Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תקרא קצת מאמרים על ההבדלים בין PM2.5 ל-PM10 וההשפעות שלהם על גוף האדם ואז תחזור לכתוב פיסקה "עד כמה רכב דיזל באמת נקיים".

למעשה קראתי לא קצת, אלא הרבה מאוד מאמרים בנושא וגם הכנתי טיוטת מחקר בנושא (שלא יצא לפועל בשל מיעוט נתונים שנאספים בארץ). אני בהחלט יודע שהבעיה היא בעיקר עם החלקיקים הקטנים יותר.

המנועים החדשים הם עם פליטת NOX נמוכה משמעותית - מה שמוביל גם לירידה בכמות החלקיקים PM2.5 (ומטה) אשר בחלקה תלויה בפליטה זאת.

בעיית החלקיקים הננומטריים ד"א קיימת גם במנועי בנזין הזרקה ישירה עם בעירה עניה (שהם אחוז ניכר מהמנועים החדשים הנמכרים היום בישראל).

גם שים לב שלא כתבתי "נקיים" אלא "נקיים יותר". אלוהים נמצא בפרטים.

בשורה התחתונה -- ככל הנראה מנוע דיזל קטן ומתוחזק היטב לא מזהם יותר (מבחינת חלקיקים מזיקים לבריאות) ממנוע בנזין הזרקה ישירה שלא מותקן בו לוכד חלקיקים.

למנוע הדיזל יש יתרון על פני מנוע הבנזין המקביל בזכות חתימת פחמן קטנה יותר (משמעות בריאותית ישירה קטנה אבל משמעותית סביבתית-גלובלית מכרעת).

כך שלפי דעתי, נכון למצב היום, למנועי דיזל קטנים יש יתרון סביבתי קל על פני מנועי בנזין הזרקה ישירה (בלי לוכדי חלקיקים).

כמובן שזה טרפה וזה נבלה, אבל עד שלא נזכה לסוללות או תאי דלק משופרים, זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמות הזיהום שנוצר כתוצאה מייצור כמות ליתיום לסוללת רכב היא אדירה, אגב.

כל הפתרונות שקיימים כיום הם נבלות וטריפות. השאלה איזה מהנבלות משפיעה עלינו, ואיזה משפיעה על אפריקנים או אסיאתים מסכנים.

תאי דלק והנעה מימנית אלו דברים שהם היום מד"ב - לפחות עד שהפקת מימן תהיה כלכלית.

כשמדובר במנועי דיזל אני כלל לא בעד המנועים הקטנים (מדי). לאלו יש יתרון רק על הנייר, ובכביש הציבורי צריכת הדלק שלהם גרועה משל רכבי בנזין! (בזמנו טופ גיר בחנו רומסטר עם מנוע דיזל תלת צילינדרי. התוצאות היו מחפירות. לצערי אני לא מצליח לאתר את הקטע ביוטיוב)

פורסם (נערך)

כשאני כותב מנוע דיזל קטן, אני מתכוון לקטן בסטנדרטים של סולר. מנועי ה-1.5/1.6 של רנו/PSA נחשבים לחסכוניים מאוד יחסית למנועי ה-1.2 טורבו-בנזין של אותן חברות (על הכביש - לפי דיווחים של חברי פורומים שונים בישראל ובאירופה).

מנועי דיזל קטנים יותר, כפי שכתבתי, הם די נדירים. אותו מנוע תלת צילינדרי (1.2TDI) לפי דעתי כבר לא נמכר ברוב השווקים. ממה שקראתי הוא לא היה טוב יותר ממנועי ה-1.6 ליטר (דיזל) החזקים משמעותית של המתחרים.

(מחקתי את מה שרשמתי לפני כן - ככל הנראה ה-1.2TDI המקורי וזה שהיה בשיווק עד לאחרונה הוא לא בדיוק אותו מנוע - הקדח ומהלך הבוכנה שונים ולא רק מערכת ההזרקה והניהול).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
כשאני כותב מנוע דיזל קטן, אני מתכוון לקטן בסטנדרטים של סולר. מנועי ה-1.5/1.6 של רנו/PSA נחשבים לחסכוניים מאוד יחסית למנועי ה-1.2 טורבו-בנזין של אותן חברות (על הכביש - לפי דיווחים של חברי פורומים שונים בישראל ובאירופה).

