Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוסון Vs. ספורטאז' Vs. קשקאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שהנושא 'נטחן' עד דק בפורום (ומחוצה לו...) אבל אני כבר איבדתי את זה ואני אשמח לחוות דעתם של חברי הפורום היקרים.

אנחנו מעוניינים להחליף את הקליאו 2014 שלנו באחד מה-SUV בכותרת באמצעות טרייד אין (נכווינו בעבר מתהליך המכירה לפרטי).

אני לא צריך שיגידו לי שבאותו מחיר אני יכול לרכוש אחלה משפחתית, שעושה את העבודה הרבה יותר טוב, אנחנו אחרי זה, והחלטנו שאנחנו מעוניינים בתנוחת הנהיגה הגבוהה, העיצוב וכן, אני מודה (קצת) הפוזה.

הכוונה לרכוש את אחד הדגמים ברמת ה-Entry Level, קרי הגרסאות הבסיסיות וזאת מסיבות תקציביות גרידא.

במהלך השבוע החולף ביקרנו בסוכניות ניסאן, קיה ויונדאי וקיבלנו מהם הצעות מחיר.

ניסאן קשקאי

חיצונית אנחנו פחות מתלהבים מהקשקאי והיא נראתה לנו מעט מיושנת מבחינת עיצוב. מבחינת החומרים בתוך הרכב הם נראים איכותיים יחסית אבל המרחב הפנימי נראה לי מעט יותר קטן מהספורטאז' והיונדאי.

באשר לאבזור - ניסאן מציעים עכשיו גם מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית עם מסך ענקי של 10" שכולל גם חיבור למצלמת רוורס. הניסאן מציעה גם כמה דברים שהאחרות לא מציעות כמו בלם חנייה חשמלי, חיישני גשם, בקרת אקלים, בקרת שיוט (שאין בקיה). בנוסף קרסו מציעים מובילאיי בחינם

בנסיעת מבחן התגלה רכב שנוסע חלק יחסית אך מעט עצל. אני לא מבין גדול במנועים וגיר אבל לי זה לא הפריע מדי בנסיעה, אבל עדיין מרגישים שהרכב כבד.

מציעים טרייד אין במחיר מחירון - שמאוד קורץ לנו. הציעו לנו על הקליאו 10,000 שקלים מעל למה שהציעו יונדאי וקיה. מבחינה כספית נטו - ולמרות שבמחיר מחירון הקשקאי הכי יקרה, עניין הטרייד אין הופך אותה להצעה הזולה ביותר.

מחיר בסיס (כולל תוספות) - 159,102

הנחות (אבזור במתנה וכו') - 9637

טרייד אין - 74,500

סה"כ עלות הרכב בניכוי הטרייד אין - 74,965

קיה ספורטאז'

מעבר לחוויה מאכזבת יחסית במרכז המכירות וחוסר רצון בולט למכור, אי אפשר להתעלם מהעסקה המדהימה שקיה מציעים.

מחיר הבסיס הוא כמובן הנמוך ביותר, והאבזור עשיר יחסית - מלבד העדרה של מערכת בקרת שיוט שאמנם היא לא קריטית עבורנו אבל אנחנו משתמשים בה לא מעט.

וכמובן- מערכות הבטיחות האקטיבית שחשובות לנו מאוד ולא קיימות בדגמים האחרים (למרות שבנסיאן מקבלים מובילאיי, אבל ברור שזה לא אותו דבר.)

אגב - האם מישהו יודע אם בקיה מקבלים מרימי שמשות חיישני רוורס? שכחנו לשאול ואני לא רואה את זה במפרט...

מבחינת עיצוב, אני פחות מתחבר לספורטאז'. משהו שם לא מתחבר לי. וגם יש לי חשש שהספורטאז' יהפוך להמוני מדי (יכול להיות שזה חסר ביסוס אבל זו התחושה שלי).

את הקיה מציעים במחיר של 139,664 כולל אגרה ומוסיפים בחינם מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית, מצלמת רוורס, פוינטר MAX.

יחד עם זה, מציעים לנו את המחיר הנמוך ביותר על הקליאו - 63,500

סה"כ עלות הרכב בניכוי הטרייד אין - 76,164

יונדאי טוסון

טוב, מבחינת תחושת הבטן שלי הטוסון הוא הפייבוריט. חיצונית הוא נראה הכי טוב מבין השלושה, ואנחנו הכי מתחברים אליו. מבפנים הוא נראה פחות מרשים, אבל מבחוץ...

