Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אהלן

כותרת (שברולט קוואליר, 2003, 2.2 אוטומט)

שאלה למביני העניין, ולכל מי שמעוניין בלעזור

איך מבצעים החלפת שמן, וטיפול בכללי בגיר?

פורסם (נערך)

שמן גיר

ברוב הרכבים, קיים בורג ריקון שמן הנמצא בתחתית אגן השמן והחלפת שמן גיר מתבצעת על ידי ריקון השמן מבורג הריקון ומילוי דרך מדיד השמן הנמצא בתא המנוע.

אצלך ברכב אין בורג ריקון לשמן גיר כמו ברכבים אחרים, לכן החלפת שמן גיר מתבצעת באופן הבא:

1. פירוק אגן שמן גיר - הוא מורכב באמצעות כ-12 ברגים מסביבו.

2. לאחר שהורדת את אגן שמן הגיר, כל הנוזל יצא ולאחר מכן תראה את הפילטר גיר בתוך.

3. הוצאת פילטר הגיר והחלפתו בחדש (תפוס על ידי כ-3 ברגים אם אני זוכר נכון, שים לב שיש לו גומיה).

4. החזרת אגן שמן הגיר עם אטם חדש.

5. מילוי כ-4 ליטר שמן גיר חדש מסוג דקסרון 3 דרך פקק אדום הנמצא בתא המנוע (אם אתה מול מכסה המנוע מחוץ לרכב, זה אמור להיות בצד ימין, ממש על תיבת ההילוכים במקום די נמוך בין בית פילטר האוויר למנוע) וסגירת הפקק האדום חזרה.

6. לאחר המילוי, יש להניע את הרכב, להעביר את ידית ההילוכים בין P ל R ל B ל D והפוך עד לP שוב, ואז לצאת לסיבוב של 10 דקות.

7. אחרי הנסיעה הקצרה, שים את הידית ב-P והרם בלם יד.

8. כעת (כשהרכב מונע והידית נמצאת ב-P) יש להרים את הרכב ולפרק בורג מדיד (10 או 11 מ"מ, נקרא לו מעכשיו "בורג מדיד") הנמצא בצד של הגיר - הוא נמצא מהצד של הנוסע (לא של הנהג) ממש ליד הציריה ומעל האגזוז.

*** שים לב שכעת השמן חם ויש להיזהר בפתיחת הבורג מדיד כי יכול לצאת ממנו שמן וזה מסוכן! ***

החץ הירוק זה הבורג מדיד, החץ השחור זה הצירייה הימנית, חץ אדום - פקק אדום:

pic-1882589914088894146-1600x1200.jpeg

שים לב 2 - בעת המדידה הרכב צריך להיות מאוזן, לכן או שתפתח את הבורג מדיד ותוריד חזרה את הרכב, או שתמצא דרך כלשהי לשמור על האוטו מאוזן.

9. הבורג שהוצאת משמש בתור "מדיד", כלומר - אם יש עודף שמן - הוא ינזל החוצה. אם אין מספיק שמן - לא יצא כלום.

לכן - אם יוצא שמן מהבורג מדיד - תן לו לנזול עד שכמעט ייפסק לחלוטין ואז תחזיר את הבורג מדיד חזרה - וזהו סיימת!

אם לא יוצא שמן מהבורג מדיד - סימן שאין מספיק שמן, לכן תמלא שמן גיר נוסף מפתח המילוי שנמצא בתא המנוע (פקק האדום), תמלא לאט לאט עד שתראה שנוזל שמן מהבורג מדיד למטה. כשיתחיל לנזול מהבורג מדיד - תכבה את הרכב ותבריג חזרה את הבורג מדיד.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

אתה צריך להחליף פילטר, האטם מאוד איכותי ובנוי לשימוש חוזר אם תסגור לפי המומנטים .

אצלי הזמנתי את כל החלפים לגיר באמזון, פילטר מקורי, אטם מקורי .

לגבי המילוי- יש לך פקק בחלק העליון של הגיר בצבע אדום, צריך משפך ארוך .

יש גם בדיקה שמצריכה רכב מונע בטמפרטורת עבודה של באיזור 50 מעלות, יש בורג 11מ"מ בחלק הקדמי של הגיר . משמע מאחורי הפגוש הקדמי .

