Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה ברורה מאוד, אם מה שאתה מתאר היה נכון, התהליך היה הפיך. מאות שנים של ניסויים אמפירים מראים את ההפך.

אני שואל שוב, האם המקור שלך ל״עובדות״ במדעיות הללו קשור באנשי דת?

יום טוב גם לך

• תגובות 5.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני משתמש כל הזמן באנאלוגיה לנטיה מינית כדוגמא למשהו שנולדים איתו

עם נטיה מינית נולדים, אלהורות זה פסיכולוגי.

לא אוהב ילדים - סבבה. בדיוק כמו לא להאמין באלוהים (אני שניהם אגב) - זכותך המלאה, רק אל תחשוב שתשכנע אחרים בזה.

להתווכח על זה זה כמו להשתתף באולימפיאדה למפגרים - גם אם תנצח, תישאר מפגר.

תשקיע את האנרגיה בלשכנע אנשים בזה שתוצרת VAG זה יורוטראש במיטבו, עדיף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איזה אמונות מונפצות שיתפתי יגאל?

למה אתה לא יכול לקבל את זה שאני לא מאמין בנטיה מינית הומוסקסואלית מלידה- כשבו זמנית אתה תומך בקבלת " האחר" ?!

מי קובע מה מוגדר כאחר?

האמת? בלי להיות פוליטקלי קורקט?

אל- הורי נשמע לי כמו הנפצה של חוסר עניין בחיים.

גם אני לא סובל ילד בוכה צורח לידי, זה לא אומר שלא בא לי אחד משלי .

ילדים לא רק צורחים, מגיע שלב שבו הם גם מחייכים, ובגיל מסוים אפילו אפשר לעשות אתם איזה כוסית בפאב .

ואם אני לא צריך/ רוצה ילדים? למה אני צריך בת זוג קבועה?

אפשר לדפוק כל דבר שזז וזהו לא?

זוגיות זה לא פרימטיבי?

יגאל, שאלה באמת ממקום לא מתנשא חלילה או משהו בסגנון - יש לך הצלחה עם נשים?

פורסם (נערך)
הכוונה ברורה מאוד, אם מה שאתה מתאר היה נכון, התהליך היה הפיך. מאות שנים של ניסויים אמפירים מראים את ההפך.

אני שואל שוב, האם המקור שלך ל״עובדות״ במדעיות הללו קשור באנשי דת?

כל מה שאני כותב, בניגוד אליך, מבוסס על מחקרים. וחבל שאתה אוטומטית מייחס לי דעה מסוימת (שלא הבעתי בשום מקום) מבלי לשאול.

כל העדויות המחקריות שראיתי (ואני מודה, רפרפתי בשטחיות) מראות את מה שכתבתי - יש קשר מובהק בין גנטיקה לנטייה מינית, לא ברור לגמרי כמה הוא חזק וידוע גם שיש גורמים נוספים שמשפיעים עליה מאוד.

והקביעה שלך, שאם תכונה מושפעת ממשהו שהוא לא גנטיקה היא חייבת להיות הפיכה - היא מופרכת בלשון המעטה. חבל שאתה קובע כ״כ בנחרצות דברים בתחום שברור לגמרי שאין לך מושג בו.

בלי קשר לכל זה, אני מאמין שזכותו של כל אחד לכל נטייה מינית שעולה על דעתו, ויש לי לא מעט מכרים ואפילו חבר אחד טוב שמעדיף את בני מינו.

אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבתי לדעות החשוכות שאתה מנסה לייחס לי. אם משהו מקורו לא גנטי אז יש לנו זכות לכפות אותו על אנשים? האם למשל אם אתה לא אוהב חצילים יש לי זכות להכריח אותך כן לאהוב או לאכול אותם?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

איך אתה יודע? שוב, קביעות חסרות ביסוס ומשמעות. וד״א תופעה פסיכולוגית ממש לא שוללת השפעה של הגנטיקה.

פורסם (נערך)

זה אתה אמרת..

לא אוהב ילדים - סבבה. בדיוק כמו לא להאמין באלוהים (אני שניהם אגב) - זכותך המלאה, רק אל תחשוב שתשכנע אחרים בזה.

לא מנסה לשכנע איש, רק להסביר שיש אנשים שחושבים ומרגישים אחרת.

איזה אמונות מונפצות שיתפתי יגאל?

