Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה בעיות אם הלנובו, קודם כול מעוד מציק לי הסיפור של פתיחה של מגירת הזכרון/דיסק קשיח מורידה אחריות.

גם האחריות לא משהו, לשלי אחרי חצי שנה הופיעה בעייה מעוד מוזרה ששתי דיסקים קשיחים לא עובדים יחד, לחוד כול אחד עובד אבל ביחד לא.

פעמיים היה באחריות, פעמיים לא תוקן כלום וחזר כמו שהוא, אחרי הפעם השנייה ויתרתי אז היום יש לי מגירת CD ריקה מצורב/דיסק קשיח בפנים.

מעבר לזה ספציפית הדגם שלי אומנם ישן G510 אבל זה לא סיבה להשתמש בחומרים מעוד זולים וביחוד לחסוך במקומות כמו קירור מעבד מעוד חלש.

הUX305 בהחלט לדעתי הכי קרוב לכול הדרישות שלך, אבל מחירו בארץ מתחיל מ3100 שקל לדגם הכי זול בעל 4GB זכרון ומעבד חלש יחסית ו4000 שקל לדגם בעל QHD וI5.

אבל לצערי יש לו גם כמה מינוסים לדוגמה מקלדת ללא תאורה (בקטגוריה הזאת זה מינוס) ועוד משהו הזוי זה שהתאורה של המסך שלו מרצדת ב50HZ למי שזה מפריע לו.

בקטגוריה הזאת הבחירה צריכה להיות בין UX305 לבין XPS 13 לבין מק אייר, העדפה שלי מייד היתה נופלת על התפוח.

יש כאן השוואה מקיפה של UX305 מול המתחרים הישירים שלו http://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-UX305UA-FC040T-Subnotebook-Review.160621.0.html

אודי A4

דימה.

פורסם

הUX305 בהחלט לדעתי הכי קרוב לכול הדרישות שלך, אבל מחירו בארץ מתחיל מ3100 שקל לדגם הכי זול בעל 4GB זכרון ומעבד חלש יחסית ו4000 שקל לדגם בעל QHD וI5.

אבל לצערי יש לו גם כמה מינוסים לדוגמה מקלדת ללא תאורה (בקטגוריה הזאת זה מינוס) ועוד משהו הזוי זה שהתאורה של המסך שלו מרצדת ב50HZ למי שזה מפריע לו.

בקטגוריה הזאת הבחירה צריכה להיות בין UX305 לבין XPS 13 לבין מק אייר, העדפה שלי מייד היתה נופלת על התפוח.

יש כאן השוואה מקיפה של UX305 מול המתחרים הישירים שלו http://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-UX305UA-FC040T-Subnotebook-Review.160621.0.html

עולם קטן.

אני בדיוק מקליד מהאסוס, וחושב לעצמי בקול "לא היה מזיקה לי תאורת מקשים"

ובדיוק פותח את ההודעה שלך.

אגב, מה פער המחיר מהמק אייר?

אגב 2, אם הייתי צריך לרכוש את שלי ב4000, אכן היתה לי התלבטות.

רכשתי מוחדש [שהיתה לי דרך לברר שלא נפתח או היה תקול, אלא לקוח שביטל עסקה מסיבה טכנית], ב3000 ש"ח.

במחיר הזה לדגם החדש לא נראה לי שיש שאלה בכלל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הפער מסתכם בכמה מאות בתנאי שאתה יכול לקנות בחו"ל, בארץ הפער יהיה כמה אלפים.

במידה והיתי קונה מחשב בארץ בהחלט הUX305 היתה בחירה ראשונה במידה ולא היתי מוצא מחשב שעדיף (אין הרבה).

בחול היתי הולך על המק, פשוט כי מק OS לטעמי עדיף על פני חלונות בנייד.

המינוס בקנייה של אחד זה עברית (במידה וצורבים עברית אין אחריות), אומנם יש להם סוג של תבנית סיליקון בעלת עברית למקשים שמרגישה ממש טוב בנגיעה וגם מגנה על המחשב מפני מים טיפה, ההבדל בין מדבקות שהתאורה של המקלדת ממשיכה לעבוד.

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה לכולם שעשיתם לי סדר. באמת שאני ממש מעריך את עזרתכם ואת הזמן המושקע.

ניכר שהדרישות שלי באמת מוגזמות לתקציב ובניידים הכל יקר יותר אז ההערכה שלי לא טובה.

הקטגוריה כולה [ואולי גם הדרישות שלי], נראית לי קצת אוברקיל לשימוש שלי. בסוף אני קורא סיכומים ועובד עם אופיס כל היום. פה ושם קצת יוטיוב ומשתמש במחשב כסטרימר לטלוויזיה. בדקתי את האופציות במספר חנויות בסביבת NYC ובתכל'ס ההצעות הכי זולות היו בבסט-ביי.

למשל:

[h=1]Asus - Zenbook 13.3" Laptop - Intel Core M3 - 8GB Memory - 256GB Solid State Drive[/h]700$

[h=1]Dell - Inspiron 2-in-1 13.3" Touch-Screen - Intel Core i5 - 8GB Memory - 256GB[/h]700$

[h=1]Lenovo - Yoga 710 2-in-1 14" Touch-Screen - Intel Core i5 - 8GB Memory - 256GB[/h]700$

ויש אח קטן שלו ב650$ שזה הFLEX 4

גם אם אני לוקח את אלו בחשבון, ונגיד שדולר 3.9 אז יוצא באזור ה2800 שקלים ללא אחריות. אם תהיה אופציה לרכוש אחריות בארץ זה יעלה במינימום עוד 300-400 שקלים לא?