שמן dex3H עולה באיזור 80 שקל ל4 ליטר, ממליץ לקנות 2 מיכלים .

שים לב שאין בורג ריקון באגן, צריך לפתוח כמה ברגים בחלק הקדמי כדי שהרוב יתרוקן לתוך כלי קיבול ואז להמשיך עם השאר . בעיקר כדי שלא ישפך עלייך .

הברגים אם אני לא טועה הם 10 מ"מ ומומנט סגירה הינו 15 nm .

יש מצב שהעליתי לפה הסבר מצולם מתישהו .

אם תזמין מאיביי או אמזון, דגם תיבה 4T40e

פורסם

א. תודה רבה חברה, על סף להדפיס ולמסגר. באמת שאפו.

ב. הבעיה שלי היא כדהלן:

מדריכים מהצד השני של הים הסבירו במעורפל את אותם עקרונות של בורג מדיד, אבל נתקלתי בבעיה כשניגשתי למלאכה על שלי:

העברתי את האוטו הרצה קצרצרה, העברתי כמה הילוכים, הגיר בוודאות היה חם, אוטו מונע, מתחיל להבריג החוצה את הבורג מדיד. בנקודה הזאתי הוא מתחיל לזלוג שמן, וורדרד, נראה תקין. אמרו להוציא אותו, אז המשכתי להבריג החוצה עם הזרם רק מתחזק עד כדי משפריץ שמן.

מציין שהאוטו כן היה חם, הגיר גם כן (אבל לא חם מדי, לפי החום של השמן לפחות, חמים+ אבל לא רותח) והאוטו מפולס על אדמה ישרה)

פה חשדתי.

או שהאוטו נוסע עם מלאי עודף של שמן מזה כמה שנים מאז אחרונה (לכאורה, לפי טפסים של בעלים קודמים) הוחלף לו שמן, או שהבנתי משהו לא נכון.

ג. יפית

הערות, הארות?

תודה מראש

פורסם

לדעתי פשוט יש עודף של שמן גיר.

אל תסמוך על טיפולים של הבעלים הקודמים, זה יכול להיות טיפול של חאפר, ואז חאפר נוסף, ואז בעלים שסתם הוסיף שמן, והופ - עודף של ליטר שמן גיר.

תעשה הכל לפי ההוראות וככה תדע שיש שמן חדש בכמות המתאימה.

שלומי

פורסם

מישור, כן

התכנון שלי הוא היום לפתוח את הבורג שוב, לפי ההוראות, לתת לכמה )ליטרים( שיצאו לצאת ולראות מה יהיה המצב.

לכמה ליטרים במקסימום אני יכול לצפות?

ובאיזה כמות אני מתחיל לדאוג?

פורסם

פירוק אגן שמן גיר.

ברור לכולם שזו לא החלפה מלאה גם דרך הממיר-מי שרוצה לרוקן עוד קצת מהממיר נקודתית בקאוואליר.

להוציא בורג - מדיד, ולהניע את הרכב לכמה שניות .

עוד 2-3 ליטר יזרקו החוצה בוודאות.

פורסם

אוטומטית

פתחתי את הבורג מדיד עכשיו

אוטו פלס; חומם קלות, עברתי על כל ההילטכים פעמיים, שמן בטמפרטורה חמימה למגע אבל לא חם (30-40)

עברתי את הליטר שנשפך נכון לעכשיו

תמונת מצב:

https://postimg.org/image/4ge7xpjip/

פורסם (נערך)

נראה שזה לא היה הבורג הנכון

מצאתי סרטון ביוטוב, בורג לא נכון נסגר (סהכ נראה שיצא באזור ה3 ליטר לפני שנסגר) ובורג נכון נפתח, עם 0 שמן יוצא. מה אומרים?

אחרי הסיפור הקודם של נסיון ריקון השמן ומילוי של עוד 5 התגלה שהוחלף לפני 4 שנים. כל הסיפור היה מיותר, כרגע סתם מנסה ליישר קו שיהיה תקין.

עריכה אחרונה על ידי Arch
  • תוכן חדש...