Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב פעם, כל עוד אתה משתמש בדפים, בחשמל, לא משתמש רק בשקיות מתכלות, מפריד פסולת, אוסף זבל שמשאירים, נוסע באוטובוסים בתקן הכי מחמיר - אין לך זכות היות ואתה עבריין לא פחות ממני. אני אמנם הורדתי ממיר, אבל אתה מזהם את הסביבה לא פחות ממני. אני לעומתך לא צבוע ומתנהג כאילו אני פעיל למען הסביבה. אין חוק שמחייב אותך להתנהג כך, אבל כל עוד אתה לא מתנהג כך, אתה מזהם את הסביבה. ושוב פעם חוזרים לעניין הצביעות.

אגב, במקרה הנ"ל לא עודדתי אותו להוריד ממיר, אבל לא מסיבות של הגנת הסביבה, אלא מסיבות אחרות.

אגב 2- לא ראיתי את עצמי מתגאה בשום דבר.

אתה דווקא מזהם יותר, כי לדברים שציינת למעלה, שכנראה אתה לא מקיים, מתווסף העניין של הממיר.

אי אפשר לא לזהם, אפשר לנסות לזהם פחות. אתה הלכת לכיוון ההפוך ועשית מאמץ כדי לזהם יותר, היות והממיר כבר היה מותקן והרווח שלך מההסרה שלו די שולי.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מפריד פסולת במקור, משתמש רק בשקיות מתכלות, נייר ממוחזר, לא משתמש בחשמל כי הרי תחנות הכוח מזהמות, אין לך סלולארי כי אתה פולט קרינה לסובבים

שוב פעם, כל עוד אתה משתמש בדפים, בחשמל, לא משתמש רק בשקיות מתכלות, מפריד פסולת, אוסף זבל שמשאירים, נוסע באוטובוסים בתקן הכי מחמיר.

אתה לא מדייק בדוגמאות והשוואות שאתה מבצע.

הורדת ממיר ברכב שהגיע כך מהיצרן ונתון לרגולציה בנושא שוות ערך ל:

- יש חוקי מיחזור, אתה מקבל או רוכש במסגרת החוק פחים נפרדים לפסולת שונה ומתבצע פינוי שלהם בהתאם. אבל בוחר לזרוק הכל באותו פח או משליך הכל בחוץ ברחוב/במזבלה הלא חוקית הקרובה אליך כי הפרדה גורמת לך למאמץ.

- בסופר/מכולת יש לך אפשרות לבחור ללא עלות נוספת בין שקית מתכלה לבין שקית רגילה (או שהקופאית מתחילה להכניס מוצרים לשקית מתכלה), ואתה בוחר בשקית הרגילה כי ככה בא לך.

- יש לך אפשרות חיבור בין שתי חברות חשמל, שתיהן מספקות שירותים באותה עלות, אחת מפעילה תחנות מזוט והשניה על פאנלים סולארים. אתה בוחר לקבל שירותים מזו שפועלת על מזוט כי זה מה שאתה מכיר.

- חברה לייצור טלפונים ניידים מציעה שני מכשירים בעלי מפרט זהה, למעט רמת הקרינה. אתה בוחר בזה עם הקרינה החזקה יותר כי אתה חושב שתשיג עוד חצי מגה למהירות הורדה דרכו.

פורסם

אוקיי, לפני שאתם מוציאים להורג את Smiro בכיכר המדינה על היותו פושע מדינה,

אפשר לנעול את השרשור

את התשובה שלי קיבלתי [או שלא?], תודה.

Seat Ibiza FR

פורסם

אף אחד לא מוציא להורג מישהו אחר.

מנסים להבהיר את הטעות התפיסתית שלו לגבי הנושא (לפי דעתנו כמובן).

לא רואה סיבה לנעול את השרשור, אבל את זה יחליטו המנהלים.

פורסם
שוב פעם, כל עוד אתה משתמש בדפים, בחשמל, לא משתמש רק בשקיות מתכלות, מפריד פסולת, אוסף זבל שמשאירים, נוסע באוטובוסים בתקן הכי מחמיר - אין לך זכות היות ואתה עבריין לא פחות ממני. אני אמנם הורדתי ממיר, אבל אתה מזהם את הסביבה לא פחות ממני. אני לעומתך לא צבוע ומתנהג כאילו אני פעיל למען הסביבה. אין חוק שמחייב אותך להתנהג כך, אבל כל עוד אתה לא מתנהג כך, אתה מזהם את הסביבה. ושוב פעם חוזרים לעניין הצביעות.

