Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דמי תיווך לדירת יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני ואשתי בתהליכי קניית דירה יד שניה.

לצערי הרב באיזור בו אנחנו מחפשים בו הכל מטופל עם מתווכים.

ישנה דירה שראינו עם מתווך וחתמנו מולו על מסמך סטנדרטי על דמיי תיווך של 2 אחוז פלוס מע"מ.

אחרי שנפגשנו וסיכמנו על מחיר מול הקונים סיכמנו בע"פ גם על מחיר מסויים (שכולל בתוכו את המע"מ) מול המתווכת.

לפני שאנחנו חותמים על חוזה האם ישנה דרך שאני יכול בצורה חוקית לרשום/להחתים את המתווכת שאכן נשלם את הסכום המסוכם שלא יווצר לי מצב שהיא תבקש בעת חתימת החוזה את דמיי התיווך המלאים כפי חתום בינינו כרגע.

זאת אומרת, שלא יווצר מצב שבו היא תתבע אותי אחרי זה את ההפרש לתשלום המסוכם או לחלופין תבקש ממני את הדמיי תיווך המלאים אחרי החתימה.

אציין שהסכום שנקבע כולל בתוכו את המע"מ וכן תהיה קבלה על השירות שלה.

בברכה ותודה.

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה תמיד יכול לבקש זכרון דברים בכתב. מתווכת הגונה תעביר לך כזה בלי בעיות או העלבויות.

אני אישית ביססתי זאת על אמון.

גם כשרכשתי, וגם כשמכרתי (עם מתווכים שונים), כחלק מהמיקוח הורדתי גם את דמי התיווך שחתמתי עליהם מראש. (בקנייה - משמעותית מאד, במכירה פחות).

בשני המקרים שילמתי את הסכום שסוכם עליו בלי ויכוחים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כשאתה אומר בקנייה משמעותית מאד על אילו אחוזים בערך מדובר אם זה לא סוד.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

מתווכים זאת חתיכת מכה! צר לי שמעסיקים אותם בכלל.

בכל אופן קניתי דירה חודש שעבר בעיר המתווכים אשקלון , סיכמתי איתו מראש סכום של חצי ממחיר הנהוג

כך היה , שלמו לי שיהיה נוח שלמו לי אחרי המפתח וכו'... לאחר יומיים אחרי החתימה דרש את הכסף שלא היה מצוי בידי אז החתים אותי על מסמך הפנקס המקורי 2 אחוז שנהוג.

כאשר הבאתי לו את הסכום המעטפה תלש וקרע מול פני את המסמך המקורי . למזלי יצאתי בזול מאוד!

אבל לחשוב שגם יכולתי לחסוך זאת.

שוב למה מתווכים?!?!?!?!?

בקיצור דרוש השמדה בפניך על מסמך המקור וההעתק שחתום, ושלם

בהצלחה

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

אני לא מצליח להבין, איך בעידן אינטרנט, כאשר תוך דקות ספורות אפשר לפרסם דירה למכירה בלוח או לראות נתונים של מאות דירות , צריך לשלם עשרות אלפי שקלים דמי תיווך, והמתווכים משתלטים על אזורים שלמים ?

חוץ ממקרים ספציפיים, כאשר המוכר\הקונה גרים רחוק ואין להם אפשרות להראות דירה או להראות דירות בתדירות גבוהה, כל השאר זה כסף זרוק. לפעמים המתווכים גם מפריעים בתהליך המכירה.

לפני שנה וחצי קניתי דירה ומכרתי דירה - את כל המתווכים סיננתי, גם את הכי נודניקים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מתווכים מוכרים לוקשים לבעלי דירות/קונים וכך משיגים לעצמם סוג של מונופול בעניין הזה. הרבה פעמים יש מתווכים שסתם מגיעים לנכס ומפרסמים אותו ללא רשות הבעלים או חתימתם, ואז אנשים מגיעים לראות את הנכס ונאלצים לשלם דמי תיווך כאשר יכלו לחסוך את זה. מתווכים לרוב (והייתה לי המון אינטראקציה איתם ואני מכיר מאוד מאד טוב את ה״העם״ הזה) הם רמאים שקרנים וגזלנים. ככל האפשר יש להימנע מעבודה מולם. מ גם שעבודה מולם עולה כסף. כסף מבוזבז (עשרות אלפי ש״ח).

פורסם (נערך)

הציבור מטומטם, לכן הציבור משלם!

המדינה צריכה להתערב ולהסיר את החסם הזה שמאלץ את האזרח הקטן לשלם הרבה כסף על כלום!

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

^^^

מישהו חייב אותך לעבוד מול הירקן בשוק ולא ללכת לסופר

כך גם עם מתווכים.

אני בעל דירה בקרית שמונה ודירה באילת

רוצה למכור?

מה אני אתזז את עצמי לכל מוכר פוטנציאלי?