מנועי דיזל קטנים יותר, כפי שכתבתי, הם די נדירים. אותו מנוע תלת צילינדרי (1.2TDI) לפי דעתי כבר לא נמכר ברוב השווקים. ממה שקראתי הוא לא היה טוב יותר ממנועי ה-1.6 ליטר (דיזל) החזקים משמעותית של המתחרים.

(מחקתי את מה שרשמתי לפני כן - ככל הנראה ה-1.2TDI המקורי וזה שהיה בשיווק עד לאחרונה הוא לא בדיוק אותו מנוע - הקדח ומהלך הבוכנה שונים ולא רק מערכת ההזרקה והניהול).

צודק לחלוטין. לאחי פיגו פרטנר דיזל וגם היה בעבר ברלינגו, רכב גדול עם 8 מקומות ועדיין הצריכה הייתה 1:17-19 ורוב היום הוא מסתובב בעיר כחלק מעבודתו

פורסם

היה מעניין לראות פה דווקא את דגמי הדיזל של הרכבים האלו,

גם את ה500 שלי הייתי שמח לקבל עם מנוע דיזל במקום בנזין 1.25 ליטר מנומנם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הידעתם שיש סמארט fortwo דיזל?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם הסמארט בדור האחרון שלה וויתרה על אופצית הדיזל.

http://www.telegraph.co.uk/motoring/first-drives/3203612/Smart-Fortwo-CDi-Fuel-miser.html

והדור הקודם מתברר לא היה חסכוני "על הכביש" כמו שמרצדס טענו. מה שעולה בקנה אחד עם צריכת הדלק הפחות מדהימה מהצפוי של עוד רכבי מיני עם מנועי דיזל זערוריים.

פורסם
הידעתם שיש סמארט fortwo דיזל?

היה אפילו ניסיון לייצר אופנוע עם מנוע טורבו דיזל 800 סמ"ק של סמארט ForTwo.

האופנוע, Track T800 CDI היה בין המוצלחים שבין אופנועי הדיזל (לא משימה קשה כי אין ממש מבחור), אבל לא הצליח מסחרית, מכרו רק כמה עשרות יחידות.

1111.jpg

פורסם

לדעתי, היתרון הגדול ביותר של דיזל על היברידי (בייחוד בארץ איפה שאין הרבה היברידיים) הוא שברכב דיזל אפשר לשייט בבין עירוני במהירות שמשאירה אותך אדם שפוי.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כמה יתרונות של דיזל על החברידי, לפי איך שאני רואה את זה:

דיזל - מבנה יותר פשוט, מנוע אחד, גיר אחד ידני או אוטומטי, אין שילוב של שני מנועים, אין תמסורת מורכבת, איו ניהול כוח, מערכת חשמל רגילה לחלוטין.

נוהגים רגיל. לא צריך ללמוד את הרכב כדי לנצל את כל פוטנציאל החסכון שלו.

אין סוללות ששוקלות הרבה ותופסות נפח גדול.

אין צרוך לשאול את השאלה: מה יקרה אם קונים רכב משומש בן 10 שנים שאולי ידרוש החלפת סוללה בעלות עשרות אלפי שקלים.

פורסם
מייצרים, אחת הראשונות היא ה508 rxh שהייתה אפילו באוטומוטור אבל בסוף למרות שנשקל היבוא שלה לא יובאה.

בגלל שההטבות על רכב היברידי תפסו רק על בנזין-חשמל ולא על דיזל-חשמל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אין צרוך לשאול את השאלה: מה יקרה אם קונים רכב משומש בן 10 שנים שאולי ידרוש החלפת סוללה בעלות עשרות אלפי שקלים.

עלות הסוללה היא אפילו לא עשרת אחת של אלפי שקלים.

לא רחוק ממחיר הטורבו בדיזל או המזרקים הרגישים שעליהם אין אפשרות לאחריות עד גיל 10. מה עוד שאובייקטיבית הפריוס אמינה יותר וזולה יותר לאחזקה מרוב הדיזליות שנמכרות בארץ.

פורסם

ותמיד מכונית היברידית תהיה נעימה יותר לנסיעה - אין את טרטור הדיזל שהולך ומתגבר עם הצטברות הנסועה.

ובנסיעה עירונית היא תמיד תהיה חסכונית יותר.

על פי רוב מי שקונה מכונית דיזל זה אדם שנוסע הרבה, ואלו על פי רוב מעדיפים מכוניות גדולות יותר.

בשל כך, אף מכונית קטנה מונעת בדיזל לא הצליחה מסחרית בארץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא מצופה ממישהו עם ותק כזה לרשום כזו שטות..

• תוכן חדש...