אגב, במקרה הנ"ל לא עודדתי אותו להוריד ממיר, אבל לא מסיבות של הגנת הסביבה, אלא מסיבות אחרות.

אגב 2- לא ראיתי את עצמי מתגאה בשום דבר.

בוא נעשה את זה ברור - אתה כן מזהם יותר ממני.

יותר מזה - אתה עשית מאמץ מיוחד לזהם יותר ממני.

ועוד יותר מזה - אתה עובר על החוק ביודעין, בכוונה תחילה, וצועק את זה על במה זו ועולץ על כך שאף אחד כנראה לא יעמיד אותך לדין.

אתה מסתתר מאחורי זה שתמיד יהיה משהו שיגרום לאיזשהו זיהום, בשביל לתרץ התעלמות מוחלטת מכל רגולציה שבאה להגן על הסובבים אותך, ולשיטתך - מותר לך לזרוק פסולת בניין בשמורות טבע, מותר לך לזרוק זבל מהחלון ומותר לך לזרוק שקיות ניילון לים, סתם ככה, כי איכשהו הדברים האלו מגיעים לשם בלאו הכי.

גועל נפש.

פורסם

אתה מסיק מסקנות מאוד מרחיקות לכת. אני תמיד אאסוף את הקקי של הכלב, תמיד אזרוק זבל בפח, בחיים לא אלכלך ברחוב, בחיים לא אזרוק פסולת בניין בשמורת טבע, בחיים אזרוק שקית לרצפה. ועם כל זאת, הורדתי ממיר. ממש לא אומר שאני ״גועל נפש״.

פורסם

לא אמרתי שאתה עושה את כל הנ"ל - אמרתי שאתה נוהג - כאילו - מותר לך.

ובכל הנוגע לזיהום האוויר של הסובבים אותך, אתה עושה גם עושה ובנוסף גם חושב שאין לנו את הזכות להעביר עליך ביקורת.

פורסם

אני עם smiro לחלוטין. בואו נתעלם רגע מסוגיית הרגולציה, כי ברוב הפעמים הדבר האחרון שהיא מבוססת עליו הוא הגיון. אם אדם מעוניין לנסוע בדודג' ראם, עם מנוע 6700 סמ"ק דיזל, לא כי הוא צריך אלא כי מתחשק לו וזה מגניב לדעתו, אסור לו? כי זה מזהם וכי הוא יכול לקנות במקום סקודה סיטיגו עם מנוע 996 סמ"ק אקולוגית?

כנראה שמותר לו אלא אם כן אתם משתייכים לקבוצת פנאטים אטטיסיטים שבטוחים שצריך להקים ועדה ממשלתית שתחליט איזה רכב מתאים לכל אחד.

ולא באמת משנה איך הרכב מגיע מהחברה, מזהם יותר או פחות, בסוף מבחן התוצאה הוא הקובע, כמה אתה מזהם בפועל.

אני נגד לזהם סתם, אבל יש רכבים שזה באמת דרוש בהם ואין ברירה אחרת (סאונד, שיפורים שמעבר לסטייג' 1 וכו').

Sent from my Huawei Mate 7 using tapatalk

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

רגולציה בנושאי זיהום אויר מונעת ממך (עזוב אותך, מצידי תיחנק. מונעת ממני) לנשום חומרים מסרטנים ורעילים!

לפני שאתה מקפיץ דודג' ראם עם מנוע גדול מדי שיוצר זיהום אויר עצום כדוגמה, אתה יכול לעשות את המינימום שזה לקרוא איזה מנגנונים להפחתת זיהום הכניסו באוטו הזה כדי שבכלל יהיה ניתן למכור אותו בארה"ב ובאירופה. זה ציוד שעולה עשרות אלפי שקלים.

קצת היסטוריה של פנאטים מסוג אחר - הנאצים ימ"ש השתמשו במשאיות שצינור הפליטה שלהן כוון לתוך תא המטען אותו העמיסו באנשים, ככלי השמדה. רק שתבין עם מה יש לך עסק כשאתה בוחר לצדד בהורדת ממירים.

איפה שיש באמת תרבות מוטורית, ויש רגולציה - אפשר להתקין ממירים ספורטיביים, אפשר לשנות מערכות פליטה ולקבל רעש מנוע אחר, אפשר לשפר ביצועים. זה עולה כסף, אבל זה לא מרעיל את הסובבים אותך.