לא!!

אני אשכור את שירותיו של מתווך ואדאג לשלם לו את המינימום מבחינתי אבל שיהיה כדאי גם לי וגם לו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

^^

כן. ברגע שמוכרים חותמים למתווכים על בלעדיות זה מקטין את היצע הדירות שאינן במסגרת תיווך באותו אזור. בחנויות לממכר מזון יש היצע רב והסחורה זהה בכל המקומות. בתחום הדירות ההיצא לרוב קטן וכל דירה היא מוצר ייחודי.

קונה שלא מעוניין לפרנס אוכלי חינם, צריך להסתפק בהיצא המוגבל של הדירות ללא תיווך.

אני יכול לקבל את הרציונל של דמי תיווך קבועים בחוק של נניח 5000 ש"ח לעסקה, בין אם שווי הדירה 1M או 3M.

אבל מדוע דמי התיווך הם נתח משווי העיסקה?

האם לסגור עסקה על דירה של 3M ש"ח קשה יותר מלסגור עסקה על דירה של 1M?

נראה לכם סביר שאדם שמוכר/ רוכש דירה ממוצעת באזור המרכז שעולה 1.5M ישלם דמי תיווך של 35K ש"ח (כ- 4 חודשי עבודה של עובד "ממוצע")?

לדעתי זה פשוט טירוף!

אני אשכור את שירותיו של מתווך ואדאג לשלם לו את המינימום מבחינתי אבל שיהיה כדאי גם לי וגם לו.

שלם למתווך כמה שנראה לך לנכון, מדוע גם הקונה צריך לשלם למתווך?

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

FARM

אתה עובד בחינם?

המתווך נותן שירותיו גם לקונה, אז שישלם.

שוב אין הכרח להשתמש בשירותי תיווך לא מצד המוכר ולא מצד הקונה!!

אם המקצוע הזה קיים כלומר יש ביקוש לשירות הזה!!

למה עו"ד לוקח X% מהעיסקה?

למה מס רכישה לוקח X% מהעיסקה?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שוב אין הכרח להשתמש בשירותי תיווך לא מצד המוכר ולא מצד הקונה!!

טענה זו אינה נכונה: ברגע שהמתווכים חוסמים את השוק החופשי ע"י הסכמי בלעדיות, הם למעשה מורידים את ההיצע. למעשה קונה תמים נאלץ לעיתים לשלם בגלל חוסר באלטרנטיבות ראויות.

אם המקצוע הזה קיים כלומר יש ביקוש לשירות הזה!!

זה מעגל שמזין את עצמו, מוכרים לחוצים חותמים על הסכמי בלעדיות עם מתווכים> היצע הדירות "הפטורות מתיווך" יורד > קונים מיואשים פונים למתווכים - רוב העסקאות נסגרות באמצעות מתווכים> מוכרים "לחוצים" פונים לשירותי תיווך > בלעדיות.

זה מקרה קלאסי מתורת המשחקים שמוכיח שאינדיבדואלים לא פועלים בצורה רציונלית וברגע שיש אינדיבידואלים רבים כאלו, הם גורמים לשוק כולו להיות לא יעיל.

לכן לדעתי הרגולטור צריך להתערב.

למה עו"ד לוקח X% מהעיסקה?

למה מס רכישה לוקח X% מהעיסקה?

אי אפשר להצדיק עוולה אחת באמצעות עוולה אחרת.

1. יש טענה שהעו"ד נושא אחריות מקצועית לחוזה אותו הוא בונה לעסקה - ואכן האחריות שלו כבדה יותר ככל שערך הנכס גבוה יותר.

2. בעניין מס הכנסה - רוב המיסים בישראל הם מיסים שנגזרים משווי המכר/ רכש. אבל כפי שציינתי אי אפשר להצדיק עוולה אחת באמצעות עוולה אחרת.

פורסם

עו"ד לוקח כ 0.5% + מע"מ, ואין אפשרות כיום לבצע עסקה ללא עו"ד.

מתווך לוקח פי 4, וכמובן אפשר "לחיות " בלעדיו.

אבל, יש מדינות בהן מכירות נכסים מתבצעות רק ע"י מתווכים, וזה מעוגן בחוק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

FARM

אתה רץ אחרי הזנב של עצמך

מה זה מוכר לחוץ? מה הוא ילד קטן ?

מישהו עומד עליו עם אקדח ברקה שיחתום.

רוצה לתת למתווך שייתן , רוצה לתת בלעדיות שייתן.

לגיטימי שהמתווך ינסה לקבל בלעדיות , כנגד זה הוא חייב לבצע פעולות מסויימות שיצדיקו את הבלעדיות שקיבל.

אבל אתה יודע מה נלך הפוך.

מה לדעתך הרגולטור צריך לעשות? אחרי שהוא כתב חוק , ותקנות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...