מעבר לזה שהוא נראה טוב, הוא נראה לי כגדול מבין השלושה. מבחינת אבזור חסר בטוסון את פתחי המיזוג האחוריים של הקיה (פחות קריטי עבורנו), אבל מה שיותר מרגיז זה שאין לו את מערכות הבטיחות האקטיביות שיש בקיה. מה שכן יש זה בקרת שיוט גם בדגם הבסיס.

כלמוביל הציעו לנו את מערכת המולטימדיה ללא עלות (אגב מדובר במערכת מולטימדיה הכי נעימה לתפעול מבחינתי) אך כן דרשו תשלום על איתוראן SAVE, מרימי שמשות וחיישני רוורס.

יחד עם זאת - לצערנו הוא מציע את העסקה הכי פחות טובה מבחינת עלות הרכישה, וודאי אם מוסיפים את העובדה שבמחיר יקר יותר מהקיה לא מקבלים את מערכות הבטיחות האקטיביות.

מחיר בסיס (כולל תוספות) - 151,821

הנחות (מערכת מולטימדיה) - 4095

טרייד אין - 67,500

סה"כ עלות הרכב בניכוי הטרייד אין - 80,226

אני יודע שחפרתי מעט, אבל קיבלנו הרבה מידע ואני מבולבל.

תחושת הבטן שלי אומרת טוסון - גם בגלל העיצוב, המרווח ומערכת המולטימדיה המעולה, אבל ההגיון הכלכלי אומר ספורטאז'. ואני גם לא יכול להתעלם מהעסקה המצויינת בעיני של הקשקאי...

אודה לכל תובנה שלכם בעניין, ונקודות שאולי פספסתי. או אפילו נקודות עליהן אפשר להתמקח

תודה!

עריכה אחרונה על ידי ranchuk
פורסם

לא הבנתי למה ההיגיון הכלכלי אומר ספורטאז' כאשר הטרייד לניסאן יוצא יותר משתלם?

למה לא למכור לבד וללכת עם הלב?

למה לא למכור לבד בשביל שספורטאז' באמת תהיה עסקה הכי הגיונית כלכלית ( אני מניח שאפשר למכור לבד ולהפסיד פחות מ 10 אלפים אותם מורידים לכם בטרייד של קיה )?

אני לא בטוח שקשקאי יוצא פחות כלכלי. השוק מוצף בספורטאז'ים מליסינג, וניסאן פחות נפוץ. אולי בעתיד קשקאי ישמור טוב יותר על המחיר בתור משומש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה מוסיף את העלות הכספית של מערכות הבטיחות האקטיבית אני חושב שהספורטאז' עולה על הקשקאי. וזה מבלי להתייחס לחשיבות הלא כלכלית של המערכות האלה.

לגבי מכירה עצמאית - כרגע זה לא עומד על הפרק. כפי שכתבתי היה לנו עם זה ניסיון מאוד מר, ועל אף שרציונלית ברור שזה הדבר הנכון לעשותו, אנחנו לא מסוגלים להתמודד עם זה כרגע.

פורסם

משום מה אני מתחבר יותר לקאשקאי וחושב שבטווח הרחוק, מכיוון שהרכב אינו מככב בליסינג, בניגוד ליונדאי וקיה, הוא כנראה ישמור על ערכו טוב יותר. בנוסף, הניסאן יפני בניגוד לקוריאניות.......מעט יותר ערך מוסף.

פורסם
בנוסף, הניסאן יפני בניגוד לקוריאניות.......מעט יותר ערך מוסף.

תמיד שאני קורא דיעה עם הצדקות "גזעיות" זה מצחיק אותי - מה הקשר?

ואם כבר, אז:

- לניסן מנוע צרפתי (של רנו)

-הקיה מיוצרת בכלל בסלובקיה

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אחת הבעיות עם הקשקאי היא שהוא מרגיש מעט מיושן לעומת הקיה והיונדאי. אמנם פנים הרכב מרגיש יותר איכותי אבל מכל יתר הבחינות הוא מרגיש כאילו הוא מעט מפגר אחרי הקוריאניות.

פורסם

ההפרש בין הניסאן לקיה הוא כ 1200 שקלים.

ההפרש לטוסון הוא עוד 4000 שקלים.

תחזור לסוכנות קיה ותסביר להם שקיבלת הצעות משמעותית יותר טובות לטרייד אין, ואתה מתלבט. תבקש שישפרו את ההצעה.

במקביל לך ללובינסקי ותעשה נסיעת מבחן על ה 3008, אח"כ תבקש הצעת מחיר כולל טרייד.

על פניו הקיה לוקחת ולו בגלל מערכת הבטיחות.

