות בטיחות טובות יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה!

מה זה אומר שהג'אז לא מרגישה חזקה? האם מרגישים זאת בתחושת היציבות על הכביש? אם כן, מאזדה 2 יציבה יותר ממנה?

ככה או ככה, אני מבינה שכדאי לוותר על היאריס ולהתלבט בין הג'אז ל2. אם יש המלצות נוספות כמובן שאשמח לשמוע, אם לא - אבדוק את השניים ובהנחה שלא יהיה הבדל גדול אראה איזו הצעה אטרקטיבית יותר..

פורסם

האם מרגישים זאת בתחושת היציבות על הכביש? אם כן, מאזדה 2 יציבה יותר ממנה?

מבחינה דינמית אין מכונית שאיננה טובה מספיק לכל שימוש סביר ומעבר לזה. זה לא שיקול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במקום המזדה שיקרה בגירסה המאובזרת שלה,הייתי בודק את הפיגו 208 שתהיה חזקה ממנה ועם מושבים לדעתי הרבה יותר נוחים,וגם מראה עדכני יותר,המזדה לדעתי ניראית כמו מתיחת פנים ולא ממש דגם חדש.

פורסם

אני הייתי הולך על ההונדה. תחושת הדוושה מעט שונה כי זה גיר רציף שבמהותו חסכוני מאוד ואמין.

ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן בכולן אבל הג'אז הכי משתלמת כאן מבחינת עלות X תועלת.

שימי לב שזמן ההמתנה לג'אז ארוך (מכרה שלי הזמינה לא מזמן) אז אם תאהבי, זה הזמן להזמין :)

בהצלחה, תעדכני!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

על סמך המוניטין שלהן מהעבר, כנראה כולן יהיו אמינות ויעשו את העבודה.

המאזדה יותר חזקה מה-2 האחרות, אך צורכת יותר דלק.

בנוסף, כפי שכתבו פה, יש לה ולג'אז יותר אפשרויות בטיחות מתקדמות - הכוונה לבטיחות אקטיבית, כמו התראה על סטיה מנתיב, ובלימה עצמאית במהירות נמוכה.

אם אפשר, הכי טוב זה שתזמיני נסיעת-מבחן ,תסעי בכולן, ואז תקבלי החלטה לגבי מה שהכי מתאים לך

בהצלחה

• תוכן חדש...