Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ללנסר 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אודה לעזרתכם לגבי הרכב הנל

איזה שמן מנוע שמים לו וכמה

שמן גיר וכמה

האם קיים פילטר גיר

**נ.ב דגם מנוע 4G18

מדובר על אוטומט

פורסם

שמן מנוע 5W40 קיבולת 3.3 ליטר, כמו זה למשל:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-eurol-plx-5w40-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-%D7%9E%D7%9C%D7%90-1

שמן גיר בתקן SP3, בהחלפה חלקית נכנס קצת יותר מ-4 ליטר.

מומלץ לקפוץ ליונדאי שופ ולקנות גלון 4 ליטר שמן מקורי של יונדאי, זה יוצא הכי זול.

פילטר גיר פנימי בתוך התיבה ולא ניתן להחלפה אלא רק בשיפוץ גיר.

Stay Dirty

פורסם
שמן מנוע 5W40 קיבולת 3.3 ליטר, כמו זה למשל:

שאלה לי אליך אסף

ממתי בלנסר מנוע 1600 אטמוספרי צריך 5w40 ?

עד כמה שזכור לי זה או 10w40 חצי סינטטי או לחילופין 5w30 לפי הוראת יצרן

אני מניח שלא תיהיה ביע האם הוא ישים 5w40 אבל לא אלו הוראות היצרן ,מה שכן זה יכול להיות פתח לנזילות ולתקתוק שסתומים ,באם עד עכשיו לא התשמשו בצמיגות הזאת

פורסם

5W40 משלב את שני העולמות, גם צמיגות נמוכה בהנעה קרה, וגם צמיגות "גבוהה" (לעומת 30) בטמפ' עבודה.

וכמובן את יתרונות הסינטטי המלא והתוספים שבו.

נזילות לא אמורות לעצור אותך מלעבור לסינטטי מלא. איפה שיש נזילה, מתקנים נקודתית.

היום כשיורול סינטטי מלא עולה רק 100 שקל, כבר לא כדאי לשים 10W40 חצי סינטטי.

הנה מאוטודאטה:

4G18.jpg

Stay Dirty

פורסם

תודה אסף

אני חושב שדווקא שמו במוסך ברכב הזה 10w40 מקסימום חשבתי על פלשינג ולשים כבר שמן איכותי

אני גם שמתי לב שיש מין פיח עם השמן על הקאמשאפט כאשר אני פתחתי את פקק מילוי השמן במנוע כילו הוא נראה חלוד כזה...הרכב עובד תקין האם יש סיבה לדאגה??

פורסם

אתה לא ממליץ לעשות פלאשינג עם תוסף של בי גי למשל שמעתי עליו רבות ומלא מעט אנשים שהוא עושה פלאים היה לי מישו שהיה עושה כל החלפת שמן פלאשינג אפילו

פורסם

אם המנוע נקי מבוצה ומישקעים למיניהם לא מומלץ להישתמש בתוספי הפלאשינג למיניהם שעלולים לנפח את גומיות השסתומים ולהעלות את צריכת השמן!

פורסם
5W40 משלב את שני העולמות, גם צמיגות נמוכה בהנעה קרה, וגם צמיגות "גבוהה" (לעומת 30) בטמפ' עבודה.

וכמובן את יתרונות הסינטטי המלא והתוספים שבו.

נזילות לא אמורות לעצור אותך מלעבור לסינטטי מלא. איפה שיש נזילה, מתקנים נקודתית.

היום כשיורול סינטטי מלא עולה רק 100 שקל, כבר לא כדאי לשים 10W40 חצי סינטטי.

הנה מאוטודאטה:

[ATTACH=CONFIG]464096[/ATTACH]

אני דיי נוטה להסכים איתך

מה שגרם לי תפנית בראש ,היה בדיוק אתמול שעתיים לפני שכתבתי לך את ההודעה ,ביצעתי טיפול גדול הכולל טיימינג לחבר טוב עם לנסר 2005 שרכש לפני שבוע ,והבעלים הקודם התהדר שהוא שם רק 5w40 סינטטי מלא , והיה מין רשרוש מהשסתומים שטיפה הציק לי ,ואחרי שהחלפתי לו שמן לחצי סינטטי איכותי ,ראה פלא הרשרוש נעלם לגמרי! ובמקומו בא הרעש המקורי והמוכר של המנוע של הלנסר בצורה בריאה

לדעתי מקור הבעיה לא ב30 אלא יותר ב5 ,מידי דליל.. אל תשכח שיש מרימים שנבנים ע"י הלחץ שמן.