בישראל זול יותר לבטל ממיר ולתת 100, 150 שקל שוחד לטסטר ולדעת שאף אחד לא יעשה לך כלום. עולם שלישי.

מתי בנאדם שלא רוצה שתרעילו אותו הפך לפנאט, אטטיסיט (שו האדה?) שמצדד בוועדות? :brickwall:

פורסם

אז תילחם בל"ג בעומר שביום הזה יש זיהום אוויר כזה מטורף, רק בשביל לשמח ילדים ולעשות קצת כיף ותילחם במעשנים.

לא יודע אם אתה מעשן או לא, אתה רוצה להגיד לי שלא הדלקת מדורה בל"ג בעומר?

ואיכשהו אני לא מדמיין אותך ניגש לאנשים מעשנים בטענות שהם נבלות וגועל נפש וכל זה.

ושוב בלולאה אנו חוזרים - צביעות.

פורסם (נערך)

וואלה, קורא לי צבוע.

אנחנו בפורום שיפורי רכב. מה שאני עושה, או לא עושה, מחוץ לפורום הרכב לא צריך לעניין אף אחד. אתה לא יכול כטיעון להגיד לי שבגלל שיש מנהג להדליק מדורה יום אחד בשנה זה מגמד את כל העבריינים שנוסעים יום יום ללא ממיר קטליטי, שעושים זאת בניגוד גמור לחוק, תוך מתן שוחד.

אתה בגישתך נותן לגיטימציה לכל אלו שנוסעים עם רכב תקול ומזהם, שמשאירים ענני עשן מצחינים כל פעם שהרכב שלהם עובר ברחוב או נוסע בעליה. לא אני.

כל הדוגמאות והנימוקים שאני נתתי נוגעות ישירות לתחום הרכב. כל הדוגמאות שאתה נתת סוטות מהעניין.

עכשיו הגעת לל"ג בעומר, עישון סיגריות, ואם אני ניגש או לא ניגש להעיר לאנשים ברחוב שמעשנים סיגריה.

מבחינתי - הגענו לשלב הנעילה, לפני שתגיד שאם יש או יהיו לי ילדים והם משתמשים או ישתמשו בחיתול אז אני אויב של האנושות בדיוק כמו אותו אחד שמסיר ממיר קטליטי שמונע מאיתנו לנשום רעל בניגוד לחוק, לרגולציה, ולתקנות שמקובלות בכל מדינה נורמלית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

והאינקוויזיטורים השתמשו בסכינים כדי לחתוך אנשים, רק שים לב במה אתה מצדד כשאתה חותך סלט.

בשורה התחתונה, כן, רגולצייה מונעת לרוב משיקולים פופוליסטיים ולא הגיוניים ולכן לא מהווה אצלי שיקול מוסרי, אם הרגולציה הייתה הגיונית אז אולי הסרת ממירים הייתה אסורה אבל איתה גם הבערת מדורות, שימוש בחיתולים, בחשמל, עישון, וכמובן צריכה שהיא מעבר למינימאלית כדי לא לייצר אשפה וכל זה כדי לשמור על הטבע שכולנו משתמשים בו. אני יודע שזה נשמע מעצבן אבל אם תחשוב במקום לענות כדי לנצח וויכוח, תבין שזה סתם טאבו ושאם היה נקנה רכב בצורה חוקית שמזהם באותה מידה לא הייתה לך מילה להגיד על זה מבחינה מוסרית (טנדר עצום, משאית, רכב על או כל כלי רכב מזהם ביותר אחר).

Sent from my Huawei Mate 7 using tapatalk

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם (נערך)

אם הייתם לומדים* קצת וחושבים במקום לענות כל הזמן ולהצדיק את העמדה המעוותת שלכם, הייתם מבינים מאיפה נולד הצורך בממיר קטליטי.

