Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פג'ו RCZ 1.6 156 THP שנת 2011 והרכב צורך לי 1 ל 8 לא משנה איך אני נוסע, מיכל הדלק הוא 55 ליטר ואני בקושי נוסע 400 קמ עם מיכל מלא, האם זאת הצריכה של הרכב בצורה נורמאלית? לפי נתוני יצרן אמור לצרוך 1 ל13 אז סבבה ידוע שזה אף פעם לא מדויק אבל מדובר כאן בהבדל רציני, האם יכול להיות שישנה בעיה ברכב? הוא נוסע תקין לחלוטין.

תודה מראש לעונים.

פורסם

איפה אתה נוסע בדרך כלל? האם אתה מאיץ באגרסיביות?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני גר במרכז ונוסע בדרך כלל מהבית לעבודה מרחק של 55 קמ הלוך חזור וכמובן שמדי פעם בתוך העיר, לא בעליות לא מאיץ באגרסיביות באופן קבוע, אבל כן מאיץ במהירות פה ושם כמו כל בן אדם אחר, בכל זאת מדובר ברכב ספורטיבי..

פורסם
אני גר במרכז ונוסע בדרך כלל מהבית לעבודה מרחק של 55 קמ הלוך חזור וכמובן שמדי פעם בתוך העיר, לא בעליות לא מאיץ באגרסיביות באופן קבוע, אבל כן מאיץ במהירות פה ושם כמו כל בן אדם אחר, בכל זאת מדובר ברכב ספורטיבי..

בגדול, התנועה במרכז הארץ עמוסה. תוסיף לזה רכב לא קל, גיר פלנטרי ומזגן ובגדול, הצריכה שלך היא כנראה בגדר זה מה יש.

אכן צריכה גבוהה. אני עם אותו מנוע בDS3 ואני לא יורד מ-1 ל12 בנסיעה שהיא ברובה עירונית.

מה שכן, שמתי לב שבנסיעה עם מזגן צריכת הדלק עולה משמעותית.

יש לכם 280 קילו הבדל משקל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סביר לדעתי מאחר וגם אתה לא ביצעת בדיקה אמיתית לצריכת הדלק, אלא רק שיערת לפי מד הדלק.

פורסם (נערך)

בנסיעת סבתא המנוע הזה יעשה לכל היותר 1:10 אבל יש משהו שכדאי לבדוק כי במנוע הזה יש נטייה.

גש למוסך שמבין שייבדקו לך נתוני פיצוי דלק (tft) במחשב. בגלל הצטברות פיח במנוע הזה ובמיוחד על המזרקים קורה שהמחשב מפצה עם עודף . פיצוי עודף ידליק אזהרה רק עם סטה ב 25% . אבל עדיין שווה בדיקה גם אם לא הגיע לסף השגיאה. דבר שני יש ריקול ידוע על משאבת דלק קידמית שמזייפת ובסוף מתפגרת. החלפת אותה באחריות ?

חוצמזה מי שעשה השוואה ל 508 קצת שכח. נכון שזה אותו בלוק מנוע אבל ב rcz יש מתלהבים שששמים צ'יפ שמעלה את ההספק במחשב מעל ל 156 כ"ס מה שמעלה את הצריכה בהתאם (וגם תחושת הטורבו ממכרת לא תורמת לחסכון) .

https://www.racechip.com/shop/peugeot/rcz-from-2010/1-6-thp-155-1598ccm-156hp-115kw-240nm.html

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני הצעתי לקבל סדר גודל על הצריכה בהשוואה ל508 עם אותו מנוע ומשקל.

הצמיגים אולי קצת שונים ואולי גם הגיר, לפחות יחסי ההנעה כנראה שונים. אבל זאת לא סיבה שהרכב יצרוך כפול ויותר. סגנון נהיגה שונה זה כבר משהו אחר.

ברשותי פג'ו RCZ 1.6 156 THP שנת 2011

איך הגעת מפה לצ'יפ?!

פורסם

לא משנה כמה רכב הוא חסכוני, אם הוא לא חשמלי ואתה אחד שלוחץ הרבה לא תראה מעל ל 1-10. אני מהמר על 1-8 ומטה. אצלי זה 1-4. איפה ההבדל? בשיוט. שם יכול להיות 1-9 ו 1-20.

בלי להכיר את הבחור אנחנו לא יכולים לדעת כמה הוא לוחץ.

לגבי צ'יפ, הוא לא אמר שיש לבחור צ'יפ. הוא דיבר על השוואה בכללי בין 508 ל RCZ.

פורסם

אני לא מכיר את הבחור, אבל הסקתי שהוא מרבה ללחוץ מהמשפט "בכל זאת, אוטו ספורטיבי".

קשה להפנים שלחיצות תכופות באות בד בבד עם צריכת דלק מוגברת מאוד.

פורסם (נערך)

אני חושב שלפי מה שהבחור מתאר יש בעיה ברכב שגורמת לצריכת הדלק המוגזמת .

אני עם פיגו 208 gti ובנסוע רגוע משולב בין עירוני ועירוני אני עושה 1-13 והרכב יחסית חדש אז אולי זה ישתפר בעתיד

בטיולים שהרכב כל הטיול מעל 5000 סלד ועובד קשה אני לא ראיתי פחות מ 1-10/9

בנוסף בעבר היה לי אודי a1 שסבלה מבעיה של צריכת דלק מוגזמת ולא הצליחו לפתור את הבעיה ונאלצתי למכור את הרכב הייתי נוסע ממש רגוע בכביש בין עירוני ועדיין לא הייתי מצליח לעשות 1-8 עם מנוע 1.4 tsi

עריכה אחרונה על ידי Acfit
פורסם

ACFIT - אצלך הרכב ידני ואתה שולט בהילוכים. בRCZ הרכב אוטומט. מה גם, המשפט של הבחור - "מאיץ כמו כל בן אדם" משמע הוא מאיץ מהר יחסית. אני אישית מגיע לצריכה של 1 ל-11.5 בעיר +/- ובבין עירוני 1 ל-14.5 . אבל אני כמעט ולא עובר את ה-2000 -2500 סל"ד בהאצות מרמזור. הרבה פעמים אני לא יוצא ראשון. אם אתה יוצא "כמו כולם" (והרוב ממה שאני רואה נותנים לחיצה יחסית חזקה על הגז, לא פול אבל ממש לא מתון) - מכאן צריכת הדלק. בטח אם הנסיעה שלך היא עירונית ופקקים ורובה מורכבת מהאצות ובלימות, ואין כמעט שיוטים לאורך זמן.

אני בטוח שאין שום בעיה במנוע ופיח ושום דבר, הבעיה היא בגישה שלך. אתה צריך לשנות צורת נהיגה.

פורסם

מנועי טורבו חסכוניים מאד בנסיעה רגועה בכבישים בין עירוניים,אבל בנסיעה עירונית/לחיצות אגרסביות{כמו שצריך לנהוג ברכב עם אפיון ספורטיבי} המנוע יצרוך משמעותית יותר דלק.

אני מציע לך לנהוג שבוע בלי "ללחוץ" על הרכב ולראות איך זה משפיע על צריכת הדלק,לדעתי אין שום בעיה.

• תוכן חדש...