לגבי הנזילות ,זה דבר ידוע שהשמן הזה יודע להידחף למקומות וחריצים שה10w40 לא מגיע ,אתה צודק שאם יש נזילה מטפלים בא.. אבל לא מדובר פה ברכב חדיש, אז אין עניין להתחיל להחליף סתם את כל האטמים והמחזרים

רמי

פורסם

ראשית עזרה לאחרים היא מבורכת - יישר כוח.

יכול להיות שהוא השתמש ב-5W40 של פרסטון ואז האיכות בהתאם.

אצלי למשל בגטס דור ראשון , מנוע מיושן, אין בכלל אופציה ל-5W40 ועדיין המנוע עובד שקט, המרימים שקטים. אני משתמש ביורול PLX.

בכל מקרה אפשר לנסות לעבור לסינטטי ואם לא מרוצים תמיד אפשר לחזור חזרה.

Stay Dirty

פורסם

אסף, הסוחר העלה נקודות , ואני רושם על-כך כ 5 שנים.

במידה וממליצים לעבור ל 5W-30-40 - יש להעיר ולהאיר את הנושא כי יש אפשרות ש:

צריכת השמן תעלה, ורעש מגל הזיזים והשסתומים (כאשר זה רעש בכיאילו, זו שחיקה)

לכן - אפשר לנסות לעבור לצמיגויות הללו, והלוואי ובהצלחה.

יש להקפיד לבדוק שמן בחודש חודשיים הראשונים, לראות אם יש מחסור.

וכי אין רעשים חריגים מגל הזיזים והשסתומים, תיקתוקים ושחיקה .

לא חובה להחליף פילטר ממסרה פנימי -

במידה ובבדיקה רואים כי יש בעיית לחץ בממסרה, או אז פותחים אגן ומחליפים פילטר.

רצוי להחליף רק כ מחצית מנוזל הממסרה , השמן שבאגן בלבד.

כל כ 4-5 שנים ועד 60.000 ק"מ. (אלה ההוראות והליך ההחלפה במוסכי היבואן)

השמנים שנרשמו, כולם בתקן SP3 טובים ומתאימים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אצלי בסובארו התחלתי לשים 5W40 בהמלצתו של אסף ורעשי התקתוקים נעלמו לעומת מה שהיה עם 10W40.

עם שני השמנים הרכב לא אכל טיפת שמן בין טיפולים(מתקרב ל200K ק"מ).

פורסם

משתדל מאד לעזור.. אחרי הכל נותן סיפוק גדול שב3 שעות וקצת חסכתי לחבר שחסך שקל לשקל 3870 ש"ח (הצעת מחיר מהמוסך לטיפול גדול הכולל טיימינג ,משאבת מים ,מחזירי שמן, אטם מכסה שסתומים ,מים ,שמן גיר, שמן מנוע, פלאגים ופילטרים) עדיין לא מגיע לקצה הרגליים של חברי הכנופייה האדירה הזאת..

החשבון יצא:

טיימינג 190

משאבה 180

מחזירי שמן 60

אטם מכסה 60

מים פרסטון 40

שמן גיר וולוולין 70

שמן מנוע וונול 80

פלאגים פלטניום 110

פילטר שמן מקורי 45

פילטר אוויר סיני 20

עבודה: מכל הלב וסיפוק גדול

מע"מ:shock:

סה"כ 855 ש"ח

כל החלקים מאיכות טובה יפנית ומעלה (חוץ מהפילטר אוויר)

לגבי השמן אני באמת חושב שיש צדק בדברך ,ואולי יש מצב כזה שהבעלים הקודם שם משהו זול ,וכמובן גם הרשה לעצמו לתת מרווח טיפול הרבה יותר גדול בטענה שזה סינטטי מלא..

אני ינסה לבדוק את ה5w40 בטיפול הבא על רכב מהסגנון הזה ונעדכן

תודה אסף המלך

רמי

• תוכן חדש...