אז אני בכל מקרה, מגיע למחיר של 3100,3200, בהנחה ואני מצליח להתחמק ממכס בארץ או משהו.

איך שהוא, לצרכים שלי, זה נראה לי אוברקיל לא נורמלי, אתם לא חושבים?

עכשיו השאלה הפשוטה היא, האם לא עדיף להתפשר על הi3 שעם אחריות ל-3 שנים יצא לי 2800 שקלים בארץ? זה שצירף ליאב בעמוד הקודם?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כנראה עדיין יש טיפה בלאגן :)

אוברקיל זה כאשר אתה קונה חומרה חזקה ומנצל 10 אחוז ממנה סך הכול.

במקרה שלך השימושים אכן לא כבדים ולכן לא המלצנו לך על מחשבים שמיועדים למשתמש כבד.

כול ההמלצות כאן התבססו לרוב על זמן סוללה/משקל/מסך איכותי/ארגונומיקה כללית וממש לא על מעבד/כמות זכרון וכו

מה שאתה מתפרש עליו זה בדיוק הדברים שאתה כן מחפש במחשב (בהתבסס על ההודעה הראשונה) שזה סוללה/מסך/משקל.

מבחינת חומרה גם מחשב מלפני 5 שנים יהיה מספיק חזק עבורך.

קנה מק מבסט ביי ב 849$ או UX305UA באותו המחיר ותקבל את שני העולמות בו זמנית, גם חומרה עדכנית וגם את רוב הדרישות המקוריות.

לאסוס יש אחריות בין לאומית מנסיון ללא תוספת מחיר ,אומנם השתמשתי בה לפני שנה וחצי אבל לדעתי לא השתנה הרבה מאז (לבדוק כמובן)

לאפל גם כן יש אחריות בינלאומית כברירת מחדל אבל טיפה מעצבנת , דורשים איזה 21 יום המתנה לאישור תיקון בשביל מחשבים שנקנו בחול.

במידה ו500 שקל שווים עבורך את הפשרה אז הלנובו שציין ליאב אכן יעשה את העבודה.

מכס אין על מחשבים, מע"מ אומנם יש אבל עוד לא יצא לי לשמוע על אף אחד ששילם עבור מחשב אחד לשימוש אישי.

אודי A4

דימה.

פורסם

נהדר. סיכמת לי הכל ברור. עכשיו הבנתי.

אני אעשה קצת חושבים על ההפרש ואסגר על עצמי.

500 שקלים זה בהחלט הבדל בשבילי. לחבר יש מחשב דומה ללנובו שציין ליאב. אנסה להשאיל ממנו ולראות איך אני מסתדר עם המסך/משקל/ארגונומיה ואז אחליט האם להשקיע עוד 500 שקלים.

מודה שוב מקרב ליבי :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ליאב, איזה מלך אתה.

בדיוק באתי לשאול על המחשב הזה

http://ksp.co.il/?uin=33748

[אני רואה שזה אותו דגם רק בצבע שונה].

ניכר שהוא יענה על כל הצרכים שלי לא?

בטוח שה-i3 יספיק?

איל הוא בינתיים מהרשמים שלה? האם הוא נייד אצלכם?

אגב, איך בודקים במקום? כשאין מערכת הפעלה כל מה שיעלה זה מסך דוס לא.

אגב, מצאתי את הזנבוק של אסוס [קצת הרבה יותר טוב] באותו מחיר בארה"ב, אבל לא יודע אם שווה לי לרכוש בלי אחריות.

היי ניקו,

קניתי לה את המחשב השחור, ובאמת לא מצאתי אותו בחיפוש...

i3 זה רק מיתוג, ואין לך מה לחשוש ממנו.

יש המון דגמים של i3.

אני עוסק בפיתוח תוכנה ולכן בדרך כלל עובד על מחשבים חזקים מהממוצע.

במחשב הזה עניין אותי לראות שגלישה באתרים, צפייה בסרטים באיכות HD, ועבודה עם תוכנוץ אופיס וכדומה עוברת חלק.

לשמחתי הכל פועל כנדרש לטעמי.

האמת שלא הייתי מופתע, מפני שלפני 5 שנים קניתי דסקטופ להורים שלי, גם מבוסס מעבד i3 מהדור ההוא, ועד היום הוא לא מאכזב אותי (לצרכים כמו שציינתי).

ללא מערכת הפעלה, יעלה מעין דוס, אבל תוכל גם להכנס לביוס כדי לשנות את צבע המסך לכחול ואז אולי יתגלו פיקסלים שרופים.

אצלי הם היו בצבע לבן, ולכן ראיתי אותם בקלות על גבי המסך השחור.

בדרך כלל המחשב מגיע עם סוללה ריקה.

תבקש לחבר אותו למטען כדי שתוכל לבדוק בחנות ולא אחרי שכבר יצאת משם.

המחשב עד כה עובד אצלנו מצויין, ושנינו מרוצים ממנו.

הוא נייד בתוך הבית בעיקר, ומידי פעם לוקחים אותו איתנו.

יחסית לגודל המסך, הוא קל ודק ומזה אני מרוצה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...