Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בפיאט פנדה 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עדכון ראשון:

עקב פיזוזת מיותרת ניסיתי להחליף פילטר אוויר וגרמתי לנזק קטןIMG_20160519_191131.jpg

מבדיקה מהירה שעשיתי אחריי הפשלה בדקתי את עלות בית מסנן חדש בחברה באינטרנט והמחיר עומד על 2000 ש"ח.

יום למחרת קפצתי למוסך שמשון שיבדוק אם אפשר לחיות עם הנזק והאהרון(לא בטוח בשמות) בדק ואמר שאפשר לחיות עם הנזק,אז אחפש מקסימום באתרים חו"ל לגבי הצעה זולה יותר או אנסה להדביק עם אפוקסי בהזדמנות(כרגע אני בטראומה נפשית על הנזק הראשון שעשיתי לרכב).

בכל מקרה אמרתי בוא נעשה יישור קו על הפילטר האוויר והשמן ופילטר שהורכבו ברכב בטיפול 60K(בלי פלאגים ופילטר מזגן שהוחלף לידי) מטעם חברת השכרה.

השמן שנמצא אצל חיים הינו AGIP 5W40 C3 ע"פי התקן של פיאט מגיע במיכל של 2.9 ליטר(בדיוק כמה שצריך לשים במנוע) נאמר לי שמודבר בשמן סינטטי מלא.

חיים וציוותו בדקו את רצועת הטיימינג והמערכת הבלימה ואמרו שהכל בסדר.

כל הטיפול יצא 727 ש"ח .

IMG_20160520_112426.jpg

ככל הנראה עקב הטרואמה הנפשית ואחריות של שנה או 15K ק"מ מטעם חברת השכרה טיפול הבא(החלפת שמן ומסנן שמן) אעשה אצלו.

הלקח שלמדתי זה פעם הבאה כשאני אגש להחליף בעצמי אסתכל טוב טוב לפני שאני מתחיל למשוך דברים בכוח.

בכל מקרה אשמח להציע את הפילטרים(שמן ואוויר מקוריים לא עברו שימוש) שקניתי מאבי והשמן(קסטרול מגנטיק C3 סגור) במחיר כולל של 250 ש"ח לחבריי הפורום.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

תתחדש,

מניסיון עם המנוע הזה ב500, המומנט מתקבל בהחלט יפה בסל"ד נמוך וזה מורגש לעומת מכוניות אחרות, עד 80-90 קמ"ש האוטו מאיץ די מהר יחסית. אין בעיה גם לשייט במהירויות תלת ספרתיות.

צריכת הדלק טובה למדי, לא יודע כמה הפנדה שוקלת לעומת ה500.

המחיר פשוט בדיחה (בקטע טוב כמובן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היום עליתי לנצרת עילית מהמרכז ולפני הכניסה לעיר יש עלייה חדה והרגשתי שחסר קצת כוח אבל כנראה שזה חסרונו של מנוע קטן.

עליתי גם עם באלנו ישנה(שהתחממה בעלייה) בעבר וזה עלייה שאכן דורשת מרכב לא מעט כוח.

בעלייה לא הצלחתי לשחרר קלאץ צורה טובה (הרכב משך לסל"ד של 3K עד 4K) בזמן העברה להילוך גבוהה .

למישהו יש עצות איך להעביר בקלות יותר?

פורסם

בעליה צריך להקפיד על העברות מהירות כדי לאבד כמה שפחות כוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בטיול האחרון שלי ליוון שכרתי פיאט פנדה דיזל אוטו מדהים אומנם תאוצה של סוס חצי מת אבל אוטו נוח מאוד לנסיעות ארוכות וחסכוני ברמה שאני לא מכיר כ- 900 ק"מ על מיכל דלק בנסיעה לא רגועה בהרים ודרכי עפר (יוון באיים לא כל הכבישים סלולים עדיין).

פורסם

יש עוד רכבי מיני (לא סופר מיני, ואני לא מדבר על הפנסי כמו 500/אדם/מיני וכו'- אלא על מכוניות עממיות למהדרין) עם מנוע דיזל כמו של הפיאט הקטנה?

היחידה שאני יכול לחשוב עליה זו (וגם זה בספק רב ורק לשוק ההודי) יונדאי גרנד I10, מישמש על I10 דור קודם עם I20, ויש לה באחת מהגרסאות את אותו מנוע הדיזל הקטן של הקבוצה- 1.1 דיזל.

פורסם

727 שקל על פילטר אויר פילטר שמן, ושמן מנוע??

לדעתי זה מחיר מוגזם, כל ה"עבודה" שבוצעה נראה לי כמו סתם שטויות,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

צודק חלקית,מכיוון שהרכב גם חובר למחשב נעשה איפוס טיפול ובכל מקרה זה מחירים של מוסך מורשה יבואן לא ציפיתי שאני ייצא משם בזול.

בכל מקרה הרכב עכשיו עם פילטרים מקוריים ושמן ע"פי התקן ויש לי ראש נקי ל15 אלף ק"מ.

פורסם
יש עוד רכבי מיני (לא סופר מיני, ואני לא מדבר על הפנסי כמו 500/אדם/מיני וכו'- אלא על מכוניות עממיות למהדרין) עם מנוע דיזל כמו של הפיאט הקטנה?

היחידה שאני יכול לחשוב עליה זו (וגם זה בספק רב ורק לשוק ההודי) יונדאי גרנד I10, מישמש על I10 דור קודם עם I20, ויש לה באחת מהגרסאות את אותו מנוע הדיזל הקטן של הקבוצה- 1.1 דיזל.

באירופה אני חושב שיש את הקטנות של סיטרואן ופג'ו עם מנועי HDI.

אגב, גם ה500 זמינה עם מנוע JTD בחו"ל. היה יכול להיות נחמד.

727 שקל על פילטר אויר פילטר שמן, ושמן מנוע??

לדעתי זה מחיר מוגזם, כל ה"עבודה" שבוצעה נראה לי כמו סתם שטויות,

זה מחיר סביר למורשה,

קצת יותר יקר מרנו אבל לא בהרבה.

פורסם

ללא ספק היהלום בכתר של הפנדה הם דגמי 4X4 על גרסאותיהם, מאד מוצלחים, אהובים ומבוקשים באירופה עוד מהדור הראשון של הפנדה.הנה קישור למבחן המיתולוגי והמשעשע של טופ גיר פנדה נגד ריינג'רובר...:https://www.youtube.com/watch?v=FvjSp8wk3wA

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...