אני מאמין שזה אתה אמרת "נשמע לי כמו אדם שלא היה מאוהב מעולם. שמנסה להיות מגניב- מודרני .... ובסוף יפול כמו כולם ;)"

למה אתה לא יכול לקבל את זה שאני לא מאמין בנטיה מינית הומוסקסואלית מלידה- כשבו זמנית אתה תומך בקבלת " האחר" ?! אתה יכול מבחינתי להאמין שהשמש זורחת מתוך האוקיינוס, בכוונה הדיון הוא לא על אמונה אלא על עובדות כפי שהן ידועות לקהילה המדעית כיום. אמונה זה רחוק ממני.

מי קובע מה מוגדר כאחר?

לצערי בני האדם, פעם זה הילד השמן בכיתה, פעם זה ההוא שמתלבש בבגדי נשים, פעם זה ההיא שהולכת בלי חזייה ופעם זה המשפחה שלא רוצה להביא ילדים.

האמת? בלי להיות פוליטקלי קורקט?

אל- הורי נשמע לי כמו הנפצה של חוסר עניין בחיים.

את התיאוריה הזאת שמענו. אין בה בשר למעט ראיית העולם שאתה התקבעת עליה (ילדים זה מאסט, כולם רוצים כאלה, מי שלא הוא מוזר וההסבר הכי הגיוני הוא שהוא א. ב. ו-ג.). אל תרגיש אשם, זה הגישה שעליה מגדלים את כולנו, על אחת כמה וכמה בארץ הקודש. באירופה אגב זה הרבה פחות ביזארי. אני יכול להכיר לך המון אנשים אלהוריים, סופר מרוצים מהחיים, לא מרירים לגבי שום דבר למעט הניסיון של החברה להכנס להם לרחם.

גם אני לא סובל ילד בוכה צורח לידי, זה לא אומר שלא בא לי אחד משלי .

ילדים לא רק צורחים, מגיע שלב שבו הם גם מחייכים, ובגיל מסוים אפילו אפשר לעשות אתם איזה כוסית בפאב .

ואם אני לא צריך/ רוצה ילדים? למה אני צריך בת זוג קבועה?

אפשר לדפוק כל דבר שזז וזהו לא?

זוגיות זה לא פרימטיבי? עניין של פרספקטיבה, לטעמי כן לטעמך לא. יש אנשים שזה מדבר אליהם יותר יש כאלה שפחות. יש פוליאמורים שרוצים הרבה ממנה. יש כאלה שלא רוצים כלל.

יגאל, שאלה באמת ממקום לא מתנשא חלילה או משהו בסגנון - יש לך הצלחה עם נשים?

כן... לא רואה סיבה להתלונן. גם הייתי בקשרים ארוכים. הארוך שבהם נמשך 4.5 שנים. כך ש"לא אהב מעולם" קצת לא מתלבש על הדמות שלי. סורי.

12345

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבתי לדעות החשוכות שאתה מנסה לייחס לי. אם משהו מקורו לא גנטי אז יש לנו זכות לכפות אותו על אנשים? האם למשל אם אתה לא אוהב חצילים יש לי זכות להכריח אותך כן לאהוב או לאכול אותם?

חלילה לא מנסה לייחס לך שום דבר.

פשוט האמירה שלך הזכירה לי משהו, לכן שאלתי. ההתעלמות שלך מהשאלה הדליקה נורה אדומה נוספת. אגב עדיין לא ענית עליה, הנסיון להתגונן במקום לענות זה כבר דגל אדום.

לא מדובר על הזכות לכפות. מדובר על כשלון לכפות.. זכויות זה המצאה של התקופה האחרונה.. ועדיין זה לא בשל לחלוטין.

אני אשמח לעיין גם כן במחקרים שאתה מדבר עליהם, בייחוד אם הם טוענים שזו לא תכונה מולדת אלא נרכשת.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל,

אתה קצת מסובב לי את המילים אבל לא מתייחס לזה.

אני קבעתי? הבעתי דיעה .

לפי השקפת העולם שלך יש מקום לדיעה של כל אחד, ולכל גישה... גם כאלו שלא מיינסטרים ,אז למה לא לקבל דיעה שהיא מיינסטרים? רק מעצם היותה מיינסטרים?

הילד השמן בכיתה הוא באמת הילד השמן בכיתה .

והילדה המכוערת היא באמת מכוערת .

והמוזר ההוא? הוא באמת מוזר.

אז כן, יש גם אנשים מאחורי ההגדרות האלה... ולפעמים גם אנשים מדהימים .

זה עדיין לא הופך שמן לרזה , מכוערת ליפייפיה, ואת המוזר לרגיל .

מה רגיל? לא יודע, הרי שאם הוא מוגדר כמוזר זה חריג .