(*תוספת קטנה, רק בשביל להשלים לכם פער לימודי - בכל הרכבים, ממשאיות ענק ומכוניות על ועד עכברי עיר עם מנוע חצי ליטר, מורכב היום ממיר קטליטי בגודל הנדרש בהתאם למנוע. מדובר בממירים שיכולים להגיע עד לגודל ולעלות אדירים. ברכבי דיזל גדולים נכנס שימוש באוראה ולוכד חלקיקים כדי לצמצם חלקיקים שגורמים לנזק בוודאות. יש תקן שקובע מה וכמה מותר לכל רכב לפלוט, והוא מחמיר מאוד, אף יצרן שרוצה למכור באירופה וארה"ב לא יכול לייצר מכוניות שלא עומדות בו)

הדוגמה עם המשאיות של הנאצים באה בדיוק כדי להסביר לכם שגזי הפליטה האלו לא סתם יכולים לשמש להרג - הם באמת הורגים, ולכן חייבים לסנן אותם. זה לא סכין, או רובה, שפוצעים/הורגים אם משתמשים בהם למטרה זו. אלו גזים שפוגעים כאשר נושמים אותם, נקודה. בגלל שאתם משחררים את הגזים האלו לאוויר בלי לסנן, אתם מרעילים בפועל אנשים.

הרגולציה באה כדי שלא תרעילו אנשים, ואתם החלטתם שהיא לא מתאימה לכם, היא מיותרת, ובא לכם להרעיל אנשים. זה בדיוק המצב.

זה כמו שאני אחתוך סלט ומדי פעם אדקור מישהו, סתם, כי בא לי. זו ההשוואה הנכונה אם כבר הזכרת סכין וסלט. היא הראשונה והאחרונה שאני עושה שתחרוג מתחום הרכב, והיא סמלית ביחס לסלט שאתה וסמירו מתעקשים לעשות מהנושא.

בתיאבון.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

כל אותם הרכבים בדרגה 14 ומעלה בזיהום וכו'? אז לא אקנה BIG V8 בגלל שאני שומר על הסביבה? אקנה פריוס? במה אתה מתנייד אם אפשר לשאול? יצא לך להשתמש ברכבת ישראל?

אתה מגוחך. למה? כי אתה אומר שאם אתה הורס את הסביבה, וזה לא בתחום שקשור לרכב והיות ואנחנו בפורום רכב, אז אסור לי לדבר על זה. אז כל עוד אנו בפורום רכב, אתה יכול לבקר אותי כי אני נבלה גועל נפש שהורס את הסביבה, אבל אתה נקי כפיים, נשמה טהורה, כי אתה מתנייד ברכב עם ממיר. זה שאתה הורס את הסביבה בדרכים אחרות לא רלוונטי. וואלה, יפה. לך לפוליטיקה, אולי שם בולשיט כזה יעבור.

פורסם (נערך)

כל אותם הרכבים בדרגה 14 ומעלה בזיהום וכו'? אז לא אקנה BIG V8 בגלל שאני שומר על הסביבה? אקנה פריוס? במה אתה מתנייד אם אפשר לשאול? יצא לך להשתמש ברכבת ישראל?

אתה מגוחך. למה? כי אתה אומר שאם אתה הורס את הסביבה, וזה לא בתחום שקשור לרכב והיות ואנחנו בפורום רכב, אז אסור לי לדבר על זה. אז כל עוד אנו בפורום רכב, אתה יכול לבקר אותי כי אני נבלה גועל נפש שהורס את הסביבה, אבל אתה נקי כפיים, נשמה טהורה, כי אתה מתנייד ברכב עם ממיר. זה שאתה הורס את הסביבה בדרכים אחרות לא רלוונטי. וואלה, יפה. לך לפוליטיקה, אולי שם בולשיט כזה יעבור.

ואגב, אם נאצים השתמשו באגזוז כדי להרוג (עובדה ידועה), ואתה משווה את הורדת הממיר לזיהום באותה מידה (נתעלם מהעובדה ששם מדובר במשאיות דיזל מלפני 70 שנה, כן? והיום רכב מודרני גם ללא ממיר מזהם הרבה פחות), אז יאללה, כנס בכל בעלי הBMW כי הם נתמכו ע"י הנאצים וייצרו להם מטוסים. או לחלופין, צא נגד בעלי VW שכידוע היו קשורים מאוד לנאצים. ויותר מזה, הם אפילו מזהמים גם היום את הסביבה. ואף משקרים בנוגע לכך. למה אתה לא יוצא נגד אותם נהגי מוניות שמזהמים את הסביבה עם ה2.0/1.9 דיזל האימתני והנאצי שלהם? לא רואה אותך עוצר נהג מונית וצורח לו נבלה גועל נפש.

בקיצור - צבוע.

ואגב אני בשום מקום לא הצדקתי את עצמי. מה שאני טוען זה דבר אחד בודד ויחיד - שאתה צבוע. ואין לך זכות לבקר אף אחד אחר, כי אתה לא יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי Smiro

• תוכן חדש...