Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי ג'יפ סופה שישמש כרב טיולים.

אוהב לשמוע מוזיקה בעוצמה חזקה.

למי שמכיר אפשרויות ההתקנה בסופה מוגבלות וזו גם לא הסביבה האקוסטית האידאלית - הרבה ברזל חשוף בתא הנוסעים.

בכל אופן בכוונתי לרכוש : יחידת ראש - עדיפות ליחידה שתעמוד בטלטלות השטח - יש המלצות ??

מגבר שידחוף רמקולים 6X9 אחוריים + סאב

סאב

רמקולים 6X9 או קומפוננט קדימה כשיחידת הראש תדחוף אותם.

התקציב מוגבל לכ- 1,500 ש"ח לכן מתכוון לרכוש את המפרט הנ"ל כיד שנייה.

החלק הבעייתי הוא בהתקנת המערכת - אני מתכנן לבנות קופסה מעץ במידות (בערך) של 25 ס"מ (גובה) על 120 ס"מ (אורך) על 50 ס"מ (רוחב) - הקופסה תמוקם מתחת למושב האחורי. בתוך הקופסה - ייכנס המגבר. בחזית הקופסה (החלק שפונה לקדמת הרכב) יותקנו הרמקולים 6X9. ב"גג" הקפסה כשהפתח מופנה אל תחתית הספסל - מושב האחורי יותקן הסאב.

בקדמת הרכב בגג מעל השמשה הקדמית אני מתכוון לבנות קונסולה מעץ שבה תותקן יחידת הראש + הרמקולים הקדמיים+ מכשיר קשר.

כן, אני מתאר לעצמי שזו לא ההתקנה האידאלית והסאב מאחור יאבד הרבה מהצליל שלו אבל אני לא רוצה לגזול מקום מתא המטען לסאב בקופסה אוריגינאלית. לדעתי (ייתכן ואני טועה) עדיף סאב בתצורה כזו מאשר בכלל לא...

אשמח לדעתכם, לרעיונות נוספים או טיפים להתקנה אחרת או לשיפור ההתקנה שאני מתכנן.

תודה מראש

שלמה

פורסם

כתבתי כ- 1,500 ש"ח כך שלקחתי בחשבון חריגות .

להערכתי סכום כזה צריך להספיק לחלקים מיד שנייה !!!!!!!!!!!!!

יותר חשובה לי דעתכם בקשר להתקנה המתוכננת - הערות וטיפים יתקבלו בברכה.

שלמה

פורסם

כל זה בתיבה אחת?????? הממממממ לי זה לא נראה את ה 6X9 האחוריים הייתי ממקם בתיבות קטנות בחלקו העליון אחורי של הסלון או אפילו יותר טוב מוותר עליהם בכלל,הייתי הולך על קומפוננטים מוגברים מקדימה בקיק פאנלים וסאב מאחור, המיקום למגבר לבחירתך! (על תשכח שהתקציב שלך מוגבל)

פורסם

התקציב הזה לא יספיק ל MP3 ככה שמזה רד יש לך תקציב למשהו כמו קנווד 2020 או פיוניר 1440

מגבר אתה תצטרך לקנות יד שניה ארבע ערוצים עד 500 שקל בערך שהוא יגביר אך ורק את הסאב (חפש בלוח יד שניה יש בחור בשם דימה שמוכר את ההגברה שלו 4 ערוצים לא זוכר איזה חברה ב540 שקל נראה לי)

תקנה אלמנט של פיוניר או משהו תבנה את התיבה המתוכננת לסאב 350 שקל(חדש)

קדמיים יש לך תקציב של נגיד עוד 500 בערך והנה לך מערכת חמודה

קח בחשבון שמה שרשמתיע בלי חוטים ובלי הרכבה בגלל שאתה מרכיב לבד יש לך רק את עלויות החוטים גם...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

מכיוון שאתה קונה מערכת לרכב שטח, כדאי לך להשקיע בעיקר ברדיודיסק עם אנטישוק טוב, אחרת לא תשמע כלום. תחפש בפורום אולי דיברו על זה.

בכל מקרה 1500 ש'ח לא מספיק גם לרכיבים מיד שנייה, וכמו שאמרו בשביל סאב אתה צריך גם מגבר. אם תסתפק בינתיים רק ב-6*9 (שנותנים גם ככה באס חזק) תוכל לקנות רכיבים חדשים ולא יד שנייה.

פורסם

שוב תודה על התגובות.

אתם מתמקדים בעלויות, על זה נתגבר..גם אם אחרוג מהתקציב.

היחידי שהתייחס להרכבה - שזה החלק שמעניין אותי יותר - כתב שלא נראה לו להתקין את הכל בתיבה אחת ולא פירט למה.

בסה"כ המדובר בתיבה גדולה שניתן להפריד ולחלק אותה בחלוקה פנימית.

כמו כן אף אחד לא התייחס להרכבה בקונסולה הקדמית מעל הנהג.

המדובר בסופה סגורה. אבל הרכב לא אטום לחדירת מיים במעברי מיים - לכן "קיק פאנלים" לא באים בחשבון.

יש המלצות לHU שיש לה בולמי זעזועים טובים במיוחד ושתהיה עמידה לטלטלות השטח ..??

שלמה

פורסם

תראה שלמה,

כל רדיודיסק של חברה מבית טוב יהיה מסוגל לעמוד במטלת הטילטולים (למעט רוקפורד 9120, שישנם ביקורות של אנשים שהוא אינו מוביל בתחום הזה..)

לגבי הבניה ברכב,

אכן הסופה אינה אטומה למים, כמו כל רכב שכאשר יגיעו מים לחצי מגובהו, הם גם יכנסו פנימה :)

לכן הרעיון לשים את הרדיודיסק בנקודה גבוהה הוא גם פרקטי וגם מעשי, יחד איתו כפי שאמרת ישב מכשיר הקשר ושאר גאג'טים אחרים

ומבחינת פיזור אלמנטים ברכב,לפי מיטב זכרוני, בסופה הצבאית הייתה הכנה לרמקולים בדלתות הרכב, אך יכול להיות שזכרוני מטעה אותי

בכל מקרה, יהיה חכם להרחיק את הרמקולים מהקיקפאנלים אך אם אין הכנות בדלת הרכב, אינני חושב על מקום אחר לרמקולים קדמיים

רמקולים אחוריים, אתה יכול לשים בתיבות קטנות, באחורי הרכב, כמו שנאמר כבר, ורעיון אחר הוא, לבנות להם תיבות שישבו על הברזלים שיש מימין ושמאל לספסל האחורי (עוד פעם, מזכרון של מבנה סופה צבאית..)

אלון

פורסם

אלון אני לא יודע עם איזה סופות היה לך עסק בצבא אבל תאמין לי שאין שום הכנות לשום רמקולים בשום מקום!

אדון שלמה,לאור הדברים שהצגת פה אני הייתי ממליץ ששום פריט מהמערכת שלך לא יהיה על הרצפה או קרוב לה אפילו..... בוץ ומים זה לא הדבר המומלץ ביותר באולם הקאר אודיו....

• תוכן חדש...