אם התחברת יותר לטוסון - לך עליו. אתה תחזיק את האוטו 4-5 שנים, ואם לא תרכוש אותו כל הזמן יהיה לך בראש "אוף בכלל רציתי את הטוסון".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

על ה-3008 לא חשבתי. אעלה את זה בפני החצי השני ונראה מה תהיה התגובה.

אני בכל מקרה אנסה לחזור ליונדאי ולבקש הורדה במחיר והוספה של מוביל-איי. לפחות שאני ארגיש שקיבלתי משהו במקום מה שאני מוותר.

אמנם אני רוצה ללכת עם הלב אבל מצד שני אי אפשר להתעלם מקול ההגיון וקשה לי לשלם אקסטרה על מוצר שהוא נחות במספר תחומים לא קטן.

פורסם

ניסאן קשקאי עדיף, בגלל שהטוסון ובמיוחד הספורטאז בגרסאות ה-1.6 מופיעים יותר מידי בליסינג. גם קשקאי לדעתי יותר איכותי מהצמד הקוריאני בגלל איכות ברמה אירופאית וגם העיצוב לא נופל מהצמד הקוריאני (למרות שהעיצוב של הטוסון מדהים).

בנוסף, חוץ מאבזור הבטיחות בספורטאז', הקשקאי יותר מאובזר מהמצמד הקוריאני. בקשקאי יש בקרת שיוט שאין בספורטאז' וגם יש בלם יד חשמלי שאין בשני הקוריאנים, והוא מגיע עם מולטימדיה מקורית (לא בהתקנה מקומית) בניגוד לצמד הקוריאני שמגיע עם מולטימדיה בהתקנה מקומית. (כמובן שאין על מערכת מקורית). לגבי ההצעה להתקין בקשקאי במקום המולטימדיה המקורית מולטימדיה 10 אינץ' אבל בהתקנה מקומית- אז אל תפול להצעה הזאת כי המערכת המקורית הכי טובה.

פורסם

למה לא חשבת על אאוטלנדר? שלי הגיע לפני כמה ימים ואני נהנה מכל רגע. העיצוב שלו מדהים, הפנימי נשאר עיצוב מיושן אבל האיבזור מאוד עשיר וממש לא חסר כלום. שלי הגיע עם בקרת שיוט והגבלת מהירות וסאן רוף חשמלי וחימום מושבים וכניסה והנעה ללא מפתח ומערכת מולטמידיה מדהימה שאתה אישית אהבת, ועוד כמה דברים ששכחתי. המנוע חזק ולא מרגישים אותו בנסיעה, גם את הכביש אני לא מרגיש (חוץ ממכשולים רציניים) ויש לי צמיגים 18". ואחרי הכל מדובר ברכב יפני עם אמינות מטורפת.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

דבר ראשון אין ספק ששלושתם רכבים מעולים ומה לא תבחר בסוף אתה כנראה תהיה מרוצה!

אני מסכים איתך שההתלבטות הגדולה היא בין הספורטאז לטוסון ( מהקשקאי אני הרבה פחות מתלהב )

מבחינת אבזור אני חושב ש הספורטאז לוקחת בעיקר בזכות המערכת בטיחות המשוכללת שלהם,

הייתי ממליץ לך בחום ללכת לעשות נסיעת מבחן על שניהם ולראות מה יותר מתאים לך, להרגיש את הנהיגה ברכב בטוח יעזור לך להיות יותר החלטי

אני מצרף לך לינק שקראתי השוואה בין שלושת הגי'פונים אולי גם זה יעזור לך

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4764636,00.html

שיהיה בהצלחה !

פורסם
למה לא חשבת על אאוטלנדר? שלי הגיע לפני כמה ימים ואני נהנה מכל רגע. העיצוב שלו מדהים, הפנימי נשאר עיצוב מיושן אבל האיבזור מאוד עשיר וממש לא חסר כלום. שלי הגיע עם בקרת שיוט והגבלת מהירות וסאן רוף חשמלי וחימום מושבים וכניסה והנעה ללא מפתח ומערכת מולטמידיה מדהימה שאתה אישית אהבת, ועוד כמה דברים ששכחתי. המנוע חזק ולא מרגישים אותו בנסיעה, גם את הכביש אני לא מרגיש (חוץ ממכשולים רציניים) ויש לי צמיגים 18". ואחרי הכל מדובר ברכב יפני עם אמינות מטורפת.

אבל הפינוקים שציינת כגון סאנרוף, חימום מושבים זה כבר מגיע בגרסה היקרה יותר שעולה יותר מ-170,000 ואני משוכנע שזה חורג מהתקציב.

• תוכן חדש...