Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בזמן האחרון החלה לי תופעה ברכב בה אחרי כ20-30 ק"מ בד"כ בשעות עומס חום(לא בטוח שזה קשור), לא משנה באיזה מהירות הרכב, הוא מגמגם באמצע נסיעה ומרגע הגמגום נכבה לאחרי כ-5 שניות.

אני מנתק את ה+ מהמצבר, מחזיר אותו - מתניע בחזרה ואז האוטו ממשיך לנסוע.

נקודות נוספות:

*אני שופך מים על ה+ של המצבר על מנת לקרר אותו(לא בטוח שזה קשור).

*לאחר שאני מנתק את ה+ ומחזיר אותו, ההנעה לוקחת כ-2,3 שניות יותר מהרגיל.

הייתי היום במוסך ואמרו שהתקלה היא במשאבת דלק(לא חיברו את הרכב למחשב), אלא עפ"י התיאור שנתתי לכם.

האם לדעתכם זה באמת משאבת דלק ? הרי זה לא תמיד קורה, לפעמים אני עושה נסיעות של 70-80 ק"מ ולא קורה כלום, הכל תקין.

זה קרה לי כ-5 פעמים.

מה העלות הממוצעת של משאבת דלק(משומש גם בסדר), וכמה עלות העבודה בערך ?

פורסם

כדאי לחבר את הרכב למחשב, התקלה הזו לא בהכרח קשורה למשאבת דלק וחבל להחליף חלפים סתם.

Sent from my U7 using Tapatalk

פורסם

כפי שכתבו מעלי, זה יכול להיות משאבת דלק אבל לא בהכרח, דווקא רוב הסיכויים שזה חיישן קראנק או קאמשפט תקולים. התיקון עולה בין כמה עשרות שקלים אם אתה קונה באיביי ומחליף לבד (קל) לבין כמה מאות שקלים אם אתה הולך למוסך.

בכל מקרה חבר לסורק לראות מה הבעיה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

החלפתי משאבת דלק וזה לא עזר - מוסך דביל.

הכניסו את הרכב למחשב ולא מצאו בעיה.

לא יודע כבר מה לעשות אובד עצות.

אני אתן נקודות ככה שיעזרו לי לאתר עצמאית את הבעיה:

א.זה קרה לי עד עכשיו מספר מועט של פעמים, רק בנסיעות בשעות החמות של היום ודגש על השעות החמות של היום, נסעתי למרחקים ארוכים יותר בשעות הערב/הבוקר המוקדמות והאוטו נסע חלק.

ב.בניתוק של + וחזרה של ה+ הרכב מיידית נדלק !

אם אני נותן לרכב לנוח 20-30 דקות זה מאפשר לי להשלים את הנסיעה, אם אני אבצע מיד לאחר ניתוק וחיבור ה+ במצבר סביר להניח שזה יקרה אחרי 10 דקות עוד הפעם(עובדתית זה קרה).

ג.זה קרה לי במהירות גבוהה וגם שהאוטו במצב עמידה - אין קשר לסל"ד.

עפ"י הנאמר למעלה ראיתי שיש שתי חיישנים שעלי לבדוק - גל הזיזים והקראנק(גל ארכובה), רציתי לדעת האם שניהם מתחברים למצבר? אני יודע שהקראנק בוודאות, אבל גל הארוכבה גם?

ברגע שאני מנתק את ה+ של המצבר ומחזיר האוטו חוזר להניע ונוסע רגיל, כאילו אני מאפס את החיישן/הבעיה וחוזר לנסוע.

זה קורה רק שהאוטו עבר נסיעה של 25 דקות בממוצע ובשעות חמות של היום!

עריכה אחרונה על ידי Avi Asolin
פורסם

רוב הסיכויים חיישן קראנק מזייק שחם לו , ושאתה מנתק את הפלוס אתה מאפס את הכל , ולאחר כמה זמן הוא מתחיל לזייף שוב תקנה את שני החיישנים לכל המקרה מאייבי הם לא יקרים , ואני בטוח שאחד מחברי הפורום יעזור לך ( ציין מאיזה איזור אתה)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם (נערך)

שהרכב כבה ואני מנסה להתניע(לפני שניתקתי +), הוא מנסה להניע אבל לא מצליח, אחרי 5-10 דקות ניסיון הנעה מצליח והוא נכבה לאחר 2-3 שניות.

האמת אחרי שחרשתי את האינטרנט וקראתי תקלות עבר של אנשים, והכרתי יותר את הרכיבים הקשורים לבעיה, אין לי ספק שמדובר בחיישן קראנק/סליל הצתה כאשר יש הסתברות גבוהה יותר לחיישן קראנק.

קרה לי פעמיים בחודש האחרון גם, שנתתי גם בנסיעה של כ-60 קמ"ש והאוטו פשוט לא הגיב לגז, הוא לא נכבה ולאחר כ-50-100 מטר נתתי שוב גז והוא כן הגיב.

לא יודע אם זה בהכרח קשור/תקלה אחרת אבל זה גורם לי לחשוד בסליל הצתה.

עריכה אחרונה על ידי Avi Asolin
פורסם

התופעה השנייה שאתה מתאר, מתאימה לבעיה בחיישן MAF או חיישן מצב מצערת, או אפילו סתם סדק בצינור האויר או אחד הנשמים.

בעיה בסליל הצתה בדר"כ תגרום לקרטועים בנסיעה.

פורסם

השאלה היא

ברגע שאני מנתק את ה+ ומחזיר הבעיה נפתרת והאוטו מניע ישר.

בהתאם לפתרון התקלה - מה יותר מתאים הסלילי הצתה / חיישן קראנק?

איפוס של המצבר מבצע איפוס לשניהם או רק לאחד מהם ? מי מהם בא במגע ישיר עם המצבר?(הסלילי הצתה אני יודע בוודאות שכן, השאלה אם גם החיישן קראנק).

פורסם

לא מבין את השאלה של מקבל מתח , הכל מקבל מתח , ברגע שאתה מוציא את ה+ אתה שובר מעגל , אני הייתי הולך על חיישן קראנק ושסתומים על הדרך .

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

אין קשר לסליל הצתה הוא לא מיתאפס. הסיכוי הגדול יותר הוא חיישן הקראנק שמזייף. הוא נמצא בצמוד לגלגלת של גל הארכובה. בדוק קודם אם קיים ניצוץ ברגע נסיון הנעה שכושל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...