לגבי אהבת או לא אהבת? סתם צחקתי, קח לריאות פחות ללב .

אני עדיין חושב שהומואים זה החריג, ורק מעצם העובדה שרוב האנשים שאני מכיר נולדו מהרחם של אמא שלהם .

האם הומואים רעים? האם מפריע לי? ממש לא .

אגב, כולם מקטלגים... אם לא היה קטלוגים, לא היו ג'יפים, ולא היו מותגים.

מי שלובש כובע נייק בלילה? ערס? יש מצב שכן ויש מצב שלא- אני די בטוח שאתה תקטלג אותו גם בלי אינטרקציה ישירה ביניכם .

למה? ככה.

אגב, מוסד הנישואין בזמנו... לפי מאות שנים נולד מנסיון של הממסד למתן את הגברים, ולדאוג לבטחון לנשים כדי לגדל ילדים במסגרת תקינה .

פרימיטיבי? כן .

כיום? אפשר להנות מחיי שותפות עם בת זוג מתאימה שתתמוך בך.

רבנות? אכן מוסד פרימיטיבי, אבל הסדרת נישואין מסודרת? זה חובה .

חשבון בנק משותף? רכוש משותף? חלוקה שלו?

לא, בטח נפרד כידידים ונתחלק 50/50 .

הצחקתיני.

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם
יגאל,

אתה קצת מסובב לי את המילים אבל לא מתייחס לזה.

אני קבעתי? הבעתי דיעה .איפה טענתי אחרת?

לפי השקפת העולם שלך יש מקום לדיעה של כל אחד, ולכל גישה... גם כאלו שלא מיינסטרים ,אז למה לא לקבל דיעה שהיא מיינסטרים? רק מעצם היותה מיינסטרים? סורי איבדתי אותך פה..

הילד השמן בכיתה הוא באמת הילד השמן בכיתה . בתקופות מסויימות אנשים שמנים היו אידיאל היופי..

והילדה המכוערת היא באמת מכוערת . יופי זה ממש עניין יחסי, באסיה אדם מעט כהה עור (שזוף) נחשב מכוער. בישראל שיזוף זה דווקא יתרון..

והמוזר ההוא? הוא באמת מוזר.תגדיר מוזר

אז כן, יש גם אנשים מאחורי ההגדרות האלה... ולפעמים גם אנשים מדהימים .

זה עדיין לא הופך שמן לרזה , מכוערת ליפייפיה, ואת המוזר לרגיל .

מה רגיל? לא יודע, הרי שאם הוא מוגדר כמוזר זה חריג . מוגדר על פי מוסכמות חברתיות עריריות שמשתנות כל הזמן.

לגבי אהבת או לא אהבת? סתם צחקתי, קח לריאות פחות ללב .הדיון הוא ענייני ואני ממש משתדל לשמור אותו ככזה, לא לוקח לשום מקום

אני עדיין חושב שהומואים זה החריג, ורק מעצם העובדה שרוב האנשים שאני מכיר נולדו מהרחם של אמא שלהם .

האם הומואים רעים? האם מפריע לי? ממש לא .אתה רק לא מוכן לקבל את זה שזו תכונה מולדת..

אגב, כולם מקטלגים... אם לא היה קטלוגים, לא היו ג'יפים, ולא היו מותגים.

מי שלובש כובע נייק בלילה? ערס? יש מצב שכן ויש מצב שלא- אני די בטוח שאתה תקטלג אותו גם בלי אינטרקציה ישירה ביניכם .

למה? ככה.

מממ קשר?

אגב, מוסד הנישואין בזמנו... לפי מאות שנים נולד מנסיון של הממסד למתן את הגברים, ולדאוג לבטחון לנשים כדי לגדל ילדים במסגרת תקינה .

פרימיטיבי? כן .

מושג הנישואין מקורו קדום עוד מלפני שהיה קיים ממסד כלשהו. מקורו בתפיסה שאישה היא הייצור החלש הזה שגברים יכולים לסחור בו. ככל שהגבר עשיר יותר הוא יכול לקנות יותר כאלה ויהיו לו יותר ידיים עובדות בבית.

כיום? אפשר להנות מחיי שותפות עם בת זוג מתאימה שתתמוך בך.

רבנות? אכן מוסד פרימיטיבי, אבל הסדרת נישואין מסודרת? זה חובה . לא. זו כבר קביעה מוטעית שלך.

חשבון בנק משותף? רכוש משותף? חלוקה שלו?

