Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שקע דיאגנוסטיקה בקקטוס נמצא קרוב מאד למעטה פלסטיק מתחת להגה ומסתיר את הפיוזים. אין שם מקום לדונגל ועל מנת לחבר את הדונגל צריך לחבר מאריך. בחרתי במאריך 30 ס״מ הכי שטוח שמצאתי באיביי, בולט משקע הדיאגנוסטיקה רק כסנטימטר אחד. את הצד השני תפסתי עם מחבר מהיר של 3m מתחת ללוח המחוונים.

רכשתי באיביי דונגל wifi ממותג vgate. נחשב למהיר ביותר עם מעבד ARM ותקן n להעברת נתונים. מתאים גם לאנדרואיד וחלונות.

באייפון התקנתי את האפליקציה DashCommand.

לאחר שבניתי מסך עם מד סל״ד ומד חום השלמתי את התצוגות החסרות לי בקקטוס.

למי שרוצה לראות את כל הפירוטכניקה, יש בדאשקומנד סקין של סיטרואן עם תצוגות מלאות.

סך כל ההשקעה פחות מ 100₪.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
צריכת דלק משולבת מוצהרת ליטי 1.2 טורבו היא 18.2 קמ"ל.

מש"ל.

מה הוכחת בדיוק?

למנועים האטמוספריים אין סטייה בין תנאי אמת לנתוני המעבדה? תשווה תפוחים לתפוחים.

בפועל מנועי הטורבו המודרניים חסכוניים רב הזמן ממקביליהם המיושנים יותר, כך שבשורה התחתונה מקיימים חסכון משופר במקביל לזמינות כח עדיפה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
שקע דיאגנוסטיקה בקקטוס נמצא קרוב מאד למעטה פלסטיק מתחת להגה ומסתיר את הפיוזים. אין שם מקום לדונגל ועל מנת לחבר את הדונגל צריך לחבר מאריך. בחרתי במאריך 30 ס״מ הכי שטוח שמצאתי באיביי, בולט משקע הדיאגנוסטיקה רק כסנטימטר אחד. את הצד השני תפסתי עם מחבר מהיר של 3m מתחת ללוח המחוונים.

רכשתי באיביי דונגל wifi ממותג vgate. נחשב למהיר ביותר עם מעבד ARM ותקן n להעברת נתונים. מתאים גם לאנדרואיד וחלונות.

באייפון התקנתי את האפליקציה DashCommand.

לאחר שבניתי מסך עם מד סל״ד ומד חום השלמתי את התצוגות החסרות לי בקקטוס.

למי שרוצה לראות את כל הפירוטכניקה, יש בדאשקומנד סקין של סיטרואן עם תצוגות מלאות.

סך כל ההשקעה פחות מ 100₪.

מגניב!

אם אתה יכול לקשר לי (ולכל הפורום).

הקקטוס שלי מגיע בקרוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בבקשה,

תודה רבה רבה.

אני אמור לקבל את הרכב בימים הקרובים, וזה שדרוג מתבקש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שני שידרוגים נוספים מתבקשים-

1. חיישני חניה אחוריים. לא רואים כלום בחניה! בהזמנה מהיבואן המרחק מוצג גראפית על המסך.

2. החלפת השטיחונים המקוריים. זה עשוי קרטון. בתוך שבועיים נוצר לי שקע עמוק בעקב רגל שמאל. חתכתי לפי מידה שטיחוני כניסה לבית עבים עם דיפון גומי שקניתי באיקאה ובאזור העקבים הצמדתי כחיזוק פלייסמנט מפוליאוריטן. אני מחפש פד אלומיניום למטרה זו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפני כחודש קנינו סיטרואן קקטוס 1.2 טורבו ונסענו איתה 2000 קילומטר בזמן הזה.

לאחר כמה וכמה בדיקות של מילוי מיכל מלא וחילוק הקילומטרז' בין מילוי למילוי צריכת הדלק של הרכב הייתה 1/11.5 בעיר (1/20- נתוני יצרן) ובחוץ 1/16 או 17.5 - בנסיעה אחת מקרית שמונה לאשדוד וחזרה ללא עצירות (1/25נתוני יצרן), הנתונים דומים מאוד גם במחשב הדרך.

לא ציפינו לקבל צריכת דלק של נתוני יצרן אבל, הנתונים מאכזבים מאוד.

כיוון שרוב הנסועה של הרכב היא משולבת (70 אחוז בינעירוני) יוצא 1/13 ופחות, לדעתי מאכז ולא סביר. מישהו יכול לתת חוות דעת על העניין? יכול שזה סוג של הרצה שהמחשב עושה למנוע? או בעייה בכיול של המחשב או בעייה טכנית אחרת?

הנתוני יצרן שאתה מצטט שגויים - הם שייכים לדגם 82 כ"ס

הצריכת דלק הרשמית של גרסת הטורבו 110 כ"ס הינה - 1/18

ולפי מה שכתבת אתה אכן מגיע לצריכת דלק הזו מחוץ לעיר...

ועדיין לא נסעת 3000 ק"מ על הרכב, על פי ספר ההוראות של היצרן - צריכת הדלק לא עקבית וגבוהה עד אשר הרכב עובר 3000 ק"מ ראשונים.

כך שיש לך עוד למה לצפות...

בנוסף, אם תקפיד להעביר להילוכים גבוהים כשניתן, ולא תמשוך הילוכים נמוכים בסל"ד גבוה זה יתרום משמעותית לצריכת דלק טובה הרבה יותר מניסיון

הקקטוס טורבו שלנו גמעה 4200 ק"מ

פורסם

יש כמובן לקחת בחשבון שנתוני היצרן של צריכת דלק מתייחסים למהירות ממוצעת של כ-78 קמ"מ בבין עירוני. בבדיקה עצמה המהירות אינה תלת ספרתית כלל. אני יכול להעיד שבאוקטביה שלי יש הבדל דרמטי מאוד בין שיוט ב-120 קמ"ש לבין שיוט ב-80 קמ"ש.

אם אני חורק שיניים ונוסע סביב 80 קמ"ש אני יכול להגיע במסלול של כמה עשרות קילומטרים לצריכה של 1:21 ומעלה (לפי המחשב), בעוד ששיוט ב-120 קמ"ש יוביל אותי ל- 1:17 בערך.

פורסם

בזה אחר זה היצרנים מתחילים להודות שהנתונים שהוצגו הם לא קשורים כל כך למציאות (עיין ערך מיצובישי, סוזוקי וכו'). כנראה שמתישהו יצטרכו למצוא תקן קצת יותר מאוזן למשוואה שקיימת כיום שכמו שמישהו פה ציין, מתקיימת בתנאים אופטימלים. להגנתם של היצרנים חייבים להגיד שאי אפשר לקלוע לתוכנית הנסיעה של כל לקוח ולקוח אבל גם לקחת את הנתון האופטימלי ולהציג אותו כממוצע זה לא נכון ומטעה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

נתוני היצרנים טובים אך ורק לצורכי השוואה. אם נתון יצרן א׳ טוב מנתון יצרן ב׳, סביר מאד להניח שגם צריכת הדלק בפועל תהיה בהתאם.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

• תוכן חדש...