Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה החדשה כבר כאן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הzf של במוו הוא פלנטרי, מקווה שאתה לא קורא לזה מיושן. הגיר במאזדה מספק פעולה חלקה ומעודנת ואופצייה לשליטה מההגה עם שיפטרים.

הסקיי אקטיב היא טכנולוגייה שמאפשרת להביא מנוע 2l שמייצר 165 כוחות סוס לצריכה ממוצעת של 1 ל18.

נכון, אין פה טכנולוגיה של פגאני זונדה אבל תוסיף לכל זה אינטריור איכותי ברמה של קטגורייה מעל, ואני לא רואה איפה התחרות מול הקורולה. ברור לי שמי שמחפש רכב עם "שם" בשוק הרכב הישראלי ופוטנציאל אמינות של 100 שנה ייקח קורולה, השאלה אם היא מצדיקה את הבחירה בה.

Sent from my HUAWEI VNS-L22 using Tapatalk

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע איפה קראת על ממוצע של 1:18 אבל אתה מודע שזה מנותק מהמציאות, כן?

לדעתי היא בהחלט מצדיקה את הבחירה בה. היא לא צריכה טכנולוגיה ייחודית כדי להחשב משפחתית מצויינת.

פורסם

טעות שלי, 1 ל17. וזה ממש לא יותר מנותק מהמציאות ממה שזה ברכבים אחרים. יש סטייה פחות או יותר אוניברסלית בגלל ההבדלים בין הבדיקה בתנאי מעבדה לבין בדיקה בשטח.

Sent from my HUAWEI P9 Lite

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

1:17 ממוצע? זה אומר שבנסיעה בינעירונית היא גם עושה יותר מ1:20? תפסיק לצטט קטלוגים ותצמד למציאות. במקרה הטוב מדובר בממוצע של 1:15 במציאות. מטורף.

פורסם

כן, היא עושה יותר מ1 ל20 בינעירוני לפי נתוני יצרן. לרגע לא חשבתי שאלה הנתונים בפועל, אבל הם מנותקים מהמציאות בדיוק כמו שנתוני יצרן מנותקים מהמציאות בכל רכב אחר.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

אז למה לעזאזל לציין את זה לטובתה אם אתה מצטט משהו שאתה יודע שהוא לא אמיתי? קיצר אתה בכוון הנכון בשלב הטיעונים...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה מתייחס למאזדה 3 בגרסה החזקה עם מנוע שמופיע גם במשפחתית הגדולה (בארץ "רכב מנהלים") שלהם, מאזדה 6. מה עם ה1.5 שהיא הדגם הפופולרי והנפוץ יותר?

עגלה חסרת אופי חוץ מעיצוב ספורטיבי שלא פרקטי במיוחד ברכב משפחתי. אולי ההגה שלה יותר טוב אבל זה לא מה שיפריע ל80% מהלקוחות לקנות קורולה במקום. אני לא יודע כמה צורך ה2.0 בחיים האמיתיים אבל אצלנו ה1.5 צרך 1-12 במשולב. סקיי אקטיב מיי באט. לפחות הקורולה לא מתיימרת לשחק אותה ספורטיבית. היא בסך הכל סדאן משפחתי, לטוב ולרע. העיצוב לא כזה גרוע כמו הדורות הקודמים שנראו כמו רכב הגימלאים האולטימטיבי. את התואר הזה קטף הסוזוקי קרוסאובר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היופי הוא גם בלדעת לבחור את הגירסה, 2L active עולה כמו קורולה בדיוק ונותנת הרבה מעבר.

Golf- לא מצליח להבין מה לא ברור לך, אולי בדידים יעזרו, הנתון שלה לא אמיתי כמו שהוא לא אמיתי בכל שאר המכוניות. הנתון לא מהווה מדיד לכמה באמת תוכל לנסוע עם ליטר בנזין אלא מהווה אינדיקציה לרמת החיסכון של הרכב, בסוף הסטייה פחות או יותר אותה סטייה כי ההבדל בין נתוני היצרן לנתונים בפועל נובע מההבדל בין תנאי מעבדה למציאות בשטח. גם הקורולה שבה נטען למספר קילומטרים לליטר לא מספקת את הסחורה כפי שכתוב בקטלוג.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

במקרה אבא שלי נוהג על מאזדה 3 מנוע 2L מהדור האחרון.

חוץ מעיצוב חיצוני יפה/אגרסיבי אין בה כלום.

צפופה בפנים, איכות חומרים כמו בשאר הקטגוריה שלה, צריכת דלק ממוצעת של 1:12 בנסיעה משולבת במקרה הטוב, מסך מגע שבאור יום חזק לא ניתן לראות בו כלום.

דרך אגב, זה שהמנוע על הנייר נשמע חזק זה לא אומר שבמציאות הוא כזה.

בפועל הרכב לא איזה מפלצת ביצועים ולא מרגיש עוצמתי במיוחד.

לדעתי ההשתלחות בקורולה לא במקומה ולא נכונה, אני חושב שהיא נותנת תמורה טובה למחיר ביחס לשאר הסגמנט בשיקלול כללי.

למען גילוי נאות, אין לי שום קשר לטויוטה או כל סנטימנט לקורולה שעליה אני נוהג. בעבר היו לי רכבים מיצרנים שונים וגם הבחירה בקורולה הייתה כלכלית נטו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
היופי הוא גם בלדעת לבחור את הגירסה, 2L active עולה כמו קורולה בדיוק ונותנת הרבה מעבר.

