Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ואם הסרתי את הצנרות של הפילטר והפילטר עצמו ובמקומו שמתי רק פילטר פתוח

ללא הארכת צנרת לאזור פחות חם במנוע , יכול להגרם משהו מזה שהפילטר ממוקם יחסית

קרוב למנוע ?

פורסם

סתם ההרכב ייסע פחות טוב ויצרוך יותר דלק.(כי תחפש את הכוח שאבד ותלחץ יותר גז). והרכב מאבד הספק באויר יותר חם וזה מעשי ולא רק תאורטי.

פורסם

לא ייקרה שום נזק למנוע, אבל יש סיכוי לירידה בביצועים עכב יניקת אוויר חם.

אם אתה מעוניין, יש מצב שיש לי מגן חום נירוסטה אוניברסלי מקורי של סימוטה זרוק במחסן- שלך תמורת סכום סמלי

פורסם
יניקת אוויר חם מורידה (לפחות בתיאוריה) הספק מהמנוע.

אוויר קר = ביצועים טובים יותר

אוויר חם = ביצועים נחותים יותר ולא סתם לרכבים מוגדים יש אינטרקולר ולא רק בגלל להסיבה שדחיסת אוויר יוצרת חום מן הסתם.

פורסם

ולא סתם לרכבים מוגדים יש אינטרקולר ולא רק בגלל להסיבה שדחיסת אוויר יוצרת חום מן הסתם.

הסיבה היחידה שיש אינטרקולר היא בגלל הדחיסה ולא בגלל שום דבר אחר.

פורסם (נערך)
במידה ואם הסרתי את הצנרות של הפילטר והפילטר עצמו ובמקומו שמתי רק פילטר פתוח

ללא הארכת צנרת לאזור פחות חם במנוע , יכול להגרם משהו מזה שהפילטר ממוקם יחסית

קרוב למנוע ?

כדאי לדחוף את הפילטר לקופסה בגלל שפילטר בלי סינון רוח חשוף יותר למערבולות אוויר.

מערבולות אוויר פוגעות במילוי של הצילינדרים בגלל שהם מעיפות את הרסס דלק לכל מיני כיוונים,בזמן שאתה שואף שהרסס יגיע לאזור ספציפי בתא שרפה ולא ימרך על הקירות של סעפת היניקה או המעברים בראש מנוע ולא יגיע כולו פנימה בזמן היניקה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

צלינדרים קוררו היטב גם כשלא היה אינטרקולר, על ידי הדלק עצמו.

אינטרקולרים לא משמשים רק לאוויר וזה מונח כללי.

במשפט שלי, אולי הוא לא היה מובן נכון, אבל רשמתי בפירוש שאינטרקולר מאפשר מעבר אוויר קריר ודחוס יותר ולכן, החיישן ביציאה מהאינטרקולר קולט זאת ומבצע מה שמבצע.

חזרת על אותו הדבר בעצם.

פורסם (נערך)

אינטרקולרים לא משמשים רק לאוויר וזה מונח כללי.

במשפט שלי, אולי הוא לא היה מובן נכון, אבל רשמתי בפירוש שאינטרקולר מאפשר מעבר אוויר קריר ודחוס יותר ולכן, החיישן ביציאה מהאינטרקולר קולט זאת ומבצע מה שמבצע.

חזרת על אותו הדבר בעצם.

צילינדרים מקוררים על ידי צלעות או נוזל,בוכנות ושסתומים מקוררים על ידי רסס דלק + נוזל קירור (בוכנה על ידי שמן).

איבדתי אותך בנוגע לחיישן,זה לא הופיע בציטוט.

אינטרקולר משמש לקירור אוויר הוא לא שייך לקירור המנוע.

אם נדחוס אוויר ללא קירור לא נרוויח נפח,אוויר קר נדחס טוב יותר משמעותית מאוויר חם ומכאן הרעיון.

מעבר לזה,בלתי אפשרי לשים מדחס ללא מצנן כי אם האוויר יגיע למנוע ללא קירור תקבל סמטוחת דטונציות והשד יודע מה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אוקיי, די, בוא נעשה קצת סדר בסלט שעשית.

1. לא טענתי מעולם לגבי משהו שקשור לקירור המנוע, את זה אתה טענת

2. מנועים קוררו בעבר והמצאת האינטרקולר נוצרה למטרה מסויימת אך בעבר, קורר על ידי הזרקה עודפת של דלק לאן שצריך - עובדה

3. אינטרקולר משמש לקירור האוויר הדחוס לאחר שהוא עבר בטורבו, לא לפניי ולא אחריי, מה הקשר לקירור המנוע?