זו בדיוק הבורות שהזכרתי קודם. כל הדברים שמנית ויותר מתאפשרים בקלות לכל זוג "ידוע בציבור". יתרה מכך, גם זוגות שלא הסדירו את הסטטוס שלהם כידועים בציבור אבל חיים ככאלה (הגדרה משפטית שניתן למצוא בחוק) כפופים לאותן חובות בפרידה.

לא, בטח נפרד כידידים ונתחלק 50/50 .

הצחקתיני.

לילה טוב

יום טוב גם לך

פורסם

עזוב אסיה, שמנות היו אידיאל ליופי? גם אז היו כאלה והיו כאלה שהעדיפו רזות .

גם באסיה יש כאלו שיחשבו ששזוף זה יפה .

מי קבע שהקביעה שלי מוטעית?

מי בכלל קבע שהקביעה שלי לטענתך היא קביעה ולא דיעה?

זכותי לבחור לחשוב כפי שאני חושב.

גם כשאני אומר חובה, הכוונה היא לפי דעתי.

והדיעה מתבססת על המון מקרים אישיים

מי קבע שהומואים זאת תכונה מולדת?

אפשר סימוכין?

מוסכמויות חברתיות עריריות?

מי קובע מה זה ערירי? אתה?

אני עומד להתחתן בקרוב, כנראה אזרחיים... אבל בהחלט בהחלט לא פוסל את אלו שעושים טקסין וקורא להם פרימיטיבים .

אמת? ויכוח עקר .

לילה טוב.

פורסם

בהחלט עקר, בעיקר כי סטה מהנושא.

יש לי תשובה טובה ומנומקת לכל סימן שאלה בהודעה שלך אבל השעה מאוחרת והפואנטה מתפספסת...

סך הכל ניסיתי להסביר שיש אנשים שמרגישים אחרת ובחברה הישראלית (במיוחד) מתייחסים לרגשות שלהם בביטול ובזילזול.

שכל אחד יקח מזה מה שניראה לו לנכון, ברור לי שאני לא מספיק רהוט ובעל כשר שכנוע בשביל להפוך דעות חשוכות של פרימיטיבים, אבל לנסות להסביר הייתי חייב.

יום טוב גם לך

פורסם

ושוב אתה קובע שאנשים שלא באותה דיעה כמו שלך פרימיטיבים .

שים לב שאתה שופט וקובע נחרצות מי פרימיטיבי ומי לא, אבל הדיעה שלך היא לא חריגה.

אף על פי שלפי סטטיסטיקה אתה החריג מבחינת השקפה .

פורסם

מי שחושב שנטייה מינית היא מבחירה, הוא די "פרימיטיבי" - או לכל הפחות בור. לפחות במישור הזה.

זה הרי משהו שלא באמת דורש מחקר מדעי אלא סתם אינטואיציה מינימלית (האם אתה יכול לבחור להמשך לגברים, אם ממש ממש ממש תתרכז ותרצה?), אבל זה גם מקבל גושפנקא כמעט מקיר אל קיר בקהילה המדעית/פסיכולוגית. הייתי ממליץ לך לחפש בגוגל "is sexual preferences are a choice" אבל שנינו יודעים שזה לא ישנה את דעתך.

ממש כמו האנשים שהתווכחו שהעולם שטוח, מי שנכנס לקבעון מחשבתי מתקשה לצאת מזה, בעיקר כשזה נוגע בנושא כמו זה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו - נטיה מינית יכולה להיות מולדת או נרכשת (או שילוב של השניים), ולא ניתנת לשינוי באותה מידה.

יגאל - אל הורות מאוד מקובלת באירופה. עכשיו הם בדור השני או השלישי של הנטיה הזו, ותראה מה קורה להם. הופכים למיעוט במדינותיהם ולא יכולים להתקיים בלי מהגרים.

הקמת דורות המשך היא תכונה של כל יצור חי שאני מכיר. יכול להיות בחלוקה של יצור חד תאי, הנצה, יצירת נבגים או רביה מינית. אפילו הנמלים והדבורים מקאסטת הפועלות עובדות קשה כל מנת לאפשר למלכה להתרבות ולהעמיד דור המשך לקן. העדר רצון להעמיד דור המשך היא תכונה מאוד ייחודית לאנשים מסויימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האם אתה יכול לבחור להמשך לגברים, אם ממש ממש ממש תתרכז ותרצה

היי, אם הייתי יכול לבחור שלא להימשך לנשים, הייתי בוחר להיות אסקסואל, ולא הייתי חופר לכם פה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...