היא נותנת הרבה מעבר לסוג מסויים של לקוחות. לא כל רוכשי המשפחתיות צריכים 165 כ"ס, 6 הילוכים ועיצוב שמפגיש בין המצח לסוככי השמש.

יש כאלה שרוצים תא נוסעים מרווח, תא מטען גדול, תנוחת ישיבה גבוהה ופשוט רכב בתצורת סדאן קלאסית עם שילוב הגיוני בין ביצועים לצריכת דלק. האם זה הפך לגסות רוח לבקש את זה במקום הגאים מתקשרים והאצות מ0-100?

אף פעם לא הבנתי מה הטעם בלהיות היפסטרים ולצאת נגד כל מה שמקובל רק כי זה מקובל. זה לא פחות "עדר" מאשר לקנות רכב (נניח קורולה) רק כי זה מה שכולם רוכשים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סחטיין - ציטטת את הפרסומת של מאזדה.

גיר פלנטרי זו לא טכנולוגיית העבר? ומהי בעצם הטכנולוגיה החדשנית ששמה סקיי אקטיב?

גיר פלנטרי טכנולוגיית עבר? זה נכון. אבל זה הגיר הכי אמין ונוח שיש והיום הוא הופך שוב לרלוונטי, אפילו חטיבת הספורט של AUDI עוברים חזרה לגיר פלנטרי.

שברולט גם כן עשו פלאים עם הגיר הפלנטרי שלהם בקמארו.

פורסם

Golf- לא מצליח להבין מה לא ברור לך, אולי בדידים יעזרו, הנתון שלה לא אמיתי כמו שהוא לא אמיתי בכל שאר המכוניות.

אנסה להשתמש בשפה פשוטה שתעזור לך להבין.

כדוגמא למכונית עם אופי לדבריך נתת דוגמא למאזדה 3 עם טכנולוגיית סקיי אקטיב. אחרי שלא ידעת להסביר מהי הטכנולוגיה וציטטת פרסומת ונתוני צריכת דלק רשמתי לך שלפחות תשווה נתונים מציאותיים, אתה הרי בעצמך לא מאמין מנתונים ולא תקנה את הרכב בהתבסס עליהם. עכשיו פתאום אתה רושם שאצל כולם הם לא אמיתיים.

אני רושם שוב , נתת דוגמא למכונית שלטענתך מצטיינת יותר. לפחות תן נתונים אמיתיים.

פורסם

איכות חומרים כמו בשאר??

מעבר לעיצוב, כוח, תקשורת והנאה מנהיגה ואיכות באמת אין למאזדה הרבה מה להציע.

נכון המרווח לא להיט אבל בשביל זה יש רכב המתאים לדרישות של כל אחד, אין רכב טוב אבסולוטית. לא ניסיתי לתאר את המאזדה ככזאת אלא רק לתת אותה דוגמה למשפחתית שעדיפה על הקורולה בהרבה מאוד פרמטרים הנוגעים לאופי ולא לאמינות.

גולף, מה רצית שאתאר לך את מבנה ראש המנוע ואת קוטר הבוכנות?

סקיי אקטיב מנוע חדשני, שוב, לא 6.3L של c63 אבל חדשני, בטח ביחס לקורולה. נתוני צריכת הדלק משקפים יחסיות לרכבים אחרים, לא נתונים אמפיריים מבחינתי. הקורולה נותנת נתוני יצרן בפועל? לא.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

מה לא אמין במאזדה? האמינות של שניהן שוות אני חושב.

או שיש פה לאנשים נתונים אמינים שמבדילים בין אחוזים בודדים?

אני מדבר כמובן על הדורות הנוכחיים והדור לפני הקורולה החדשה.

הייתי במאזדה, הייתי בטיוטה ועוד. טיוטה איכות חומרים ירודה מול המאזדה, הסקודה. האיבזור לפחות בקורולה דור קודם (קשה גם ככה להבדיל בניהן לדעתי) נמוך מול המאזדה, עיצוב זה עניין של טעם לדעתי המאזדה לוקחת וגם הסקודה. המאזדה כנראה יותר מהנה לנהיגה. לטיוטה יש אכן מרווח רגלים טוב ובאגז נורמלי אבל היי אם זה מה שמעניין אותך יש אוקטביה...

ובכל זאת לנהג הממוצע יהיה קשה להבדיל וכנראה יעדיף את מה שלוקח ההעדר - קורולה.

קורולה זה לא רכב רע, אבל גם אין לו את השפיץ בקריטריון מסויים הוא בדיוק באמצע וכמה אנשים באמת צריכים ומבקשים יותר?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
גיר פלנטרי טכנולוגיית עבר? זה נכון. אבל זה הגיר הכי אמין ונוח שיש והיום הוא הופך שוב לרלוונטי, אפילו חטיבת הספורט של AUDI עוברים חזרה לגיר פלנטרי.

שברולט גם כן עשו פלאים עם הגיר הפלנטרי שלהם בקמארו.

צודק. העובדה שהגיר הרובוטי הכפול חדש יותר מהפלנטרי, לא הופכת אותו לטוב ואמין יותר. ובכלל עושה רושם שתוך זמן לא ארוך הרובוטיקה הזו תעלם לבלי שוב ויחזור הפלנטרי שאמנם כבד יותר, יקר יותר כנראה לייצור, אבל הרבה יותר נעים, ליניארי, צפוי באופי הפעולה שלו ולרוב מגלה גם אמינות טובה יותר. וכן, גם לא חייבים לתכנן את השימוש בו לפי תנאי הדרך כמו בגירים הרובוטיים שאסור "לזחול" איתם, אסור לחמם אותם ועוד כל מיני כאלו.

• תוכן חדש...