4. מנוע מקורר הן מהשמן (כל חלקי המנוע הבאים במגע עם השמן), מסרקולציית המים ובאופן טבעי על ידי פליטת החום ממנו אל הסביבה החיצונית אבל זה הכי פחות יעיל בגלל יחס שטח הפנים לנפח שלו

5. לא הבנת איך עובד הטורבו, הטורבו דוחס אוויר שנכנס מהפילטר אוויר ורק לאחר הדחיסה, האוויר הזה עובר דרך האינטרקולר! לא לפניי

6. כפי שהסברתי מקודם, בהחלט אפשרי להתקין טורבו ללא אינטרקולר וכך עשו בתקופות קדומות יותר, הצלינדרים קוררו וכל הנושא קורר על ידי דלק עודף, זה הכל

בוא פשוט לא נעשה סלט מכל הדברים :)

פורסם
אוקיי, די, בוא נעשה קצת סדר בסלט שעשית.

1. לא טענתי מעולם לגבי משהו שקשור לקירור המנוע, את זה אתה טענת

2. מנועים קוררו בעבר והמצאת האינטרקולר נוצרה למטרה מסויימת אך בעבר, קורר על ידי הזרקה עודפת של דלק לאן שצריך - עובדה

עובדה זה הסבר מאוד מפורט.

3. אינטרקולר משמש לקירור האוויר הדחוס לאחר שהוא עבר בטורבו, לא לפניי ולא אחריי, מה הקשר לקירור המנוע?

לא יודע,תגיד לי אתה

4. מנוע מקורר הן מהשמן (כל חלקי המנוע הבאים במגע עם השמן), מסרקולציית המים ובאופן טבעי על ידי פליטת החום ממנו אל הסביבה החיצונית אבל זה הכי פחות יעיל בגלל יחס שטח הפנים לנפח שלו

אין ויכוח

5. לא הבנת איך עובד הטורבו, הטורבו דוחס אוויר שנכנס מהפילטר אוויר ורק לאחר הדחיסה, האוויר הזה עובר דרך האינטרקולר! לא לפניי

לא הבנתי איך הסקת את זה.

6. כפי שהסברתי מקודם, בהחלט אפשרי להתקין טורבו ללא אינטרקולר וכך עשו בתקופות קדומות יותר, הצלינדרים קוררו וכל הנושא קורר על ידי דלק עודף, זה הכל

לא יעיל במיוחד

בוא פשוט לא נעשה סלט מכל הדברים :)

:-) סלט אחד כבר אכלתי היום.

פורסם

לאחר שהסכמת והשכלת מכל הסעיפים, השאלה שלך לגבי סעיף 3, לא מיועדת לקירור המנוע אלה למנוע התקלחות דלק או עבודה לא סדירה של המנוע במידה וייכנס אוויר בטמפ' גבוה במיוחד לאחר הדחיסה שלו מהטורבו, לשם כך יש את האינטרקולר, להכניס אותו קריר בטמפ' הנדרשת לעבודה תקינה ויעילה.

השמן והמים דואגים לכל השאר, כך או כך הטמפ' בצלינדר היא עצומה, זה לא שאם תכניס אוויר קר אתה מתחיל קירור מנוע, אלה היות ועם כניסת אוויר חם, דברים לא יעבדו כפי שהם אמורים, אבל יש חיישן נקישות לרוב אז הוא יסדר את העניין ובסהכ יהיו ביצועים ירודים.

פורסם
לאחר שהסכמת והשכלת מכל הסעיפים, השאלה שלך לגבי סעיף 3, לא מיועדת לקירור המנוע אלה למנוע התקלחות דלק או עבודה לא סדירה של המנוע במידה וייכנס אוויר בטמפ' גבוה במיוחד לאחר הדחיסה שלו מהטורבו, לשם כך יש את האינטרקולר, להכניס אותו קריר בטמפ' הנדרשת לעבודה תקינה ויעילה.

השמן והמים דואגים לכל השאר, כך או כך הטמפ' בצלינדר היא עצומה, זה לא שאם תכניס אוויר קר אתה מתחיל קירור מנוע, אלה היות ועם כניסת אוויר חם, דברים לא יעבדו כפי שהם אמורים, אבל יש חיישן נקישות לרוב אז הוא יסדר את העניין ובסהכ יהיו ביצועים ירודים.

תראה חבר,

אני בסה"כ לא הבנתי איך האינטרקולר קשור לקירור,אבל לפחות הבנתי בדיעבד למה התכוונת בציטוט הראשון שלי - אותך.

פשוט תלמד לכתוב ואל תעוף על עצמך.

לאחר שהסכמת והשכלת מכל הסעיפים,

:lol:

נ.ב.

התשובה שלך לשאלה 3 סותרת את מה שרשמת בעניין המצנן,טענת שטורבו יכול מבלי שהאוויר יקורר לא?

פורסם

תרגע קצת, אל תקח קשה כן. אתה עושה סלט מנסה להפוך את כל הדברים ואז אני עף על עצמי? תעשה לי טובה.

תשובה לשאלה 3 לא סותרת שום דבר, טורבו יכול ללא אינטרקולר אבל אני מדבר איתך על שנים רבות מאוד לאחור, מן הסתם כיום זה לא המצב, אני חושב שזה היה די ברור.

בכל מקרה תחפש ברשת קצת תוכל ללמוד על כל זה, ברצינות.

• תוכן חדש...